Laʻau

Dizigoteka

O se vailaʻau (Dizygotheca) mai le ituaiga o Araliaceae e talisapaia e tagata e fiafia i totonu o le fale mo ona laʻau teuteu. Laʻau vao ma laʻau mumu, na oʻo mai i la matou latina mai Ausetalia mamao ma motu o Oseania.

O fugalaau fugalaau laiti e lalagaina i totonu o le faamalu e le o se mea matagofie matagofie, ae o ona lalelei e manaia tele. O laulaau e aofia ai ni vaega faʻatasi ai ma faʻamau ma e tutusa lava le salalau o tamatamailima. O o latou lanu e eseese i ituaiga eseese mai le 'apamemea i le malala.

E tausia e Dizigoteka i le fale

Nofoaga ma moli

E fiafia tele Dizygotics i soo se taimi o le tausaga, e oʻo lava i le susulu o ave o le taumafanafana o le la, ae le o lona ata. Ae ui i lea, e tatau ona puipuia mai le la o le taumafanafana.

I le taumalulu, mo le laau toto, e tatau ona e filifilia le faitotoʻa sili ona susulu, aemaise lava pe afai oi totonu o se potu ma le vevela e sili atu ma le 18 tikeri. Ona manaʻomia ai lea o se malamalama atili. I le tau mafanafana, o le a lagona ai e le pagala le manaia i le ea fou, ae i se nofoaga e puipuia mai le susunuina o ave.

Lulu

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le fugalaau e le fiafia tele i le vevela: o lona vevela sili ona lelei e 20 tikeri. O le taumalulu e eseese mai le 16 i le 18 tikeri, ma le maualuga o le tausiga o le 15 tikeri. E le taliaina e Dizigotika le vavalalata i mea faʻavevela, faʻafefe mea uma.

Faʻamamaga o le ea

Ona o lona fiafia i le susu, o le fugalaau ua faateleina le masani i le florarium. O se tulaga e le manaʻomia mo le faʻaleleia o le dizigoteki o le faʻaleleia e le aunoa. O le mafanafana o le taumalulu e te faʻaaogaina ai ia ituaiga auala e pei o le faʻaliliuina o le susu mai se paʻu e tumu i le vai ma le tele o le oneone poʻo le sphagnum.

Faʻasa

Faʻasalaina o le laau toto i le tautotogo ma le taumafanafana e tatau ona lava lelei, ae le tatau ona e faʻafefe, ma le vevela malosi o le eleele i totonu o le ulo. E tatau ona i ai le vai i le vevela o le potu ma tuʻu ai pea mo le itiiti ifo ma le 12 itula. O le mālūlūina o le autumn o lona uiga o le faʻaitiitia o le tele o le susu ile palapala. I le taumalulu, o le fausiaina o se dizigoteka e tatau ona na o le puipuia o le vavave, aemaise i le maualalo o le vevela.

Fertilizers ma faʻamaʻi

I vaiaso uma i le taumafanafana, ia faʻaaogaina se laei faʻapitoa mo laau totō ma laʻau teuteu mo se dizigoteka.

Suiga

E manaʻomia le faʻapipiʻiina o le tautotogo e faʻapipiʻi fugalaau taʻitasi pe 2 tausaga uma. O le eleele sili ona lelei o loʻo faʻaalia i le 2 vaega o le turf mo le 1 vaega o le humus ma le oneone. Aua neʻi galo e uiga i alavai lelei.

Faʻataʻitaʻiga o le Dizigote

Fanauina o fatu

E sili atu le totoina o fatu o dizigoteka i le faaiuga o le taumalulu. Aʻo leʻi faia lena mea, e le afaina ai le faʻafefe i latou i se fofo faʻaleleia. I eleele mataga e te manaʻomia e faʻalautele le fatu i se mamao tutusa ma ona uumi e lua. E sili atu le faʻamamaina o le eleele ma fatu mai le pulu moli ma faʻafefe ia mafanafana, e le itiiti ifo ma le 20 tikeri, ae le maualuga atu i le 24. O le koneteina e ufiufi ai le tioata manino poʻo le ata tifaga e tatau ona faʻaleleia ma faʻaleleia.

O le faʻavaveina o le faagasologa o le fatuina o fatu o le a fesoasoani i le faʻamafanafanaina atili mai le pito i lalo. O totogo laiti, lea ua i ai le 2-3 laulaau, ua totoina i ni ipu eseese ma ua ola mo le tele o masina i le 18-20 tikeri. Ma, o le tele o fuamatua matutua e faaseeina i ni vaega se lua i totonu o potopoto tetele, ma o le vevela o le mea e maua e faʻaititia i le lua tikeri i taimi uma.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O le vavaeeseina o le gaioiga o le suamalie e faigata ona aʻa, o lea e tatau ai ona togafitia i latou ma se sui faapitoa e aʻafia. A maeʻa lena, toto le 'au i se paluga ma le 50% le oneone ma le vaega tutusa o le peat. Faʻapena se mea e faʻamalamalamaina ma tuʻu i totonu o se nofoaga susulu. O le tele o tausiga mo i latou o le a tutusa lelei ma le totoina o laau toto: aʻafia i lalo o le malosi, aveeseina lemu o le malutaga ma le gaosiga aʻo tuputupu ae le aʻa i se faaitiitia malie o le vevela o le vevela.

Taua! A e le galo le gaioiga i galu, aua o ona vaega uma e aofia ai mea oona. Taofi le laau mai le aapa atu o tamaiti ma fagafao.

Maʻi ma meaʻai

O le apogaleveleve e mitei, gaogao, mea e masani ona masani ai, o malo e le masani ai e faaleagaina ai laulaau ma aʻa o se dizigoteka.

E faʻapefea ona faʻaalia maʻi faʻamaʻi ma o le a la latou mafuaaga?

  • Leiloloa o laʻau laititi - itiiti se malamalama.
  • Laʻau vaivai i luga o laulaau, e liu enaena ma le taimi - tuusaʻo aʻa o ave.
  • O le fugalaau e le tupu lelei, o lau laulaa e laiti - e itiiti meaʻai i le eleele.
  • Leiloloa o laʻau - solia o le puleaina o le vevela, vaʻa vevela, faʻataʻitaʻiga poʻo le latalata i mea faʻavevela.

Ituaiga eseese o dizigotiki

E lua ona ituaiga e sili ona lauiloa: Elena dizigoteka ma Veicha Dizigoteka.

Maoaʻe maliega (Dizygotheca elegantissima)

O lenei ituaiga meaola e i ai se mea saʻo, e pei o se laau, ae aunoa ma le faʻalaʻauina. O laupepa lapopoa, o loʻo faʻapipiʻi i pito, o loʻo i luga o laʻau faʻamau ma maua ai le lanu meamata lanu meamata. O faʻamau taʻitasi e faʻapipiʻi i le 4-11 o nei lau, ma vaʻai i itu uma i se liʻo. O le faamalu o le faamalu e tu i le pito i luga ma e aofia ai fugalaau ese.

Dizygotheca veitchii

E masani lava e le ese mai le sui muamua. O lenei dizigoteka o le laau e pei o laulaau, e na o o latou ata ua vaneina e sili atu ona lelei, e uʻu e le galu.