Laʻau

O totonu o logo. All About Campanula In Room Culture

Charming Campanula - o se tasi o fualaau toto e sili ona tele ona totoina. O le paʻu ma le migao, ma le lanumumu lanumeamata, ua toetoe lava a natia uma i lalo o le fiaselau o fugalaau matagofie ma e foliga mai o se puao moni. I le taimi muamua e te tilotilo ai, i logo o le fale e le vave ona e iloaina aiga o faʻamalo o le togalaau. Ae o nei lava laau e tasi, na o le fetuunai i le aganuu. O le galueaiina o le tolauapiga e manaʻomia ai le tele o taumafaiga ma le mataʻituina. Ae oi latou uma e sili atu nai lo le tauia e le matagofie o le fuga.

O totonu o logo.

O le matagofie o le matagofie o Campanul

O totonu o campanulas i totonu o sui ia o logo paʻu lanu, o se tasi o togalaau sili ona taʻutaʻua o tolauapiga. O nei tagata o le Metitirani e le o malamalama i lo latou gafatia e lafi lelei i tua o se faaputuga fugalaau matagofie. O le mataʻutia, foliga faʻaaloalo o le campanula e tosina mai ai le gauai. Ma o le fiafia ma le faʻafoeiau latou te aumaia i le siosiomaga o totonu e faigata tele ona faʻatusatusa i puʻepuna puna.

O le alu i Campanul e faigofie. E iai se mea e pala, e matua manifinifi ma faʻafefeteina, e fufusi ma paʻu, e fai ai se pale-aluga matagofie e tusa ma le 20-25 cm. Peʻa o le fatu, lanu po o lālā lanu o loʻo nonofo i luga o petioles umi mai le 3 i le 6 cm le umi e faʻaopoopo ai le faʻataʻitaʻiga i le vao. Ae o le matagofie uma o lenei aganuu i totonu ua faaalia mai i le amataga o le fuga. I totonu o laʻau ma luga o tumutumu i vaʻa ma lima, o fugalaau e sili ona manaia, faigofie ma faigofie, e mafai ona oʻo i le 4 cm. O Campanules e tele ituaiga o ituaiga, e sili atu ona loloto pe loloto foi le corolla, terry poʻo fafo fomu. O le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i le lanu o lanu, mai le lanu paʻepaʻe paepae ma le lanumoana e faʻalanu-lanumoana, lilac, lanu violē, violē ma'oti kirimigi fou! O le numera o fugalaau e matua tele lava ma o laulaau i lalo ifo o ia mea e le o vaaia.

Faʻasologa o atinaʻe i totonu ole fale

Pe a latou fai mai ua tatagi logo e toetoe lava a le vaivai, e leai se masalosalo o soo se faʻaopoopoga. O le fugaina o le fale i totonu o le campanula e mai ia Iuni ia Setema mo ituaiga tuai ma mai Mati ia Novema mo ni oloa fou. O le vaitau o le fugalaau e le itiiti ifo ma le 3-4 masina.

Suʻe tutusa a Bellflower (Campanula isophylla).

E pei o aganuu uma e ola umi mo taimi umi, e manaʻomia foi e Campanul le tele o taimi e sauniuni ai. O lona taimi malolo e faʻailoaina, e manaʻomia ai se suiga tele i tulaga - ae le o se mea e aofia ai, ae tausi. I le masani ai, e paʻu i le taumalulu, o logo foi o latou faailoga o le amataga o le laasaga o sauniuniga mo le fugalaau e sosoo ai: o latou fuʻa ma le tuputupu aʻe.

O le tulaga sili ona faigata o le atinaʻe mai le manatu o le tausiga o Campanula o loʻo totogo. I le taimi e malolo ai, e le gata o loʻo nofoia le tolauapiga, ae o ona tagata foi.

Campanules e le o ni mea e sili ona lelei

E le o se mea e leai se mea na maua ai e le logo le logo le igoa o le sui pito sili ona paʻi o le genus ma le igoa sili ona lauiloa o le "fana fana". E na o le pau lea o logo e faʻafeiloaʻi i le aganuu. O le tele o le totoina o le vavalalata ma le tino vavalalata e vave ona pala, e manaomia ai le sui faifaipea e laau talavou. Ma o lenei uiga ia te ia e faapitoa ona faalauiloa i le potu. O le mafuaʻaga lea e masani ona tuputupu ae ai le tolauapiga e pei o le tausaga, lea, pe a maeʻaeʻa ma lanu, ma e sili ona taua tele le tupu, e faʻaumatia, fefaʻatauaʻi e tutoʻatasi pe maua ni faʻataʻitaʻiga. Ina ia faʻasaʻo le tolauapiga o le tolauapiga latou te manaʻomia se malulu malulu.

I se aganuu masani, e le o ituaiga eseese o campanula e mafai ona ola, aemaise o laau tetele o filifiliga mai fafo ma le tele o ituaiga fou e le mafai ona tutu i se pulou malosi. Ia mautinoa e fesili e uiga i lenei tulaga maualuga pe ae faʻatau, faʻamautinoa pe ua e "puʻeina" se tauvaga o le tele-tausaga poʻo le tasi le tausaga. Afai e le tulieseina le tolauapiga mo le vave fuga ma o se ituaiga vevela, ona mafai lea ona e ola saogalemu mai lea tausaga i lea tausaga, teuteuina pe a maeʻa se taimi malolo i ni tulaga malulu ma faʻaolaina ai fou fou. Ae mai le tausaga muamua o lona soifuaga, e tatau ona atiae le campanula i le taimi tonu lava i tauvaga, ia tupu aʻe ma le faamoemoe mo le tele o tausaga, ae le o se tausaga taʻitasi.

O le auala pito sili ona faigofie e tuputupu ae ai Campanula e pei lava o se tusi aoga i totonu, faatauina o fualaʻau fua tele ma fiafia i le lalelei mo le tele o masina. Mo i latou e lava le taimi ma taumafaiga, o kopi fou mo le tausaga e sosoo ai e mafai ona tupu tutoatasi. Ina neʻi aua nei galo ia laau mai le aofaʻi o taumafanafana poʻo ituaiga eseese mai fafo, nai lo le mautinoa o le taumalulu, e tatau ona e tipi ese ma seleseleina, ma maua ai le sui o mea totō.

O le logo e tutusa-faʻaleleia.

Ma e tusa lava pe e te faʻatau sau tausaga, e leai lava se faʻamaoniga. O le mea sili e sili ona lelei o le tipiina o le vavae "i le mea tonu lava" ma taumafai e faʻaolaina le tina - afai e te le ausia le alualu i luma, o le ae maua pea se augatupulaga fou. E le gata i lea, e le tele naua i latou!

Campanulas i le potu o aganuu e manaʻomia le faʻaeteete ma le faʻamagalo mea sese. Ae e le mafai ona faatulagaina i totonu o laau sili ona lauolaola lauolaola, aua e le manaʻomia ona e faia soʻo se tulaga faʻalavelave. O le toʻatele o tagata mai le logoina o logo o le fale e fefefe i le manaʻomia e faʻaauau pea ona totoina le laau, o lona vaivai ma le manaʻomia o le fafagaina masani. Ae i le faʻatinoga, o Campanula e le o se mea alofa e pei o se tasi. O le a ia tali atu i lou mafaufau ma le itiiti ifo le alofa.

Tatou te filifilia moli mo logo i totonu

Campanulas, tusa lava pe i totonu, tumau pea i luga o laau. Mo le vave toto, latou te manaʻomia se umi o le ao. O lau laʻau ma fugalaau e tatau ona puipuia mai le susulu o le la, aua e fiafia le Campanula e faʻasalalau le malamalama. O Campanula o le a le tu e tusa lava pe o se vaega o le penumbra, o loʻo tosoina atu lauʻau mo ia i le itiiti ifo o le leai o se malamalama, ua leiloloa le lalelei ma le matagofie o vao.

E sili le tuʻuina o le campanula i le sasaʻe ma sisifo o faʻamalama, ma i le nofoaga i saute - na o le malulu matagofie (poʻo totonu i totonu o se nofoaga e tutusa ma le faʻasaga i le faamalama i sasae ma sisifo).

Le puleaina o le vevela mo le campanula

O logo i totonu e fiafia i le malulu ma e le mafai ona tatalia le vevela, lea e aafia ai le matagofie o le fuga. Campipoles e sili ona toto, o loʻo ola i le vevela mai le 20 i le 22 tikeri Celsius. O le maualuga o le vevela e mafai ona totogi mo le faateleina o le malulu o le ea. Ae sili atu ona faigata le tuʻuina atu o tulaga talafeagai i le taimi o le taumalulu taumalulu. Campanula e pei o se faʻaaloalogia e mafai ona ola na o le taimi e le sili atu i le 15 tikeri Celsi le malulu o le ea i le taumalulu. O faʻalelei sili ona lelei e sili atu ona lelei - 5-10 tikeri. Faatasi ai ma se mafanafana mafanafana, o le a totogo le laau i le tausaga e sosoo ai ma faasolosolo malie ai ona oti.

Bluebells e tutusa-taloina.

I le taimi o le fuga, e sili atu ona lelei le aua le fesiitaiga o Campanulu mai lea nofoaga i lea nofoaga, ma e le liliu foi. Ae e le fefe o ia i le ea fou, ma afai e te aveina i se faapaleni poʻo se taligalu ao le i fuga, ona fuga mai lea e le sili atu le leaga nai lo le potu. E moni, o le a le toe mafai ona toe logoina logo i le tausaga na sosoo ai, ia sili atu le mamafa o mea lelei uma: pe afai e te manaʻo e ola aʻe le campanula e pei o se faʻalelei, e sili atu ona tuʻu i totonu o le potu.

Faʻasaga mo logo i totonu

O logo o ni aganuu mama, e aofia ai le aganuu. I le taimi o le atinaʻe malosi i le tautotogo ma le taumafanafana, latou te manaʻomia le suāsusu masani e tumau pea le susu. Latou te fefefe i le suavaiina o le meaʻai faʻapea foʻi ma le faʻamago atoatoa. Ae i le vaitaimi o loʻo momoe ai, o le suāsusu e ese le faʻatinoina. E faasolosolo malie ona faʻaitiitia mai le taimi o le faʻamaʻiina o le vavalaʻau, ma e le o se mea e faʻaaogaina ai ma o loʻo i ai le laau ile toetoe lava o le mafanafana (tuʻuina le mea e faʻamago i le ogatotonu ile va o taualumaga).

Campanula Humidity

O le mea e lelei ai, o logo i totonu e le o sao i faailoga o le vevela o le ea. Latou te lagona le lelei uma i totonu o greenhouses ma i fale masani o taulaga. O le totoina i aso aupito sili ona manaia poʻo le mea e faʻaaluina ai mea manogi o le a faʻamanuiaina ai i latou, aemaise lava ona o fugalaau ma tumutumu e le fefefe i le susu. O le faateleina o le maualuga o le suavai i le lautele ma le totoina faapitoa, e mafai ona toe totogi mo le vevela o le vevela i le taimi o le vavao.

Faʻasologa Fafaga

Campanula i le faʻaleleiaina e naʻo le taimi o le atinaʻe malosi - mai le ala mai i le tautotogo e oo i le iuga o le fuga. Fertilizers mo lea mea e faʻaaoga i vaiaso uma, faatasi ai ma mea faʻafefiloi mo le totoina o laau i totonu. I le mutaaga o le tuputupu ae, ua vavae ese ofu, ae le o le faaitiitia, ae o le taofi mo se eseesega matuia.

Suʻe tutusa a Bellflower (Campanula isophylla).

O le a le taimi ma le auala e faʻapipi ai logo i totonu

Mo le faʻaupuga, e lua suʻega e manaʻomia:

  1. pe a uma ona faʻatoʻa tupu aʻe ma tuputupu ae, faʻapuʻupuʻu laina uumi (thinery branches) (aʻo lei faʻaaogaina le laau i le malulu);
  2. faatasi ai ma le amataga o le alualu i luma tuputupu ae, i le tautotogo totogo, otaota faaleagaina ua selesele mai le vao, ma i ogalaau e talia ai le toe faafouina, ua tipi malosi le tipi 2/3 o le umi (ao lei toe faafoi atu i tulaga o tulaga). Faʻamatala mai le faʻasologa o le totoina o le tautotogo pe a faʻatau.

Campanula substrate: tatala, manava, moli, e aunoa ma se faʻalavelave faʻapitoa (o se faʻafefiloi o vaega tutusa o le humus, laʻau ma le peat soils poʻo se mea faapitoa mo le totoina o fua i totonu ma taumafanafana).

Faʻasologa faʻasolo: afai e le faʻaititia le laau, faʻapipiʻiina i le tautotogo pe a uma ona teuteu, ia mautinoa e tausisia le tulaga muamua o le faʻafefe (faʻamalu le taumafanafana seia oʻo i le tautotogo)

Pots: latalata, laʻitiiti, lea o le a tumu ai aʻa i le atoa o le eletise, na o le lua senitimita sili atu nai lo le taimi muamua

O le logo e tutusa-faʻaleleia.

Auala e faʻaleleia ai logo o le fale:

  1. Laʻau o tiiti laiti, o loʻo tipi i le palapala ma aʻa i totonu o soʻo se mea (faʻafeinu i le aʻafiaina e le faʻatagaina, avanoa i le vai e ala i le sasaina).
  2. O fatu. E lūlūina i le amataga o le tautotogo, e leai foʻi se vai, ma na o le saluina o le palapala ma fualaau laiti.
  3. Vaevaeina o vao: naʻo na o mea e faʻataunuʻuina e sili atu ma le lua faʻailoga faʻapitoa.

Pests ma faʻamaʻi matautia mo le campanula:

  • lapoʻa iniseti;
  • vaʻavave mite;
  • lanu enaena.

Faʻataʻitaʻiga:

  • peritomeina o nofoaga faaleagaina o le laau ma pala;
  • togafitiga ma iniseti mai meaola faalafua.

O le logo e tutusa-faʻaleleia.

Totonu o Campanula i totonu ma e le gata

Bells i totonu o le aganuu - o laau e le faigofie e pei ona ono foliga mai muamua. O le mea moni, o loʻo tumau pea le matagofie o le teuteuina o mata, ae o le lautele o le latou faʻaaoga e lautele. A maeʻa, o le tauvaga e sili ona lelei mo le matafaioi:

  • lanu lanu, susulu ma malamalama lelei, faʻamalosia le paolo totonu;
  • o se leo e tupu aʻe, pupula mata;
  • teuteuina o ni mea gaogao, o loʻo leai ni mamanu mamanu ma ni auiliiliga lelei;
  • faʻailoga i totonu o ni mea e le masani ai ma faʻafefefe;
  • teuteuga o faletua ma terraces.

E fautuaina le faʻaalia o Campanulu o se tagata soloist, e ese mai i isi mea o loʻo i totonu ole fale (sei vagana ai mea teuteu lau laau teuteu). I le matafaioi o se leo se tasi, e sili ona lelei. Ma o le "mama" le tala mo ia, o le sili atu lea. Aloese mai isi mea teuteu, pusa lautele, pusa tele faʻamatalaga - o le campanula e manaʻomia se faʻataʻitaʻiga faigofie ma faigofie.