Isi

E faʻafefea ona faʻapipiʻiina le vavao: o faʻaaliga o le faʻataʻitaʻiga mo fugalaau i totonu ma togalaau

Tau mai ia te au pe faapefea ona fai le fesuiaiga o mea? Na ou tuua se fagu ma se meaalofa fugalaau pe a uma aso malolo, o laulaau uma ua mamae i aso ua mavae. Ou te manao e teu, o le ituaiga e matagofie tele. Ma o lau togavao togalaau, na totoina i le lua tausaga ua mavae, e leʻi alu ese lava ma ua uma ona avea ma vaomatua atoa. Ou te manatu ua oʻo i le taimi e faʻanenefu ai, ae ou te le iloa pe faapefea ona fai saʻo.

O le matagofie uma o le hyacinth o loo i totonu o lona gafa - lush ma le paʻu, ma fugalaau tetele, e foliga mai i le amataga o le tautotogo o se tasi o muamua. Ina ia mafai ona tumau le fugalaau e pei o lanu, ma le tele o mea leaga e le tatau ona nutimomoia, e taua le iloa pe faapefea ona suia le toto. E faʻaaoga lenei mea i totonu o faʻataʻitaʻiga i totonu ma togalaau. Aisea? I le aluga o taimi, o le pusa o le vavalo i totonu o le fale e sili atu, televave ma tamaiti ma oi latou uma o loʻo tumu i totonu o se ulo.

O togalaau vao e tele avanoa mo le atinaʻeina. Ae ui i lea, e ui lava i lenei, e aunoa ma le toe gaioiga latou te amata ona afaina, e pei o siama siama ua faaputuputu i le eleele. O le mea lea, o le totoina o se vaega taua o le totoina o hyacinths, e aʻafia ai le na o lo latou tupu aʻe, ae faʻapea foʻi i le atinaʻe lautele.

Vaega o le totoina o vailaau i totonu

E le tatau ona paʻi i luga o pusa i luga o faʻamalama seia oʻo ina latou maua le avanoa e ola ai. A amata ona oso le pulou mai le fugalaau, e mafai ma e tatau ona toe totoina i totonu o se fagu fou.

E tatau ona faʻapipiʻi nei laau i totonu o le vaitau o le tautotogo, talu ai o mea o loʻo i totonu o le togavao muamua o togalaau. E tusa lava pe latou te faatupuina i totonu, e tatau ona e tausisia le taamilosaga masani o le atinae.

O le faasologa o le faagasologa o ia lava e faapenei:

  • ia aveese lemu le pusa mai le ulo, taumafai i se mea itiiti e mafai ona faaleagaina aʻa;
  • piki i luga se ipu, e tatau ona sili atu le lapoa nai lo le pulou lava (tusa o le 5 cm);
  • tuu le alavai i totonu;
  • mai i luga e tumu i palapala lelei mo laau toto;
  • ufiufi le eleele i se fasi manifinifi oneone;
  • seti le aniani i le ogatotonu ma faatumu i palapala, ma tuu ai se ape ape tusa o le 1.5 cm le maualuga i luga o le palapala.

Afai o le hyacinth ei ai a latou fanau, e tatau ona vavae ese ma totō eseese i nai ulo.

A maeʻa ona totoina, o se fugalaau ma le hyacinth e lelei tele le tuʻu i le pogisa ma le malulu (leai se sili atu i lo le 10 tikeri le vevela). O iina o le a ia i ai seia oʻo i le pulu e faʻasaʻo ai ni vaʻai fou. Ona mafai lea ona fesuisuiai le fugalaau i se potu malamalama ma vevela.

E faʻafefea ona totoina togalaau vao?

A o le i oʻo i le masina o Setema, o le a tupu aʻe ai le togavao i totonu o le togalaau, e leai se aoga i le totoina. Muamua, afai e te faanatinati, ona oso aʻe lea o le pulufana i luma o le taimi ma amata ona totogo. Lona lua, o le tuai ona totoina o le a le tuua lona taimi mo le aʻafia. I tulaga uma e lua, o le faaiuga o le a tutusa - o le a malolo i le kiona muamua.

Pe tusa o se masina ao le i toe totoina, e tatau ona e amata sauniuni se nofoaga fou mo le fugalaau. E tatau ona susulu, filemu ma susulu. E fautuaina e faʻaopopo i le saite:

  • oneone lapoʻa;
  • efuefu;
  • compost

E tatau ona lūlūina pulu o le paluga i luga o le eleele tuai ma faʻamaʻi i se vaifofo o le paluga faʻasalalau. Fai ni pasele i totonu o le fugalaau ma totō faʻamalama i totonu.

E le tatau ona tuʻuina i luga o le eleele ia togalaau vao. I se isi itu, e tatau ona faʻalagolago faʻamalama i le eleele, ae aunoa ma le faʻanoanoa. O le aisa e sili atu ona loloto i le 15 cm; o tamaiti laiti e latalata i luga. Ma le mea mulimuli, o le mea mulimuli o le gaosiga o le a mulching i le sawdust poʻo le laʻau. O se palanikeke faapena o le a puipuia ai pusa mai le malulu malulu.