Laʻau

Tausiga tatau o se fugalatila i le fale

I totonu o vaomatua o Amerika i Saute, Aferika ma togavao i matu i luga o le palapala ma luga o laau, i luga o ogalaau ma maa, laau toto e tupu aʻe - sui o le aiga o le aulotu. E sili atu i le lua afe meaola. E le o leva tele, na amata ai ona teuteu teuteu o greenhouses o fugalaau fugalaau Rusia.

Bromeliad o se fugalaau manaia, lea e tusa ma le 50 ituaiga. O laʻau e aoina i totonu o se laupepa e pei o se faʻaloloa. O fugalaau pupula e mafai ona eseese lanu mai le lanu samasama, lanu mumu, paʻu i le lanu viole. O se puʻupuʻu puupuu ma laulaau e fai ai se rosette e pei o se taotoga.

O le talatala o le fugalaau e ofo ai tagata i masina o le taumalulu. Ona mou atu ai lea o le laau, ma tuu ai ni fatu laiti, lea mulimuli ane, o le a fuga foi ma fiafia i mata. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i auala e tausi ai fugalaau ma faʻafiafiaina.

O ituaiga lauiloa o le logo

Ehmeya

O laulaau e lanumumu lanumeamata ma se fugalaau e foliga mai e pei o le hoarfrost. O le fuga o loʻo faʻamatalaina e ala i le faʻaogaina o le kalama.

Fuga o le falala i totonu o se ipu

Ina ia filifilia le moli talafeagai, e tatau ona e faʻatautaia lau laʻau. Afai o laʻau e faigata, ona tuʻuina lea o se laau i le itu i saute. E sili atu lona lelei i le malamalama susulu.

Meaola o le ehmei ma laʻau vaivai, faʻapipiʻi tuʻuina i luga o pupuni faʻamalama ma moli uila. E manaʻomia le tausia pea o le palapala. E sili ona faia lenei mea e ala i le pulupulu mai se fagu vali. Muamua, vai i fafo o laulaau, ona sosoo ai lea ma le eleele.

Guzmania

A o sauni le laau mo le totoina, o le vevela sili ona lelei e 25 tikeri. Ua maeʻa le fugalaau e manaʻomia ai le 20 tikeri o le vevela. O le mea lea, o le tulaga e masani ai e le manaʻomia le vevela. Faʻasaga, pei o isi o le palemeli, i totonu o le pusa.

Vriesia

Lea, faʻalagolago i le ituaiga, e oʻo i le 80 centimita le umi. E i ai le tele o lanu ma e pisia, e pipii ma foliga tutusa ma le maamora.

E pei foi o isi bromelia, e manaomia ai le ea malulu. Afai e malulu le ea e tatau ona fufulu faalua i le aso.
I le taumafanafana, e faʻafeinu vriesia i isi aso uma. I totonu o le pusa taimi e manaomia ai ona aveese vai palapala ma faatumu i vai mama. Aveesea ma se fasi mea vaivai po o le omomi, ma o laulaau ua soloiesea. I le tau malulu, e faʻaitiitia le vai i le lua taimi i le vaiaso, ma o le vai i fafo e le tatau ona silia ma le lua itula.

Eseese o le bromelia o Echmea. Fuga toto latalata
Eseese o le bromelia o Echmea
Eseese o le bromelias guzmania
Fugalaau vriesia latalata
Eseese o le bromelias vriesia
Fugalaau tumutumu latalata i luga

Aiga Tausi

E sili pe afai o le fugalaau o le a nofo i totonu o se potu ma le maualuga o le susu. E mafai ona e tuu i lalo o le paolo ma le susulu o le la, ae o le la e le tao. I le taumalulu, e fautuaina e faʻamalamalama i se palolala, ina ia le pau le moli i luga o le laau, ae luga ole taualuga. E le taliaina se ata.

O le totoina o loʻo faia i totonu o le faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻatoʻaga na faʻatau i le faleoloa. Tuu le alavai i le pito i lalo. E tatau ona faʻatau mai le ulo i totonu o se ulo tele e le fuga mai le fugalaau.

I le avea ai o se tagata nofomau i atunuu mafanafana, e fiafia le bromelia i le mafanafana. O le vevela o le 23-26 C e manatu lelei lelei. I le taumalulu, ia faatumauina le vevela i +17 C, ae le o lalo.

O se uiga tulaga ese o le talatala mai isi fugalaau o le fale - fafaga i le pusa. O le faʻamautu masani e mafai ona taʻitaʻia ai le aʻa. O le eleele e tatau ona susu sina susu ile tau vevela ma se pulumu. E faʻafefe foʻi le pusa i se pamu moli.

E fautuaina le vai mo le faʻavaivai e puipuia ma faʻafela. O le ea malulu o le ai ai sona aoga aoga i luga o le laau.

Maea bromelia
O le tausisia o talatalanoaga mama, taimi e aveeseina ai le pefu o se vaega taua o le tausiga, aua e maua ai le okesene ma meaʻai e ala i laulaau.

O le a se isi mea e tatau ona e iloa e uiga i le tuua?

Mo le faʻamafanafanaina, o loʻo faʻaaogaina ai le faʻamaʻi vai. O le sauniuni e faʻaaoga le fuālaʻau e sasaa atu i totonu o le pamu moli ma amata ona suluina laulaʻau, ma taulai faapitoa atu i le pusa.
I le taumalulu, 1 le taimi i le tasi ma le afa i le lua masina, i le taumafanafana ma le taimi o fuʻa 1 taimi i le 15 aso.

O le toe suia o le beliaelia pe a uma ona faatauina, ua naʻo le mea e tatau ai. E tatau ona tuʻuina atu i ai ni meaʻai laiti.

Afai e amata ona magumago laʻau, ma faʻamagisaina le faʻailoga, o lona uiga e le o ausia tulaga o le tausiga - pe o le ea vevela i totonu o le potu, e seasea pe, i se isi itu, faʻafefeteina masani poʻo le le talafeagai.

I nisi o tulaga e le masani ai, e mafai ona faʻaumatia e meaola faalafua - se iniseti fua ole mealybug. O iniseti e tatau ona aveʻesea ma se omomi pamu, e tatau ona togafitia laulaʻau i se vaifofo mataʻutia.

Tofiga

Bromeliad fuga 7-8 masina, ae na o le 1 le taimi i se olaga. Pe a fuga le fugalaau, e i ai ni nai fugalaau e faia i luga - tamaiti. Laʻau - o le matua, aʻo mamae, e tatau ona tauina pe a uma ona faʻamago le tino. E totoina tamaiti i se isi ato pe a uma le 6-8 masina. Afai e faia muamua le toto, e le mafai ona fuga le laau. O le laau e fatuina i totonu o le tasi ma le afa i le lua tausaga.

O le laau e mafai ona faʻalauteleina i fatu ma tamaiti. O le auala lona lua e sili atu ona faigofie nai lo le muamua. A faʻaleleia e fatu, o le faagasologa atoa e mafai ona oʻo atu i le 3 tausaga.

Totogi fugalaau i le vaomatua

E faʻapefea ona fuga se laau ma o le a le mea e fai pe a leai?

Afai e le totogo le logo, ona ono mafua lea ona o le tele o mea: e le o saʻo le filifilia o le moli, le lava o le faʻamaʻiina ma le faʻamalolo, ma le le lava o le susu. E tatau ona faʻaumatia le mafuaʻaga, ona faʻamalosia ai lea o le totoina. Ina ia faia lenei mea, tipi 2-3 apu i fasi pepa, tuu i tafatafa o le fugalaau ma ufiufi i se ata tifaga. E le o toe umi, o le faʻamalolo o le ethyl gas, lea e mafua ai ona totogo i laau o le beliaelia, o le a amataina.

I le tepa muamua, e foliga mai e le mafai e se tagata galue muamua ona taulimaina lenei laau toto. Ae o le fugalaau, e ui lava o loʻo i ai ona togafiti i le tausiga, e le manaʻomia ai le tele o taimi ma tau.