Isi

E faʻapefea ona faia se fugalaau ula?

Ou te fiafia i teine ​​violet, ua uma ona ou mauaina se aofaʻiga atoa o nei mea. Ae talu ai nei, na amata ona ia matauina o le tele o togavao e le totogo. I le taimi lava lea e tasi, e leai ni faailoga o le mimiti i luga o le laau lava ia. Tau mai ia te au pe faapefea ona fai se fugalaau ula?

Masalo o le aoga sili o violets o se pulou pulou vave. Ae ui i lea, o le tele lava o le laau toto e ola maloloina lau laʻau, ae e le mafai ona fusi ni fugalaau. Ona tulaʻi ai lea o fesili mo fugalaau fugalaau: faʻapefea ona fai se fugalaau?

Aʻo le i faia faʻataʻitaʻiga, e aoga le suʻeina o mafuaʻaga e le amata ai ona fuga mai le violet. O le tele o latou e aofia ai:

  • potopoto le lelei;
  • eleele le talafeagai;
  • sili atu fua o le suauu.
  • le tausisia o tuutuuga mo violet laiti: leai se malamalama, vevela maualuga pe maualalo le maualalo.

Se ipu le tonu na filifilia

O le tele o taimi, o le manao e maua se vao tele, ua totoina le viole i totonu o se fagu tele. E le mafai ona faia lenei mea, talu ai o le fugalaau e tupu mai i laau toto e fuga mai faatoa maeʻa ona tumu le pusa i aʻa. I se gafatia tele, o le viole o le a lafoina uma ana malosiaga i le gaioiga malosi o le aʻa ma le tele o vaega. I lenei tulaga, o le a le vave oo mai le fugalaau: o le tele o le ipu, o le tele foi lena o le ae faatalitali i ai.

Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le faataatiaina o poloka, e tatau ona totoina le vao i totonu o se fagu laitiiti.

Lafoaga e le talafeagai po o le fua o le suauu mama

O le eleele laʻau faʻapitoa e le talafeagai mo le tuputupu aʻe o violet. E sili atu ona lelei le faʻatau o se mea faapitoa ile faleoloa fugalaau.

E le fesoasoani i le fugaina o violets ma palapala palapala.

Suʻeina o le violisa i le palapala mama ma le ola maloloina, e fautuaina e le au fai togalaau togafiti le tipiina o laʻau pito i lalo i pasi e lua. O le taimi muamua - i le taimi lava e uma ai le toe gaoioi, ma toe faʻafou - pe a uma le masina. O le mea lea, o le totoina o le laau e faaluaina ai le atuatuvale (suia ma aveese lau), e mafai ona faaosofia ai le amataina o le fugalaau.

A maeʻa le lua vaiaso talu ona faʻauluina, e tatau ona fafagaina le viole i fugalaau faʻamaʻi o le maualalo o le mamafa. O le faʻaleleia e tatau ona faia e ala i le uila.

Mo le faʻavaeina o se vaomatua matagofie i le tele o laʻau laʻau, o le fafagaina masani o violets ma le faʻamaʻi faʻamalositino e talafeagai. Ae afai e te faia soo lenei mea, o le a "galo" le laau e uiga i le fugalaau.

Faʻaauau le tausisia o aiaiga mo le tuputupu aʻe o violet

Violets e fiafia i pupuni faamalama e aunoa ma le susulu o le la. I le pogisa, mamao, e le gata o le vao e le fuga, ae atonu foi e oti. O se nofoaga lelei mo violets o le pouliuli faamalama i saute. A oʻo ina fugalaau fugalaau i le itu i matu e faʻaaogaina le faʻaolaina o le moli, faʻaalu taimi uma moli.

O le maualuga o le masima e afaina ai le totoina o violets. Faatasi ai ma le malulu i totonu ole fale, ia susu susu i taimi uma. O le fofo pito sili ona lelei o le faʻatau lea i se mea e faʻamaualalo, ae e mafai ona e tuʻuina se ipu vai i tafatafa ane.

Aua neʻi galo o meaola violēina e le manaʻomia le maualuga o le vevela i totonu o le potu. O mea sili ona talafeagai i luga o le vai vevela o le maualuga lea o le 16 tikeri o le vevela.

Afai o le fagu e masani ona i ai i totonu o se potu vevela, e le fautuaina e faʻafeiloaʻi malosi atu i se nofoaga e sili atu ona vevela. O le vevela e tatau ona faʻaitiitia lemu.