Laʻau

E faʻafefea ona faʻaleleia laau i le taimi o aso malolo?

O i latou e alolofa i totonu o le fale, ma o ese mo se tafaoga umi ua leva ona faatalitali i ai, e popole tele e uiga ia latou meaola, e tusa lava pe i ai se tasi e tausia i latou. Ae faʻapefea pe afai latou te faʻagaloina le vai poʻo le eleele faʻafefeteina i fagu fugalaau? Ma afai e te faʻaleagaina se fugalaau poʻo se pusa mo se laau? Ma o le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i lagona o tagata fai togalaau e leai se tasi e tuua a latou fugalaau sili ona fiafia i ai. I ia tulaga, e fautuaina e faʻaaoga metotia faʻamaonia ma metotia e faʻafefe ai laau i le leai o a latou au. Ae ui i lea, ao le i alu le malaga, e tatau ona siaki ma le totoa ia polokalama uma ma ia mautinoa o latou lelei ma le lelei o le faʻavaivai. O metotia taitasi e mafai ona galue i se numera patino o aso, o lea e tatau ai ona e filifilia se tasi e tumau le taimi atoa o lou toesea. O nisi metotia e umi ma ua fuafuaina mo le masina, o isi mo ni nai aso, ma isi mo le 1-2 vaiaso.

Faaaogaina o pale

I le averesi, o lenei metotia e aoga mo le 10-15 aso. I ni nai itula ao le i malaga ese atu, e tatau ona fafagaina uma totonu o le totonugalemu (sei maeʻa ona susu le paluga), ona tuu ai lea o fagu fugalaau i fugalaau lapopoa po o paluga fugalaau. O nei koniteina faaopoopo uma e tatau ona faatumuina i le vai e tusa ma le 5-7 cm po o le tele o suavai suavai. O le pito i lalo o le fugalaau e tatau ona paʻi i luga o le vai pe i ai i totonu i se loloto papaʻu. O lenei metotia o le faʻavaivai i le leai o ni au e aoga mo na o laau e pei o geranium, crassula, pama, chlorophytum, balsam. Latou te le mautonu ma faʻaauau ona feagai ma le leai o se vai, lamala ma le suavai.

Atinaʻeina o le Suʻeina Faʻamatalaga

O lenei faiga e aoga mo le tusa o le masina, o lea e mafai ai ona e alu saogalemu i se malologa umi. E mafai ona e faʻatau "automatering" i faleoloa faapitoa. E aofia ai se tane vai (eseese le eseese), nai masini ole laititi ma se mea e fesoasoani e fuafua ai po o le a le taimi ma po o le a le tele e tuʻuina atu ai vai i laau. E na ona e manaʻomia le setiina o le vai ma e mafai ona e alu i se malaga.

Faʻamasani i fagu palasitika

Muamua, e tatau ona saunia se fagu tasi ma le afa poʻo le lua lita. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se fao umi po o se vevela i luga o le afi, lea e te manaʻomia e fai ai ni pu se lua: tasi i le pito i lalo o le fagu ma le isi i luga o le tapuni. Faʻasuina le fagu i le vai, faʻasolo le pulou ma liliu le ua i lalo. I lenei tulaga, o le a leai se vai inu, o le a fetaui lelei mo laʻau tetele i totonu. E fautuaina e faʻaaogaina aʻo leʻi alu le malaga ma matau le tele o le vai e sau mai pusa palasitika o voluma eseese ma le aofaʻi o aso e tumau ai. E taua le matauina le tele o le vai e maua i le aso. O lenei mea o le a fesoa- soani i tagata taʻitoʻatasi e filifili se ipu e faʻavaivai mo fugalaau taitasi, lea e lava ai vai mo aso aso malolo uma. I lenei auala, e mafai ona e foia le faafitauli o le fafaga mo le 15-20 aso.

Laʻau mama

O lenei auala e faʻafeinu ai ua lautele, ae sili ona fetaui mo ituaiga eseese ma ituaiga o violets. Moni, mo lona faʻatinoga, o le a muamua ona e faʻavasegaina laau i totonu o se fagu fugalaau ma se uila i lalo. O se uila po o se manoa masani e minoi ma e teu lelei le susu i se taimi puupuu e tuʻuina i foliga o se tamai mama i le pito i lalo o le fagu i lalo o le eleele palapala (tasi pito). O le pito lona lua o le maea e pasi i se avanoa i le pito i lalo o le fagu fugalaau ma tuʻu ifo i totonu o se ipu vai, lea o loʻo i lalo ifo. E mamago le wick atoa ma peiseai e toso mai le vai mai le pito i lalo i le palapala ma le laau. O lenei auala e fetaui lelei mo na o laau iti laiti.

E mafai ona faʻavaveina le faʻavaveina o le suavai i se suiga itiiti i lenei auala. I le avea ai o se uila, e mafai ona e faʻaogaina se fusi poʻo se maea e faia i mea gaosia. O le mea sili lava e mafai ona faʻafefe lelei le susu. I le tasi itu, e tatau ona faatofuina i totonu o se fagu vai (mo se faataitaiga, i totonu o se pakete poo se fagu) o loo i luga o se laulau po o se tapuvae, ae tuu le isi i luga o le eleele i totonu o se fagu ma se laau. O se taimi taua i lenei auala o le nofoaga o le tane vai i se maualuga maualuga nai lo le fagu fugalaau. E mafai ona e faʻapipiʻi tonu ia laau i luga o le fola, ma tuu ai punavai o le susu i luga o se nofoa latalata ane.

E fautuaina e faʻataʻitaʻi lenei metotia o le fafa muamua ma fuafua le numera o wicks. Mo se fugalaau laitiiti, atonu e tasi, e tasi le pine, ma mo le tele o fualaau aina, e ono manaʻomia ni kopi. O ia vaiinu e lava mo le tusa ma le 7-10 aso, pe a le malolo le moa ona o le vevela o le ea vevela tele.

I nei aso, e mafai ona e faʻatauina ni faʻagasolo faʻaonaponei faʻaonaponei faʻapipiʻi ma se uila.

Hydrogel

O se vailaʻau eleʻele e aofia ai mea faʻapitoa e mafai ona faʻafefe ai vai i voluma tetele, ona tuʻuina atu lea i aganuu i totonu mo se taimi umi. E mafai ona fefiloi ma le totoina o le eleele poʻo le tuʻuina i luga o le palapala i totonu o se atigipusa, ufiufi i luga o se palapala laʻititi. O mea faapena e faatauina i fualaau aina.