Laʻau

Dianella - Le Faiva Faʻasalalau

I le tepa muamua, e foliga mai o Dianella o se aiga o Yucca, irises po o aoauli. Ae o se laau tauagafau e sili atu lona taua. O se mea faʻapitoa tulaga ese i laʻau teuteu ma le fugalaau matagofie, o lanu lanumoana lanumoana o fugalaau ma vine e mafai ona tosina ai soo se tasi. O Dianella o loʻo tumau pea le tulaga o mea faʻapitoa, e ui lava o se fale e sili atu le taua e aoga tele.

Dianella blue (Dianella caerulea).

  • Dianella faʻamaʻi ma faʻamaʻi
  • Dianella totoina
  • O Dianella o se tagata ese mai fafo mai Ausetalia

    O Dianella i totonu o le usoga e manatu o se lalelei tulaga ese ma o le laau e sili atu nai lo le masani. O se faʻafouga faʻaonapo nei i foliga vaaia ma amio, lea ua na o tausaga talu ai. Ma e ui lava e le mafai ona e feiloai ma Dianella ae i soo se mea, na te faatoʻilaloina le tele o tagata fugalaau fugalaau ma lona uiga ma le agaalofa. O Dianella o se atunuʻu Ausetalia e masani lava ona tuputupu ae i se vateatea.

    O Dianella e oo lava i aso nei e masani lava ona faatatau i le Liliaceae. O le tele o laʻau vavalalata, viia ma le mafaagaloina na maua ai le tele o fetu susulu i totonu o le fale, ae ua leva ona siitia atu le Dianella i le tele o le aiga o Ksantoreyev, lea e aofia ai le tele o meaola a Ausetalia. E tele ituaiga lanumoana lanu lanumoana-lanumoana i le Dianella genus, ae i totonu o se vasega o le potu na o le tasi le ituaiga o le Dianella genus ua tupu - o le Dianella caululea lanumoana (Dianella caerulea).

    O le matagofie o le fuga o Dianella ma ona lanu susulu na avea o se punavai o musumusuga ma mafua ai le tele o igoa tauvalaau. O igoa o tagata o le laau e aofia ai le "lanumoana", lili lili ma le lili a Diana.

    Dianella Blue (Dianella caerulea) i le potu o le potu e le taua i mea uma i ona tuaa vao. Afai i le natura o le dianella e mafai ona ola e oʻo i le lua mita le maualuga, ona i ai lea i totonu o le potu e faatapulaa i se taualalo 50 cm ma e toetoe lava tutusa le maualuga o le vao e masani ona tupu. O se mea matagofie tele lenei e iai ni fibrous, malosi malosi ma o se lanu mataga lapopoa ua leva, e aʻafia ai le mautu, ae o le matagofie foi, o le matagofie o le "bundles". O le Dianella o laʻau e felafolafoai ai aumea i aoauli, i le taimi nei faatasi ai ma le yuccas, i le taimi nei faatasi ai ma fetu, uʻu ma isi chlorophytums. Ae afai o le faʻamalositino o foliga ma le pito pito i luga, pei o le tupu aʻe o rosettes-bundles, e foliga tutusa lava, ona matuā ese lava lea i le fua. O leaves Dianella e le o nofouta ma agavaivai, ae e faigata. O le susulu malamalama e na o le faamamafaina o le matagofie o se lanu enaena, ma o le paʻi i laulaau e matagofie lava le manaia, e foliga mai o "ie". O le umi o laulaau e silia ma le afa mita (maualuga - 60 cm), ma le lautele e seasea oʻo mai i le 2 cm. Latou te tupu saʻo, ma afai latou te se ese, e matua matagofie lava le punou. O le Dianella e iai lona taimi malolo malolo, ae e tumau pea le matagofie o lauusiusi e oo lava i le taumalulu.

    O foliga o Dianella e foliga mai o se mea ootia. E manumalo i le tulaga lelei o le foliga o mea e le lelei ma le matagofie o fugalaau taʻitasi i le tulaga tutusa ma ona lanu e le masani ai. O ponuncles e masani ona sili atu i le maualuga o lauusiusi, ae i totonu o se aganuu potu latou te mafai foi ona natia i totonu o le vaovao. Leaky, faʻamau, mafolafola mea e faʻaaogaina ai mea e aofia ai fugalaau masani. O le fuga o foliga o le fugalaau e faʻamalosia e ala i le punou i luga o faʻailoga. O uʻamea auro sili i luga o filaments uʻamea, o le faia o se ituaiga o pale, ia faʻaalia lelei i lalo o petals. O foliga o Dianella e foliga mai e pala ma taua. O le taimi vavalalata o Dianella e masani ona aofia ai le tautotogo ma le tau mafanafana, e mafai ai ona e faamemelo e paʻi atu i inflorescences mo le tele o masina. A maeʻa ona totoina, e mafai ona fausia i totonu o Dianella ia vine lanumoana e sili ona teuteuina, ae masani lava i totonu o potu e mafai ona e fiafia e fuaina pe afai e faʻaaoga le laau e pei o se togalaau i le taumafanafana.

    O le paʻu lanu lanu o Dianella e mafai ona faʻamaasiasi ai togalaau faiganu. O fesuiaiga sili ona mama ma sili ona mamalu o le lanumoana ma le lanumoana - o le lanu lenei o fugalaau ma fua o lenei laau matagofie.

    I le faaopoopo atu i dianellas masani, i le taimi nei i le faʻatau atu i nisi taimi e mafai ona e mauaina ni foliga teuteu ma e oʻo lava i ituaiga. O le ituaiga Variegata ma le kiripasi i luga o laulaʻau ma ituaiga o le Breeze ma lau laʻau fiafia ma laʻau e foliga tutusa punavai o loʻo i ai manaoga faapitoa.

    O Dianella e mafai ona avea uma o se togalaau e le maluelue e taumalulu i totonu ma o se aga i totonu o le fale po o le greenhouse culture ma se malulu malulu.

    Dianella blue (Dianella caerulea).

    E tausia e Dianella i le fale

    O le ata o Dianella e sao lona tulaga i mea e le masani ai. E le mafai ona taʻua o se laau e faigata ona tupu, ae ona o le malulu malulu manaomia, o lenei lalelei e le talafeagai mo tagata fugalaau fugalaau. O le taimi pito sili ona faigata i le faʻatoʻaga o Dianella o le taimi tonu lea, pe a faʻapea o le tausiga e mafai ona taʻua o tulaga masani.

    Dianella Lighting

    O Dianella e foliga mai o se togafiti togafiti i le taimi o le fuga, ma o le le mautonu o le vaivai ma paʻi fugalaau e ogatusa ma le natura o le laau. E fiafia Dianella i le moli malu ma le moli. E tigaina o ia i le malulu malosi, ma i le susulu o le la, e fefe o ia i soʻo se mea e sili atu ona tiga ma tigaina i suiga i le moli. Filifilia o se nofoaga mo Dianella, e tatau ona e maua se paleni i le va o le tele ma leai se malamalama. O le mea e lelei ai, o le laau lava ia o se faailo manino o tulaga le lelei ma e mafai ai ona vave maua le tulaga sili ona lelei.

    I totonu o potu mo Dianella, e sili atu le filifilia o le faamalama i sasaʻe poʻo sisifo. E le fiafia Dianella i faʻamalama faʻamalosi, ma o lona le malamalama e le mafai ona totogiina.

    Ona o le mea moni o le atinaʻeina mo le taumalulu e maeʻa uma, e le manaʻomia e le laau ni metotia faʻaopoopo, e aofia ai le faʻamalamalamaina i le vaitaimi o loʻo taoto. E le fiafia Dianella i suiga suiga, o le mea lea e le manaomia ai le siitia o le malamalama.

    Faʻamafanafana mafanafana

    O le mea pito sili ona faigata pe a faʻatupulaʻia lenei matagofie matagofie o le tuʻuina atu lea ia te ia le taumalulu saʻo. O Dianella e aunoa ma se taumalulu malulu e le fuga ma vave ona leiloa lona teuteu e tusa lava pe o le a le tulaga o se laau. O le tulaga lelei o le taofia i le malologa o le vevela o le 7 i le 12 tikeri Celsius. O le maualuga aupito maualuga o le malulu o le taumalulu e 15 tikeri, ae e oo lava i ai, o le tele o le fugalaau e matua mafatia lava.

    O le matagofie o Dianella, lea i le itu i saute e mafai ona tupu i luga o le eleele lafoaia, na o le fiafia i le ea fou. I le tau mafanafana, e mafai ona siitia le laau e le gata i le faapaologa, ae faapena foi i le togalaau. E oo lava i le taumalulu, e manaomia e Dianella Blue le faʻaleleia i taimi uma ma le puipuiga mai faʻataʻitaʻiga ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela.

    Faʻasaina ma le faʻamafanafana

    O le a lagona e Dianella le lelei pe afai e leai ni mea e sili ona leaga i le fausiaina. E talitonuina e tutusa le tutusa o le lanu moana ma le suavai ma faʻagogo le meaʻai. Ae o le fale o dianella na maua mai ai le faapalepale o le lamala mai o latou tuaa, ma o le laau e na o pasi o le fafagaina sili atu nai lo le paʻu. E le tatau ona tele naua le fufulu, e masani ona faia i taimi uma, ae aunoa ma le faatagaina o le suavai tele o le eleele i lenei faagasologa. I le taumalulu, faʻatasi ai ma laau o loʻo agai atu i se vaitaimi malolo i ni tulaga malulu, o le suavai e faʻaitiitia le faʻaitiitia ma faia i le na o le faatumauina o le malulu palapala palapala, ma mafai ai ona toe faʻagogo toetoe lava a vavalalata i le va o vai.

    O lenei mea a Ausetalia, e ui lava e sau mai le 'au, e le o nofouta i le ea. O Rigid Dianella o le a foliga lelei ma aunoa ma nisi fua faatatau e faʻaleleia ai le maualuga o le vevela. E leai se mea e manaʻomia mo le pulupuluina poʻo le faʻapipiʻiina o humidifiers dianella. Ae taua tele le fufuluina o le pefu mai laulaau ma tausisia lo latou mama: o le filogia ma Dianella e faʻapupulaina ai le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi, e afaina ai foi le tuputupu ae.

    Dianella blue (Dianella caerulea)

    Fertilizers mo Dianella Blue

    E le fiafia Dianella i meaʻai e sili atu ma mea e le masani ai e talafeagai mo ia. I le taimi o le tuputupu aʻe malosi o lenei vaomatua, e faʻaaogaina fugalaʻau i le taimi e tasi i le 4 vaiaso poʻo i se faʻasologa masani o le 1 le taimi i le 2 vaiaso, ae faʻaititia le fua faatatau masani o le faʻamalosi i le afa. I le taimi o le taotoga, o le laei pito i luga mo Dianella e le o faataunuuina.

    Mo Dianella, e sili atu le tuʻufaʻatasia o ituaiga o fugalaau e lua. I le amataga o le tuputupu ae malosi, o fomaʻi faʻapitoa e iai le paleni paleni o le gaioiga e faʻaaoga mo le laau. I le vaitau o le fuga ma le fuga, o le fesuiaiga sili ona lelei i fugalaau mo fualaau teuteu teuteu. E ui lava i le mea moni o greens e puleaina e le tele, o le manaomia mo le eletise i totonu o le fale e itiiti lona faʻailoaina nai lo le paluka ma le maika.

    Dianella transplant ma soʻo

    E le tatau ona e faanatinati ma se gaioiga o lenei tulaga o Ausetalia. O le laau e sili ona fiafia ile tulaga mausali ma e le fiafia i le fesootaʻi ma aʻa, na te tali tigaina i soo se mea e gafa. Talu ai ona e le o televave le tuputupu ae o Dianella, e mafai ona toe gafa mo na o le toe mulimuli, ona o le aʻa o le a fausia e aʻa, e oo lava i le matua. O tausaga uma lava, e le toe totoina le laau, atonu o le tuai ona faʻagasolo le faiga o le faʻaaogaina mo le umi e mafai ai. Ae o iinei e tatau ona suia le pito i luga i le tausaga. Afai o faʻamaoniga o le faʻaleleia atoatoa o le eleele o loʻo faʻamaonia i Dianella, o le faʻaopoopoga e faʻatinoina i le tautotogo o loʻo sau ae leʻi amataina le fuga.

    Ua ola Dianella i pusa masani o le tutusa ma le lautele pe lautele pe maualuga. O koneteina mo le totoina e masani lava ona filifili tele ina ia i ai i le laau se nofoaga e ola ai ma faalautele mo le tele o tausaga. O le pito maualalo o ipu mo Dianella e 30 cm mo laau laiti.

    Soʻo se mea e fai i le lalolagi e talafeagai mo Dianella, pe afai o loʻo tatou talanoa e uiga i felafolafoaʻiga o le eleele. Pe a filifilia ni mea faʻapipiʻi sauni, e sili atu le faʻalogo i mea muamua mo faʻalaʻau laau. Afai e palu faʻatasi le palapala, ona fai lea mo le dianella se paluga eleele palapala ile 2 vaega o le faapalaga ma le 2 vaega o eleele eleʻele, 1 vaega o le oneone ma 2 vaega o le peat, poʻo se faʻafefiloi o peat ma le faapalaga i le oneone, e talafeagai. Ina ia faʻaleleia atili le vai, e sili atu le faaopoopo o le perlite poʻo le faʻafeiloaʻi o mea faʻaopopo i le palapala.

    A oʻo i le suia o Dianella i le pito i lalo o tane e tuʻu ai se maualuga maualuga o alavai. O le laau e faʻafefeteina e aunoa ma le faatamaia o le elemene tuai ma aveeseina na o le palapala eleelea palapala mai le pito i luga. A maeʻa le faʻafefeteina, e manaʻomia e le faʻalapotopotoga le tele o le gauai: faʻaeteete lelei, vevela vevela ma faʻaleleia ma le faʻaeteete seia oʻo ina toe ola.

    Dianella faʻamaʻi ma faʻamaʻi

    O Dianella e le o se gaioiga e gafatia i totonu o fale. O laʻau o lenei matagofie e alofaina e aphids, o soʻo se iniseti o le a fesoasoani e taulimaina. E masani lava ona maua i le Dianella le malosi o le lili, lea e sili atu le taua vave e togafitia ai togafitiga o le fungicide.

    Tau masani i le tuputupu aʻe o dianella:

    • leai se fugalaau i le taimi o le taumalulu mafanafana;
    • lapisi faʻasaga i moli leaga;
    • foliga vaaia o laulaau i luga o laulaau, faʻamago ma paʻu i lalo i le la.
    Dianella blue (Dianella caerulea)

    Dianella totoina

    E masani lava ona faia e Dianella ni taamilosaga fou ma tupu, e avea ma lapisi atoa. O le auala pito sili ona faigofie e faʻalauteleina ai lenei fale o le fale e vaeluaina ai laau matutua. Afai e te le vavaeeseina ia taamilosaga taʻitasi, ae faaaoga ni fasipepa lapopoa ma togafitia le faiga o le vavae ese mai le mea e mafai ai, taumafai e taofi le eletise i autafa o aʻa, o le a vave lava ona sui Dianella i pusa fou.

    O isi vegetative auala mo le toe gaosia o Dianella e le faʻaaogaina.

    E seasea maua mai le faatauina atu o laau Dianella, ae afai e mafai ona maua, ona mafai ai lea ona tupu le Dianella fou mai fatu. O le luluina o loʻo faia i totonu o ni mea maualalo, i luga aʻe o luga, i luga o se masini faʻafeinu. Mo le lūlūina, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o le masani masani a Dianella i oneone, poʻo se faʻafefiloi o peat ma oneone. O koneteina e ufiufi i ata tifaga poʻo tioata ma faʻaalia i le susulu malamalama i potu e maualuga le maualuga o le 25 tikeri Celsius. O le lau mai papatusi o loʻo aveeseina vave lava pe a uma le faʻaalia o le mama muamua. E sili atu le aua le faanatinati ma se suavai, ma tuu le laau e tupu i le lautusi moni lona lua.

    A uma ona toto i totonu o pusa taitasi ma laau laiti, e sili atu ona lelei le taulima lelei. Soʻo se suiga faʻafuaseʻi i le masini masini poʻo le vevela, tausiga le faʻaeteete e mafai ona faʻaumatia le laau. Ae o le taimi lava e tuputupu ae ai Dianella, o le a sili atu ona faigata.