Fale taumafanafana

Toto ma tausia le vai hyacinth - fautuaga mai se tagata tomai faapitoa!

I luga o vaitafe ma vaituloto o le konetineta o Amerika i Saute, o atunuʻu o Asia ma Aferika, o le suavai vai Eichornia o nisi taimi e avea ma faafitauli ogaoga mo tagata nonofo latalata ane i nuu, o meaolaola, o lafumanu uma ma fafaga. I le tuputupu aʻe ma le faʻamafanafana i se siosiomaga mafanafana, o le aganuu e ufitia uma ai le vai o vaipanoa atoa, lea na tatau ai ona maua le igoa "faʻailoga o le vai."

I eria o loʻo i ai se tau le lelei, e le mafai ona maua tagata mai le au Amasone i le vao. Ae o le vai hyacinth, e pei o le ata ma le lanumoana lanu, lilac ma fugalaau paʻepaʻe e faasaga i se lanu lauolaola, e manaʻomia i vaituloto, i togavao ma vai tetele.

Suavai i luga o le vai Eichornia - uiga o ituaiga

O le Echoronia na o fafo e foliga tutusa ma vaovao e totogo i togalaau. O le mea moni, o se vailaʻau faʻavaomalo e lagona ai le lelei i le mafanafana o le suavai suamalie i mea tau meaola. I le fale, o le vai hyacinth ua toetoe lava o le totoina pea o le suavai. Aʻo luga o le vai, o loʻo faʻafeiloaʻi ai paʻu o laʻau felafolafoaʻi faafetai ona o le vevela i luga o petioles. Pe a vavaeina lenei tulaga, o se mea e faatumulia i le ea ma se fausaga o le honeycomb ua maua i le vaega pito i lalo o le au.

O vaʻa faʻapitoa e faʻapipiʻiina lelei se rosette lanumeamata lanumeamata ma ni poloka mai le ogatotonu. O lau o le vai Hyacinth Eichornia e lapotopoto, paʻu ma veins arched. O le vaitau o le vavalalata o faʻalavelave mataʻutia e le sili atu i le tasi le aso, ma pe a uma ona faʻamamaina le fugalaau i totonu o le vai. O aʻa malolosi malolosi e mafai ona ola e oʻo ile afa mita le umi.

Vaega o le ola o le suavai i luga o le vaituloto

E le afaina pe o le a le tele o le malolo, atonu e le faigata tele le totoina ma le tausia lelei o lenei fualaau e pei ona foliga mai. O le mea autu o le faia o le latalata i tulaga masani mo eichhoria. Suavai mo le nofoaga e nofo ai le suavai i totonu o se vaituloto e tatau ona mauoa i vaega eletise. I le avea ai ma faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻaaoga:

  • humus;
  • compost poʻo le faʻafefete o mullein;
  • faʻamamaina pito i lalo lalo;
  • fomaʻi faʻapitoa mo meaola o le aquarium plant.

O le tuputupu ae o fafo e faalagolago i le oona o meaʻai.

Suavai suamalie E lagona e Eichornia lelei i le vai ma se tali manino ma e le fefe foi i mea leaga e afaina i se isi fualaau ola. Malosiaga ma maualuga le totoina o aʻa i lalo o le suavai e faateleina ma ufiufi ai se voluma tetele, e pei o se pamu, tosoina ese e le gata o organics, ae o phosphates, suauu ma phenols, iniseti ma uila uila. O le mea lea, o lenei aganuʻu ua faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o suavai leaga ma vavalalata togafitiga.

I le faaopoopo atu i le tuufaatasiga o meaola oona, e matua taua lava mo le aganuu ina ia mautinoa ai le vevela o le ea ma le vai e latalata i tuutuuga o le subtropics.

O afea e fuga ai le suavai i le natura?

I totonu o Asia ma Amerika i Saute, o le a tupu aʻe ai le vevela i le vevela o le ea e tusa ma +26 ° C. I le ogatotonu o laina, o ia taimi mafanafana e le masani ona fai. O le fugalaau e amata i le +28 ° C ma ua maeʻa i le +22 ° C. O le mea lea, i matu o le itulagi o le Black Black, e faigata ona ausia le faʻaletausaga faaletausaga o se aganuu. Ae o le latalata i le itu i saute, o le sili atu ona malosi o le suavai i le vaituloto ma isi vai.

Afai e malulu le mafanafana, o se pulou o lau lanu lanumeamata e ola lelei i luga ae o le vai. Ina ia ola i totonu o se vaituloto, e totoina vai i luga o Me poʻo Iuni, pe a uma le mafanafana o le vai ma e leai se lamatiaga o le mafanafana.

Faʻafouina o le vai Hyacinth Eichornia

O le mea masani, o le suavai i luga o le vaituloto e mafai ona faʻalauteleina i laau, vavaeese ai tama talavou mai tina. O le siʻitia o le tele i Eichhornia e tupu ma se faʻaitiitia i le umi o le ao, lea e mafai ona faʻaaoga e aoina ai mea totō.

Afai, i le faaopoopo atu i le vailaʻau o le vai, e pei o le ata, ei ai isi vao, iʻa, amphibians poʻo mollusks i totonu o le vaituloto, o le toe gaosia tele o Eichornia e ono mafua ai se suiga i le maualuga o le susulu ma le okesene i totonu o le vai, faʻapea foi ma le oti o le laʻau ma le fauna. Faʻaolaina le Hyacinth e le fatu. Ae mo lo latou matutua, o le ea vevela ole maualuga ifo +35 ° C e manaʻomia, lea e toetoe lava a le mafai ona maua i le tele o itulagi o Rusia.

Luga o le vai hyacinth

I le oʻo mai o le tautoulu ma le mataʻu o le vevela, e manaʻomia le siitia atu o le vai i le Eichornia vai hyacinth i se potu mafanafana malamalama. O le vai mo le nofo i le taumalulu o le laau e mafai ona avea o se pusa tioata, pesini poʻo isi mea talafeagai. Ina ia faatumu le vaa, latou te ave le vai lava lea e tasi na tupu ai le hyacinth i le taumafanafana. E mafai ona e faʻaopopo le eleʻele, lea e mafai ona aʻafia ai Eichornia.

  • I le taimi o le taumalulu o Eichhornia, o le maualuga o le vevela e pei o le taumafanafana e le toe manaʻomia. Ua lava lava i totonu o le potu o loʻo i ai le fale, pe a ma le + 20 ° C.
  • E tatau ona iai le vai i le vevela lava.
  • O vai vai i luga o le ata e matua mataʻutia i le leai o se malamalama, o lea e mafai ai ona latou faʻamalamalamaina i luga o se koneteina ma laau e oo atu i le 14 itula i le aso.
  • E le tatau ona i ai i le laau le okesene, ae o faʻataʻitaʻiga mo le suavai e sili ona leaga.
  • O le taofiofia faifai pea o le susu e le afaina ai le tulaga o fafo, o le maualuga o le a tatau ona mataitu seia oʻo i le tautotogo.

O le mea lea e le "matelaina" le laau i le taimi malulu, e faaopoopo sina fugalaau i le vai mo meaola o le aquarium.

Suavai Suavai - Faʻaaogaina Faʻaaoga i le faʻafanua

Faatasi ai ma le le mautonu ma le gafatia e toe fananau mai, suavai vai Eichornia e le fiafia i faʻataʻitaʻiga. O se puipuiga lelei mo faatoaga o le a avea ma otaota, fugafuga o irises ma isi ituaiga o laau ola i luga o le vai. Ae o liligi vai e mafai ona mafatia mai se tuaoi vavalalata.

O fafo, ao latou tuputupu ae, e le gata na tapunia le lau o le vaituloto mai le la, ae faaitiitia ai foi le okesene i totonu o le vai. O le mea lea, e taua i isi tagata o le vaituloto le tuʻuina atu o se faʻaopoopoga faaopoopo o le vai ina ia le lagona ai e le iʻa, pulou ma isi meaola vailaau lagona le mautonu. O le faitau aofaʻi o le vai i luga o le vaituloto e manaʻomia ai le mataʻituina e le aunoa, ma i uluai faailoga o le tele o le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe, e tatau ona faʻanenefu.