Laʻau

Fugalaau fualaau aina Fafaga ile fale Tuputupu ae mai fatu Ata vali

Faʻataʻitaʻiina le totoina o fale ma le tausiga ata Muamua i totonu o ipu

O le Primrose o se vao vavalalata o le aiga Primrose. O le aʻa o le tino e le maualuga, vave ona tupu. O le maualuga o le ogaumu e 10-25 cm. O lapisi laulaʻau ua atoatoa, mafiafia, aoina i totonu o se rosette basal, ua vali lanumeamata lanumeamata. Ua ola le Primrose e avea o se laau totō teuteu. O fugalaau e sao, e aofia ai pene 5, e tulaʻi i luga aʻe o le vao i luga o se pupuʻu puupuu, e tu ai taʻifaga poʻo le taamilosaga, e faʻapipiʻi ai le faamalu. I le lanu eseese.

O le mea masani, o le vaomatua e amata i le tautotogo, ae o ituaiga e fuga i le taumalulu e fafagaina.

I totonu o le natura natura o loʻo ola i le vaʻaia lelei o le fesuiaiga o Europa, Asia, Amerika i Matu, Saina, i le mea e tupu ai i luga o le susu i tafatafa o vai.

O le tuputupu ae o le potu e amata mai fatu i le fale

Faʻasolo fatuina ata

O le muamua o loʻo faʻaleleia e fatu ma fua tele. O le seleselega e faʻalagolago i le eseesega o mea muamua. I se tulaga lautele, o le vaitau lea mai le ogatotonu o le tautotogo i le amataga o le taumafanafana.

  • Faatumu le fagu i le paluga o le palapala ma le oneone, tufatufaina atu fatu i se mea itiiti i luga o le eleele e aunoa ma le loloto, a leai o le a le totogo.
  • Sulu mai le fana fana. Mo le manuia o germination, ia ufiufi mea totō i tioata poʻo ata.

Faʻaauau le totoina i totonu ole fatu ile fatu ile ata

  • Tuu i totonu o se nofoaga susulu ma se malulu o le ea i le 16-17 ° C.
  • O le a aliali mai ni ata i ni nai vaiaso. E tatau ona aveese ia fale puipui.
  • Taofi moli ma le vevela o le ea e le suia.
  • Vaʻaia lelei le vai, vevela aoe tuputupu ae.
  • A maeʻa pe a ma le 3 masina o le olaga, o le a lava le malosi o laau toto, ona totoina lea i totonu o pusa eseese.

Faʻatonu le potu mai fatu i le fale

  • Pe a suia i isi ipu, faʻaaoga se mea e pei o se "suo", mo se faʻataʻitaʻiga, se vavae, e teu lelei ai fualaʻau ma se paluga eleele, e aunoa ma le gau, ma faʻafeiloaʻi atu i se atigi vailaʻau e sili atu.
  • O loʻo faʻaaogaina ma le faaeteete ia laau toto.
  • O isi tausiga e faigofie lava: o le susu ma le vevela, e manaʻomia le faʻasalalauina. Pe a tutupu aʻe teine ​​viole, e faʻafeiloaʻi i totonu o fagu tumau.

Toe faʻaleleia o le potu i le vaeluaina o le vao

I le taimi o le totoina, vaelua le vaomatua. Mo lenei mea, e leai se laʻititi e sili atu nai lo le 3 tausaga e talafeagai. Aveese le meaʻai mai le ulo, vaevae i totonu o le 3-4 vaega, o se volumetric bush can give up to 6 divisions. Totoina i totonu o tamai fagu. Ina ia fatuina se aʻafiaga o le kiona, ia ufiufi i se ata tifaga. A aʻafia le palatini ma tupu, atonu e ono manaomia se toe gafa lona lua. I suʻega taʻitasi, aveese otaota matutu, faʻaaoga vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa.

Faʻasolosolo faʻasalalauga e ala i laʻau

O faʻataunuʻu e faia i le tautotogo po o le tautoulu. Vaevae le vaega o le pupu ma se tupu tuputupu aʻe ma se lau. Faʻasoʻoto le laʻau i le afa. O aʻa i se paluga o eleele lanu ma oneone. O le malamalama o le a faʻasalalau, tausia le vevela o le ea i le 17 ° C, faʻalelei le vai. Pe a foliga mai e 3-4 laulaau, faʻapipiʻi i totonu o se ulo e tusa ma le 10 cm le lautele.

E faʻapefea ona tausia le mea muamua i le fale

Filifiliga nofoaga ma le malamalama

O le laau e faʻapitoa, ae le talia le susulu o le la.

O le nofoaga aupito sili o le a avea ma faamalama o sasaʻe ma sisifo, e tupu masani lava i luga o le windowsill north.

Feavega o le ea

Aua le soona fai. O le maualuga o le vevela e 18 ° C. O le faaitiitia o le vevela i le 12-15 ° C i le vaitaimi o le vavao o le a aafia lelei ai le laau.

Faʻamama le potu, ae aloese mai faʻataʻitaʻiga. I le vaitau mai ia Mati ia Oketopa, tuʻu i luga o le faletupe, faʻaoga.

E faʻafefea vai

I le taimi o le fuga, o le eleele e tatau ona susu susu. O le taimi atoa, o le vai e pei ona magoto le pito i lalo. Aloese mai le sili atu o le susu. E sili atu le le toe toe inu - o lau laʻau e mafai ona mou atu, ae o le a vave ona toe faʻaleleia le laau pe'ā uma ona faʻasusu. Faʻaaoga le pito i lalo o le faʻafeinu poʻo le faʻafefe o le vai, e alu i autafa o le pito o le ulo ina ia le pa'ū le vai i lau o le laau. Faaaoga vai mama i le vevela o le potu.

E le mafai ona e pipiʻi le laau. Ina ia faatumauina le malūlū, faʻapipiʻi faʻapipiʻi le fagu i le laau i luga o se paʻetaʻu ma masi susu, pebbles, faʻalautele lau.

Faʻafefea ona fafaga

I le vaitau o le vavalaʻau, fafaga faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻasamaʻi. Vaevae le vailaʻau fautuaina e faatonuga i le afa ma faʻasusu i aso uma e 14. O le taimi atoa e leai se mea e fafaga ai.

Faʻasolosolo potu amata

E faʻafefea ona faʻatulagaina se mea muamua ile ata o le ulo

Suʻei tausaga taʻitasi i le tautotogo poʻo le amataga o le tautoulu. Soʻo: o se faʻafefiloi o eleele vaʻa, peʻa ma oneone. I le pito i lalo o le pusa, faʻapipiʻi se alavai e tusa ma le 2 cm le mafiafia.

Filifili se lautele lautele, gafatia.

Aveese le mea muamua mai le fagu, asiasia aʻa, aveese mai faamaʻi, faaleagaina aʻa, togafitia nofoaga na tipi i le fungicide. Tuu le laau i totonu o se fagu fou, faatumu le palapala i le au, faapipii laitiiti, vai.

Faʻamalosia o le fale muamua

Mo lenei, o laau ua taʻi 2 tausaga e talafeagai. E taua i le taufaʻaiuga o le autumn e tuʻu ai le mea muamua i se mea pogisa ma se vevela o le ea e tusa ma le 3 ° C. Aua le vai. E masani lava latou te mananaʻo e faʻapupula i le aso 8 o Mati, ona faʻagasolo ai lea ma isi gaioiga i le faaiuga o Ianuari-amataga o Fepuari. Faʻasologa o mea muamua. Tuʻu faʻasalalau felafolafoaʻi, vevela i le ea i le va o le 5-10 ° C, faʻafeinu faʻafefe. Faatasi ai ma le amata mai o le pulumu, amata ona fafaga.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi meaʻai ile potu

Laʻau, jaundice, anthracnose, paʻu paʻu, kukuma Mosaic virus, tomato spotted will virus - gasegase ono o le primrose. Ina ia lavea le laau, e tatau ona aveese nofoaga e faaleagaina ma faia togafitiga fungicide.

Laʻau faʻalavelave faʻapitoa: nematodes, pusi miti, aphids. E tatau ona faia togafitiga iniseti.

Lafoaʻi laʻau lanu samasama ma faʻapena pau

  • Ona o le tele o le susu, o le pala o le aʻa ma faʻapipiʻi e mafai. Fai se faʻalavelave faʻafuaseʻi. Aveese nofoaga na afaina, togafitia ma le fungicide. Fetuunai le fafaga;
  • Lea lanu samasama. E tupu lenei mea mo le tele o mafuaʻaga: vevela vevela poʻo le ea vevela, o le palapala e suavai, faʻafeinu i le malulu, vai malulu, laʻei tele luga;
  • Toe faʻafoʻi tumutumu, fugalaau vave vave. Ava malulu, vevela maualuga o le ea, le lava o le susu i le palapala.

Ituaiga ma ituaiga eseese o le potu i luga o ata ma igoa

Faʻasologa masani pe leai foi Primula vulgaris

Faʻasolosolo pe leai foi Primula vulgaris cultivar Sphinx Apricot photo

Fugalaau e tupu ia Aperila-Iuni. O fugalaau e tetele, samasama, mumu, lanumoana.

Eseesega:

  • Sphinx Apricot - fugalaau e lanu moli sesega;
  • Sphinx F1 Neon Rose - o se ituaiga o fugalaau fugalaau;
  • Eclipse Violet ma Rim - corollas o le lilac lanu ma se tuaoi auro.

Faʻasolosolo malie pe faʻamalieina Primula malacoides

Ulutala vaivai pe faʻamamaina Primula malacoides grade Snow Queen photo

O le maualuga o le laau e 30-50 cm. O pito o laupepa laʻau o loʻo mamafa. O le inflorescence o le faamalu e aofia ai le 10-20 fugalaau.

Eseesega:

Ata o Primrose Mars

Mars - lanu lanu paʻu lanu violē;

Paina paʻepaʻe - fugalaau paʻepaʻe ma se penisina suamalie;

Faʻasologa o le penina paʻepaʻe Primrose

Juliet ua faʻafefiloi - fuga faʻalua faʻalua ma le lanu e lua: mai pastel i lanu piniki-lanu violē;

Enisinia - o inflorescences ei ai se lanu moana lanumoana;

Snow Queen - fugalaau sinasina-paʻepaʻe.

Faʻasolosolo faʻasalaga poʻo le fesuiaʻiina o Primula obconica

Faʻasolosolo faʻasalaga poʻo le fesuiaʻiina o Primula obconica

E oʻo atu i le maualuga o le 20 cm. E i ai lau laʻau oona, e faʻapipiʻiina i totonu o le 3 futu. O fugalaau e piniki, mumu, lanumoana.

Faʻasologa o mea e faʻaaogaina Primula Twilly Touch Me photo

TwillyTouch Me - o se vaega o ituaiga o nei meaola. O lanu e mafai ona lanu piniki, lavender, lanu viole, faʻafefiloi 2 lanu po o lanu.

Faʻavae muamua le Igilisi Saina

Faʻavae muamua le Igilisi Saina

Faʻasolo i le maualuga pe tusa o le 30 cm ma lau laʻau e tusa ma le 15 cm le uumi O pito o laupepa laulaʻau e faʻamalosi pe feololo. O le maualuga o le corolla e 4 cm.

Pepa o le Primrose Kyu-pepa e pei o le pepa, o le falemaʻi. O fugalaau e laʻititi ma lanu samasama.

Faʻaaogaina o meatotino o le primrose

O le vaega eleele e aofia ai le acid ascorbic, carotene, ma le tele o vitamini. O aʻa e mauʻoa i suauu taua, glycosides.

O le teuteuina o laulaau ua avea o se mea oona, palu moe, e faʻamalosia ai le tino puipuia. O le Primrose ei ai lona faʻataʻitaʻiga, o le toto, ma le faʻamoemoe.