O le togalaau

E faʻapefea ona faʻalauteleina le fua o kukama?

Kukama o le fua masani masani lea i totonu o le atunuu. O kukama Green cucumbers ma se manogi manaia o le fou e mafai ona faʻaalu mo aso i le faaiuga, ma o le a leai se afaina i le tino. O pets mai le eleele avanoa ei ai se tofo faapitoa, ma e foliga mai o le alu ese mai o le vevela o le a latou fiafia ai i le seleselega mo se taimi umi. Ae i le faatinoga, o le isi auala. A aunoa ma ni mafuaʻaga manino, e amataina le faʻamaʻaina o kukama kukama, ma e moni lava i le ogatotonu o Aukuso, e tumau pea vao o kukumba i totonu o le faʻatoʻaga. E tele togafiti, matauina mea e mafai ona e faʻalautele mo le 2-3 vaiaso poʻo le sili atu fua o kukama i luga o le eleele.

O le mumu o le kukama ma fugalaau ma fua.

Tuʻu kukama i le fasi fanua

E le mafai e kukukama ona tu i matagi. O laʻau kukama eleelea, e tusa lava pe i ai se matagi malosi, vave faʻavave ma tautau pei o fulufulu. E taofi le faʻaaogaina o laʻau laʻau. O le mea lea, latou te totoina pe totōina i fualaau i nofoaga e puipuia mai le matagi, masani - i fafo atu o aganuu.

Aso o le lūlūina o kukama i le eleele tatala

O le faʻalauteleina o le vaomago, lūlū kukama i le lauʻeleʻele ma mea totō, e lelei tele le faʻatino i laʻasaga ma se eseesega o taimi i le 10-15 aso. I lenei tulaga, e talafeagai le faʻaaogaina o ituaiga eseese faatasi ai ma aso eseese. Uluaʻi kukama e muamua lulu, amata (fuafua i le itulagi) mai ia Me. O a latou fua e faʻaaoga mo le taumafa fou. O kukama laiti e masani lava ona faʻaaogaina mo le teuina, teuina. O meaʻai mulimuli ane ua umi atu le taimi o le gaʻo ma e mafai ona fua mai ni fua mo se taimi umi.

Talu ai o le gaioiga o iniseti eletise e faʻaititia i le tautoulu, e lelei tele le faʻaaogaina o vailaau e fai i le tagata lava ia ma vaega partocase, ia e le manaʻomia ni elemene iniseti, e tutupu ai kukama tuai. Mo itumalo taʻitasi, e sili atu le filifilia o latou ituaiga zoned ma hybrids o kukama.

Tupamuga tuputupu aʻe i luga o vao

Vaega o le tekinolosi o kukama

Pe a totoina laau, e le tatau ona faapaleni kukama. Afai e leai ni moega e leai se totogi, e mafai ona e totoina vine laiti o le ogatotonu poʻo le tuai o ituaiga ma hybrids, lea na tupu aʻe i se aso mulimuli ane, i vao vao.

I le taimi o le fuaina, e lelei tele le fafagaina o laau totoma ma vailaau masani, 2-3 taimi i le masina, ma vaifofo maualalo, talu ai o kukama e pei o le faaputuputu o kulimi / nitrites i fua. O faʻafitauli e saunia mai le moa moa po o le manua, solo, faasoasoa, 12 ma le 10 taimi i le vai.

O le fufulu kukama e faia i taimi uma ma le mafanafana (+ 18 ... + 20 ° C) vai i lalo o le togavao. O lea e le pa'ū le vai i luga o laʻau, e sili atu le suavai i luga o moa i totonu o le vavae, faʻafefete le palapala e oʻo ile 15 cm i le loloto. O le palapala e tatau ona susu, ae le lolovaia i vai. Talosaga e manaʻomia.

E sili atu ona aoga le totoina o kukama i se ala saʻo ma mautinoa ia fatuina. Faatasi ai ma lenei togalaau, o tulaga tau le siosiomaga mo laau toto e sili ona lelei. Afai e te totoina kukama i luga, ia tuu uma taʻau i luga o le eleele, e aofia ai laasaga, laau toetoe lava a vavalo le taimi e fua ai fua ona o le tele o le vegetative, ae le o le soifua maloloina, biomass.

Faitau a tatou auiliiliga auiliili: Faʻatauina o le Kukama, Zucchini ma le Paʻu. Faʻailoa.

Faatasi ai ma le totoina o kukama ma le seleselega tatau, o le tuputupu ae o fua fou e vave. E mafai ona e selesele fua i aso uma, i isi aso uma pe lua. O fua tetele e tumau i luga o le vao, o le sosolo malie o le tuputupu ae o kukama talavou ma o le a vave ona tupu vave le sasa ma lau laau.

Kukama Taʻitaʻi Tuputupu Aʻe

O le totomatua o laau e mafai ona tupu seia oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana. O nisi faifaatoaga latou te lūlūina fatu mo laau e oo lava i le amataga o Aukuso ma le maeʻa o le 25-28 aso ona tuʻuina atu i moega.

O fuamoa e masani ona fua mai ma ola pe afai e le pa'ū le vevela i le ao ma le po, i lalo ifo o le 15 ° C. I le vevela o + 12 ° C, ua amata ona maʻi ma amata ona mate. O fai togalaau faʻapitoa e faʻaalu le vave o togavao i kukama i luga o ni mafana mafanafana. Faʻaaogā togafiti fou, vermicompost ma isi mea e faʻamavae faʻatasi ma le tuʻuina atu o le vevela.

I tafatafa o moega sauniuni arcs poʻo se fale ata tifaga. I le gasologa o le aso, e gaugau ai le ata, ma i le po latou te ufiufi le togalaau. Ma o le eleele i luga o le palapala ua faʻafefeteina e le mafai ona vevela ma e le faʻaleagaina aʻa o laau, o le eleele e "faʻaleleia" e ala i le faʻavaivai, e sili ai le sua. E tatau ona mataʻituina pea le vevela o le palapala, e puipuia ai le vevela. Afai e le mafai ona faʻavaivai, o le a faʻafefe kukama mai le suāvai i lalo o le aʻa e ala i le faʻaleleia o le vai. Ina ia le mafai ona lolovaia le aʻa e masani ona susu, o le vermiculite e mafai ona faaopoopo i le eleele, lea o le a faʻafefe ai le mamafa o le susu.

I le afa lona lua o le taumafanafana, o po malulu ma taeao susu susu ua tupu tele, o lea afai e te le faia ni puipuiga, e le mafai ona e maua se fua. A o faagasolo lenei vaitaimi, o aʻafiaga o loʻo aʻafia le tino i gasegase moni ma le leaga ma isi faʻamaʻi faʻaleaga.

O le puipuia o kukama mai faamaʻi e tatau ai:

  • faʻaaoga vailaʻau faʻamaʻi pipisi;
  • faʻamamaʻa ma le faʻaeteete uma tafaʻa samasama uma, faʻamago lau ma toeaina, fualaau aina;
  • fafaga kulama i le taeao i le vai mafanafana. I afiafi o Aokuso, ua tumu le ea i le susu;
  • togafitia laau taʻitasi i le vaiaso faatasi ai ma fofo o meaola oona e faaaoga ai le planriz-F, Fitosporin-M ma isi;
  • i le tautoulu, e sili atu le aua le uʻuina o aʻa, ae ia fesuiai i laulaau folia, faʻaaoga fofo o elemene, fafie laupapa, ma isi.

I le auala, o le suavai e tatau ona faia faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le mea lava e tasi poʻo isi meaola o le eleele, lea o le a laveaiina ai le aʻa mai siama afaina i tulaga o le susu faifai pea. O togafitiga faʻatasi ma biofungicides e faia e tusa ai ma fautuaga. E mafai foi ona gaosia i le vaitau o le seleselega, e le afaina i le soifua maloloina o tagata ma manu.

Lua ma kukama

Faʻafouina o vao kukama

O fai togalaau faʻapitoa e faʻaogaina le auala faʻatautaia o le toe totoina o vao kukumba, e faʻavae i luga o le gafatia o le aganuu e atiina ae aʻa faaopoopo i luga o le la.

Faatasi ai ma le totoina o laau, o le kulupu o kukama ua aveeseina ma le faaeteete ma o le vaega pito i lalo ua faataatia ile palapala (e le lolovaia) ma se vaifofo o aʻa, epin, ecosil poo se isi fualaau faasaina lea e uunaia ai le vave atinae o aʻa. O le isi vaega o le laina o loʻo toe saisai. O le palapala i luga o le eleele o loʻo faʻasusu i le susu susu. O aʻa o aʻa o le a faʻaleleia atili ai mea taumafa o le laau, ma o le fua o le a tumau mo sina taimi. Afai o le kukama ua tupu i se auala faʻavave, e le faʻaaogaina lenei auala, talu mai le sasa o loʻo taoto i luga o le eleele, ma e masani ona aʻafia.

O le mea lea, faʻaaogaina fua eseese o mea taufaatoaga pe a tutupu aʻe kukama i le malae vaʻaia, e mafai ona e faʻalauteleina le vaitau manava totoma. I le itu i saute - e oo lava i le ogatotonu o Oketopa, agai i matu - e tusa ai ma le tau, ae le itiiti ifo i le 2-3 vaiaso, e tusa ai ma manaoga o tekinolosi tau alamanuia, ia amanaʻia uiga o le aganuu.