Laʻau

Faʻatoʻa totoina togafitiga ma tausi tausiga Faʻapupulaina e ala ile tipi Eseese ma ata Faʻaaoga i le mamanu

Holly Holly toto ma tausi Vaega eseese o ata ma faʻamatalaga

I le genus Holly, o le aiga o Hollows, e tusa ma le 400 ituaiga o laau ma laau afu e tupu mai i le vevela e faʻaaogaina latitudes. O le ituaiga o ituaiga o holly e tuufaatasia, o nisi taimi, o laau totoa ma uiga faʻafeagai.

E mafai ona avea ma taʻitoʻatasi pe pala, fuga laau ma fomaʻi mita tele. I se tasi laʻau laulaau, e lua uma o laʻau ma e lelei atoatoa le pito i luga o laʻau e mafai ona nonofo faʻatasi. O meaola uma o le holly e leaga. Laititi, fugalaau lanu mumu o loʻo i totonu o le laʻau. Fualaau aina e pei o ni meaʻai, e pei o drupes.

Ua vaʻaia Holly o se fale e faapalepale ma malu-malu. Mo le toe gaosia, o fatu ua maeʻa le 18 masina le faʻaaogaina. Latou te le mumusu mai le togalaau o le toe gaosia, e ui lava latou te le fiafia i le gasegase ma e matua maʻi lava, ma aʻafia i se nofoaga fou.

O le laau e taugata mo lona teuteuina, mo le mea moni e mafai ona tumau lona foliga mo se taimi uumi pe a uma ona oti. Talu mai aso anamua, o ona lālā na togafitia ma le faʻaaloalo, ma talitonu latou te tetee i agaga leaga, pe a faʻamalosi i luga aʻe o le ulufale. O lala o le laau o loʻo faʻaaogaina i mafuaaga o fusi Kerisimasi, i luga o fusi. E masani lava ona maua i luga o auupega o kata o le Tausaga Fou i atunuu o le Lalolagi Tuai.

Tulaga tuputupu ae ma le tausiga lelei

O ituaiga uma o holly e mafai ona faapalepale lelei le paolo ma le ata lafoia, e aunoa ma le aafia i le le mautonu. Ae ui i lea, i le la latou te atiina ae ma le matagofie. I le auala, e tatau ona puipuia le tuputupu ae talavou mai le susulu o le la i le tautotogo. Latou te manaʻoina eleele palapala ma le maualuga o le humus content, well drained. Afai ei ai sou malamalama, faʻaopopo le humus ma le oneone e faʻaleleia ai mea faʻainisinia ma mea taumafa o le eleele.

E faigata ona faʻafeiloaʻi se mea e faʻafeiloaʻi ai, ae afai e na ona e manaʻomia le toe faʻavasegaina o le laau, ia faia i le amataga o le tautotogo, ona faʻaaoga lea o le taʻavale ma sina mea e faʻaleagaina.

Holly Holly i le faʻatoʻaga

I le taumalulu, o le mafiafia o le vao e avea o se teuteuga matagofie o le togalaau

O le mea e leaga ai, o le tuputupu ae o le European holly i totonu o le togalaau (faʻapitoa, o le Ilex x meservae meserv) e mafai ona naʻo nofoaga e maualalo le tau e le pa'ū ai gutu -20 ° C, ona oʻo ai lea mo sina taimi puupuu. Faatasi ai ma ituaiga masani e masani ai le toleniina o mafuiʻe malulu latalata ane i Moscou, ua iloa nei: "China Girl", "Blue Maid", "China Boy", "Blue Baron", "Blue Princess".

Tausiga Tausiga Holly:

  • Faʻaauau le suāsusu i le tau māgogo.
  • O laei sili e mafai ona faʻatinoina i le tautotogo, i le vaitau o le faʻamalosia o le fausiaina o le lanu meamata. O vailaau faʻalavelave faʻamalosi ua filifilia, e mafai ona i ai le autu o le vevela. E tali lelei i le faʻafefiloi masani.
  • Trimming e faʻaaogaina e fausia ai le pale. E lelei foi le aveesea o lala ua faaleagaina ma mama.

Aisea e leai ai ni fua - leai se mea

Aisea e leai ai ni mea e fai e le vale

O Holly o se lala eleelea. O lona uiga o loʻo i ai "tane" ma "fafine" laau toto, ma o fua e fua mai ai na o vao ma fugalaau fugalaau. Ina ia vaʻai i vine matagofie, e tatau ona e totoina se tamaʻitaʻi ma se tane e lata ane.

Ata o fusi fafine ma tane fugalaau Luga - o se paranesi mai le tane, lalo - mai se fafine

  • Fugalaau ma vine e atiina ae na o luga o le lua tausaga le matua, o lea e tatau ai ona e faaeteete i le teuteuina.
  • Afai e te vavaeina ia lala i se aotelega, atonu e le totogo le laau.
  • O le lamatiaga o fugalaau fugalaau e faateleina i le vevela ma le vevela.
  • Sili atu le totoina o le paʻu i le tautotogo ina ia mafai ona faʻapipiʻi fugalaau i le tausaga a sau.

E mafai e Holly ona faʻamafu fugalaau ma ovaries pe a leai se susu. O le mea lea, e tatau ona e faʻamautinoa e le malogo le lalolagi. E le gata i lea, o le malulu i le taumalulu po o le afu o le tautotogo e mafai foi ona faaleagaina lala aina, o lea e le mafai ai ona e vaai i fua o fua.

Maʻi ma meaʻai

Faatasi ai ma meaola faalavela, e masani ona osofaʻia aphids i tolauapiga laiti. Ole meaola ole vao e afaina i iniseti tetele ma laumei. Auala e pulea ai - togafitiga ma iniseti talafeagai. O nisi taimi e tupu ai le pala i luga o le oona, mafua mai i le paʻu o le pala i soo se mea. Puipuiga - alavai i le taimi o le totoina, puipuia o le faʻaleleia o le vai i le taimi o timuga.

Faʻaleleia o le Holly e ala i le tipi

Faʻaleleia o le Holly e ala i le tipi

E faigata ona faʻasaina se laau ma fatu: talu ai o fugalaau o le dioecious, e manaʻomia le faʻafefeteina. O le totōina o fatu e talafeagai pe a mavae se vaitaimi uumi o le faʻamalosi. I le natura, o lenei vaitaimi e 1.5 tausaga. e tuʻuina e le fai togalaau ni fatu i totonu o se pusaaisa i le tautoulu ma totoina i le tautotogo. E mafai ona e faʻatali mo lauʻau tusa lava pe 2-3 tausaga.

O le mea lea, mo le faʻalauteleina o le oona, faʻapipiʻi poʻo le tuʻuina atu o loʻo faʻaaogaina.

  • Ole seleseleina ole tausaga le umi ile 10-12 cm le umi.
  • O pepa uma e aveesea mai le pito i lalo o le tolu.
  • I le isi itu, o loʻo tipiina le tipi mo le 24 itula i se vaipuna ma faʻaputu i le vai manino seia oʻo mai aʻa.

O aʻafiaga o Holly e aʻafia ai aʻa i totonu o le vai

  • E mafai ona e "totoina" tipi i totonu o se mea malulu i totonu o le togalaau pe totō i tioata mo le aʻafia i luga o le windowsill.
  • Tuuina atu o suavai ma suavai lelei, o le ae maua ni fua lelei pe a uma 2-3 masina.
  • O seleni ua totoina i le vai e muamua totoina i totonu o fagu mo le tuputupu ae.
  • I le avanoa, e mafai ona totōina laau fou i le isi tautotogo.

A o lei amataina le taumalulu, o le a maua e le vao vao se taimi e fausia ai le aʻa, ma o le a tuputupu ae lala ina ia ola ai i le vaitaimi malulu. Ae ia mautinoa o le taumalulu faamanuiaina, i le tau o le autumn, e tafe ai vao i le eleele ma ufiufi i lala paʻu.

Faʻaleleia o Holly e ala i le taoto

Faʻaleleia o Holly e ala i le tuʻuina o ata

Afai ua uma ona tupu lau holly, e mafai ona e faʻaleleia e ala i le lūlūina o lālā ma ufiufi i le eleele.

  • Ma o lala e le totogo ma oso i fafo, e sili atu ona fusi i latou i paʻu uʻamea i le eleele, ave ese laulaau i le nofoaga e te fufuluina i le eleele.
  • A mavae sina taimi, o le a aliaʻe aʻa, ona sosoo ai lea ma lala fou.
  • I le vaitau e sosoo ai, i le tautotogo, e vavae ese le fatuina mai le tina ma totō i le nofoaga atofaina.

E faʻapefea ona totoina le lau

  • O le fatuina i totonu o le fagu e muamua faʻafefe e faamalulu ai le eleʻele ma e faigofie ona toso ese.
  • O se pu e saunia muamua, e tusa ma le faatolu le ipu i le loloto ma le lautele. a itiiti ifo i le 3-4 cm le alavai e taoto i le pito i lalo o le pu: e mafai ona vavae piliki, tamai iliili poʻo soʻo se isi mea e faʻaleleia ai le faʻavaivai o le vai mai luga o le eleele palapala.
  • Faʻasusu ma le humus i luga (e tusa ma le afa pakete i le pu, faʻafefiloi i le afa ma le eleele.
  • Ona seti lea o le fatu ma fusi i le eleele mama, ma taumafai e faʻapouliuli le ua. O lenei mea o le a taofia ai le faʻaalia o aʻa i le maea ai o le totogi. O le laau e faʻafeiloaʻi ai sina faʻalelei loloto. Faʻaleleia tele, ae aunoa ma le faʻavaivai i le vai.

Ituaiga ma ituaiga o holly ma faʻamatalaga ma ata

Na fememeaʻi Holly Igos rugos

Uʻamea faʻasusu - Ilex rugosa Fr. Schmidt

O le Faatoaga Sasaʻe mai Primorye i Sakhalin na "nofoia" e le mafiafia o le vale. O loʻo tuʻuina atu i vaʻavaʻa ma laupapa vavalo arasi. Talosaga i laau fugalaau fugalaau. O lona maualuga e le sili atu i le 0.5 mita. E le gafatia le malulu malulu malulu, o se vaega o le malulu. E le fetaui mo le totoina o paka paka ma fale mafanafana.

I totonu o le au o Sikhote-Alin, i le ata o Ayan, na maua ai le maasiasi o le mafiafia, e le gata i vaega eseese ma vaega. E lelei tele o ia iinei, e pei o le ufitia o le kiona e puipui ai le laau mai matagi mataga i le taumalulu, ma i le taumafanafana ona o le maualuga o le vevela o le ea e sili ona lelei tulaga mo lona tuputupu ae.

O Holly e masani lava mo tagata nofoia o Sakhalin, faapea foi ma le itu i saute o Kuril. O lenei laau o le sui sili lea o le fugalaau i le itu i Sasaʻe Mamao. E oʻo lava i le vaitaimi o le Tertiary, na faʻafefeteina le valea na tupu aʻe i le itulagi faʻatasi ai ma le siʻusiʻu ma le magnolia. Ma na o se vavega na fesoasoani i lenei tolutasi e ola i motu o le itu i saute o Kuril. I Primorye, na mou atu le magnolia ma le laugutu.

Holly ulavale Ilex verticillata

O le mea na tupu i le ata, vasega Ilex verticillata Maryland Beauty

O le aiga vavalalata lenei o le holly holly, tufatufa i Amerika i Matu. O se foliga o le paʻu. E maualuga lona maualuga mai le mita i le tolu, o le pale e mafiafia ma ufitia i laʻau o lanu paʻu. Fugalaau e fesuisuiai, laiti. O le lanu lanumoana lanumoana e mafai ona vaaia i na o laau pistil, ae mo le malosi e tupu ai, e tatau ona totoina ni mea faataitai.

Faatasi ai ma le valea o loo i ai le tele o ituaiga meaola. O le mea e sili ona teuteu e lauiloa mo le o le vao, lea e tupu i le teritori o Amerika i Matu. E ola i tafatafa o auvai, vaitafe ma fiafia i le susu. E sili lona fiafia ile eleele i le paolo o le pito i saute o le togalaau. O nofoaga lafoaʻi na o le faalumaina mo ia. E manaʻomia le puipuiga faapitoa mai le vevela o le lā. E le taliaina le lamala. O ona lālā o loʻo i ai le lanu olive-violet, o laʻau tele ellica e suia ai la latou lanu mai le lanumeamata lanumeamata i le samasama-lanu moli i le amataga o le tautoulu.

Holly Holly Ilex Aquifolium

Holly Holly ituaiga Silver Queen Queen Ilex Aquifolium Silver Queen Silver Queen ata

O meaola vao e taatele i Europa i saute, o le lautele o Amerika i Matu ma Asia Itiiti. E mafai ona avea ma sui o se laau o le dwarf evergreen. Ae na taua foi o se laau o le holly, e oo atu i le maualuga o le 15 mita. O lona pale mafiafia o pyramidal poo pale o le pale o loʻo faia ona o le pupuu lauina o lala.

O le lapopoa laititi o laʻau o le laau e faʻamaonia e ala i le i ai o le mata o le galu, tafatolu tafatafa ma ni vavae lapoa. O fugalaau lanumumu-papaʻe i luga o pedicels laiti e matua manogi lava. O lanu lanumumu lanumumu, o lona lautele e oʻo atu i le 1 cm, e mafai ona tumau i le taimi atoa o le taumalulu i luga o latou aʻa.

Ma e ui lava o le taualuga o le valea e taua o se fualaau malulu e mafai ona tatalia le vevela o le 22 ° C, e le lava lea mo le ogatotonu o le Rusia, ma e tatau ona totoina le laau i le taumalulu. E fiafia o ia i nofoaga paolo, atonu o le mafuaaga lea e le o tuputupu aʻe ai o ia. E i ai se faʻamoemoe o le ola e oʻo atu i le 100 tausaga. E mafai ona suia, faatasi ai ma le fesoasoani lea e maua mai ai se foliga o le spherical or pyramidal. O le mea lautele, o ituaiga eseese o le holly holly e faʻaalia i le le fuaina i le foliga o le lau ma le pale, i le lanu lanu o le fua. E masani lava, e mafai ona maua le taualuga i talo, laumei ma vaomatua o le Caucasus i Matu.

O lenei ituaiga o laau ei ai nai eseesega laiti mai lona tuagane Europa. O le mea lea, na tuufaatasia i latou e botanists i lalo o igoa "Colchis Holly", o laulaau laiti e ulu atu i veins malolosi, ma le "Lamele Muamua", o ona lau lapopoa ma o le fua o loo i ai sona ponaivi vaapiapi. Colchis holly e afua mai i itulagi o Asia Minor ma Transcaucasia. I nei nofoaga o se tamai laau, e oo i le 2.5 mita le maualuga, faatasi ai ma lala o le tautotogo po o laau afu lea e salalau i luga o le palapala. I le ogatotonu o Rusia, o se laau toto e ola e oo i le 0.5 mita le maualuga. O ona lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata o le laʻau, o le lagisi. I le amataga o le timuga o le autumn, e leai se totogi, ae, faafetai i le malosi e toe faʻaleleia ai, toe tupu.

Town Holly Ilex crenata

Town Holly Ilex crenata 'photo a Convexa'

Sakhalin Island ma le Kuril Ridge ua manatu o ia o lona atunuʻu. O le loro o le Gorodny o se laau umi, e oʻo i le 7 mita le maualuga. E le o iloa e pei o se vao. O lenei vaaiga e matua teuteu. O lona mafiafia, e pei o le boxwood, ua teuteuina le lauusiusi. O le Iapani e sili atu le vaʻaia o le ogatotonu o le taulaga ma fiafia tele i le vavaeina o nei togavao. I totonu o le Crimean-Caucasian region, ua tupu lemu le laau ma e le mafai ona fua mai.

Holly broadleaf Ilex leucoclada

Holly broadleaf Ilex leucoclada

O loʻo maua i Saina, o loʻo iai le lapisi lau laulaʻau, e ese mai i le fua tele ma le fuaina o fua.

Paraguayan Holly Ilex paraguariensis

Holly Paraguayan Ilex paraguariensis ata

O le igoa e tautala mo ia lava, o lenei laau toto e masani lava i Paraguay - o se atunuu mai le ogatotonu o Aferika lea e vevela tele le tau. Tufatufaina i Iurukuei, Atenitina ma Pasila. O lea mai laulaau o Paraguayan ua taʻua o le paaga ma o loʻo i ai faʻamalolo o meatotino. O le vaiinu e iai lona malosi ma e vaʻaia mai laulaʻau mamago.

Holly Colchis Ilex colchica

Holly Colchis Ilex colchica photo

O laau toto e ola e tusa ma le afa mita le maualuga, e mafai ona gafatia lelei tulaga o le totonugalemu o Rusia. O laʻau paʻu mafiafia o loʻo i ai i totonu o le pito i lalo le pale. O le lanu uliuli lanu meamata lanu o laulaau e faʻapena e faʻapitoa i le mafiafia o le mafiafia.

Ofo faʻamalolo

I le faʻatoʻaga, ua tupu ai le vao ma ua faʻapupulaina ituaiga eseese. O le kulupu, lea na maua e ala i le sopoʻia o se Korea masani ma se paʻu oona, na aʻafia ai aʻa. O lona igoa o le savali. E i ai le malosi o le toʻa.
O le lanu lanumoana e ese mai le malologa o fugalaau o ituaiga eseese o loʻo nonofo i luga o le laau lava e tasi, e ui lava o laulaʻau lanumeamata e le susulu ma e le o se mea mataʻina e pei o se faʻataʻitaʻiga, le Agelu Blue. O le tele o ituaiga o fualaau mumu po o fua samasama. E matua puipuia lelei i le taimi o le taumalulu. Faatasi ai ma lala o le laau (i taimi uma ma fua susulu), o Europa i Sisifo e teuteuina nofoaga mo le Kerisimasi.

Holly Mezerva Blue Made photo Toto ma tausi lelei

Lanu moli suamalie tele i luga o le paʻepaʻe o le kiona ma le lanumeamata o conifers e foliga manaia. O nisi taimi o fugalaau e ofoina atu lala laau e teuteu ai fugalaau fugalaau.

Fiafia ituaiga eseese o le taua i le ata ata ata

O le Holly o se filifiliga sili ona lelei mo le fausiaina o pa puipui: ituaiga eseese o le tino pupuu ei ai mea lelei teuteu, tuputupu ae lemu ma faapalepale se lauulu e aunoa ma se tiga.

Variegate samasama samasama vine totoʻa faʻatoʻa Argentea Marginata Argentea Marginata ata

Variegate ituaiga e sili ona lauiloa, e iloa ai le i ai o se laina malamalama agai i le pito o lau. E foliga matagofie lava laau, ma o lanu samasama e le masani ai.

O Holly Holly eseese le ata o Ilex aquifolium 'Silver Milkmaid'

Filifili le Milkymaid Silver ua i ai se foliga lanu e le masani ai, e peiseai ua uʻamea. Le lanu o le lanumeamata lanumoana ma le tafe o samasama susulu foliga matagofie.

Eseesega o Holly Ilex aquifolium 'Silver Milkboy' ata

O se mea manaia tele o le Silver Milkboy ma laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe ma lanu lanumeamata lanumoana o laʻau felafolafoaʻi ma pito faʻataʻavale.

Holly Holly Handsworth New Silver Ilex aquifolium 'Ata fou Silver Silver' ata

O le eseesega o le Holly o Holly-taulimaina le New Silver, e sili ona lauiloa - e toetoe lava a leai se vao tuitui, o laulaau ei ai foliga laititi. Vaʻaiga eseese: o pito o lau o loʻo valiina le paʻepaʻe sinasina, ae o vine sa taofi le lanu mumu sesega. Faafetai i nei eseesega, o le eseese e matua teuteu.

Holly Golden King Ilex x altaclerensis tupu auro

O le uluai teuteuga o le togalaau ma le sikuea o le a avea ma le Tupu Golden King eseese Ilex x altaclerensis tupu auro. Laupepa e le masani ai laititi ma fomaʻi laiti, lanu lanu samasama faataamilo i le pito. Lanu mumu lanu mumu, e pei o pulu, ua salalau i lala.

Holly Mezerva 'Ata Pupuni Princess'

O Mezerva hybrids ei ai le malosi o le malulu, na mafua ai le alofa o tagata nonofo i le ogatotonu o le taulaga ma Moscow.