Laʻau

Igoa, ituaiga ma ata o laau i totonu ole ampel

O le tele o vaomatua i totonu o le fale mo le tele o vaega e matua le lelei lava, o lea e talafeagai ai mo i latou e leʻi teu fugalaau i le fale ma e le iloa pe faapefea ona tausia lelei i latou. I le faaopoopo atu, i lanu lanu, e tele ituaiga o foliga e foliga ofoofogia, lea o le a faateia ai isi e aunoa ma le tele o taumafaiga.

O nei fugalaau e tasi i le tasi faailoga, e tofu uma lava ma faʻalaʻau umi e faʻalauteleina i luga o se mea talafeagai pe afifi foi i lagolago o loʻo faʻapipiʻi ane.

O laau tetele mo le fale e masani lava tuu i luga o puipui, faʻasaina i luga o pupuni. O lea, e mafai ona e tuu nei fugalaau i luga o fata o loʻo faapipii i luga o le puipui poʻo ni fugalaau fugalaau faapitoa, e fesoʻotaʻi ma mea faʻapipiʻi ma a latou masini eseese.

Vaʻavaʻai totonu o laau: ituaiga, igoa

I le taimi nei, e iloa e tagata atamamai ituaiga e tolu o totonu o le vaomatua totonu:

  • Fugalaau.
  • Aotelega o suavai.
  • Laʻau teuteu.

I le silasila i le "fugalaau" mo tagata uma, e manino mai le igoa, o laʻau fugalaau teuteu ua teuteuina i tumutumu fugalaau o loʻo faʻalauiloaina. O sui mamalu o lenei ituaiga o meaola o loo fuga mai ma le fiafia i le begonia, jasmine, fuchsia, nerter, hoya.

Zigocactus, ripsalis ma lenticular aporocactus o ampel suauu.

O fugalaau fugalaau teuteu e ese mai isi ituaiga o mea matagofie i laʻau matagofie. E aofia ai trakscantia, ivy, asparagus, ficus fusi.

O le mea moni, e le o igoa uma o laau totoa e faʻaaoga mo le ola i le fale e lisiina. Mai le tele o meaʻai ma eseese, na filifilia ai sui sili ona taatele ma manino o nei ituaiga.

E faapefea ona tausia fale o le aiga?

O le tele o nei laau toto e tupuga mai i fugalaau na aumai mai saute, atunuu vevela. Ae o le fetuʻutuʻunaʻi i le siosiomaga, o fale e leai se lagona lelei i lalo o le susulu o ave o le la ile windowsills.

Ae aua e te manatu e mafai ona ola uma fugalaau pe afai o le fagu ma i latou e mamao ese mai le puna o malamalama masani. O nisi fugalaau e pei o le malamalama, o isi o se ata lafoia, ae o le ola mo se taimi umi e aunoa ma se malamalama o le a avea ma faafitauli.

Faʻalagolago i le ituaiga o laau, e tatau ona e filifilia se nofoaga e te mauaina ai i taimi uma. E tatau ona manatuaina o le olaola o laau olaola e tupu lelei ma faʻaleleia atili i nofoaga latalata i faamalama sasaʻe poʻo sisifo.

Faʻaleleia suamalie ma laʻau latou te le fiafia i le susulu o le susulu, o lea e le mafai ai ona tuʻuina i latou i tafatafa o le faamalama, ae i tua o le potu. Ae e tatau ona manatuaina o le mamao mai se moli malamalama e tupu ai se fugalaau teuteu, ma o le faʻaaogaina o le ata i le pepa.

O pusa mo le totoina o laau toto e sili atu ona lelei le filifilia o palasitisi. Latou te mama ma e le faʻaopopoina le mamafa e ala i le faʻapipiʻiina o le faʻasalalauga poʻo le fata o le a latou tutu ai. E taua lenei mea, talu ai ona o se tulaga le mautonu, o le mamafa o le mamafa e mafai ona tumau i se suega faigata o le lagolago ma le vaalele, lea e ono mafua ai le pau, mulimuli ane e mate le fugalaau matagofie.

O totonu o le fugalaau e le fiafia i le susulu o le susu, o lea e tatau ai ona faatulaga lelei le alavai i totonu o le ulo, lea e le faatagaina ai le tele o vai. O le afu mo na fugalaau o se fili maualalo nai lo le tele o le susu.

Afai ole fugalaau i totonu ole limbo, ona tatau ai lea faʻaalu faʻafuaseʻi. Faʻatasi i le masina, e manaʻomia ona e faia nisi togafitiga vai i le tulaga o se vai. Naʻo le vai e le tatau ona paʻu i luga o le eleele, o lea e sili ai le tapunia o le nofoaga o le lalolagi i taga palasitika, faʻamautu lelei i se mea faapipii.

O i latou uma e fiafia i ituaiga o ituaiga o laʻau e tatau ona latou iloa mai le vaitaimi o foliga mai o le uluaʻi fua, e tatau ona tuua na o ia ma aua le faia ni faʻaopoopo faʻaopoopo seʻi vagana ai le faʻamautu.

Ina ia mafai ona tuputupu ae le fugalaau i totonu ma le matagofie ma atiina ae lelei, e tatau ona e mataʻituina le umi na tu i le tasi itu i le malamalama. O le tele o taimi e faia ai le faagasologa o le liliuina o le ulo, ona i luga o le tasi po o le isi itu, o le sili atu ona matagofie ma le fetaui o le laau totō o loʻo ola i le fale o le a tilotilo.

Vaʻalele laau i punavai taʻitasi manaʻomia se faʻafeiloaʻi. E manaʻomia le gaosia i le eleele fou. Afai ua tupu tele le fugalaau, ona tatau lea ona e faateleina le tele o le ulo e le itiiti ifo ma le centimita.

O le taimi o le mafanafana o se suega sili lea mo fale uma o totonu. O le mea lea, pe a amata lenei vaitau, vavalalata i laau e sili atu ona lelei le teu i taimi uma se fagu e tumu i vai. O le a faʻaleleia ai le malulu o le ea, lea o le a aoga e le gata mo fugalaau, ae mo tagata uma o loʻo nonofo ile fale.

E faʻafefea ona faʻailoa se fugalaau amp totonu?

Faʻalauteleina faʻamalo totonu totonu o auala e lua:

  • O fatu.
  • Laʻau.

Fugalaau e totoina e fatu. I le avea ai o se tulafono, pe a maeʻa le vaʻa, o le faagasologa o le faʻatulagaga o fatuga e tupu, lea e mulimuli ane aoina ma faʻagogo.

O tagata uma e le totoina fualaau totō faalauiloaina e ala i le taina. O se tama talavou ola maloloina e vavae ese mai le autafa autu i le nofoaga o le paranesi ma aʻa i totonu o le vai poo le eleele.

Faatasi ai ma le anoanoai o fugalaau, o laau lauiloa e tu i fafo mo lo latou le lelei, o lea e faigofie ai ona latou tausia ma faalauiloa pe a mananao ai. O le faʻaaogaina o tulafono faigofie mo le tausiga o nei laau toto, e mafai ona e teuteuina lou fale ma fatu ai le palasi, lea e mafai ona e ala i lou i ai, o fugalaau fugalaau ua totoina e ou lava lima.

Faʻaulu tetele