Laʻau

O a vaega o le faamalologa o fualaau aina laiti o le vine

O le ituaiga o vaomatua o se tasi lea o sui matua o le lalolagi. E le o se mea e ofo ai le fua o le vine, o mea tau vailaau ma faʻasalaga i le faʻaaogaina o lanu lanumoana e fiafia i ai afe afe tausaga talu ai. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o saienisi, ua faigofie ai ona faʻaalia mea lilo uma o se laau faʻamalosi. E foliga mai o lalo o le paʻu o le fualaau o le nondescript o se meaola masani faʻapitoa, e tumu i mea e faʻamalosia ai le ola maloloina ma le manuia o se tagata.

O talaʻaga talafaasolopito na taʻua ai o le malosi o vine vine e puipuia ai le uaina mai le ulaula na lauiloa i Roma Anamua. I atunuu Metitirani ma Scandinavia, o vaomatua sa faʻaaogaina i vaʻavaʻa ma taimi mo aano o manu ma iʻa.

E tele ituaiga o vaomatua i le lalolagi, ae naʻo le tasi le mea e aoga e aoga - o le launiu masani.

O vaega o le fausaga ma le aoina o vine vine

O le fale sili ona taatele lea mo Rusia, e mafai ona maua i totonu o vaomatua o Europa o le atunuu, Siberia ma Urals. O loʻo iai ni mea matagofie i luga o le pito i lalo o le vaomatua, i lalo o pines, i luga o vanu ma vanu papa, i luga o luga o vao.

I le aoina mai o vailaau faʻasaina, e taua le aua neʻi faʻaseseina! E na o vine paʻu o le vine e masani ona aoga, e faʻaaogaina i le kuka, togafitiga faʻaleaganuʻu ma faʻamaonia aloaia le i ai o mea tau vailaau.

O fualaʻau ua i ai le lapoa e 6 i le 9 mm i le taimi o le taumafa e maua ai le mananaia ma le lanu violē poʻo le lanu enaena. O le paʻu lamolemole e ufiufi i se paʻu malulu, lea o loʻo faʻaalia manino ai se uʻamea e taʻi tolu ave. I lalo o le fogaeleele o se pulupulu lanumeamata ma se mea manogi ma le piquant tart-meaʻai vevela. I totonu o laau taʻitasi, e pei o le ata, e 2-3 fatu.

O le taimi sili e piki ai vine o Setema ma Oketopa, pe a faʻaleleia e le tino le tele o meaʻai. Ma o lea na o fua o fualaʻau e alu i totonu o pisinisi, paʻu, ata tifaga po o isi mea o loʻo tuʻuina atu i lalo o le vao, ona faʻasolosolo malie ai lea o lālā ma le ogalaau o le vao, latou te lūlūina faʻamalosi. Ona vavaeina lea ma faʻagogo, e aunoa ma le faʻaaogaina o le vevela. E taua le i ai o le ea i totonu o le potu, ua mama, mama.

O vine tipi ua faapipiiina i totonu o koneteina tioata, i pepa poʻo taga pepa, puipuia mai le efuefu, susulu o le la ma le susu.

O le gaioiga o meaola o le vaomatua

O faʻamalologa o meaʻai o vine juniper ma feteʻenaʻiga e puipuia ai le faʻaaogaina o fualaau aina e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le tele o mea faʻasaina o loʻo i totonu o le pipi.

O le suamalie o vine e maua mai i suga masani, e masani ona faʻatusalia e le fructose ma le kulukose. O le faapalepale e fuafuaina e ala i le i ai o meaola malosi, mo se faataitaiga, ascorbic, malic, formic, oona oona ma resins, tannins ma glycosides. I le pulupulu, ae maise lava i le paʻu o loʻo ufiufi i se paʻu vevela, o loʻo i ai pectins ma solo-e pei o le tuufaatasia, o gaʻo gaʻo, flavonoids ma le phytoncides. O fua o le Juniper e mauʻoa i minerale, ae o le oloa autu o vine o se suauu taua, o le maualuga e oʻo atu i le 2%.

O se "pulumu" le fualaau o mea aoga na le iloa. O faʻamanuiaga o vine vine i aso nei ua talisapaia e tagata faʻapitoa o vailaau faʻaleaganuʻu ma aganuʻu.

Le faʻaaogaina o vine vine: vaega ma metotia

I vailaau faʻataʻitaʻi, e faʻavae i luga o ia mea faʻaaoga, mea teuteu, ava malosi ma vai inu. O pipi e faʻaaogaina fou, e masani ona faʻaaogaina i le kuka ma le gaosiga o le ava malosi. Mo togafitiga faafomaʻi, fualaau manogi lanumoana lanumoana ua maua le talosaga:

  • i le avea ai ma fomaʻi masani ma le gasegase faʻamalosi mo urolithiasis, cystitis ma isi maʻi patipati o le urinary;
  • i le avea ai o se tagata e faʻamoemoe, sui faʻamalositino mo faʻamaʻi mālōlōga ma faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • e avea o se faʻaosofiaina o galuega faalilolilo ma le faalilolilo.

O le faʻaaogaina o vine vine e faʻaalia mo le faʻaitiitia o le manava, o faailo o se "mea paie" po o le faʻamalosi. I nei tulaga uma, o fua o se foliga sili ona tauagafau e faʻaalia ai le malosi o gasegase. Cones:

  • ia i ai se aafiaga mamā malosi;
  • galue e avea o se mea masani e faaosofia ai le faʻaogaina o meaʻai, faʻaogaina ma le manava;
  • faaleleia le tulaga o le mucous membranes;
  • tauivi ma fualaau faʻapitoa.

Faʻaaogaina ma le faʻaeteete, faʻamaonia e lau fomaʻi, fua o le juniper e faʻaleleia le lactation. O togafitiga faafomaʻi ua fautuaina e avea o se meafaigaluega aoga i togafitiga a angina pectoris. O le paʻu ma le susu e fesoasoani i faʻamaʻi pipisi ma le gout ma le rūmāmati. O le suka i luga o meafaitino masani e masani ona i ai se aafiaga toe faaleleia i le tau o le taumalulu-taumalulu, e faʻaolaina ai le faʻalauteleina o le tino ma le mafaufau.

Sauniuniga o fofo:

  • mo se teuteuga, o se ipu vai e manaomia ai se sipuni o vine mamago mago ma 8-10 minute, o le taimi lea e paʻu ai le tino i luga o le vevela vevela;
  • mo le lauti, o se luʻu o fualaau aina ua sasaaina i se ipu vai inu ma faatalitali mo le 6-10 minute;
  • mo le siva i le 100 fualaau mamago, ave le 500 ml o le vai, suka poo le meli e tofo ai;
  • mo le fausiaina, o se luʻu o vine ua sasaa i totonu o se ipu vai inu ua tumu i le 8 itula.

O le fua o vine vine ua saunia i le fua faatatau o le 100 ml o le ava poo le 250 ml o le vodka i le sipuni tele o fualaau mamago. I le mafanafana ma le faʻamalosi pea, o le sooupu e faʻaaogaina mo le 8-10 aso, pe a maeʻa lea e mafai ona fufulu ma faʻaaoga e pei ona fuafuaina.

I le stomatitis, faʻaogaina o le inflammatory i le faai ma le nasopharynx, faʻapea foʻi ma le manava manaia, ua fautuaina e faʻatau fualaau fou. Latou te le gata ina afaina ai le tulaga o le mucosa, ae faʻaauau pea ona latou aʻafia i luga o le vaega o meaʻai.

O fualaau manogi o le juniper e talisapaia e chefs. Latou te faaopoopoina se tofo vevela i aano o manu ma iʻa, fesoasoani e faatumauina le lelei o mea ulaula tapaa, paluga, tao tao ma piko mo le umi. O le ava malosi e maua ai se manogi malosi, fou, manogi malosi i le ava malolosi. I le kukaina, o fualaau vine e masani ona faʻaaogaina i le gaosia o kvass ma meainu suamalie, suamalie suamalie ma le faʻapitoa a le malo, fualaʻau ma le fualaau aina.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o vine vine

O le tamaoaiga o le tuufaatasiga o meaola oona e fuafua ai e le gata o mea tau togafitiga o vine vine, ae faapena foi i le faalumaina, lea e le tatau ona le amanaiaina. O fualaau suamalie ma mea uma e faavae i luga o ia mea e faasaina i totonu o le lapisi lapisi. O le le pulea lelei o le faʻaleleia o togalaau e mafai ona faʻamalosia ai le tulaga, mafua ai le tafe toto ma faʻamalosia atili togafitiga.

O tina i le lumanaʻi e tatau ona mumusu e faʻaaoga sauniuniga o laʻau lea e mafai ona mafua ai feeseeseaiga o uterine ma faʻaosoosoina ai se faʻanoanoa.

Aua le faʻataʻitaʻi lau luʻitau i le togafiti tutoatasi i fua o vine i luga o le faʻasalaga o faʻamaʻi gasegase ma le gasegase o le tino o meaʻai ma gaʻo. E oʻo lava i le leai o ni faʻasalaga, e le tatau ona sili atu le lua masina e ulufale ai.