Fugalaau

7 sili ona lelei o le taumalulu ma le vevela mo Siberia

Faatasi ai ma le oʻo mai o ituaiga faʻamalosi ma le malulu, ua maua ai le togavao i rose i toga Siberia. Iinei o le itulagi o le itulagi e fai si faigata mo le aganuu, o lea e manaomia ai e le au fai togalaau le malamalama lelei ma le faʻaaloalo i tekinolosi, filifilia ma le faʻaeteete o ituaiga taumalulu ma le malulu mo le taumalulu.

O ituaiga sili ona lelei o rosa mo Siberia

O lenei iloiloga o loʻo tuʻuina mai ai le sili ona malosi ma le malulu, faʻafeiloaʻi i fesuiaiga ma tulaga o le eleele o ituaiga Siberia. O nei laau toto e iloga i le malosi o le puipuiga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.Aua e te le fiafia i le taimi o timuga mamafa.

Chippendale (Chippendale)

Roses Chippendale

O se laau e faia ai se togavao 80-120 cm maualuga ma le 100 cm le lautele. Terry fugalaau i le tuai, o le moli lanumoli mumu i le 10-12 cm. Fautuaina mo le totoina o ni fugalaau fugalaau tetele, e pei o se leo i tua.

O le masiofo Elisapeta (Queen Elizabeth)

Roses Queen Elizabeth

Bush e maualuga mai i le 100 i le 250 cm Terry flowers, goblet-shaped, pink in color 10 cm inisi. O le laau e fausia ai se laau talafeagai e talafeagai mo le totoina i ni nofoaga vavalalata.. E atiaʻe lelei i eleele palapala.

Auro Faamanatuga (Faamanatuga Auro)

Roses Golden Celebration

O le vao vao 120-150 cm le maualuga ma le 120 cm le lautele O fugalaau e faʻapipiʻi ai se mea tuai ma se lanu samasama lanu-samasama, e eseese i lapoa tetele mai le 14 i le 16 cm le lautele. Vaega o le eseesega - faʻavaveina o fuʻa faʻamalosi, manogi manogi-fua o fugalaau. I le timuga mamafa, e le tatalaina ai fugalaau. Sili mo le teuteuina o mixborders.

Viliamu Shakespeare 2000 (William Shakespeare 2000)

Roses William Shakespeare 2000

O le eseesega e saʻo lelei le mafaufau i le sili i laʻau mumu mumu. O le laau e fausia ai se laau vao 100-120 cm le maualuga ma 100 cm le lautele. E ese mai i le vave vave ona tupu mai o totō fou, o le faia o pulumu tetele e tumau i luga o le vao mo le silia ma le 2 vaiaso. O fugalaau e faaluaina ma se lanu enaena paʻepaʻe, e sili atu ma le 10 inisi le lautele ma se mea manogi lelei. E talafeagai mo le faʻapitoa ma le faʻavaeina o vaega.

Fou Dawn (Ata fou)

Roses New Dawn

O le maualuga o le fale, lea o le lagolago e oʻo atu i le 5 mita le maualuga, ma e leai se mea e oʻo i le 2 m. O le eseese o loʻo faʻaalia mai i le alualu i luma faifai pea mai ia Iuni e oʻo i le taufaʻaiuiuga o le autumn. Pastel fugalaau lanu piniki, 7-8 cm le lautele. E sili atu le manino o le togavao pe a totō i tafatafa o se laau i le taimi o le tautau saoloto o laʻau mai lala.

Westerland (Westerland)

Roses Westerland

O le ituaiga e iloagofie e se maualuga (2 m) ma le lautele o le vao (1.5 m). Terry fugalaau 10-11 cm le lautele ma se manogi manogi. Latou te suia lanu i le gasologa o le vaitau: lanu moli, o laumei apricot o le a avea ma lanu piniki. E mafai ona faʻaaogaina le laau e pei o se aʻeʻa ma le vao. O le ituaiga e lava le lava mo laau nofofua.

Rosarium Utersen (Rosarium Uetersen)

Roses Rosarium Uetersen

Lulu lauʻau 200-350 cm maualuga ma 200 cm lautele. Fugalaau 9-12 cm le lautele, faaluaina le lua, mama piniki ma se manogi manogi. E talafeagai mo le teuteuina o laufanua lalelei.

O totoga o nei ituaiga o laau o loʻo faʻaalia e ala i le faifai pea faifai pea o le fugalaau i le taimi atoa. I se mea e seasea tupu, e mafai ona vaaia laau toto e aunoa ma se fugalaau e tasi. Ae e oʻo lava i le taimi nei, e le faʻaumatia ai a latou mea teuteu. O lanu lanumeamata lanu meamata, lala matagofie ma laau talatala e manaia i la latou lava auala.

O a rosa e te manaʻomia e filifili ai Siberia?

O foliga o le Siberia o le tautotogo o le tautotogo, o se vaega itiiti o aso mafanafana, o le malulu o le tau, ma le malulu o Siberia mamafa. O ia tulaga e mafai ona tatalia na o laau na lafo i le itulagi o le itulagi. O le mea lea o le tulafono muamua mo le au fai togalaau o le faʻatau mai lea o laau toto i totonu o tausi maʻi.

O le faavae mo le totoina o ituaiga o laumei e puipuia mai le laisa mo Siberia o Kanata ma nisi ituaiga o laau

O Roses e faapipii i luga o sipuni o le rose e sili atu ona faigofie ona maua aʻa ma sili atu ona umi. E faʻaalia i se malosi malosi i faʻamaʻi, o le gafatia e fetuunai ai i soʻo se tulaga ma e vave ona toe faʻaleleia mai le faaleagaina i le malulu.

O le sulu e tatau ona i ai se uiga lelei. O faailoga sili ona lelei i itu uma o loʻo faʻaalia ai ituaiga o filifiliga a Kanatamafua mai i le amanaia o le tau o lenei atunuu, e tutusa ma tulaga o Siberia. O Roses mo le totoina i Siberia e tatau ona maua ai le maualuga o le malulu, tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le faigata o le taumalulu e faalagolago e le gata i uiga o le laau, ae faapea foi i taumafaiga a le fai togalaau - tausiga lelei i le gasologa o le vaitau, faʻaleleia masani o le faʻamaʻiina ma minerale, sauniuniga tatau mo le taumalulu.

Vaega o le totoina o rosa

Talu mai le tautotogo i Siberia ua tuai, o le eleele e masani ona leai se taimi e mafanafana ai i le vevela e lelei mo aʻa, e fautuaina e totoina i le itu i saute o le laupepa. I le puipuia o le faʻamuina o pupufana, e manaʻomia e iai laau i le paolo i le taimi o itula ole gaoioiga o le la.

O le tau o Siberia o loʻo faʻaalia e matagi malulu ma matu sisifo. O le mea lea, mai nei itu, e tatau i le rotala ona puipui. E mafai ona avea ma puipui o fale, laau totő ma le pale pale, arbors poʻo puipui. Ma o le pa puipui mai le matagi e le tele naua le ufitia o rosa, ua totoina i se mamao.

Mo le rosa togalaau, pe afai e mafai, filifili nofoaga maualuluga. I ia nofoaga, o le eleele e leai se taimi e faʻaalu ai le vevesi ma le vave faʻaleleia. O lona uiga o aʻa o le a ola vave i le tautotogo, faʻaitiitia le ono lamatia ona o le tele o le susu.

O le toto totoina o rosa i Siberia e amata ia Me, pe a susulu le eleele e oʻo i le 10 tikeri

I Siberia, e fautuaina laʻau e toto i le tautotogo. Mea na tupu fuafuaga mai ia Me 15 ia Iuni 15. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona maualalo ifo le vevela o le ea i le + 10 ° C. O fualaau totō na totōina mulimuli ane nai lo nei aso e leai se taimi e faʻamaʻa ai, lea e mafua ai le oti i le tau muamua o le taumalulu.

A le o lea, o le totoina o rosa i Siberia e ese mai nai mea vevela. O se toto totoga (50x50x50x) ua faia i luga o se nofoaga na muamua ona folasia mo laau toto ma ua saunia se mea e sui. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi vaega i se fasi ata tifaga:

  • humus 3 vaega;
  • peat 2 vaega;
  • faaleagaina le omea 1 vaega;
  • vaitafe oneone 1 vaega;
  • fafie ash 400 g

Superphosphate 300 g ma le potassium sulfate 30 g ua faaopoopo i le faʻafefiloi palapala.

O aʻa o le aʻa, umi atu i le 20 cm, e tipi ma faatofuina i se tuputupu aʻe tuputupu aʻe mo le 3-4 itula. Ua totoina se rosa ma le loloto o le nofoaga o tui: mo le aʻeina o rosa i le 10 cm, ma mo rosa vao e 7 cm.

I le taimi o le totoina, e fausia ai se mauga i le pito i lalo o le lua, o loʻo totoina ai se fatu ma ua faʻamaʻo aʻa. A maeʻa le pefu o aʻa ma le faʻatusatusaga o le poloka poloka, sasaa le 10 lita o le vai mafanafana. A maeʻa lena, o le togavao e lūlūina i le maualuga o le 10-15 cm, o le palapala i lalo o le togavao e mulimulitaʻi ma peat poʻo humus. Mo le taimi muamua pe a uma ona totō, e tatau ona puipuia ni laau mai le susulu o le la.

Siberian Rose Care Basics

O aʻa o roses e loloto lona loloto. O le mea lea, e le manaʻomia e vai e masani ona inu. E lava le na o le taʻitasi ile 3-5 aso, e faʻatatau i le tau. I lenei tulaga, e tatau ona matua susu le eletise eleele, o le fua masani e fuafua i le tele o le vao mai le 10 i le 20 lita.

Taofi le faʻamaina o rosa i le ogatotonu o Aukuso

I le tausaga muamua talu ona totoina, e le manaʻomia e fualaau aina ni meaʻai faaopoopo. I vaitau mulimuli, e taua le fafagaina o rosa i taimi uma:

  • i le amataga o le tautotogo: vaifofo o le ammonium nitrate (20 g / 10 l);
  • i le 15 aso toe faʻafefiloi faʻatasi ma le ammonium nitrate, fafaga faʻatasi ma le faʻafefete o mullein (1: 10) 4 l i lalo o laau taʻitasi;
  • i le amataga o le fuga o se vaifofo o le calcium nitrate (1 tbsp. l / 10 l);
  • se vaiaso talu mai lena aoga laei pito i luga: fofo o le superphosphate double, potassium nitrate, infusions o mullein poʻo le uʻamea, macrocells e filifili mai;
  • aʻo lei tupu fofo o le potassium magnesia po o le potassium humate;
  • pe a uma ona fuga ma fufulu mama minerale complexes faatasi ai ma le faateleina o mea oona o le potassium ma le maika (1 tbsp. l / 10 l);
  • i le amataga o Aukuso vaifofo vai, pe a uma le 2 vaiaso ma faʻalavelave-phosphorus complexes, ma a maeʻa le isi vaiaso ma le sulfate sulfate.
  • ia Setema kalimagnesia.
Aokuso, ua maeʻa ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o le faʻamaʻi faʻamaʻi.

O isi o le vaitau o le tausiga e aofia ai le veleina masani ma le tatalaina o le poloka o le lio, faʻapipiʻiina ma faʻafefe lelei. Ina ia puipuia faʻamaʻi i le tautotogo ma le autumn, e faʻapipiʻiina le vao i faʻamaʻi malie.

O le teuteuina o le tautotogo o roses ua tupu aʻe i le Siberia e faia i le maea ai o le faʻamautuina atoa o le fanua (ia Me)

Ina ia faʻaleleia le fufuluina o vine, e faʻamuta ai le vai mai Aukuso. I le tolu tausaga lona sefulu o Setema, i le tau vevela, faʻapipiʻiina le suavai. O le masani o le vai mo le laʻau e tasi e 40-50 l. O le eleele e faʻamaluluina i totonu o le loloto o loʻo tafe lemu ma faʻamalo, e tumau pea le vevela.

A o faagasolo lenei vaitau, ua taofia le tatalaina o le liʻo lata ane ma le totoina o laau toto. E talafeagai lenei mea e puipuia ai le tuputupu ae o ni vaovao fou.

Aʻo leʻi malulu, o loʻo ola uma laʻau ma petioles o laau, o le a vavaeina moli.

Aʻo le i lalo ifo o le malulu lalo 0 ° C, o loʻo faʻapipiʻiina foi le mama o le rosa i le twine ma punou i le eleele. E taua le aloese mai le faʻafesoʻotaʻi o lālā i le eleele, lea e tau atu ai i le fesuiaʻiina o siaki, o lea e faʻapipiʻi ai i le uaea.

Lisi o lapisi e latalata i le malulu e mafai ona taofia ai fefinauaiga

I le pito i luga o le vao ua saunia, ua faʻapipiʻi talipupuni laupapa i foliga o se taualuga, faʻapipiʻi i pine. E tatau ona tapunia pito i tua pe a maeʻa le vevela i lalo -7 ° C. O se ata uila eleelea e faataatia i luga o le fale ma tumau.

O le mafuaaga autu o le faaleagaina o rosa i le taumalulu o le aafiaga o le susu i luga o le laau. O le mea lea, o le malulu o le malulu e naʻo le tau vevela, ma i le taumalulu latou te puipuia ai le faamamaina o le ea i totonu o talipupuni. Ina ia faia lenei mea, faatasi ai ma le umi faaumiumi, e tatau ona tatalaina sina pito i tua o le fale.

E ui lava i le tuinanau o laau totō, e talia e le aufaatoaga o le galueaiina o rosa i Siberia e mafai ai ona e fatuina se atemosifia faapitoa i totonu. E na o le 2 tausaga muamua e sili ona faigata. A o faasolosolo ina matutua, o Roses e maua le tausiga lelei e sili atu ona tumau ma e le manaʻomia ai le gauai atu.