Fugalaau

E faʻapefea ona ou faʻasaoina tulipi i le fale

O lapisi tulipasi lanu e matua lauiloa lava. O nei fugalaau mananaia e faia i le amataga o le tautotogo, pe a i ai pea le kiona i luga o le auala, ma e fesili le fafine fafine mo le mafanafana ma le la. O i latou ia o muamua e amata ona faʻaumatia o latou aʻafiaga i lalo o tulaga masani o le tuputupu ae - i le itu i saute o lo tatou atunuu ua maeʻa Fepuari ma le amataga o Mati e mafai ona e vaʻai i fugalaau muamua i moega fugalaau.

E tele lanu o nei laau totō, ma o lafumanu e susulu, fiafia. Ma o le a se mea e mafai ona ou fai atu ai, e oʻo lava i le tasi bud e tuʻuina atu i se tamaitai o le avefeʻau muamua lea o le aso mafanafana ma le faʻafouina o le natura.

Lanu lanu

O le tuʻuina atu o fatuga poʻo se fugalaau se tasi e mafai ona fesoasoani i le faia o se taʻutinoga o le alofa, talanoa e uiga i lagona na maua e le tagata foaʻi mo le tamaʻitaʻi. O lea la, mo se faataitaiga, lanu samasama o le a taʻuina atu i se tamaitai, o lana ataata e moli ai le malamalama, mumu - e uiga i le alofa mumū, o falaoloa manogi e taʻu mai ai le fiafia o loʻo aumaia e se fafine i lana pele.

E sili atu i lanu. E masani ona avatu e Reds tamaitai matutua, ao paʻepaʻe ma piniki ia teineiti. Talu mai aso anamua, o le lanu samasama ua manatu o se faailoga o le tamaoaiga, tamaoaiga, ma le matagofie o auro, ma na o le lalolagi nei ua amata ona avea o se faailoga o le tuueseeseina. Tulips e mafai ona faʻamalosi soʻo se tamaʻitaʻi, e tusa lava po o le a le matutua ma le va fealofani.

O le mamanu o fale mo le pueina o fale poʻo fale e faia ai faaipoipoga e foliga matagofie tele ma e pei o le tautotogo. E le o se mea faʻanoanoa le tuʻuina atu o tulip tulip i se tamaloa, pe o se paaga fai pisinisi pe o se tagata vavalalata, e na ona e manaʻomia mafaufau lanu ma foliga, ia avea ma ni fatuga lelei o fugalaau lanumumu, lanu samasama po o le lanu viole.

Ae faʻafefea, o le a manaʻomia mo le tuʻufaʻatasia o le tuʻuina atu i le umi e mafai ai i totonu o se fagu i le fale ma faʻafiafiaina isi i ona fua.

Tulafono mo le filifilia o lanu i le faleoloa

O le a le mea e tatau ona fai e teuina ai ni laau faiva totō matagofie? Ioe, ou te fia iloa pe o le a le umi latou te tu ai i luga o le fata i le faleoloa, aua o le ola o se fugalaau i totonu o se fagu e faalagolago i le fou o le fugalaau. E le gata i lea, e taua matau tulafono nei:

  • aua le faʻatau ni fugalaau e faʻaleagaina, ma ni laulaau samasama poʻo ni fusi ua nonoa i le faʻamau poʻo mea e ola; o nei fugalaau ua uma ona ola mai;
  • e mafai ona faia i taimi ua leva, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani o auala faʻaleleia ma le faʻaleleia o le afifi, latou te foliga fiafia, ae o le fiafia o le a faʻapuupuuina, e le sili atu nai lo aso e lua.

E tele tulafono mo le teuina o se fuga mo se taimi umi, pe a faʻapea e te faatauina fugalaau lelei.

Tulafono faavae mo le teuina o fugalaau tipi

O le tulafono muamua. Tausia o fugalaau mo se taimi umi o le a fesoasoani saʻo le teu ma le faʻapipiʻiina i totonu o se vailaau o inflorescences. A maeʻa ona talia le meaʻai, e tatau ona vave tuʻuina atu mai le afifi ma siaki mo laulaau samasama. Afai ei ai, e tatau ona aveeseina; o laulaʻau ma mea teuteu uma o loʻo aveeseina. Ona tuu ifo lea o pito o upega i totonu o le vai malulu, ma ua teuteu le au i le tasi le centimita i le maualuga o le 45 tikeri.

O le taimi lava lea e tatau ai ona faʻaaoga ni tamai notches i luga o fasi pepa i se naifi malosi, e peiseaʻi o le fufusi o le moto. Fugalaau saunia i lenei ala o le a mafai ai ona maua uma vai ma minerale i totonu o latou pu ma lau.

Le tulafono lona lua. Laʻei pito sili. 'Otiʻoti fugalaau i le taimi e tasi e le gata o le mafai ona tupu, ae maua foi se seti o meaʻai mai pulu, o lea e te manaʻomia e faʻaopoopo le 3% kulukose poʻo le suka i le vai e faʻamoemoe mo le teuga. Aisea o le suka? O le mea moni, o le faagasologa o le tuufaatasiga, suālaʻau ma fructose fofo e faaputuputu i laulaʻau ma lala o laau totino, e fesoasoani i le fugalaau e ola ai, ma o le tipiina o tulip e taofia le gaosiga o le photosynthesis, ma e mafai ona maua mai le suamalie mai le vai i totonu o se vailaau.

O le tulafono lona tolu. Vai vai ile vase. E tatau ona malulu ma fou. O le mea lea, e tatau ona sui ia le itiiti ifo i le tasi i le aso. O le a aoga le faaopoopo o fasi aisa i le vai. E sili ona lelei le vai i le maualalo o le vevela, ma e sili ona faʻamamāina e ala i le faamama poʻo le faguina. I totonu o le vai e aumai i se vai, e tele mea leaga e le lelei e iai se aafiaga leaga i luga o le laau. Ona o lenei mea, ua matua faʻaitiitia ai le ola papa.

Ina ia taofia le faagasologa o le taina o gaʻo ma le faʻaleleia o le vai, e fautuaina e faʻaopoopo se tasi o sauniuniga i le vai. O lenei mea e mafai ona faʻamaʻalo le malala poʻo lona faʻasologa faʻatulagaina, o se sipuni sipuni o le lita o le vai poo se aspirin tablet, po o ni nai tioata o le potassium faʻasalalau. I le noatia ma le fai fuafua i lenei tulaga, o au fugalaau o le a teuina mo se taimi umi.

Tulafono Fa O le teuga e tatau ona teuina i totonu o le potu ma le maualalo o le vevela ma o le a le pa'ū i luga le malamalama o le la ma e le paina ai pepa, e le mafai e tulipeti ona faʻafeiloaʻi tuaoi ma isi fugalaau ma fua o fua. I le taimi lava e tasi, i aso taʻitasi ma le suia o le vai, e tatau ai ona tipi ma tipi le 0.5 cm o fatu laau, e aveese fugalaau i le paʻu o le paʻu.

I le faʻaaogaina o metotia uma o loʻo i luga, o le tuufaatasiga e mautinoa e sili atu i le 10 aso ma o le a fiafia isi i lona matagofie.

Tulafono Lautele

Ma o nei lapataiga mo i latou e ola aʻe fugalaau i la latou togalaau togalaau ma faaaoga e tipi ma teuteu totonu. I lenei tulaga, e tatau foi ona e iloa auala e faʻapipiʻi ai tulip:

  1. E pei lava o soʻo se laau totō, e sili ona vavaeeseina i le taeao, pe a taoto pea le sau i luga o lau, ma o le vevela o le ea e laʻititi. O le taimi lena o fugalaau e tumu tele i le susu ma meaʻai. E tatau ona vavae ese le tatalaina, ae o loʻo i ai nei le lanu lanu.
  2. Afai e lava le mamao mai le nofoaga o le tuputupu ae i le nofoaga o le tuʻuina atu i totonu o le fagu, ona tatau lea ona fugalaau i le vai malulu mai le pulumu, ona afifi lea i le afifiina o pepa poʻo nusipepa, ma toe faʻaleleia i le vai. I lenei setete, o fugalaau e mafai ona tumau lo latou matagofie mo le 5-6 itula. Ona tuu ai lea o fugalaau i totonu o se fagu, matauina tulafono uma.
  3. Afai e le mafai ona tuʻu le tulip i totonu o le vai, ona tatau lea ona afifi fugalaau ua saunia i totonu o se nusipepa ma tuu i totonu o se pusaaisa i luga o se fata mo le teuina o fualaau faisua ma fualaʻau. Na o iinei o fualaau aina latou lava e le tatau ona i ai iina, mai se ituaiga o matagofie o Dutch e vave ona oti.
  4. O le isi auala e puipuia ai fugalaau io latou foliga muamua o le galo i le 10% o vaifofo o le calcium nitrate. I lenei tulaga, o laʻau o laau totō ua matua faʻapalapalaina i le vaifofo, naʻo tumutumu o loʻo tumau pea i luga. I lenei setete, e tatau ona tutu fugalaau mo le 24 itula, mulimuli ane ona aveese lea o tulip ma fufulu ile vai malulu. O lenei mea o le a mafai ai e oe te teuina fugalaau mo se taimi umi lava.

Ae, aua e te ita pe a vave ona le aoga le tau. O le toto o le ola e le tumau ma tulipuluina i luga o le fugalaau e le fuga umi mo le 7 aso, ae ua suia i latou i isi laau olaola matagofie ma fugalaau susulu ma se manogi tulaga ese.