O le laʻau faʻavaomalo taʻitasi (Anethum) o se vaega o le genotypic genus o le aiga mafalu. O lenei ituaiga o loʻo faʻatusalia e le tovine, poʻo le vevela. I lalo o le natura masani, o sea ituaiga laau e mafai ona maua i saute sisifo poʻo le ogatotonu o Asia, i Aferika i matu ma Himalaya. Ma o lenei ituaiga o meaola ua totoina i atunuu uma. Ua i ai i Aikupito Anamua, na iloa e le tagata le i ai o le otaota, peitai, na amata ona faaaoga lena laau e avea o se mea manogi i atunuu Europa na o le 16 senituri. E oʻo mai i le taimi nei, o lenei mea totino, e faʻaalia e le le mautonu ma le faʻamausali, e matua manaʻomia lava i vailaau ma i le kuka.

Faamatala puupuu o le tuputupu ae

  1. Faʻamasinoga. O le lūlūina o fatu dill i le eleele lanu e talafeagai i le amataga o le tautotogo, ona mafai lea ona lūlūina i aso uma e 15. Afai e tupu aʻe le pi i totonu, e mafai ona e luluina i soo se taimi. O fatu o le vao vao ua toto i luga o fualaau aina ia Mati, ma ua totoina i eleele matala pe a uma le 4 vaiaso ma sina mea laitiiti.
  2. Malamalama. Laʻei po o le la.
  3. Soo. Lafoaia lelei le eleele palapala.
  4. Faʻasa. E tatau ona faʻafeinu i le vai, i aso vevela 2 taimi i le aso, ae 2-3 ipu pakete e ave i le 1 sikuea sikuea o le saite.
  5. Fertilizer. Afai ua tupu le pi i le eleele muamua, e le manaʻomia ona fafagaina. E tatau ona faʻafeiloaʻi i totonu o le eleele eletise Nisrogen-containing fertilizers;
  6. Tofiga. Generative (fatu) metotia.
  7. Iniseti leaga. O tauaso o le mafaluga, 'ie Italia (taʻavale talita talita), laʻau lauroteti ma lago, melo, willow-carrot ma' aphids.
  8. Maʻi. Blackleg, paʻu paʻu, fusarium, fomosis, cercosporosis ma le ele.

Vaega o le kulumu

O le otaota o se laau faʻamaina ma se manogi malosi malosi. O le maualuga o se laau saʻo e tasi e eseese mai le 0.4 i le 1.5 mita, o lona lauulu lanumeamata lanumoana e lanu lemu. O le foliga o pepa laupepa o le ovoid, ua vaevaeina i le 3 po o le 4 vaega, o vaega o le faasologa mulimuli o le laina filiform poʻo le pristle. O le faamalu, e oʻo atu i le 20-90 mm, e aofia ai fugalaau lanu samasama, ma e aoina i totonu o le faamalu o le faamalu e iʻu ile 15-20 senitimita. O le fomaʻi o se alo. O le fuga o le fatu o le ovoid pe lautele le elliptic, o le umi e oo atu i le 0.5 cm ma le mafiafia e oo atu i le 0.35 cm. O le fugala e amata ia Iuni poʻo Iulai, ma fua mai fua mai ia Iulai ia Setema.

Totoina o dill

O le a le taimi e lulu ai

O le taimi muamua e lūlū ai fatu i le lauʻeleʻele avanoa e tatau ai i le amataga o le tautotogo. Ina ia mafai ona i luga o le laulau i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn, e masani ona faaaoga e le aufaatoaga le auala o le luluina, ma e tatau ona luluina fatu i le tasi aso i le 10-12 aso mai le amataga o le tautotogo i aso mulimuli o Aokuso.

Afai o le lūlūina o le pi e fuafua mo le tautotogo, ona tatau ai lea ona faʻaleleia sauniuniga o le 'upega tafaʻi i le tautoulu. Ae ui i lea, o le fugalaʻau (manure) e sili ona aoga i lalo o le au muamua, ae le o lalo o lenei fua. I le taimi lava e tasi, o le sili ona lelei muamua o le opu o beets, legumes, kāpeti ma kukama. O eria lea na tupu ai muamua le aiga o le Malalela (pasesa, fennel, kāloti, caraway fatu ma parsnips) e le fetaui mo le tuputupu aʻe o le kulumu. O lenei aganuu e le fautuaina ina ia tupu aʻe i tafatafa o pasili poo kāloti. E sili ona lelei le totoina o le kalama ma le vao lata ane. E le gata i lea, e tupu tele le pi i autafa o pateta.

I le amataga o le tautotogo, ao le i lūlūina fatu, e tatau ona tatalaina le eleele i se rake, aʻo 15-20 grams o le masima tiso, e tatau ona faaopoopo i ai le tele ole urisa ma le 20-30 grams o le superphosphate i le 1 sikuea mita.

Lafoaʻi tulafono

O fatu e manaomia muamua le totoina o sauniuniga, mo le mea lea e tatau ona faatumuina i le vai mo le 3-4 itula, o le a le taimi e tatau ai ona suia i ni nai taimi, o le a aveesea ai mea mai fatu e fesoasoani i le faʻagesegeseina o latou germination. Ona tausia lea o le fatu mo ni nai itula i se vaifofo o le manganese malosi malosi. A maeʻa lena mea, e tatau ona mulumulu ma fufulu mama. Ona lūlūina lea o fatu i togavao, o le loloto e tatau ona tusa ma le 20 mm, ae o le mamao i le va oi latou e tatau ona mai le 15 i le 20 senetimita. Tufatufa fatu i totonu o le togalaau ina ia mamao le va i le va o le 10 i le 20 mm, ona tatau lea ona toe faaleleia fatu, ma tatau ona faʻamaina le togalaau.

O le faamatuuina o fatu e matauina i le vevela o le 5 tikeri, ina ia vave ona tutupu mai laau toto, e tatau ona ufiufi le itu o le saite i le agrospan. O pi muamua e tatau ona aliali mai i le mavae o le 7-14 aso.

Tuputupu i luga o luga o le windowsill

Lauina

O le a le taimi e totō ai le fale i totonu o potu? I lenei tulaga, e mafai ona e lūlū le kulū i soo se taimi o le tausaga. Ae afai e te manaʻo i fualaau 'aina fou e tatau ona i ai i le taumalulu, ona e manaʻomia lea ona e iloa po o le fea ituaiga oe manaʻomia e toto ai. Mo le faʻatoʻaga i totonu o le fale, o ituaiga muamua o vao vao pei o Grenadier, Gribovsky ma Richelieu e sili ona talafeagai.

O fatu e manaʻomia le sauniuniga muamua e pei o le lūlūina ile eleele. O fatu e tanumia i le mea e fai i le 10-20 mm, ma mo le lūlūina, e faʻaaoga ai pusa lapoa, i le pito i lalo o loʻo faʻapipiʻiina ai se alavai, ma luga o luga o loʻo ufiufi i le suavai suamalie, lea e aofia ai filo o le niu ma le biohumus (2: 1). Ona tatau loa lea ona ufiufi le atigipusa i se ata tifaga poʻo se tioata, ona ave lea i se mea pogisa. O laau toto e tatau ona tuʻuina atu i le faʻaleleia o le ea, ma e tatau ona aveese le condensate mai le fale i se taimi talafeagai. O fua muamua e tatau ona tupu pe a uma aso e 15. A tupu lenei mea, ona aveese lea o le fale, ma toe faʻaleleia le pusa i totonu o se nofoaga lelei.

Tulafono mo tausiga i totonu

O fualaau manaia e tatau ona tosoina, talu ai o lenei laau e gasegase le lelei i le tau. E sili atu i le va o laau o loʻo i ai se mamao e 20 i le 30 mm. E tatau ona malulu le potu, pei o le vevela o laau e mafai ona faʻalautele. A maeʻa ona aliali, o le vevela ile potu e tatau ona faʻaititia e 2 tikeri mo le 7 aso. Mo lenei mea, e mafai ona tuʻuina atu laau toto i le faapaologa faʻasaina. A maeʻa aso e 7, e tatau ona faʻaleleia le vevela i le 15-18 tikeri. O lenei vevela e sili ona lelei mo le faʻatupulaia o le kulimi. I le taimi o le po e sili atu ona umi nai lo aso, o lenei laau totō e tupu i luga o le windowsill e manaʻomia se faʻamalamalamaga faaopoopo. I le faia o lenei mea, o se moli felafoaʻi ma se malosiaga o le 40-80 W ua faʻapipiʻiina i luga o se fagu i le pi i se mamao pe a ma le 0.6 m. E tatau ona faʻamalamalamaina fualaau i le vaveao mo le 5-6 itula.

E faʻafefea vai

Talu ai ona o lenei aganuu e matua le lelei lava i le chlorine, o le vai na faʻaaogaina mo le 24 itula e faʻaaogaina mo le faʻavaivai, e tatau ona i ai i le vevela vevela poʻo sina vevela. Ae e sili le suavai i le laau ma le vai na pasia e ala i se maneta pe liusua. E tatau ona maitauina o le meaʻai i totonu o le atigipusa e tatau ona faʻamalolo pea ma sina susu. E le tatau ona faʻatagaina le suavai i le faʻafefiloi palapala, talu ai o se vae uliuli e mafai ona tupu ona o lenei mea. O se laau totō e ola i totonu o potu e tatau ona faʻaleleia i taimi uma mai se pulumu, aemaise lava pe a fai e iai se atigi pusa i se mea e faʻaalu ai le masini afi.

Fertilizer

O luga o laei o laau e faia i le tasi vaiaso i le 2 vaiaso, o le mea lea latou te faʻaaogaina ai se vaifofo o faʻalavelave faʻasaina o le mineral (mo se faʻataʻitaʻiga, Rainbow poʻo le Atoatoa) i se tulaga vaivai. Manatua pe afai e te faʻapipiʻi le tele o meaʻai i le meaʻai, ona oti ai lea o le tamaititi. Aʻo leʻi amata ona fai le laei, faʻafeinu le fale, ma a maeʻa ona fautuaina e fufulu i vai mamā, o le a aloese ai le foliga mai o se mumu i luga o pepa laulaʻau. E le gata i lea, e mafai foi ona faʻaaogaina le faʻamaʻiina o le kulimi, faʻamafanafanaina i le foliar, peitaʻi, i lenei tulaga, o le faʻaogaina o le vaifofo paleni e tatau ona matua vaivai lava.

Faʻatoʻaga o le fale

E faʻapefea ona totoina fatu o le dill i le eleele faʻamalamalamaina o loʻo faʻamatalaina i auiliiliga i luga. I lenei vaega, o le a matou talanoa e uiga i auala e totoina lelei ai fualaau o se laau na tuʻuina i luga o se moega. E fautuaina e le au atinaʻe ituaiga eseese o le vao e totoina e ala i fualaau aina, o lenei auala o le a mafai ai foi ona e maua se vave seleselega.

O le totoina o fatu mo laau toto e faia ia Mati, e tatau ona tupu i luga o le windowsill poo totonu o le kiona. A maeʻa le 4-5 vaiaso, ona totoina lea o laau i le eleele lafoaʻi, ae e tatau ona latou atinaʻe mai pusa laʻau moni e 3 i le 5. O le totōga e faia i luga o le ao po o le afiafi, e pei o ave saʻo o le la e mafai ona afaina ai fatu. I le mea e le tatau ona toso ese le otaota, pe a totoina i le va o vao, e tatau ona matauina le 0.2 i le 0.3 m, ae o le mamao i le va o laina e tatau ona tutusa. A totoina le laʻau, e le tatau ona faʻapipiʻiina le palapala, ma e tatau ona faʻaleleia le togalaau, mulimuli ane ona mulimulita lea o le eleele ile eleele vevela. O le totoina o laau mo ni nai aso e fautuaina ina ia puipuia mai le susulu o le la.

A maea le faʻavaeina o fugalaau fugalaau, e fautuaina e aveese, ona o lenei mea o le ai ai se faʻaopoopoga o le tuputupu ae o lala pito.

Tausiga Tausi

O le tuputupu ae o se aganuu faapena i le eleele lafoaia e matua faigofie lava. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea i le vai, fafagaina, vele ma vele ese le laau i se taimi talafeagai, ma e masani foi ona tatalaina le pito i luga o le togalaau. O le palapala i luga o le saite e tatau ona tatalaina i le loloto le lima senitimita, ma latou faia loa loa pe a maeʻa ona totoina fatu. O le isi vaalele e sosoo ai e faia i se vaitaimi o le 15 aso, latou te faia pe a uma timuga pe faʻafeinu, aʻo tatala le eleele i le loloto e 10 i le 12 senitimita.

E ui ina taua tele laau laiti i le taimi e aveese vao mai le moega. A maeʻa ona toto le vao ma malosi atili, o vao vao e le toe mafai ona mafua ai se faʻalavelave faʻaalia.

E faʻafefea vai

O le fufulu o le vai e tatau ona faʻaauau ma faʻaauau pea, a leai o le vao e le toe maua lo latou tofo, liliu lanu samasama, ma o nisi taimi e leai se faʻamalologa. I aso vevela, e tatau ona fausiaina le fafa 2 taimi i le aso. Afai ei ai sou avanoa, ona faʻapipiʻi lea o se masini faʻaleleia. Mo le fausua 1 mita sikuea o se moega, 2-3 ipu pakete ua ave.

Fennel Dill

O le vao e fafagaina i le suauu e aofia ai le suka, ae peitai, e tatau ona manatua e mafai ona latou faaputuputu ni palapala, ma o lea e lelei ai le faʻaaoga o le falaoamata faʻasusu mo le 5 aso e avea o se faʻala. O ia ituaiga o suauu e le gata o le a tumu ai le laau ma le gaʻo, ae e faʻaumatia ai foʻi aphids. E le fautuaina e faʻaaoga sauniuniga inisetila mo le gaosia o le otaota, aemaise pe afai e le itiiti ifo ma le 15 aso e totoe ae leʻi seleseleina.

Afai e talafeagai, ona faʻaaogaina lea mai le 10 i le 15 kalama o le potassium-phosphorus fertilizers i le 1 mita sikuea o le fasi fanua.

Faʻafefea ma le taimi e aoina ai fatu fatu

A maeʻa le fatu, o le a foliga mai o laulau lanu enaena enaena, ma e faigofie lava ona vavae ese mai le faamalu. A tupu lenei mea, e mafai ona aoina. E tumau pea le aoga mo le 3 pe 4 tausaga. Pe a seleseleina fatu, e tatau ona salalau solo mo se mago i totonu o se potu malulu ma vevela, e tatau ona faʻamago atoa.

O le a se mea e mafai ona tupu pe a uma le topu

O le moega e ola ai le vao e talafeagai mo le totoina o laau totō e pei o le garlic, pi, tamato, aniani, pi ma pateta. O lenei 'upega tafaʻilagi e le fetaui mo le tuputupu ae o sui o le aiga Salamalu (Celery), ao latou faʻateleina iniseti ma faʻamaʻi leaga. I luga o lenei 'upega tafaʻilagi, o nei laau e pei o le tolo e mafai ona totoina pe a maeʻa le 4 pe 5 tausaga.

Pests ma faʻamaʻi pipisi ma ata ma igoa

Uma faamaʻi

O le otaota e sili ona puipuia i faʻamaʻi, ae e mafai foi ona mafatia, aemaise lava pe a le o tausia lelei pe leai foi tulafono o le tekonolosi o lenei aganuu. O paʻu e mafai ona maua ai le paʻu, fomosis, lapisi, vae uliuli, fusarium poʻo le cercosporosis.

Lanu uliuli

I pepe laiti o tagata gasegase o loo i ai se vae uliuli, ua afaina le ua, ona o lenei mea ua vevesi, faamaluluina, ua vevela ma pala. O laau toto e ola ma faʻamago. I le avea ai o se tulafono, latou te maʻi ona o le solia o tulafono o le tausiga, mo se faataitaiga, ona o le tele o le suavai, le malulu, suiga faafuasei i le vevela, le lava o le malamalama po o le taimi foi e ola ai i totonu o se paolo. O le taimi lava e matauina ai uluai faailoga o le maʻi, e tatau ona sosolo le vao i le solution a Fundazole.

Malosiaga malosi

O le paʻu palapala e aafia ai vaega o le vavao, ao foliga mai o se paʻu papaʻe. O le faamaʻi e sili ona malosi ona tupu i aso vevela ma le maualuga o le timuga. O laau afaina e manaomia le togafitiga o le sulfur colloidal.

Peronosporosis

Ona o le paʻu palapala (peronosporosis), o loʻo iai foliga o le chlorotic i luga o eleʻele o le vao, lea e faasolosolo malie ona enaena, ma o se mea e manino lelei le paʻu palapala-paauli i luga o latou pito i lalo. I uluai faailoga o le faamai, o le togavao e lūlūina i se vaifofo o le tuufaatasiga o Bordeaux (1%) po o le copper chloroxide (40 kalama i le 1 pakete vai).

Fomoz

Pe a faʻaleagaina le phomosis, e faʻapipiʻiina lanu enaena i luga o luga o le tipu, laʻau ma inflorescences, ma aʻafia ai foi le aʻa, i luga o luga o le mea e aliali mai ai ni paʻu pouliuli, ua faatulagaina i laina. Mo le puipuia, ao le i luluina, e tatau ona faʻafefiloi le fatu mo le 30 minute. i totonu o le vai vevela, ona vave faʻatofuina lea i le vai malulu, ma mulimuli ane e tatau ona faʻagogo i se tulaga mataga. E tatau ona togafitia togavao ma se vaifofo o le paluga Bordeaux (1%). Afai e tatau ai, e mafai ona sosolo le dill i lenei paluga i ni nai taimi ma se malologa o le 10-12 aso. Ae ui i lea, o le taimi mulimuli e manaʻomia ai le togafitiina o vao i le silia ma le afa masina ao le i seleina. Ae e te leʻi 'ai pe faʻapipiʻi ia meaʻai, e tatau ona mulumulu lelei laʻau ile vai inu.

Cercosporosis

A maʻi le falemaʻi ma le cercosporosis, e foliga mai eleelea samasama-lanu samasama i luga o le eleele ma le aʻafia, e oʻo atu i le 0.6 centimita le lautele, ma le ogatotonu o le faʻamaʻi, o le latou nofoaga e amata ona paʻu, ae o le mata e tumau pea le enaena. Ina ia mafai ona faʻaumatia lenei faʻamaʻi, mo togafitiga e tatau ai ona faʻaogaina ia lava auala e pei o le faʻaleleia o laau mai phomosis.

Fusarium oe

O le atinaʻeina o fusarium wilting o loʻo matauina i totonu o vao i le taimi o le faʻatulagaga o 3-4 laulaʻau laʻau moni. Faʻafeiloaʻi i luga o laau, ona latou. O le maʻi e vave ona atiina ae i luga o le eleele, faapaleina o vai i totonu, poo le manuʻa i le aʻa i le taimi o le tatalaina. O pamu e mafai ona faʻamalolo i le amataga o le faʻamaʻi, aʻo faʻaaogaina se faʻaoga sili ona lelei mo le faʻaleleia. E tatau ona vaʻaia ese ma faʻaumatia meaʻai malolosi. Mo le faʻamoemoe o le puipuia, e tatau ona usitaʻia tulafono o le seleselega o fualaau aina, ma mo le galueaina, filifili ituaiga o meaola e tetee i fusarium.

Roto

A faʻaumatia le kulumu i le timu i vaiaso muamua o le tau mafanafana, o lanu samasama-lanu samasama o loʻo i luga o le laʻau, petioles ma pi. Mo le puipuiga, ao le i luluina, e tatau ona mafanafana le fatu i le vai e vevela i le 50 tikeri, ona vave loa lea ona faʻamaʻele i le vai malulu, ona maeʻa ai lea. O le a manaʻomia e togafiti maʻi ni togafitiga faʻatasi ma se malologa o le 10-12 aso, o le mea lea latou te faʻaaoga ai se vaifofo o le tuufaatasiga o Bordeaux (1%). O le taimi mulimuli e manaʻomia ai le togafitia o le laau i le sili atu i le 2 vaiaso aʻo lei seleina. Aʻo lei gaosia pe 'ai, e tatau ona mulumulu lelei laʻau ile vai inu.

Pest dill

O le tele lava o taimi, o faʻataua o le lapisi, o faʻamau a Italia, poʻo faʻamaʻafi, laʻau, malati-kārotiti ma karrot aphid o loʻo nofo i luga o le kulumu.

Carrot lele

E felafoaʻi se uʻamea i le eletise o le togavao, ona o le umi o lona alualu i luma, ao le laʻau i le amataga e lanu-lanu mumu, ma mulimuli ane ua liua samasama ma mimiti. O le tele lava o taimi, e maua ai meaola faalafua i luga o nei vao vao o loʻo tu i tafatafa o le moega ma kapeti, talu ai o se ituaiga o manufeʻai e tosina mai i le manogi o taʻalo. O le puipuia o le vao mai le lele, o le fogaeleele i luga o laina e tatau ona ufiufi i se vaega o le faʻafefiloi o le oneone, lea e faʻafefiloi ai le paʻu o le vaimusu, paʻu vevela, pepa vevela vevela po o le pefu laupapa. Afai, ae ui i lea, ua aliali mai se lele, o laau e tatau ona togafitia i auala nei: Arrivo, Vantex poʻo Karate Zeon. I lenei tulaga, e tatau ona lūlūina vao i le sili atu ma le afa masina ao lei seleina.

Tauaso tauaso

O tauaso o le faamalu o ni tamai puluki e aafia uma ai tagata o le aiga Celery, e le gata i le vao ma le aganuu. O lea ituaiga o manuʻai e 'aina le sua o le laau, lea e afaina mai le laʻau, faamalu ma gaʻo, e oʻo atu ai i le oti o lanu. I na moega pe a iai ni tauaso, o le gaosiga o le vao e faʻaititia i le 30-40 pasene. Ina ia lafoaia nei meaola, e manaomia le suʻeina o vao i se vaifofo o Fitoverm poo Actellik.

Italia faʻalavelave

O tagata tauaso Italia e amio tutusa i le auala lava e tasi e pei o tagata tauaso, ma latou te faia foi faapena. I totonu o le tasi vaitau i nofoaga mafanafana, o nei meaola faalafua e mafai ona tuuina atu 2 augatupulaga. Ae o sea ituaiga pusa e mafai ona afaina ai le afaina pe afai oi ai se toatele o tagata taitoatasi i luga o le moega. I nei tulaga, e manaʻomia le suʻeina o vao i se vaifofo o Actellik poʻo Fitoverm.

Aphids

E mafai ona afaina i le 3 ituaiga o aphids: willow-carrot, carrot and melon. Latou te 'ai uma i le sua, lea e suʻeina mai vaega pito i luga o le vao, o se taunuuga, latou te tuputupu ae, faʻaleagaina, mimita, samasama ma faʻamago. E tatau ona manatuaina o lea ituaiga o manufeʻai o le mea autu lea o vailaʻau faʻamaʻi ma siama, lea o aso nei ua manatu e le mafai ona faʻaleleia. O le amataga, e aveesea meaola mai le vao ma se vaitafe mamana, ona faia lea o le laei pito i luga e faaaoga ai se vaifofo o le fuluʻi phosphorus-potassium. 1 pakete vai e tatau ona tuufaatasi ma le 3 kilokalama o le uʻamea laupapa, pe a uma ona faʻafefiloi le paluga mo le 24 itula, 1 le sipuni tele o le fasimoli vai e tatau ona faʻasese i totonu, ona tatau lea ona faʻaaogaina ma faʻaaoga e faʻamafu ai vao. A maeʻa aso e 7, o le paluga mai luga o le laau e tatau ona fufuluina i vai mama.

Vaʻaiga o meaʻai

O tagata faʻapitoa e faʻamalamalama ituaiga uma o meaʻai e ala i le umi, lautele ma foliga o vaega o lau laʻau, i le foliga o le rosette, ma le tikeri o le vavave ma le lanu o le lau. E masani ona taulai atu le au faifaatoaga i le faailoga lea - o le amataga o le fausia o gaʻo, e tusa ai ma ituaiga eseese ua vaevaeina i le amataga o le matua, o le matua ma le tuai.

Fugalaau tuai

  1. Gribovsky. O lenei ituaiga o meaola e le o se mea e sili ona lelei i le tausiga. E mafai ona tupu i luga o eleele palapala ma fale. O lenei ituaiga mea manogi e maualuga lona tetee atu i faʻamaʻi. O le maualuga o le vao e tusa ma le 25 simita.
  2. E leai. O lenei ituaiga e faʻaalia i le maualuga o le gaosiga ma le tetee i le fale. O ia ituaiga o laau ua tupu mo le malulu, meaʻai, ua mago ma faʻaaogaina mo le sauniuni o vaʻa ma vaʻa. O le faʻavaeina o le faʻaaliga e tulaʻi mai i le 38-40 aso i le maea ai ona tupu mai. I luga o laʻau lanumeamata lanu meamata e leai se paʻu lapisi tele.
  3. Aurora. O lenei fualaau oona na foliga mai talu ai nei, o le a puipuia mai i iniseti leaga ma faʻamaʻi, ma e tupu pe a uma le 25 aso. O le vao malosi o loʻo i ai se lapisi lapisi ma le vavalalata pito i totonu, o lau lanu lanu meamata lanu meamata e matua suamalie lava.
  4. Grenadier. O le tele o ituaiga togavao e tupu i totonu o le 35-40 aso mai le taimi e aliali mai ai laau toto. O vao i le atinaʻe o le 3 poʻo le 4 laulaʻau laʻau e sili ona manogi.
  5. Malala. O lenei ituaiga na foliga mai e le o se taimi ua leva, o lona vaitaimi matua e tutusa ma le ituaiga Gribovsky. E fautuaina e le au atinaʻe le faʻaaogaina o lenei ituaiga mo le ola aʻe i totonu o se fale koli.

Vaitausaga o vaitau

  1. Malala. O le vao o loʻo i ai ni lala lapopoa ma ni papatusi uumi, o ia lanu e 'aina uma ma faʻaaogaina e avea o se mea manogi.
  2. Borea. O sea ituaiga laau vao e lelei ma aoga. O le maualuga o laʻau tuʻufaʻasili e tusa ma le 36 inisi le umi, latou te aofia ai laulau lanu meamata lanu meamata ma se lanu mata. Buses e amata i le 40-60 aso mai le taimi o le lūlūina, ma e tupu le fatu pe a uma le 65-105 aso.
  3. Richelieu. O lenei ituaiga o mea teuteu ma e puipuia i faʻamaʻi. O lapoa lapopoa e aofia ai lanu manulele lanu matagofie o se lanumoana lanumoana-e lanumoana. I le taimi o le fugalaau, o le eletise o loʻo i ai le tele o laʻau.
  4. Kibray. O lenei ituaiga o loʻo maua ai le maualuga o le gaosiga ma le teteʻe atu i paʻu paʻu. E mafai ona faʻaleleia uma i totonu o le fale lauʻeleʻele ma le eleele lanu. Greens e leʻi sili atu i le 45 aso talu ona foliga mai o ni fatu, ma ua tupu le fatu pe a uma le 70 aso. O laʻau lanumeamata ma le manogi e matuā faʻapitoa.
  5. Alligator. O le togavao e iai laupepa laʻau e faʻalautele i luga aʻe o le palapala, lea e faigofie tele i le taimi o le seleselega. O le fua o le greens e tupu i luga o le 42-45 aso i le maeʻa ona tutupu o laau, ae ui i lea, o le tipiina o lanu mo meaai e mafai ona faia muamua.
  6. Lesnogorodsky. O lenei ituaiga, e mafua mai i le maualuga o le gaosiga ma le tetee atu i faʻamaʻi, ei ai le mea e tasi, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o vao i le tautoulu, pe a mafiafia le laulaau, o loʻo tumau pea le manogi ma le lanu meamata, ma o loʻo aofia ai le tele o le vaega A ma le vailaʻau C .

O le tele o ituaiga taumafa

  1. Tino. O lea ituaiga o vao o loʻo faʻaalia i le gaosiga, o vao e maualuga e oʻo atu i le tasi ma le afa mita, ma e oʻo i le 35-45 aso. O le laʻau laʻau vaivai e malosi tele. Paʻu manogi sili ona manogi o lanu uliuli lanu meamata ma se lanu felanulanuaʻi, e tele ma faʻapitoa. O lenei ituaiga e taua tele i totonu o le laʻau pe a uma ona tupu le ola vave, ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi faamalu.
  2. Buina. O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi, ua tupu i le eleele lafoaia e ala i fatu. I totonu o vao vao, e le o se mea umi le pupu, ae o loʻo i ai se paʻu malosi malosi i luga o le laʻau manogi.
  3. Hoarfrost. O le ituaiga, faʻaalia e ala i le gaosia, e faʻaaogaina mo le faʻasaoina ma le faʻamaisa, faʻapea foʻi ma meaai fou. Laʻau laʻau lapopoa o loʻo i ai ni faamalu tele ma se laʻau ua maualuga, e aofia ai laulaau lanu meamata e lanu-lauulu, o loʻo i luga o luga o luga o loʻo i ai le paʻu palapala.
  4. Faʻailoga. O le manogi o le manogi, e iloa i le gaosiga, ei ai lanu lanumeamata-lauulu, i luga o luga o le mea o loʻo i ai se paluga o le pa'ū. O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina le laulaʻau mo meaai fou, ae mafai foi ona faʻaaoga e avea o se mea manogi mo ipu.
  5. Kutuzovsky. O lenei ituaiga e tupu i le 41-44 aso pe a uma ona tupu mai laau. O lanu manogi ma laʻau tele e valiina i lanu lanumoana, e oʻo atu i le umi pe tusa ma le 20 simita, e vaevaeina i vaega o filo. O taʻavale e matua laʻau. Latou te ola mo le faʻamamago, faʻafefe, e avea o se mea manogi ma mo le sauniuniga o vaimasi ma vaʻavave.

Faʻatau meatotino

Faʻaaogaina o mea totino o meaʻai

E mafai ona 'aina le' ai i le tausaga atoa. O loʻo aofia ai mea e talafeagai mo le tino o le tagata e pei o ni meaola nicotinic ma ascorbic, carotene, thiamine, riboflavin, pectins, flavonoids, vitamini A, B2, B6, C, PP, ma le potassium, iron, phosphorus ma calcium. O le tuufaatasiga o le fualaau aina e aofia ai le suauʻu gaʻo maualuga, e aofia ai pama, oleic ma linoleic acid.

O le suauu taua ma se uiga lelei o meaʻai e aofia ai vaega uma o le laau. O le laʻau e aofia ai salima o le magnesium ma le uʻamea i se foliga faigofie digestible, latou te fesoasoani i le faʻamalosia o faiga faʻavae toto. Ma o le suauʻu taua o loʻo aofia ai i totonu o le kulupu e fesoasoani e faaosofia ai le fausia o meaʻai ma meaʻai e pei o le digestive ma bile, ma latou fofo foi i le meaʻai ma meaʻai. O se fualaau faasaina ua taʻua o Anetin e faia mai i lenei laau i le falemaʻi faafomai, e faaosofia ai le galuega o le fatu o le fatu, ma aveesea foi le gaʻo o le mafaufau ma le fatu, ma o le mea lea ua faaleleia atili ai a latou meaai i le tele o taimi.

O lenei aganuu e aoga tele mo fafine e fafaga pepe, aua e fesoasoani e faʻaleleia le laoga. Ma o le kulumu e fautuaina mo le faʻaaogaina i le maualuga o le toto, faafitauli o le manava ma le faʻaletonu o le tino. O lona uiga e maua ai le malosi o le diuretic, sedative ma le antispasmodic, faʻapea foi ma se faʻalogiga o le tino i le maʻi o le manava poʻo le maʻi leʻo. O se mea e fausua e faia mai i fatu o le fatu, lea e fesoasoani e faaosofia ai le manaʻo, faʻaleleia le 'aina o meaʻai, ma e faʻaitiitia ai foi le afaina o fatuga ma fesoasoani e aveesea ai le le mautonu. Faʻafefiloi 2 tbsp. vai ua tunu fou i le 2 tsp. fatu fatu, ufiufi le fagu ma faatalitali mo le 10 minute. O le faʻafefete e tatau ona fufulu ma inu 1 tbsp. i le aso. O lenei meafaigaluega e malosi malosi i le antiallergenic ma le antihemorrhoidal, ma e faʻaaogaina foi e avea ma faʻamaʻi manuʻa.

E sili ona lauiloa o se paʻu e faia mai fatu o lenei laau, lea e faʻaleleia le lactation. E 'aina faʻatau 3 taimi i le aso mo le 1 gram mo le 30 minute. ao lei faia le taumafataga. O le lapisi o le laʻau e faʻasaʻo taga i lalo ifo o mata, mo le mea lea, o le fulufulu fulufulu mamoe ua faʻamaluluina i totonu e tatau ona tuʻuina mo le 10 minute. i mata. O le suāuʻu paʻu e lelei mo le bronchitis ma le niumonia, faʻafetai i ai o loʻo i ai le vavave o le vavae ese mai le puipui o le bronchi. Ina ia faʻaitiitia le faʻaaogaina o le kesi i pepe, faʻaaoga vai vai e saunia ai, e tatau ona faʻafefiloi le vai ma le suāuʻu manogi i le fua o le 1000: 1. I le faʻaopoopoga, o lenei meafaigaluega e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto maualuga, faʻaleleia le gaioiga o gaioiga, faʻamalositino lemu ma faʻalauteleina toto.

Contraindications

E mafai e tagata uma ona 'ai le opu, aua e le afaina ai se tasi. I lenei tulaga, o tupe mai ia mea, lea e fesoasoani i le maualalo o le toto, mafua ai manatu i vaivaiga, mafaufau le lelei, leai se malosi, ma o nisi taimi e le mautonu ai. E faʻamaonia foi mo i latou o loʻo i ai le faʻalepalega i le kulumu. O ia lanu e fautuaina e faʻaumatia i sina taimi e mafai ai e fafine ma fafine maʻitaga i le taimi o faʻasologa, ae e le tatau ona lafoaia atoa.