Faatoaga

Auala e teuina ai fualaʻau ma fualaʻau mo se taimi umi

E faʻapefea ona tausia fualaau aina ma fualaʻau mai lau togalaau fou mo vaiaso poʻo masina? Ua matou tuʻufaʻatasia fautuaga ma fautuaga aoga mo oe o le a fesoasoani ia te oe e manuia i le fatuina o tulaga talafeagai mo le teuina o fualaau.

Auala e teu ai fualaʻau

Potato

E leai se mea e faʻaaogaina ai le pusaaisa e teu ai pateta, pe a fai o le masini e aofia ai i lona fatuga o le a liu i le suka, ma o le fualaau aina lava ia o le a maua se tofo suamalie. Faatasi ai ma se pulumu, aveese le vaega o totoe o le eleele mai fualaau aina ma tuu i totonu o se nofoaga malulu malulu lea e teuina ai le vevela ile 4-5 ° C. E sili ona lelei le teuina o pateta i le pito i lalo, e le mafai ona maua le malamalama, e faʻaaoga ai pusa palasitila ua faʻapipiʻiina i se vaega o le oneone susu.

E le pei o isi fualaau faisua, o fualaau pateta e manaʻomia sina vevela, e tatau ona tuʻu maualuga ia atigipusa ma i latou.

Aua nei teuina apu i totonu o le pusa lava e tasi, aua o le fua e maua mai ai le gas ethylene, lea e faatelevaveina ai le faagasologa o le pateta potato.

Garlic ma le sipuni

E le mafai ona tuʻuina i totonu o le pusaaisa le laulaʻau poʻo aniani (e le o palota). Latou te manaʻomia se nofoaga malulu, mago ma le lelei o le ea ma le vevela ole 5-8 ° C. O taga ato e lelei, lea e tuʻuina atu ai le fualaau faisua i le faleoloa (latou manava malosi). Afai e leai sou ato faapitoa, ave se pesini masani. Tuu le sisi i totonu ma teu i totonu o le faleoloa. E mafai foi ona e faʻaaoga le taga, ia mautinoa ia lava le pusa o le faʻaleleia.

O ni nai mea moni mananaia e matau ai:

  • pateta ua faamatuu atu le susu, lea e faatelevave ai le pala o aniani, o lea aua nei teuina i latou lata ane;
  • aniani lanu meamata ma palota e mafai ona teu i totonu o le pusaaisa;
  • E mafai ona saunia kalama elekela mai le kalaka, lea e avea o se mea sili ona suamalie.

E te manaʻo e taofi le tagi i le tipiina o aniani? Faʻamafanafana mo le afa itula ao leʻi vavae ese le pito i fafo. Oti ese le aʻa i le mea mulimuli, aua e mafua ai le tele o loimata.

Auala e teuina ai beets, kāloti ma parsnips

Kāreti, parsnips, beets ma isi aʻa o le togalaau e tatau ona faʻamamaina mai le eleele ma teuina i se nofoaga malulu, pouliuli (mo se faʻataʻitaʻiga, o se pulou). Afai e te tipi ese pito i luga o laʻau, ona tumau pea lea o le umi o fualaau faisua.

Kāreti ma isi fualaʻau aʻa e lelei ona teuina i totonu o pusa i oneone poʻo oneone. Taofi ia i latou i le pito maualalo o lau fogalalo, e sili atu ona malulu iina.

Afai e sili atu lau lapisi, sauni le borscht ma faʻamalo. Ina ia maua se lanu e sili atu ona lelei, faaopoopo i ai sina sina vine. O beets o le a faigofie ona faʻafefe pe a kuka.

Hot pepa

O ata vevela ua mamago i le auala tuai i luga o se manoa. Faatulagaina ina ia aua nei paʻi le pusi i isi. I lenei auala, o le ae mautinoa lelei le lelei o le ea ma o le a mago lelei le pepa.

Tomato

Tomato e teuina i le vevela vevela mai le susulu o le la. Soʻo se potu e leʻi faʻaolaina poʻo se fale e faʻasalaga e faia. Afai e lanumeamata fualaau faisua, tuu i totonu o se pusa papaʻu, vavaeese fualaau taʻitasi i pepa, ona latou faʻataunuʻu. I le vevela o le 12 tikeri, o lenei faagasologa o le a tusa ma le 26 aso. Afai e faʻatūina i le 20 ° C, ona na o le lua vaiaso e alu ai. Aua nei teuina tomato i totonu o le pusaaisa pe afai e te manao e teuina le latou tofo muamua.

Letusi

O le salati e le o teuina mo se taimi umi, o se mea e mafai ona pala. E na o le pau lea o le fualaau faisua matou te fautua atu e fufuluina ma faamamago aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le pusaaisa. O le mea masani, o fuālaʻau e fufulu vave ao lei kuka. O se taunuuga o le faʻafefe i le vai, o le puipuiga faʻapitoa masani o loʻo puipuia ai le fausiaina o siama ua faʻaumatia.

Faʻaiʻu le letusi i le vai malulu ma faʻagogo i luga o le umukuka (pe a leai se centrifuge faapitoa e faʻamago le greens). A maeʻa lena, tuʻu le letus i totonu o se pusa paʻu ma pusa faʻasa.

Afai o loʻo e pikiina le salati mai le togalaau, fai na o le taeao. A leai, o le a vave ona mou atu.

Zucchini

Zucchini e le fiafia i le malulu pei o fualaau faisua. E tatau ona teuina i se vevela o le 10 i le 18 tikeri. Afai e sili atu le vaivai o le potu, o le a faʻavaivaia, ma afai e vevela o le a latou faʻamaʻaʻa ma fiu. E mafai ona e tuʻu le zucini i lalo o le moega i totonu o lou potumoe, ae tuʻuina atu o le potu e manaia pea.

Auala e teu ai fua

Le auala sili e teu ai apu

E mafai ona tuʻuina apples i totonu o le pusaaisa mo le teuina o taimi pupuu. Tuu i totonu o le pusa fualaau suamalie ma ufiufi i se solo susu.

Aua le tuua ni apu i totonu o se pesini i luga o le umukuka sei vagana ua e fuafua e te 'ai vave. Ua i ai i le vevela o +10 tikeri, o fua na fua i luga vave ona vave nai lo zero. Ma afai o le potu e sili atu ma le 20 ° C, ona fua mai lea o fua i se mea o aso.

Mo se taimi umi e teu ai, ia faʻatumu ia taga palasitika ma apu ma tuʻu i totonu o pusa palasitika. E tatau ona e tausia le vevela i le zero, o le a leai se mea o le a leiloa ai a latou meatotino ma o le a le pa'ū i totonu o le ono masina. Afai e leai sou pu faapitoa mo aʻa, e mafai foi ona ausia tulaga tutusa. Ina ia faia lenei mea, tuu se pusa faletusi faalua i apu i totonu o se auala malulu po o totonu o le fogafale lalo.

Afai o le a tipi le apu, o le taimi la e faʻamalolo ai latou o le a faʻasaʻo le sua. Ia mautinoa e le pa'ū le vevela ile zero.

Berry teuina

Aua le fufuluina fua, pe afai e te le o vave ona 'ai, e aveese e le vai se fasi mea e puipuia mai le peel. O le mea e leaga ai, o le teuina o lenei oloa pala mo se taimi umi o le a le aoga. Ae peitaʻi, afai e tatau ai, afifi fua i totonu o se solo pepa ma tuu i totonu o se pusa tapuni. Mama i se mea malulu malulu, poo totonu o le pusaaisa mo le maualuga o le 2-3 aso.

Tropical fua

O fualaau vao e vave ona le toe maua lo latou tofo i le pusaaisa poʻo le maualalo o le vevela. Afai e mafai, teu faʻi, avocados, fualaʻau suamalie, pei o pineapples, suamalie, eggplant, kukama, pepa ma pi i le 10 tikeri.

Laʻau

O le kulimi ma le pasili o le a tumau e oʻo i le lua vaiaso pe afai o loʻo faʻatofu aʻa i totonu o se ipu vai ma ufiufi i se pusa paʻu. O le tele o isi afu (ma laau) e mafai ona teu faʻapuupuu i totonu o le pusaaisa e leʻi faʻaaogaina i ni pusa tioata faʻamalosi faʻamalosi ma le tele o vai e puipuia ai le faʻamalosi vave. Mo le umi o le teuina, faʻaaoga pepa ma le cellophane.

Laʻau faʻafefiloi fou

O le tele o fualaau aina fou o le a vave faʻavave i totonu o le pusaaisa. E tatau ona e matauina pe faapefea ona avea le palasi po o le pasili ma enaena. O nei laau laʻauʻau (faʻapea foi le cilantro, mint ma le dill) e sili ona tuʻuina i totonu o se ipu vai malulu, e pei o se fugalaau fugalaau. Tipi le pu ma sui le vai i le tasi taimi i aso uma e lua. Tau lava o le tipi ese laulaʻau pe a manaʻomia. O lenei mea o le a faʻateleina ai le tuputupu ae tele atu. E mafai foi ona e faʻagogo pe faʻagogo le gutu, faʻapea foi ma le teuina i le vailaʻau poʻo le faʻaaogaina mo le pesto sauce.

O vao vao e le tatau ona tuʻu i tafatafa o le ogaumu poʻo le lata ane o le susunuina. O le vevela ma le uu e vave faʻafuaseʻi ona leai se latou tofo. E pei o taimi uma, filifili se nofoaga matutu ma malulu.

Fautuaga lautele

O nai fautuaga lautele e mautinoa lava e sau. Manatua, frozen rhubarb, suamalie suamalie ma pulu lanumeamata e le maumau lo latou tofo pe a uma ona faʻatau, ona teu malu lea i totonu o le pusaaisa.

Kukama, beets, cranberries, tamato ma toetoe lava o fua uma (aemaise lava peaches) e lelei tele mo le taina. E pei ona usu e se tasi pese Amerika e uiga i lenei mataupu: "E masani lava ona tausia e loʻu tinamatua se vaega o le taumafanafana i faletupe."