Meaai

Se fuataga o fualaʻau salakeke pipi mo le taumalulu

O le au pele o le suamalie suamalie ma le tofo o le a mautinoa lava le matauina o fualaʻau salakeke pusi mo le taumalulu. O se faʻafefiloi mauoa o le a valaʻau i tagata uma o le aiga. O sea ituaiga aiaiga e mafai ona faʻaaoga e avea o se falaoa o le itu, faʻafefiloi i luga o falaoa ma faʻaaogaina foi e avea o se mea aoga i isi fua. O se meaʻai ma pusa faʻamalaʻau e mafai ona avea ma borsch, suʻu, fualaʻau eseese. Lalo o se faʻasaga taʻitasi i lea laasaga ma ata o auala e kuka ai le salati. O le mea lea, e oʻo lava i le faifaatoʻaga sili ona leai se poto masani o le a mafai ona ia iloa vaega faigata o le kuka.

Beetroot ipu e aoga ona o lenei fualaau aina e puipuia ai le lamatia o le kanesa ma maʻi o le fatu. E le gata i lea, talu ai ona o le i ai o le folic acid, o le tino e mafai ona toe faʻafouina.

Soapoti Salati - Alenka

Salad "Alenka" mai beets mo le taumalulu e mumu-lanu piniki, e pei o alafau mai le matagofie o Alyonka. O le suamalie malie ma le manaia o le a tosina i tagata uma o le aiga ina ia mafai ona 'aina le salati e le gata i se falaoa o le itu, ae naʻo le tuʻuina o falaoa. I le faaopoopo atu i le 4 kilokalama o beets i luga o le fualaau faasaina o le ae manaomia ai le 1.5 kilokalama o tamato, 0.5 kilokalama o le pepa suamalie, tutusa le tele o kāloti ma aniani. I le avea o ni mea faaopoopo, ia saunia le 200 kalama o le kalama ma le 1 pepa vevela. Mo le faʻatau, e tatau ona e ave le 200 kalama o le suka ma le aofaʻi o le vinika, ma le 1.5 ipu (150 kalama) o le suauʻu manogi, 60 g masima. Ina ia kuka le paluga, e te manaʻomia se apa e 5-lita. O lenei fualaʻau mo le taumalulu e aunoa ma le faʻamalositino - o lona aoga lea i le faʻaitiitia o le taimi o kuka.

Tulaga o sauniuniga:

  1. Uu le pipi ma fufulu i luga o se fatu.
  2. Fai le faiga lava lea e tasi ma kāloti.
  3. Toto le pepa mama ma aveese le fatu fatu. Vili i ni nai fasi paʻu.
  4. Liliu aniani i totonu o ni kupita laʻitiiti-tele.
  5. Taʻu tamato ma le kalaka. Laʻau mumu e leai se fatu. Tuu vaega uma e tolu i totonu o se mea e gaosia ai ma faʻafefe.
  6. Liligi le suāuʻu fuālaʻau i totonu o se fagu, tuʻu laulaʻau sipuni ma faʻamalamalama lelei. Liligi ni vali o kāloti ma le pepa, faʻafefiloi ma fusi faatasi uma mo le 5 minute.
  7. Faʻaopopo le beets i fala falai ma le sipuni mo le 5 minute.
  8. Faaopopo mea totoe, e aofia ai le vineta. E tusa ai ma le fua, masini mo le 45 minute, faʻalauteleina le salakeke paʻu mo le taumalulu.
  9. Faʻatulaga le vevela vevela i fagu ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻatasi. Liliu, afifi i totonu o se ie. Faatali mo le mafanafana ma tuu i le tulaga masani i totonu o le faleoloa.

Le fiafia tele!

Beetroot ma Salamu Zucchini

O le salati o le zucchini ma beets mo le taumalulu e sili ona aoga mo le anapogi ma na o aso masani lava. O le faʻauluina o zucchini e vave, ae, iinei, e manaʻomia e le beets se taimi umi. I lenei tulaga, aʻo lei kukaina se kilogram o beets o loʻo kuka. O le faagasologa o le faʻaaogaina e mulimuli i laasaga masani. Mo le fua e te manaʻomia 1.25 kilokalama o le zucini, 5 pi o le kālati, 5 aniani (sili atu le aniani violē, suamalie). O meaʻai e tofo o le a manaʻomia e pei o le: kulumu, faʻapipiʻi, coriander, thyme. O le faʻatauina e manaʻomia ai 10 tbsp. punetini o le vineka, tutusa le tele o le suauu manogi ma le 2.5 teaspoon o masima.

Tulaga o sauniuniga:

  1. Fufuluina lelei lapisi lapoa ma tuʻu atu i le pusa mo se faʻapipiʻi tumau mo le 40 minute. A uma le siakiina o le sauniuni o beets ma se tootoo, aveese mai le vai, faʻagogo ma malulu. Tuliesea le taʻavale e le tatau ma faʻaaogaina ni pu lapoa i luga o le kalama.
  2. E le manaʻomia e le Zucchini le faʻailoga. I le a le auala e teu ai - o le filifiliga e a oe. E mafai ona faia lenei mea i se mea e gaosi ai, o se mea e tupu ai. E mafai ona ausia le aafiaga tutusa i se naifi. O le foliga o le pusa o le a oʻo mai foi i le lima. Ae i lenei fua, 'oti le zucchini ile faʻafetai i le mea e seleseleina ai fualaau faisua.
  3. 'Otiʻoti fualaau aina o loʻo totoe: aniani - afa mama, kalaka - i luga o se fale olola.
  4. Faʻatasia mea e aofia ai: beets, aniani, garlic ma zucini.
  5. Luga i mea manogi, suauu, vailaau ma le suauu fuālaʻau.
  6. E tusa ai ma lenei fua mo le taumalulu, o le salati o le paluga e manaʻomia ai se faʻataʻitaʻiga. O le mea lea, e tatau ona e faʻafefiloi uma vaega, faʻapipiʻi i ipu o le 0.5-lita, ufiufi le ufiufi ma tuʻu i totonu o se ipu vai mo le faʻamaʻi, tumau le 10 minute.
  7. Aveese mai vai inu ma palu. Liliu mo se aso, afifi i se palanikeke. A maeʻa le mafanafana, lafo i le teuina. Le fiafia tele!

E mafai ona e faʻapipiʻi tomato ma logo ata i lenei salati. E le suia le faʻaaogaina o taualumaga.

Beetroot ma le Carrot Salad

Ina ia saunia se salati mo le taumalulu mai beets ma kāloti, o le a alu 1.5 itula. I le avea ai o vaega o le salati, e tatau ona e saunia le 3 kilokalama o beets, 1 kg o kāloti, tutusa le tele o tamato, 100 kalama o le kālani. Mo le faʻamauina, e te manaʻomia 2 ipu (150 kalama) o le suauu manogi, 1 tbsp. sipuni tele o le vailaau vine (70%), afa o le ipu suka, 3 tbsp. punetipi o masima. Mo e alolofa i meaʻai - 1 tbsp. sipuni o le lanu mumu palapala. O nei vaega uma e tatau ona 5 lita o salati.

Tulaga o sauniuniga:

  1. Fufuluina fualaau faisua, peel. Faʻaaogāina o se tusi taʻavale, fufulu fasi kātiti ma beets.
  2. E le tatau ona totoina Tomatoes, ae na o le tipiina i totonu o ni nai pusa.
  3. Tipi lelei le kālati.
  4. Liligi le suāuʻu manogi i totonu o se pesini tele poʻo se pani. Ia vevela laitiiti, tuu le vao vaomago ma le suka ma simmer seia faʻamaluluina. Ona mafai lea ona e faaopoopo kāloti, lea e fufuluina fualaau faisua seia kuka. Faaopopo tomati, kaluka, masima, vailaau oona. Ave uma mea mo le 10 minute.
  5. Laʻau vevela vevela vevela mo le taumalulu ma kāloti o loʻo tuʻuina i luga o faletupe ma vave ona eli. Lalaga i se ie mafanafana ma faatalitali mo le mafanafana mo le tusa ma se aso. O le aso na sosoo ai, faʻasaʻo fagu mai le palanikeke ma faʻafeiloaʻi i le falemalaga. Talofa fiafia i le taumalulu mo oe!

Afai e leai se taimi e faʻapipiʻi ai mea o loʻo i luga o se fatu, e mafai uma lava ona pasi vave atu i se mea e teu ai meaʻai.

Soala ma le Kapisi Salati

Mo se salati o beets ma kapisi mo le taumalulu o le a e manaʻomia se pauna o beets ma le 1 kg o kapisi papaʻe. O vaega faaopoopo o le salati o le: 2 aniani ma le 2 kāloti. O le toe totoina e aofia ai le 100 kalama o le suauʻu manogi, 1 tbsp. sipuni masima o le masima ma le 1 teaspoon o le suka, citric acid, fualaau vafe.

Tulaga o sauniuniga:

  1. Peel raw beets ma, faʻafefe i le lau, liliu atu i ni manoa.
  2. Tipi le kapisi ma ufiufi i le masima ma le suka. Fafati le fualaau faʻaiʻu ma ou lima e alu ai le sua.
  3. Otioti le siʻi i afa mama, ma tipi le kāloti i totonu o se mea e gaosi ai.
  4. Faʻafefiloi mea uma faʻatasi ma le suāuʻu, fualaʻau paʻu ma le kulimi citric.
  5. Faʻamolemole tuʻu le salati mūmū mūmū mo le taumalulu i le ipu lita 0.5 lita, ia ufiufi ma faʻavaa. Auina atu i totonu o se fagu vai mo le faʻamalositino, lea o le a alu pe a ma le 35 minute.
  6. Aveese ma le faʻaeteete ia apa mai le vai vevela ma vave faʻapipiʻi. Liliu ata i lalo ma afifi i totonu o se palanikeke pupula. A maeʻa le 24 itula, toe faʻafoʻi i tua ma tuʻu i totonu o le kapoti. Lelei avanoa mo oe!

E sili atu le faʻaaogaina o le afu anufe i totonu o le salati, o le mea lea o le seleselega o le taumalulu e maua ai le faʻamoemoe ma le lanu.

Luga o loʻo tuʻuina atu salakeke mo le taumalulu sili ona manogi moa. Faʻavae i luga o latou, e mafai ona e kuka le salati o le anufe ma se vaega eseese o mea taua. Aua le galo e uiga i le faʻamaʻaina o apa ma mea e aofia ai pe afai e le kukaina beets aʻo leʻi faʻataina.

E manaia ma faigofie mo oe sauniuniga mo paluga mo le taumalulu!