O laau

Tulutuluga tuputupu aʻe e aunoa ma ni vailaʻau: totoina, faʻafeinu, faʻasusu

O fua taua e pei o gooseberries e mautinoa lava o le taumafa a aiga uma, ma e sili atu foi pe a fai e tupu ae e aunoa ma le fafagaina o soo se mea oona. O lenei aganuu o le a mautinoa lava e maua ai se seleselega tele o fualaʻau fua ia i latou o loʻo faʻatuatua ma alofa i ai.

E le faigata le tupu o lenei vao. Gooseberries o fualaau le lelei. E mafai ona fua mai mo le 3-4 tausaga i le eria lava e tasi. O le mea autu lava pe a tulaʻi, e saʻo le filifilia o le nofoaga, ona faia ai lea o le tausiga tatau.

Fafagaina o le pa ma le togisi

Gooseberry o se lauʻeleʻele toleni ma faʻamaʻi telefoni. E tatau ona i ai le nofoaga e tulaueleele ai i se nofoaga avanoa. Aganuʻu e le fiafia i le paolo ma le maualuga o le palapala.

Faʻatulagaga o loʻo faʻatulagaina mai le ogatotonu o Setema i le ogatotonu o Oketopa. E fautuaina le sauniuni o le lua tulaʻi i le taimi muamua, pe a ma le masina. O lona loloto e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 30 senitimita, ma le limasefulu pe tusa ma le 50 simita. E tatau ona faatumulia le lua i vaega eseese o meaola i le faasologa lenei: muamua se pakete o le fanua o peat, ona avea lea o se pakete o mullein, ona avea lea o fualaau faisua, laulaau ma mutia fou. E mafai ona i ai le faapalaga poo le humus i luga.

A uma ituaiga ituaiga o meaola, e tatau ona e faaopoopo i ai se tamai lafu po o se vaifofo ma ni meaola ninii lelei. O le lua tumu ua ufitia i se mea eletise polyethylene ma totoe seia oo i le aso o le totoina.

Afai e lei fuafua mamao le taʻelega ma e le i saunia le lua, ona mafai lea ona e faʻatumu i se paluga o palu fou ma fafie.

I le tulaga e faatauina ai le seedling i se paluga eleele, ona mafai loa lea ona totoina le laau e aunoa ma le faaleagaina o le eleele. Fatuga ma lau aʻa, pe a ma le 3-4 itula aʻo lei totoina i totonu o se lua i totonu o se lua i le vai.

Pe a totoina, o le aʻa o le laʻau e tatau ona loloto i le itiiti ifo ma le 5 simita. I le tuʻuina o le kulisi i le taimi o sauniuni, e tatau ona e fufuluina le vao i ni fasi eleele laiti ma a maeʻa ona togi i lalo le palapala i sina mea laitiiti. O lenei mea o le a faasolosolo malie lava ona faʻasaʻo le eleele mai le maualuga o le ea

A maeʻa lena, ona faʻafeinuina lea o fualaau (pe tusa ma le 10 lita o le vai mo laau laiti taʻitasi) ma e ufiufi le laufanua lata ane i laau taʻitasi i se faʻavae mulching. E pei o le mulch, e mafai ona e ave laupapa vao, peʻa pe humus.

O se mea taua mulimuli i le aso o le totoina o se fatuga o lona teuteuina. E tatau ona aveese uma laulaʻau ma tipiina lala ina ia tofu i latou taʻitasi ma le 4-5 buds. I lenei fomu, o le laau e sili atu ona lelei, ma i le tautotogo o le a fiafia ai moli laiti.

Tausi vine: fafaga, ofu pito i luga, mulching

O le tausaga muamua o se tamaʻi pepe e taua tele ma taua mo le laau. A o faagasolo lenei vaitaimi, e tatau ona fesoasoani gooseberries e aʻafia, maua le malosi ma faʻamalosia le puipuiga. O nei mea uma e mafai ona faia i le lima o laʻei faʻapitoa faʻapitoa. O fualaau taʻitasi taʻitasi o le a manaʻomia pe tusa ma le tolu lita o fugalaʻau faʻasaina.

  • I le fafaguina o fatugaʻo. Mo le 10 lita o le vai e kuka e tatau ona e faʻaopopo pe tusa ma le 1 kilokalama o le pateta pateta, faʻamafanafana ile 50 tikeri ma faʻaopopo 1 le ipu fafie. O le fusi e faʻaaogaina le vevela.
  • I le vaitau o le galue malosi. Faʻasala ma faʻaleleia ma se faʻafofo o le afu o le mutia ma manulele manu. Fertilizing i le taimi lava e tasi o se mea faʻasolosolo i paʻu palapala.
  • I le taimi na faia ai le ovary. O le fofo masani muamua na faʻaaogaina mo na o le suāsusu.
  • Pe a uma ona piki ni vine. Faʻasoʻatoaga - o le laei pito i luga e saunia i le aso mai le 200 mililiters o le vermicompost ma le 10 lita o le vai.
  • I sauniuniga mo le taumalulu (ia Oketopa). I lalo ifo o togalaau kosi, o le humus fualaau aina i le aofaiga o pakete e lua ua faaopoopo.

I le lumanaʻi, o le fafagaina e le mafai ona faʻatino mo ni nai tausaga. O le maualuga o le mulumulu palapala (ia le itiiti ifo ma le 10 senitimita) o le a tuʻuina atu i laau laau mea uma latou te manaʻomia. O togavao Thorny berry e sili ona lelei e pei o le mulch peeling potato, lea e manaʻomia e faaopoopo ai le palapala.

Afai ei ai le mulch, e le manaomia e le laau ona faʻafeinu. O se tuusaunoaga atonu e umi le tau vevela. Ona mafai lea e tasi le vaiaso i le vaiaso ona tele suavai i vaomatua taʻitasi.