Isi

Pe a totoina le tuai o kāpeti mo fualaau: fuafua le taimi

Taʻu mai ia te aʻu le taimi e totoina ai le kati mo fualaau? I le taumalulu, matou te maua le ipu lauiloa - sauerkraut. E fiafia tagata uma, e le gata i tagata matutua ma tamaiti, o lea ou te taumafai pea e sauni i le tele e mafai ai. E masani ona ou faatauina ni taʻavale i le maketi, ae i le tausaga na teʻa na ou le manuia ai. O le mea moni lava, o le ituaiga e le o le mea na manaʻomia - o le kapisi na liua, e leai se paʻu, ma o se ituaiga o viscous. Sa tonu ia te au e taumafai e tuputupu ae ia te aʻu lava ia. E i ai moli mo le susuluina o laau toto, o loʻo lava foi avanoa avanoa. E le mafai ona ou filifilia le taimi o le luluina. Vaʻa masani i le vaomatua e masani ona totoina i le amataga o Mati, o le a vave tele mo le kāpeti taumalulu?

O tagata totō uma e totō le kapisi. Ae afai o ituaiga muamua e masani lava ona totōina i ni mea laiti, ona o le tele o ituaiga o meaola ua tumu i le tele o gaʻo kuka. E le o se mea e ofo ai, ona o sea kāpeti ua faamoemoe mo le teuina ma le faʻamalosi. E pei o isi ituaiga, latou te totoina e ala i le totoina. O le faagasologa lava ia ma tuutuuga mo a latou tausiga e tutusa lava, na pau le eseesega atonu o le taimi o le luluina. O le taimi e totō ai le kāpeti mo laau toto, e faalagolago i le faʻaitulagi o le tau ma le ituaiga mea eseese. Sei o tatou taumafai e fuafua le taimi e tulaʻi mai ai.

"Cabbage" vaomatua

E pei ona e iloa, o le toto muamua o le kapeti e manaʻomia se itiiti ifo i le masina e faʻamalosi ai. I ituaiga mulimuli ane, o lenei vaitaimi e umi ma mafai ona oʻo atu i le 60 aso. Ina ia fuafuaina le aso o le lūlūina, e tatau foi ona e mafaufau i le taimi atoa e manaʻomia e oʻo ai i le matua matua. O nisi o meaola e silia i le 120 aso, ao isi o le a manaʻomia i le 200 aso. Aua nei galo e uiga i le taimi e totoina ai fatu ma totoina aʻa pe a uma ona totoina.

I le averesi, o le kāpeti e iai se taamilosaga tau atinae:

  1. Laʻau ma le germination - 7 aso.
  2. Vaitaʻaga - mai le 45 i le 60 aso.
  3. Lueina ma fetuutuunaiga pe a uma le faʻavasegaina ile eleele tatala - 7 aso.
  4. Le faʻavaeina ma le matua matua o ulu o kapeti - mai le 50 i le 130 aso.

O le mea lea, ina ia iloa ai le aso tonu o le lūlūina, o le numera luga o aso e tatau ona aveesea mai le aso o le seleselega. I lenei tulaga, o uiga eseese e tatau ona amanaia.

O afea e totō ai le kāpeti mo fatu?

E tutusa lava le taua o le tau. I itulagi ma le amataga o le tautotogo ma le umi o le taumafanafana, o le totoina o fatu e amata i le amataga o Aperila. I le masina o May, ua mafai ona toso i luga o moega le ola o laau. O vaitau pupuu ma le amataga o le autumn e mafai ona puipuia ai ulu o kapeti mai le matua. I lenei tulaga, e tatau ona suia ia fualaau aina i se taimi na muamua atu - i le ogatotonu o Mati.