Berries

Tuputupu ae mai fatu o le faʻasagala alexandrine

E masani lava, e faʻaogaina e le faifaatoaga le auala o le totoina o fatu po o le faʻauʻuina o maʻalaʻau e maua ai vao vao. Ae o le taunuuga e le o taimi uma e ausia ai faʻamoemoega o tagata nonofo i le taumafanafana, aua o le tele o taimi nai lo le tasi ituaiga faʻatau i totonu o se faleoloa, o se mea e matua ese lava le tupu. E mafai ona aloese mai lenei mea pe afai e te faʻatauina le gaosiga o mea mai gaosi lauiloa. Ona e mautinoa lea o le mea tonu lava e te manaʻo ai o le a tupu mai i fatu na maua. E totoe na o le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona totoina le strawberries mai fatu.

Le faʻalavelave ma le lelei o le faʻalauteleina o fatu

Afai e tatau i le fai togalaau ona ola le strawberries mai fatu mo le taimi muamua i le fale, ona mafai lea ona ia feagai ma nisi o faigata. Ina ia mafai ona maua ni fualaau maloloina lelei mai fatu, e tatau ona e faia le tele o taumafaiga. Ae peitai, afai e te iloa le auala e saʻo ai ona fai, ona mafai loa lea ona tagofia lenei galuega.

Metotia mo le totoina o le strawberries mai fatu e iai ona lelei:

  • O mea totō e faʻaaogaina e teteʻe i le tele o faʻamaʻi ma meaola faalafua, e le mafai ona le toe faʻaleagaina le tele o tausaga;
  • E mafai ona faʻatauina ni fatu i soʻo se faleoloa mo le au faifaatoaga, faʻapitoa foi ona maua mai i se tulaga tutoʻatasi;
  • E toetoe lava o soo se ituaiga togafiti vao e mafai ona tupu mai fatu, na o ituaiga o meaola e ese mai ai;
  • O se fofo lelei o le lūlūina lea o fatu o ituaiga vine, o loʻo i ai aso eseese lelei. O lea e mafai ai ona e saunia oe lava i le suamalie ma le suamalie o vine i le gasologa o le vaitau.

Tuputupuina o strawberries mai fatu i le fale

O le faagasologa e amata i sauniuniga o fatu. A filifilia fatu mo le totoina, o le tele o tagata nonofo i le mafanafana e masani lava ona i ai le manao e faʻaaoga ituaiga eseese. Faatasi ai ma le sailiga o ia mea totō totoga, o faafitauli e masani lava ona le tulai mai, ona ua tuuina mai i ni numera tetele i aso nei. E tele faleoloa i luga o le initaneti ofo atu se fuataga tele o fatu. Ae ui i lea, e tatau lava ona e matua faʻaeteete iinei. E sili ona lelei le faʻaaogaina o fatu o ituaiga faʻamaonia mo le luluina, lea e mafai ona maua i totonu o soʻo se faleoloa.

E fautuaina e piki ni fua lelei i luga o laau ola maloloina mo le aoina o fatu. O fatu e sili ona tele o loʻo i tafatafa ane o le pito i lalo ma i le ogatotonu o le fale. O nei mea totō e totoina e le gata o loʻo i ai se fua maualuga o le germination, ae o loʻo i ai foi se fatuga ua atiaʻe. O se taunuuga, pe a faʻaaogaina nei fatu, e mafai ona e totoina ni sua suamalie ma matagofie. A maeʻa le aoina o vine, lea o le a faʻaaogaina e pei o le totoina o meaʻai, e tatau ona e aveeseina le pito i luga o pulupulu mai ia i latou ma tuʻu i luga o pepa. A maeʻa le masini, e tatau ona e suʻe ma ou alofilima. Mo le teuina o fatu filifilia, e fautuaina e faʻaaoga pusa tioata.

Stratification

Stratification o se faagasologa umi lea mo le tolu masina ao lumanai le aso o le totoina o fatu. E faapena foi, e mafai ona faatelevaveina o latou germination.

Stratification i le pusaaisa

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se cotton pad e tatau ona faʻamama i le vai, pe a uma ona tuʻuina fatu. Ma, i luga o le mea, o le isi lua folasi susu ua tuʻuina. E tatau ona tuʻu faʻamaʻi fatu fatu Strawberry i totonu o se pusa tioata e ufiufi i se tapuni faʻamaufaʻailogaina. Fatu e manaʻomia le avanoa i le ea. Mo lenei mea, ua faia ni pu i le tapuni e faʻaaoga ai se nila poʻo isi mea faʻalelei.

Ma le isi, o le fagu e iai fatu laʻau vine e tatau ona tausia mo aso e lua i se nofoaga mafanafana. A maeʻa lenei mea, ona amata saʻo lea o le faʻasalaga. O le gafatia e faʻamamaina i totonu o le pusaaisa ma tausia i totonu mo le 14 aso. I le taimi lenei, ia mautinoa o loʻo tumau pea susu susu. Ina ia faia lenei mea, e masani ona susunuina ma felafoaʻi. A oo mai le aso o le luluina, e tatau ona vevela sina pulu.

A maeʻa ona tutupu pine muamua, e masani ona lua vaiaso, o fatu e totoina i totonu o fagu pusa poʻo ipu.

Sola eleele

E masani lava, e faʻamaʻaʻaina fualaʻau faʻamalosi aʻo leʻi lulu i totonu o pusa i le fale. e ala i le faʻamalosilea e faʻatino saʻo i le palapala.

  • muamua e tatau ona e saunia pusa ma sasaa i totonu ia i latou se paluga eleele susu ina ia le oʻo i le pito i luga e 3 cm;
  • o lenei vaega ua tumu i se vaega o le kiona, o sina mea itiiti lava e paʻu ai le eleele;
  • muaʻi fufuluina fatu o loʻo taatia tuusao i luga o le kiona;
  • pe a uma ona lūlūina, e tatau ona ufiufi ipu i se tapuni malamalama ma tuʻu i totonu o le pusaaisa, lea e teuina mo le 14 aso. A mavae sina taimi, ona liu lea o le kiona, ma o se taunuuga, e pauu fatu i le palapala. Faʻafetai i le kiona, o le a maua ai le susu mo le lua vaiaso. Ae ui i lea, i lenei tulaga, e manaʻomia e le fai togalaau le mataʻituina o laau toto: e tatau ona le gata ina faʻamautinoa le faʻamafanafanaina lelei, ae ia faia foʻi le faʻaleleia.

Faʻaleleia eleele ma totoina

Le isi o loʻo sauniuni le eleele mo le luluina o fatu i le fale.

  • E mafai ona e maua mai ni fatu malosi mai fatu pe afai o le a tupu fua laau totō i luga o le eleele mama, e le o tumu i meaʻai. Ua saunia mai le eleele togalaau ma le faaopoopoina o vaomatua ma oneone;
  • totoina o le eleele e tatau ona faʻamaʻi, lea e tuʻuina i le ogaumu mo le 20 minute. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o aʻafiaga o laau totō o loʻo tosina atu i le vaeluagalemu o iniseti ma iniseti o ona aʻa i luga o le eleele;
  • I le maeʻa ai o le faʻaogaina o le faʻafefeteina o le eleele, o le a faʻamamaina, ma e tatau ona faʻatali mo le lua i le tolu vaiaso e toto ai. O lenei taimi o le a lava lea mo le faʻaalia mai o siama aoga i totonu. I le taimi tonu lenei, o le a faʻatautaia le faiga mo le faʻamautuina o fatu;
  • pe a faʻaaoga pusa mo le luluina o strawberries, e fautuaina e totoina le 2 vaiaso talu ona maeʻa le tusi faamaonia. E masani lava i le taumalulu, o lenei taimi e tupu ia Ianuari poʻo Fepuari;
  • saunia pusa e tumu i le faʻafefiloi o le eleele, faʻafefeteina le paluina ma faʻafeinu mai se fagu moli. Ona tuu lea o fatu i luga o le eleele. O le auala pito sili ona faigofie e fai ai lenei mea o loʻo i ai le tweezers, le nifo ma le vaeluaga;
  • fatu e tatau ona mamago i le eleele. O le a latou i luga o le fogaeleele, e ufiufi ai i le eleele e le o manaʻomia. O le susulu o le ao o le a faatelevaveina ai le faagasologa o le fatuina o le germination.

A uma ona lūlūina, e manaʻomia e pusa ufiufi i se tapuni malamalama ma tuu i totonu o se nofoaga lelei, lea e tatau ona puipuia mai le la susulu. A leai, o le a mago ma mate le fatu. Ina ia mautinoa le faʻamalosi i luga o le tapuni e te manaʻomia e fai ni pu. E mafai ona e uuina pusa i luga o le windowsill, peitaʻi, i le aoauli, e tatau ona e puipuia le tulaʻi mai le la susulu. O koneteina e tatau ona tapunia seia oʻo ina toto laau. A le o lea, o le siosiomaga lelei mo le totoina o fatu o le a faʻalavelaveina.

Togalaau togafiti Strawberry

Lua vaiaso talu mai le amataga o le faʻamalosi, e toso ese fatu o vine ma fafo mai le pusaaisa ma tuu i se nofoaga mafanafana ma lelei. E mafai ona avea o se faamalama e feagai ma le itu i sasaʻe. Pe a tutupu aʻe laau toto ma lafoaʻi lau muamua, latou te toso ese ni ipu ese 5 x 5 cm.

E talafeagai e pei o se pusa ma peat poo ipu palasitika. Faʻafefe mo le faʻatinoga o le taimi lea e fatuina ai laau toto i le itiiti ifo ma le 3 laulaau.

A o le totoina ni fatu, e faia ni pu i totonu o ipu taitasi ina ia mautinoa ai le aveeseina o le masima. E le gata i lea, o loʻo faʻaleleia le alavai i totonu o le tane taʻavale e faʻaaoga ai ni maʻa laʻititi, o ni naila po o ni oneone lapoʻa e pei o se mea. Ua sasaa le palapala i luga o le alavai. Ma i le ogatotonu e tatau ona e faia se tamai pu, faʻamama sina mole ma totō laau e faʻaaoga ai se togi poʻo se nifo. Le loloto e totoina e le aoga. E sili atu le lelei pe a oʻo laʻau i luga ole laulau. Ae e tatau ona e onosaʻi, aua o le faagasologa o le germination o fualaʻau fatu e umi se taimi. Ae peitai, afai na e faia mea uma lelei, o le ae le fiafia ile germination o strawberries strawberries.

Tuputupu le seleselega i fualaau mama

E masani ona faʻaogaina e le fai togalaau ia fualaau o le peat e totoina ai laau toto. O iinei, e pei ona i ai i mataupu talu ai, e tatau ona faʻataunuʻuina le malosi. Na faia foi lūlūina o fatu i fualaʻau peat. E faia lenei mea i le taimi lava pe a uma le germination. A maeʻa le faʻasalaga, e tuʻuina fatu i se nofoaga mafanafana lea latou te tausia ai le vevela e maualuga atu nai lo le 20 tikeri. Seia oʻo i le germination o le totoina, e tatau ona faʻamaʻalo, ma ia mautinoa o loʻo lelei le susu.

O isi sauniuniga e tatau ona faʻatumu i le vai ma tuʻu i latou e tutu seia maeʻa ona latou susu. E mafai ona e fuafuaina lenei taimi e ala i le faateleina o le tele. A maeʻa, ona tuʻuina lea i luga o se palatusi poʻo se pusa palasitika i le lima. I le tasi taimi o le laulau e tatau ona e tuʻuina se fatu e tasi, faʻapipiʻi i lalo. Ma le isi, o le polethylene faʻamalosi e tosoina i luga o se paleti po o isi mea faʻaaogaina ma tuʻu i se mea susulu, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se windowsill. E tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa o loʻo puipuia malu mai le la susulu.

I lenei laasaga, o le maualuga o le maualuga o le toto o laau. O le mea lea, mai lea taimi i lea taimi e tatau ona sosolo. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona laʻititi le tafe o le vai, a leai o le a faʻavaivai.

Le polokalame o le totoina o fatu

O le faatalitali mo le aliali mai o le totogo, ua amata ona latou vavalalata i latou, fatuina tulaga e latalata ile natura e mafai ai. Ma le isi, e aoga i aso uma. faʻaalia puupuu i le la. O taimi uma, o le umi o le nofo i luga o le windowsill e mafai ona faateleina.

Aua e te popole tele e uiga i le foliga mai o se moa i luga o le eleele. E faigofie ona aveeseina ma se tafaoga masani. A maeʻa lenei mea, e fautuaina e vaʻavaʻai le totogo ma faʻamago. Ina ia aloese mai isi faʻafitauli, e aoga tele le togafitia o le palapala ma se sui faʻamalo.

O tulaga sili ona lelei mo le tuputupu ae o fualaau o le vine e mafai ona ausia e ala i le faʻaaogaina o se vai inu. Ae ui i lea, e tatau ona manatua i luga o pepa lau pepa o le ai ai le faafeagai pito i luma. E fautuaina le aveeseina o le condensate i luga o le fogaeleele, e fautuaina ai le suavai mai se pusa laititi, mo se faataitaiga, o se sipuni masani. O le susu e tatau ona pau i lalo o le aʻa.

Fiafia Aperila e mafai ona e amataina le faiga o le faʻamalosi fualaau faila. O tanie ma fualaau aina e ave i totonu o se lauʻeleʻele poʻo se faapaologa matala ma tuʻu ai iina mo le 2-3 itula. A faʻaaogaina laau, e mafai lava ona e alu mo le po.

Tau i se nofoaga tumau

O se taimi lelei mo le totoina o strawberries i se nofoaga tumau e tupu ia Me-Iuni. Faʻamataʻu le tuputupu aʻe malosi o vao vao e ala i le aveeseina o fugalaau muamua. O le iʻuga, o le a amata ona maua mai ai ni fualaau aina lanumeamata, o le a aʻafia ai le fua. E le gata i lea, o le vao e maua ai le tetee tele i le malulu. I le tausaga muamua ina ua uma ona totoina vao manaʻomia le mataʻituina o foliga o se musika ma tape ese.

O vao vao e totoina mai laau e mafai ona totō i pusa pusa po o fugalaau. E mafai foi ona e faatulagaina se moega i luga o le faapaleni poʻo le terrace pe faʻaopoopo se tamai-togalaau ile windowsill.

Faaiuga

O fualaau o le tasi lea o togalaau e sili ona taatele e mafai ona maua i totonu o fale uma. Soo se fai togalaau e mafai ona ola na oi latou lava. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina fatu, lea e mafai ona faʻatau i le faleoloa pe saunia faʻatasi. Aʻo leʻi tupuina le strawberries, e tatau ona faʻamalosi lena mea faʻapupulaina le fatuina o fatu ma faʻapupulaina togalaau e sili atu ona aʻafia i tulaga leaga o le siosiomaga. E masani lava o laau malolosi e tutupu mai ia i latou, lea, pe afai e faia ni tulaga lelei mo i latou, ao le i toe totoina i se nofoaga tumau, mulimuli ane liliu atu i le vao vao.