Meaai

Sterilization o lids mo le lalaga i totonu o le vai vevela, microwave poʻo le uila

O le faʻasaoina o se mea e faigata ma e manaʻomia le sauniuni ma le faʻaeteete, o lea e tatau ai i faletua uma ona iloa mea autu. Seʻi o tatou amata i le sauniuniga, faʻapitoa, pe faʻafefea ona faʻamaofiofi le faʻavaa mo le simaina, faia le vevelaina o ipu tioata, pe aisea e talafeagai ai lenei ma le auala e tupu ai laasaga taʻitasi. O le a tatou mafaufau i metotia autu o le faʻamalositinoina o vaega mo le canning.

Lafoaʻiina o togafitiga

O lea, mo tagata amata, ia mautinoa o mea uma tatou te manaʻomia o loʻo latalata mai. O lo o matou talanoa e uiga i faletupe, tapuni, mea e fufulu ai ma se apa lapoa.

Aua neʻi galo e uiga i kopa, aua pe a vevela, e faʻaaogaina le maualuga o le vevela ma e le mafai ona e ave le pulou poʻo le tapuni i ou lima lima!

O le tui i upu faigofie o se togafitiga vevela lea e le afaina ai ma faʻamamaina le pito i luga o faʻavaa ma apa o meaola ninii. O le manaʻomia mo le faʻagasologa o le faʻaesea lea o le avanoa e faʻamalosi ai, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faaleagaina o le oloa faasaoina. Faatasi ai ma faletupe, e faigofie mea uma - e manaʻomia ona siakiina mo tupe meataalo ma vavave, ona fufulu lelei lea. Ae o mea e ufiufi ai, e tatau i se tagata ona faʻaeteete iinei, o oloa e tatau ona saʻo, o lona uiga, e tusa lava pe leai se mea e faaleagaina ma faʻalogo.

"E tatau ona ou faʻamaonia le tapuni mo le lalagaina?" - O lenei fesili e masani ona fesiligia e le tele o faletua. Afai ei ai sou mafaufauga faapena, ua uma ona lelei, ma o le tali o se tulaga masani. Ia manatua o le taunuuga e faalagolago i sauniuniga talafeagai. O le faʻamoemoe o lenei tusiga o le fesoasoani ia te oe e ausia le maualuga o le lelei i le faasaoina.

Afai e iloa le ele pe ele palapala i luga o ie ufiufi, o le ata vali i totonu e le atoatoa, pe ua faaleagaina le itu i le gaioiga, ona le tatau lea ona faaaoga lenei vaega mo le faasaoina!

E faʻapefea ona faʻamaofuina le faʻavaʻaina o le sima?

O se tasi o auala faigofie e mafai ona tatou iloagofie ai le faamamaina o vevela i totonu o se fafie faʻatau. O iinei e mafai ona e faʻamaʻapeina uma apa ma tapuni mo le faʻasaoina. Ina ia faia lenei mea, fufulu fufulu fuʻa ma tuu i le masini. I le faiga o kuka, seti le taimi i le 15-20 minute. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e tuʻuina i luga i luga vave, o le mea autu e le o le ufiufi o le ua o puʻu ina ia faia le togafitiga o le vevela i totonu o le ipu vai.

Vaega o le auala:

  • faigofie, vave, puipui lou malosi;
  • o le a leai se vevela i le umukuka;
  • talafeagai mo na oi latou o loʻo i ai se afi faletua e lua;
  • E manaʻomia le tele o masini eletise e faʻamaonia ai le tele o apa i le taimi e tasi.

Matou te fautua atu ni meaʻai ma faʻasolosolo faʻatasi, o lona uiga, i le taimi e tasi, o suiga vave i le vevela e mafai ona aafia ai le iuga. Maliliega, o le a sili atu le le fiafia pe afai, ona o le malulu malulu, o le vevela vevela o le mea e mafai ona oso. O le tutusa lelei o le vevela o mea e puipuia ai e mautinoa ai le saogalemu o le suluina e aunoa ma se lamatiaga o le faaleagaina.

E faʻapefea ona faʻamamaina faʻamafaʻailoga o le sima i le gaʻo?

Tasi se filifiliga o le vaʻaia o le vaʻa; E taua le manatuaina o le vaega o le paʻu e tatau ona maua ai le tele o le vaʻa, o le mea lea - e tatau ona faʻapipiʻi le ufiufi ina ia pa'ū le uila i le pito i lalo o le faʻavaa.

E i ai se mea e tatau ona manatuaina - e le aoga le aveeseina o le paʻu mai le faʻavaa pe a amata le togafitiga vevela. O le mea o le a faigata ona faʻapipiʻi le vaega o le paʻu i se tulaga vevela, e ui i le mea moni o le tapuni foi o le a susunuina.

E faʻapefea ona faʻamaofiofi sikulima mo le lalagaina?

E le masalomia, o le faʻamaʻiina na o ia lava e le lava, ma e tusa lava pe a viliina le tapuni nai lo le tataina o se ki, e tatau foi ona talafeagai le togafitiga o le vevela iinei. O Microbes e le tatau ona ulu i totonu o le atigi pusa i le faasaoina, o lea ia aua nei galo e uiga i le siakiina o pulou.

O se auala mautinoa ma faatuatuaina e kuka i totonu o le vai vevela. O le gaioiga e faia i le taimi lava lea aʻo leʻi taʻavale le tapuni. E taua le manatuaina o le tele o minute e faʻapipiʻi ai le faʻavaa mo le lalaga, o se tulafono - mai le 10 i le 15 minute o le a lava.

E le fautuaina e faʻamamaina faʻamafaʻailoga o le sima i totonu o se masini fafie poʻo se ogaumu vevela!

I le tulaga lautele, o le faagasologa o togafitiga vevela o apa ma tapuni mo le faasaoina e manaomia. I le faʻamamaina, e te faʻamautinoa le lelei o le taunuuga - leai se maʻi, faʻafefe, fulafula o le faʻavaa ona o le faʻamalosi.

E ese auala, ae tuʻu mai se tasi o taunuuga. Afai o le uu lea, ona faʻalogo lea i le tulaga o le fagu poʻo le tapuni; o mea uma e faʻaaogaina i mea vevela e tatau ona faia e faʻaaoga ai ni kosi faapitoa, pe a fai o le vevela i le vai - ia manatua le tele o le faʻavaa e tatau ona kuka mo le lalaga. Sterilization o se faʻatagaga tatau, ae o le tagata lava ia. O nisi taimi e mafai ona tuʻuina atu pasteurization o cans ma lids, ma i nisi tulaga e le talafeagai lenei mea.