Laʻau

Argyroderma

Argyroderma o le aiga Aizov. O lenei solo ninii e masani lava ona maua i nofoaga pito sili ona manaia i Aferika i Saute, i le Cape i Aferika ma le toafa Karu. O le laau i foliga vaaia e pei o "maʻa ola". Argyroderma e tupu i luga o oneone po o eleele papa. O se vaega o lenei mea totino o lona gafatia e lafi mai le vevela, paʻu i totonu o le oneone.

O le igoa o le solo mai Latina e mafai ona faaliliuina moni i le "paʻu siliva". I foliga vaaia, o le argyroderma o se pupuʻu mafiafia laitiiti, e pei o laumei. Argyroderma e tupu i tamai faaputuga. O le tasi laau e masani lava ona iai ni laupepa 2 pe 4 fused, faʻalelei ma tino, semicircular in shape. I le lautele, o laulaau taitasi e le sili atu i le 3 cm. Argyroderma e totoina lau laʻau fou mai le ogatotonu o le laau, ma o le laititi pito i lalo ua mate.

O le fuga e tupu mai i le tulaga o se pupuʻu pupuu mai le ogatotonu o le laau. I fafo, o le fugalaau e pei o se daisy ma o lona lapoa e tusa ma le 3 cm le lautele. O ata o fugalaau e mafai ona sinasina, paepae-piniki, ma samasama foi. O le fugalaau e faʻaalia i le tele o itula o le aso. Mo le palotaina o le argyroderma, o le i ai o fugalaau o ituaiga e lua i le auala o le koluse e talafeagai. A maeʻa le palota i luga o le argyroderma, ona faia ai lea o fua. O le vaitau matua o Mati-Aperila. I foliga vaaia, o le pusa fatu e foliga mai o se kapoti ma se limite e oo i le 12 mm, ua vaevaeina i le 8-28 sel. Tatalaina o le fatu pusa e tupu i lalo ole aafiaga o le susu (timuga). I totonu o le eleele vevela, e aoina fatu i le lima, e aofia ai le tuʻu ifo i se fagu vai ma faʻatali mo pusa e tatala.

Tausia ile argyroderma i le fale

Vaega o togafitiga argyroderma ua fausia i luga o le sili atu le lelei o le malamalama, vevela vevela, tikeri o le faʻavaivai, o le tele o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina.

Malamalama

Argyroderma ona o lona nofoaga na afua mai ai le faʻamalamalamaina o le taamilosaga taʻamilosaga taʻitasi.

Lulu

I le taumafanafana, e lagona e le laau i le vevela o le potu. I le taimi o le tautoulu, o le vevela e tatau ona faaitiitia, i le taumalulu e eseese mai le 12 i le 15 tikeri. O le tau maualalo e le tatau ona paʻu i lalo ifo o le 8 tikeri.

Faʻamamaga o le ea

O se tulaga iloga o le laau o le lelei o le faapaleniina o le ea. E le gata i lea, e le manaʻomia e le argyroderma le faʻaleleia atili.

Faʻasa

E tatau ona totogi le tausiga i foliga o le fafagaina o le argyroderma. E faʻamaluina le palapala i na o vaitau o le fugalaau ma le tuputupu aʻe. Vai le laau i se palanikeke, o le eleele e tatau ona faʻamamaina i le va o vai. I le vaitau o loʻo i ai le fale i le taimi e moe ai, e faʻamauina atoa le vai. Afai o le taimi lea ua amata ona sosolo pe velela laʻau o le argyroderma, o lona uiga la e le o se mafuaaga lea e toe amata ai le suāvai.

Soo

O le faʻafefiloi sili ona lelei mo le mea e aofia ai le oneone ma le palapala ile palapala ile 2: 1. A uma ona totō, o le pito i luga e ufiufi i le oneone. Afai e leai se auala e faʻapitoa ai ona tapenaina le palapala, ona lelei ai lea o le eleele maeʻa mo laau cactus.

Fertilizers ma faʻamaʻi

O fualaau faʻamaina e faia i na o le taimi o le faʻapipiʻiina o pulupulu ma fuga. Fertilizer mo cacti e talafeagai mo le fafaga.

Suiga

E manaʻomia e Argyroderma se gaioiga faifaipea, lea e tatau ona faia e le silia ma le tasi i le tolu tausaga. O le suʻeina o loʻo faʻatinoina ao leʻi amataina le vaitaimi o le tuputupu ae malosi. O lapisi mo le totoina e tatau ona maualalo, ae lautele. O se lafoaʻi alofa o le alavai e tatau ona tuʻuina i lalo o le ulo.

Faʻafouina o Argyroderma

E mafai ona faʻaleleia Argyroderma i ni auala se lua: e ala i fatu poʻo le vaeluaina o se laau totō i vaega. O fatu e totogo mai e totoina i le eleele ia Fepuari-Mati. E oʻo mai i le taumalulu, o le a mafua ai ona malosi le togavao. O se fagu o fatu na totōina ile pito i luga e ufiufi i le tioata ma teuina i le vevela pe a ma le 25 tikeri, e le manaʻomia se malamalama faʻaopoopo. E te manaʻomia foʻi le aveeseina o le ipu mo sina taimi mo ni nai minute mo le lele.

O fua muamua o le a tulaʻi i le aso 8, ma o le a oʻo uma lava laau i luga o le fogaeleele mo le 30-40 aso. Fugalaau argyroderma e maua e ala i le totoina o fatu e mafai ona faamoemoeina mo le 3-4 tausaga.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

  • O le tele o faifaatoaga ua faitioina e le o totogo le argyroderma talu mai le taimi o le faatauina mai - o le mafuaaga e ono taoto i le le lava o le malamalama lea e manaomia ona fetuunai.
  • Afai e faafuasei ona paʻu ma lanu uliuli o le laau - o loʻo i ai le tele o le faʻasusu, lea e faʻaauau pea i taimi o le taimi e malolo ai. Afai e te le faapuupuuina le suavai, ona mafai lea ona e leiloa le laau.
  • Afai e faafuaseʻi ona lemu le laulaau pe taofia foi le ola - atonu o le a faailoa mai ai le manaomia o le totoina o le laau i totonu o se potopotoga fou.

Ituaiga taua o argyroderma

E tele ituaiga o argyroderma, o le sili ona lauiloa o mea nei.

Argyroderma keke foliga - o se laau e tele le lapoa, palatini, o le lautele o itu e lua o le isi itu e tusa ma le 2 cm. O laulaau ua faatulagaina lelei i le tasi ma le isi, mafiafia i le paʻi. O le fugalaau e sau mai le ogatotonu o le laau, i le foliga mai e pei o se daisy, o lanu samasama samasama ma papaʻe.

Argyroderma oval - o se laau toto tele, faʻapitoa. O laulaau e laulauina i le lapoa, 2-4 i le tasi laau, o le tino, o le foliga o le oval, e pipii le tasi i le isi, aoina i se sola. O le lanu o laulaau e fesuisuiai mai lauulu-lanumeamata i le lime-lanumeamata. I le ogatotonu o le laau, i le va o laulaau o le togavao, e tasi le fugalaau e tupu. E puupuu le vaʻa. O le umi o le fugalaau e seasea ona sili atu i le 3 cm. O le lanu e paʻepaʻe, piniki po o samasama.

Argyroderma testicular - o se laau laʻau suamalie, o le lautele o le pusa e oʻo atu i le 3 cm, o laulaʻau e mamafa, tino. O le lanu o laulaau e eseese mai le lanu-lanu meamata e lanu-lanu. O nisi taimi i luga o lau o loʻo i ai se tamai speck. O fugalaau e pei o se daisy, o le lapoa e tusa ma le 4 cm, lanu piniki. O le fuga e faʻaumatia le laau, o le mea lea o le a paʻu le paʻu tuai ma paʻu i lalo, ma i lo latou nofoaga e foliga mai ai ni laulaau fou fou.

O le argyroderma malie e matua le lelei lava, ma o le tausiga lelei ma le galueaiina, o le a fiafia ia te oe i ona foliga matagofie ma lanu matagofie matagofie.