Laʻau

Pharmacy i le windowsill - Kalanchoe Dergemona

Paʻu lanu meamata-lanu meamata ma lauulu o tamai "pepe" i luga o le pito i lalo. O lea foliga e masani lava ona fanau mai i le mafaufauga i le taʻua o Kalanchoe. E tusa lava pe le iloa le igoa atoa, o sui e suitulaga ia Kalanchoe Degremon - o le masani masani o lenei agafale i totonu o lo tatou atunuu.

Faamatalaga o le Kalanchoe Degremon

O lenei ituaiga o Kalanchoe e maua i le natura i le motu o Madagascar ma i le Cape Cape. I nofoaga papago mamago, e mafai e laau vao ona oʻo atu i le manaia tele. O se malosi malosi malosi o Kalanchoe i tulaga lelei e oo atu i le 2-4 mita le maualuga, ma o le tuputupu ae, o lau laititi lalo e pau, ma o le a faasolosolo malie le laina.

Pepa lauiloa o Kalanchoe Degremon. Latou te tino, tafatolu i foliga, faʻamalosi. I le tele o meaai, o laasaga e aulia le umi o le 20 cm. I le faaopoopoga i le lanu uliuli po o le lanu uliuli, e mafai ona fetuutuunai, i lanu enaena, lanu viole ma le lanu viole ma fasi. I luga o le mafiafia o le laufanua, o le a amata ona tupu aʻe ai laau fou, lea e faasolosolo malie lava ona atiina ae, fausia ai se au, se pea o laulaau moni ma aʻa. O se taunuuga, o le ulu atu i totonu o le eleele, o laʻau laiti e vave aʻa ma amata ona ola.

I le natura, o lenei ituaiga o Kalanchoe e fuga mai i taimi uma, totoina fatu ile taimi puupuu puupuu. Ma le lanu piniki-violet po o fugalaau lanu enaena e tatala i le taumalulu e aoina i se tulaga tele e tu i luga o se fausaga uamea.

Kalanchoe Degremon na lauiloa ona o lona faʻamaumauga tumau ma le gafatia e toe gaosia, faapea foi ma le faʻamalosia o meatotino o le sua ma le pulupulu o le laau.

O mea faʻamalolo o Kalanchoe Degremon

O le vailaʻau faʻapitoa sili ona lauiloa o le sua lea na maua mai lau laʻau manuʻavale o Kalanchoe.

O le sua o lenei laau ma le pulupulu mai laʻau paʻu o loʻo faʻaaogaina e fai ma faʻamaʻi-inflammatory, hemostatic ma faamaʻi faʻamalolo. O nei vailaau faʻaleagaina o Kalanchoe Degremona o loʻo faʻaalia ai ituaiga uma o paʻu o le paʻu, abrasions ma faigata ona faʻamalolo manuʻa. Afai e te totoina Kalanchoe i le togalaau o se taumafanafana, ma teu i totonu o se ulo i le taumalulu, o le ae maua se avanoa sili e faʻaaoga ai ona faʻamalologa i le tausaga atoa.

O le suamalie suamalie o se vailaau faʻapitoa masani mo sinusitis, rhinitis maoaʻi. I lenei tulaga, o Kalanchoe e maua ai le antimicrobial, faʻamafanafana ma faʻamaʻi tino.

O vailaau faʻapitoa e lagolago atoatoa ma oʻo lava ina atiina ae le poto masani a tagata. Ua faʻamaonia ai o Kalanchoe Degremona o loʻo faʻaaogaina i le togafitia o le bluelent inflammatory process, i le toe faʻaleleia pe a maeʻa taotoga, i fomai nifo ma le gynnecology. O fua mai lau lanu lanumeamata fou e taofia ai le galuega a Staphylococcus aureus ma Streptococcus aureus.

I aso nei, o loʻo suʻesuʻe e tagata suʻesuʻe suʻesuʻe le malosi o le vailaʻau o le vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, faasaga i le siama faʻamaʻi. O le faʻaaogaina o le faʻamalolo o Kalanchoe Degremon o se fualaau faasaina e faʻamalosia ai ma faʻamalosi ai le puipuiga o le tino ma le malosi o le tino o loʻo suʻesuʻeina.

Kalanchoe tausi: ata ma faʻamatalaga o metotia autu

O le ola i le fale o Kalanchoe Degremon o le a le faigata e oʻo lava i se tagata e amataina le fale. O se laau e tupuga mai le suavai e le o se mea e le aoga le avea o se faailoga o se gafatia tulaga ese e toe gaosia ma ola ai. E le o manaʻoga i le palapala poʻo le tele o le ulo, o le lāmala ma e mafai ona ola ma le leai o se malamalama. Ae o nei tapulaa uma e le pasia mo Kalanchoe e aunoa ma se mea e iloa ai ma ua atagia i ona foliga vaaia.

Ona o le leai o se malamalama, ua faʻalauteleina ai pupu, laʻau, e pei o le tele o le mativa o le eleele ma vai inu, faʻafefete, faʻapalapala ma faʻafefe.

O a tulaga ma tausiga e manaʻomia mo le laau, pe faʻapefea ona inu vai Kalanchoe e faʻaauau lona ola maloloina ma le tuputupu ae? E pei o le toʻatele o tagata faʻamalolo, e le manaʻomia e Kalanchoe Degremon se fagu tele ma le eleele lafulemu. Mo le totoina, e sili atu le lelei o le faʻaaogaina o le eleele mo le suavai poʻo le cacti. E matua manino lava, tatala ma, lea e taua mo lenei aganuu, e le taofia le tele o susu lea e mafai ona taitai atu ai i le pala o aʻa.

Afai e leai se eleele ua saunia, i vaega tutusa e mafai ona e faʻafefiloi eleele palapala, oneone, solo palasa ma paʻu oona mai iliili poʻo piliki. E manaʻomia se faʻalavai faʻavaivai i le pito i lalo o le ulo. E ala i le fatuina o tulaga ola e masani ai, e pei o le ata, mo Kalanchoe Degremon e mafai ona e maua iuga sili ona lelei ma e te faamemelo ai i le tele o mea leaga mai fugalaau ua teuteuina.

O tagata 'aila, e aofia ai Kalanchoe, e nofouta i fesuiaiga i le vevela ma le malamalama.

I le natura, i nofoaga e maua ai nei togalaau, i le taumafanafana o le vevela e mafai ona oʻo i le 30 ° C. I le po, e toʻa le ea i le 17-20 ° C. I totonu o le fale, e taua tele le puipuia o le vevela mai le pa'ū ifo i lalo o le 15 ° C ma lona umi umi o le 27 ° C. I le taumalulu, mo le Kalanchoe Degremon, latou te maua se nofoaga vavalalata mai mea afi ma mea e mafai ona fai, ao faʻaitiitia le suavai ina ia le aʻafia aa aʻa mai le susu.

I le tau mafanafana, e manaia tele le vao i luga o le faapaologa, poletito po o le togalaau. I le taimi lea, o Kalanchoe, e ese mai ai, e manaʻomia le tele o vai, ma pe a le lava, ona mamae ai lea, o lau laʻau ma ua faʻalauteleina. Ina ia aua le faia se mea sese i le faasusuina, aʻo le i faasusu le Kalanchoe, e sili atu le siakiina o le eleele. Afai ua maeʻa maeʻaeʻa i le tasi pe lua senitimita, ona aoga ai lea o le vai i le laau.

E alofa ma faapaleni e Kalanchoe malamalama susulu, sei vagana ai le susulu o ave o le la, lea e tatau ona ufiufi ai vao.

O le faʻaleleia o le totoina, e pei o le ata, o se faʻataʻitaʻiga e pei o le faʻatapulaʻaina o le umi o aso o le ao e aofia i le tausiga a Kalanchoe. Afai o le vao o le ai luga o le malamalama o le windowsill mai na o le 8 i le 10 itula i le aso, e faaputuina ai buds i tumutumu o laau. A o lei fuga, e mafai ona fafagaina Kalanchoe i nisi o taimi e faʻaaoga ai se faʻafefiloi mo fualaau fugalaau poo fualaau suamalie, faʻapea foi ma le faʻamautuina lelei ma le tausiga.

A maeʻa ona tupu, ona oʻo mai ai lea o se vaitau pe a toe faʻaleleia le laau i totonu o le masina, ona tuʻuina atu lea o se faʻalauteleina o lālā ma vine.

I le taimi lea, e le gata ina aveeseina fualaau fugalaau, ae toe teuteu foi laau mamago e le totogo, e mafai ona faaaoga luga i luga o fale e faalauiloa ai Kalanchoe.

Faʻafefea ona faʻaaogaina Kalanchoe ile fale?

O le mea e sili ona mataʻutia, e lauiloa Kalanchoe Degremona ona o le tele o auala ma le faigofie o le toe gaosia. E mafai ona e maua se togavao fou faatasi ai ma le fesoasoani o le vavaeina o laʻau ma laulaau, faʻatalanoa ma le tele o tamaiti o loʻo faʻaogaina le pito o lau o laau matutua. A o le i faʻataʻitaʻi le fale o Kalanchoe i le faʻaaogaina o mea mai laau:

  • faʻatasi ma se naifi malosi po o se lauulu e tipi ese le pito i luga o se pusa ola maloloina;
  • ma le lima, ma tamatamailima, vaʻavaʻai vaʻaia le va i laʻau o le lau.

Afai o sea faagasologa ei ai aʻa malolosi, o le a faigofie ai ona maua. Ona aveese lea o laulaau pito i lalo mai le au ma tuu mo se aso e malogo ai le tipi. O le gaioiga maeʻa e tuʻuina i le oneone susu po o le mea i le loloto o le 3-5 cm, ma e le tatau ona faʻaaoga se pusa le tumau. Kalaniae Degremona e aʻafia uma ona aʻa, ma e mafai ona totō vave laau i totonu o se potoa tumau na fuafua mo i latou. O le palapala o loʻo siomia ai le fale fou ua faʻatauina, ma a maeʻa le 7-10 aso i le vevela o le 20-25 ° C.

Tausiga o Kalanchoe mai le taimi o le totoina e naʻo le taimi e tatau ai ona faʻasusu.

E le faigata ona maua se laau mai se pepe laitiiti. E masani lava, pe a pa'ū, o ia ituaiga e ese mai aʻa ma avea ma se "faauoga" faauo i lalo o le au matutua Kalanchoe. O le mea lea, e mafai ona vave totoina i totonu o fagu tumau. Ma pe a oʻo le laititi o le fana i le maualuga o le 15-20 cm, o le Degremon's Kalanchoe e lūlū le tumutumu o le ulu, ma mafua ai le faʻalaʻau ma le faʻavaeina o se mea faʻamaonia, faigofie mo le totoina o vao.