Laʻau

Faʻaaogaina o mea totino o fatu mafolafola matagofie

O le kulimi suamalie, manogi lelei o se mea e sili ona fiafia i ai mo le toatele. O lenei ipu, i aso anamua ua na o le "parataiso fua", e tupu i le afa lona lua o Aokuso. O le tipiina o ona fualaau suamalie, tatou te faamama muamua le fatu fatu. I le taimi nei, o fatu melonini, o aoga ma faʻamaʻi ua lava lelei suʻesuʻeina, e tele togafitiga faafomaʻi, ma e saʻo le tatau ona tuʻuina atu i latou, ae ia aoina ma teuina lelei.

Meaʻai Faʻamatalaga o Melon Seeds

Ina ia malamalama pe tatau ona faʻamaonia fua o fualaʻau mo togafitiga faafomaʻi, e sili atu lona taua i totonu o la latou fatuga. E pei o le tele o fatu, o le paleni o le malosi o le melon ua suia agai i gaʻo (77%), ae o le gaʻo gaʻo ma proteins e toetoe lava vaeluaina - 14.6 ma le 13%, i le faasologa.

O le vailaʻau o le fatu o le fatu e maua mai i le melon lava ia, ae o loʻo i ai i ni vaega laiti. O loʻo taatele i mea e taʻua o neurovitamins e manaʻomia mo le faʻatinoga lelei o le faʻaoga o le tagata soifua - B6, B9 ma le PP, faʻapea foʻi ma vailaʻau malolosi C ma A.

Ae o le faʻaaloalogia o fatu melonini i vailaau faʻapitoa e masani ona maua ai le maualuga o mea o minerale. E tusa ai ma le ituaiga, 100 g o le oloa e aofia ai:

  • paluga - 96 mg;
  • sodium - 26 mg;
  • magnesium - 10 mg;
  • calcium - 8 mg;
  • uʻamea - 1 mg;
  • apamemea - 0.24 mg;
  • zinc - 0.1 mg.

O se vaega taua o fatu melonini o le pectin - o le polysaccharide lea e taua i le siʻosiʻomaga i aso nei. E mafai e Pectin ona fausia ni fusi faʻamau ma metotia mamafa, o faʻasalalaʻau ma vailaau faʻasaina, aveeseina mai le tino. Na ia teuina foi ma faʻamalosi ia molemoa o le "leaga" cholesterol, o le tagata maʻi o le maʻisuka, toto maualuga ma le atherosclerosis.

E faavae i luga o le tuufaatasiga, lea e aofia ai fatu melonini, oa latou meatotino aoga e masani lava ona faʻamoemoe i le faʻamamāina o le tino, faʻamalosia le puipuiga ma le tausiga o le tino, ma o le pau lenei o le pito o le aisa.

Tasi tali i faafitauli e fitu: o mea aoga o le melonini fatu

O le taua tele o fatu melonini o le faia lea o se galuega lelei tele mo le faʻamamaina o le ate ma le pancreas, ae le o le tapulaa lea o mea latou te mafaia. E le itiiti ifo ma le 7 mafuaaga e le tatau ona auina atu ai le saito i le pusa lapisi, ae ia avatu ia i latou se nofoaga mamalu i totonu o se fale lanu meamata.

  1. O le kuluna e fesoasoani i le maualalo o le toto suka ma aveesea le cholesterol maualalo, lea e avea ai i latou o se uo taua o le maʻisuka.
  2. O vailaʻau mai le tuufaatasiga e mafai ai ona faʻaogaina vaʻa gallbladder, e mafua ai le tafe o le afi mumu i le cholecystitis.
  3. Talu ai ona o lona maualuga o le zinc, o fatu o le melonini e faapitoa le aoga mo tamaloloa, faaleleia o le sperm quality ma le toe faʻafoisia o le malosi.
  4. O le zinc e faia ai le melonini o se elixir moni o le matagofie, fesoasoani i le paʻu toe maua le matagofie, fao malosi, ma susulu ma matagofie i lauulu. I le faaopoopo atu, e fesoasoani i togafitiga o dermatitis ma siama.
  5. E ala i le faʻalauiloaina o le faʻaumatiaina o le uric acid, o fatu melonesa e puipuia ai le fatuina o maʻa fatuga ma le mea e masani ai.
  6. O le melonini fatu o loʻo i ai le gaʻo pepa, lea e manaʻomia i le taimi o le maitaga mo le faʻaleleia masani o le fetus.
  7. Faʻafetai i mea e faʻamoemoeina, o le faʻaaogaina o melonini e fesoasoani e faʻafefe ai le gaosiga o le bronchitis ma isi faʻamaʻi o le respiratory system.

O le togafitiga o fatu o le meleni e lelei aua o le a lelei pea. O le faʻaaogaina o se faafitauli se tasi, e mafai ona e faʻamalosia le tetee atu o le tino i nisi mea, ma i le taimi lava e tasi e maua ai se foliga vaaia.

Melon fatu i vailaʻau faʻapitoa: faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi

Mo togafitiga togafitiga, faʻaaogaina melo fatu o loʻo faʻaaogaina, olopalaina i le paʻu, faʻapea foi ma a latou teuteuga ma mea faʻaleaga.

O le palukin fatu, lea o le meloni, e le faʻaaogaina totogo, aua a latou tutupu ae e le gata ina latou maua se uiga oona, ae ua avea foi ma mea matautia.

Faʻatasi ma le maʻisuka

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o fatu o le melo ua faʻapalaina i le paʻu e faʻaaogaina ai se mea e gaosi ai le kofe. O nei mea, ua saunia i le fua o le 1 tbsp. l paʻu i totonu o se ipu vai inu. O le fualaau faasaina ua faʻafefeteina i le vevela i le vevela 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Faʻatasi ai ma fatu fatugaʻo ma le faʻaogaina o meaʻai

Faʻatasi ma urolithiasis, e faʻaaogaina se teuteuga o fatu melonini. Mo lana tapenapenaga, 1 kg o le fatu ua kuka i le 5 lita o le suavai i luga o le vevela seia oʻo ina faʻaitiitia le volume i le 3 lita, ona faʻamaluluina lea o le vai, faʻamamaina, faguina ma teuina i se nofoaga malulu. Ave se teuteuga e tatau ona mafanafana. Ole fua fautuaina ole 100ml tolu taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

O le isi filifiliga mo le togafitia o fatu melonini ma lenei maʻi e faavae i luga o le sauniuniga o se mea e afaina ai. O le a ave le 1 ipu o le fatu nutimomoia ma le 3 lita o le vai mafanafana kuka. O fatu e faʻafefeteina i le po, ma o le aso e sosoo ai, e ave le vai nai lo le vai e aunoa ma le taimi ma le tele o tapulaa.

Mo le malosi ma mo faafitauli i le gland prostate

O fua o le melonini mo tagata e faigata ona faʻamaualuga, ae e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo. O iinei, o le a sili atu le lelei o le paʻu o le paʻu, lea e tatau ona faia i luga o se manava gaogao i le taeao ma ao le i momoe, e oo atu i le 100 g i le aso. Afai a maeʻa le faʻavauvau e faʻalogoina i le itu tauagavale o le hypochondrium, ona tatau lea ona suʻe fatu i se sipuni o le meli: o le a latou faʻaleagaina le toto.

Faʻatasi ai ma le tumau i le faʻamalosi i faʻamaʻi o le gutu prostate, e mafai ona faʻaitiitia le tulaga e ala i le faia o se teuteuga o se sipuni o fatu melonini i totonu o se ipu susu. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona afifi ma faʻaauau le gaʻo mo le tusa o le afa itula. E tolu taimi i le aso, e 200 ml.

Talia

Faatasi ai ma le tale ma faamai o le tumutumu o le respiratory tract, o le "melon milk" ua saunia foi, ae i se auala ese lava. E sasaa fatu fatu i le vai vevela mafanafana i se fua faatatau o le 1 i le 8 ma le eleele ma se fulu i se tulaga malo. A maeʻa lenei mea, e tatau ona fufulu le paluga e ala i se meaʻai ma suamalie. E tatau ona sili atu ile kuata i le aso ao lei 'ai.

Ma le pancreatitis ma le cholecystitis

Ina ia faʻaleleia le tafega o le talo ma le manava faʻanatura, e fautuaina ia fatu melonini ia 'ai i le ituaiga, mago i le ea fou. Mo le faigofie o le puleaina, e mafai ona faʻasaina i le paʻu.

I le cosmetology

O se teuteuga o fatu melonini o se mea taua e tausia ai le tino. Latou fufuluina, fufuluina o latou lauulu pe a uma ona fufuluina, ma fai foʻi le taele mo lima ma fao. Mo lana sauniuniga, 1 tbsp. l o fatu e sasaa i se ipu vai inu, toe faʻafefeteina ma kuka i le vevela vevela mo le 3 minute. Faʻaaogā le susu e faʻafefe mo le vevela vevela ma faʻafefeteina.

Faamalolo, ae iloa le fua

O i latou e filifili e faʻaaogaina le siloni fatu mo le soifua maloloina, o mea aoga ma mea faʻatauvaʻaina o lenei oloa e tatau ona faʻaeteete ma fetaui ma o latou lava talaʻaga.

E tatau ona maitauina le afaina o le taumafaina tele o le melonini. Soo se togafitiga faʻa-aganuʻu e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina tutusa i le tulaga o le faʻalavelave maualuga e pei o vailaʻau faʻasolosolo. E tatau foi ona manatuaina o fatu o loʻo i ai se mea gaʻo maualuga.

E matua faasaina le ave o fatu melonini ma le maʻi o le manava ma le maʻi ulutala ma isi faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le malosi tele o le sua oona. I le i ai o faafitauli i le tamaʻi mamoe, e le tatau ona ave i luga o se manava gaogao. I le taimi o le maitaga, o fatu e taua tele mo le atinaʻeina o le fotus, ae fautuaina e faʻatapulaʻa lo latou faʻaaoga i le 100 g i le aso ina ia alofia ai le taʻavale ma le mamafa i totonu o le manava. E tatau foi ona e iloa o fatu e faafaigata ai le aveesea o le acetone mai le tino, ma e mafai ona faateteleina ai le tulaga o le toxicosis.

Melon fatu o se isi faʻataʻitaʻiga o le faʻaogaina o se oloa na tatou faʻaaogaina e pei o meaʻai e faʻamalofia ai le gafatia tele. Faʻataʻitaʻiga faigofie mai lauloni fatu e faʻaalia ai le leai o se aoga nai lo falemaʻi taugata, ma e toetoe lava leai ni aʻafiaga. E le mafai e le natura ona fatuina soo se mea e sili atu ona lelei - na o lou manaʻomia e mafai ona faʻatonuina ana meaalofa mo le manuia o le tagata.