Laʻau

Fuafua ata

Schefflera (Schefflera) - o se laau laititi po o se laau mai le aiga o Araliev, masani i atunuu ma itulagi ma se tau vevela ma faaigoa i le igoa o le tagata lauiloa iloga mai Siamani I.Kh. Fuafua ata. O ituaiga e sili ona lauiloa i le aganuu o le valu-point, o le laau, pei o le susulu.

I lalo o tulaga masani, o le aganuu e oʻo i le 40 mita le maualuga, ma o se potu potu e 1.5-2 mita. O se vaega patino o le laau o laulaau o foliga e le masani ai lea e pei o le pama mafolafola tamatamailima po o se faamalu malu o nisi o lobes dissected (mai le 4 i le 12). I le natura, e fuga mai se laau ma mea e leai ni mea-o faamalu, e aofia ai fugalaau fugalaau o se paʻepaʻe paʻepaʻe, i totonu o le fale, fugalaau atonu e le tupu. O le maualuga o aganuu teuteu e taoto i laʻau matagofie. E faʻaaogaina mo le faʻaogaina o laufanua tetele i luga o le taualuga, ma ua tupu foi i totonu o faʻatoʻaga, pitonuʻu faʻapitoa ma greenhouses.

O lea ituaiga fale, e pei o se seflera, e masani lava ona maua i le tele o fale ma ofisa. O lenei laau o le filifiliga sili lea ona talafeagai mo se tagata fai togalaau amata, aua e matua le lelei lava.

Home Sheffle Care

Nofoaga ma moli

O le nofoaga sili ona lelei mo le fiva, o le a ia lagona ai le mafanafana, o ni faamalama o le faamalama e faasaga i sasaʻe ma sisifo. O le nofoaga o le galueaina ma le maualuga o le malamalama e faalagolago i le ituaiga filifilia ma le ituaiga o laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tutupu fualaʻau lanumeamata i luga o le windowsill i le pito i matu, ma ituaiga eseese i itu i sasae ma sisifo. E tatau ona susulu le malamalama, ae faʻafefe, e aunoa ma le susulu o le la. I le taumalulu, e sili atu le malamalama e manaʻomia, o lea e fautuaina ai e faʻaaogaina moliga faʻaopoopo (artificial). E tatau ona faʻaaogā lamepa o le la (autumn ma le taumalulu) pe afai o le vevela i totonu o se potu ma totonu o le fale e silia i le 18 tikeri Celsius.

I le mafanafana o le masina o le taumafanafana, o le a lagona ai e le susulu le manaia fafo i totonu o le togalaau po o luga o le faletalimalo, ae i ni vaega malulu, faatasi ai ma puipuiga mai le susulu o le la. E tatau ona e iloa o nei faʻataʻitaʻiga e vaʻavaʻai faʻasoleina mo lenei fale. Afai ei ai sau tamaʻi mamoe i laulaʻau, ona ia manaʻomia lea o se malamalama e sili atu nai lo se ituaiga o laulaʻau lanumeamata.

Lulu

O le fua o le vevela mo le faʻatupuina o le siʻosiʻomaga o le vevela e faʻalagolago i le vaitau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tautotogo ma le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei mo le tuputupu aʻe atoa ma le atinaʻe e 18-20 tikeri. I le tautoulu ma le taumalulu - 12-16 tikeri o le vevela, o le vevela maualalo e matautia i le soifua maloloina ma le ola o le fuga i totonu. E taua tele i le taimi o le mafanafana o laau e leʻo tulaʻi i tafatafa o pitonuʻu faʻatoʻa mafanafana poʻo isi vevela.

Ua leva ona maitauina i totonu o potu o loo i ai le ea malulu, o le laau e sili atu ona lelei ma saoasaoa. Ae le o le uiga o lenei mea e tatau ona tuu le ulo i le laau i lalo o vaalele malulu o le ea.

Faʻasa

E manaʻomia le faʻafeinu o le vailaʻau i taimi uma, i le tau mafanafana ma le tautotogo i totonu o vaʻaia, i masina sili atu ona vaivai - i vaega maualalo. Mo le faʻaleleia o le vai, e tatau ona e faʻaaogā naʻo le suamalie, faʻamalieina poʻo le faʻamamaina o le vai i le vevela e latalata i faʻataʻitaʻiga o potu. O le taofiofia o se vaega o le eleele o le a aʻafia ai le matagofie o uiga lelei o le laau, ma le susu tele o le susu i le palapala e mafai ona oʻo atu ai i lona faʻamalolo ma le oti o le fugalaau atoa. O fua o le vevela o le ea ma le eleele i totonu o se fagu fufulu e tatau ona tutusa.

E mafai ona tupu le taʻavale i le faʻaaogaina o le hydroponic metotia.

Faʻamamaga o le ea

O le laʻau lauulu teuteu e fiafia i le maualuga o le susu. Mo le tausia o sea tulaga maualuga, e mafai ona e faʻaaogaina se fata faapitoa ma le susu susu pe faʻalautele le ele. O le faʻaleleia o taimi masani e tuʻuina atu ai fualaau faaopoopo ile susuga. O ia ituaiga vai e faia i le suavai malu, vai mafanafana ma le vevela o le 20-22 tikeri Celsius 1-2 taimi i le aso.

Soo

O le eleele mo le totoina o laumei e tatau ona mama, sina malie. O le tuufaatasiga o le mea e sili ona talafeagai: tasi vaega o le humus ma le oneone oneone lelei ma vaega e lua o eleele eleele. O le isi suiga o le mea e sui ai: 3 vaega o le lauʻeleʻele poʻo le eleele faapalaga o loʻo faʻafefiloi ma le 1 vaega o le peat ma le 1.5 vaega o le oneone paʻu.

Fertilizers ma faʻamaʻi

O laʻei pito i luga luga o laʻau toto e fautuaina e faʻaaoga e le aunoa ma se vaeluaga o le lua vaiaso i le taimi atoa o le tuputupu ae, e amata i le amataga o le tautotogo ma faaiuina i le tau faaiu o le tautotogo ma le fafaga.

Suiga

O le faʻatoʻaga o le Shefflera e fautuaina i le amataga o le tautotogo i le lua tausaga. O se fugalaau fugalaau fou e tatau ona sili atu le mamafa nai lo le tele o le muamua, ona o le tausiga lelei, o le a vave ona tuputupu aʻe le tamaʻi mamoe. Ole suavai lelei e tatau ona faataatia i le pito i lalo ile vaega ole 2-4 simita.

Teuteu

O le fua o le suauu e gaoioi le le lelei i le teuteu; Mo le faia o se laʻau lush ma le pala, ua fautuaina e totoina ni fualaau aina i totonu o le tasi fugalaau fugalaau i le taimi e tasi.

Faʻasologaina o laupepa

Fanauina o fatu

O le luluina o fatu e mafai ona faia i le amataga po o le ogatotonu o le taumalulu. E mafai ona saunia le paluga eleele ile fale. E tatau ona aofia ai le tasi vaega o le oneone, fanua laupepa ma fanua eleʻele, poʻo vaega tutusa o le oneone lelei ma le peat. O lea ituaiga mea e tatau ona faʻamaonia ao lei faʻaaogaina. O mea e manaʻomia mo le fatu e tatau ona saunia mo le totoina. E fautuaina ia laʻau ia faʻafefete i le vai i le vevela o le potu faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le zircon poʻo le epin mo 2-3 itula.

O le eleele e sasaa i totonu o pusa totō toto, o fatu e tanumia i le 8-10 inisi, i le taimi lava e uma ai le lulu, e tele le suavai ma tuʻuina atu i se potu mafanafana ma le tumau o le vevela o le 20-24 tikeri. O le tausiga o vailaau e aofia ai le faʻaleleia masani ma le faʻaleleia. Pe a totoina fatu i totonu o se tamai fale kiona ma le vevela maualalo, o le faagasologa o le tupu mai o laau laiti e tupu tele vave.

O fualaau ma 2-3 lau o loʻo aʻafia i totonu o koniteina taʻitasi ma ola aʻe mo le tolu masina i le vevela pe a ma le 20 tikeri, pe a uma ona totoina i totonu o se potoa telē ma siitia atu i se potu pupula ma le vevela o le 14-15 tikeri. I le autumn, o le totoina o laau toto e faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o auala.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Mo lenei metotia, ave ni togi tuʻufaʻatasia, togafitia i latou i le heteroauxin ma totōina i totonu o se fasi oneone oneone i totonu o se tamai fale-moli ma le faʻavelaina o le mafanafana (poʻo le ufiufi i se fagu tioata) ma se mea e tatau ona faʻaalu ai alavai. O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu ae e 20-22 tikeri. Mo le faʻavaeina o se aʻa atoatoa, e tatau ona faʻamamaina le vavave i se taimi talafeagai, faʻaleleia ma tuʻuina atu i ai le malamalama lelei. A maeʻa ona totoina, e mafai ona faʻapipiʻiina ia tipi i totonu o ipu taʻitasi.

Faʻapenaina i luga o le ea

O lenei auala e faʻaleleia ai e talafeagai lelei mo laʻau tetele ma e faʻaaoga i le amataga o le tautotogo. I luga o le paʻu o le ogalaau, e tatau ona faia se tamai faʻaogaina, ufiufi ai i itu uma ma le susu o le susu i totonu o se vaifofo ma faʻafefiloi i le afifi palasitika. O le vaifofo ua saunia mai le 1 lita o le suavai ma le 1 kalama o mea faʻapitoa o minerale. E tāua tele seʻia oʻo ina oʻo mai aʻa i le nofoaga o le faʻasaina, o le sphagnum moss o loʻo tumau pea lona faʻaleleia lelei.

O aʻa muamua e tatau ona foliga mai pe a ma le 2-3 masina, ma a uma le taimi tutusa, o le pito i luga ma ona aʻa e mafai ona vavae ese ma totoina i totonu o se koneteina. E fautuaina le ufiufi o le tumutumu o totoe i le susu ma faʻamautinoa le faʻafefeteina lelei seia oʻo ina maua mai ni pine talavou i le faʻafeinu masani. O pupu vine ua totogo o le a liua le tumutumu i se tulaga fou o ni fofusi.

Maʻi ma meaʻai

O mea faʻavevela e ono tulaʻi mai o ni pusi miti, aphids, ma iniseti. Ina ia faʻaumatia i latou, o le pulupuluina o vailaʻau "Aktara", "Akarin" e faʻaaogaina. Ona o le maualuga o latou vailaau oona e fautuaina ai le faʻaaogaina o se manava i le taimi o togafitiga o laau toto.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

Leai se maʻi e masani ona afaina ona o le solia o tuutuuga o le taofia ma le le tausia lelei. E matua nofouta lava o ia i le faʻavaivaia o le vai i le eleele ma le le lava le malamalama, ma e le fiafia foi i osofaʻi faafuasei i le vevela o le ea (mai le itiiti ifo i le maualuga) ma le ea malulu i totonu o le potu.

  • O le paʻu o laʻau e tupu i le maualuga o le vevela o le ea i le potu i le taumafanafana ma le maualalo o le vevela i le taumalulu. E le gata i lea, e mafai ona paʻu lau laʻau ma le tele o le eleele.
  • O le ogatotonu o laʻau laʻau ua mou atu pe ua avea ma lanu pupula i lalo o le malamalama le talafeagai. O le le lava ma le tele o le malamalama e afaina ai foi le laau.
  • O le afaina o le aʻa e aliali mai ma se faʻaauau pea o vai faʻavaivai i le palapala.
  • Faʻasalaina fautuaga o lanu uliuli e aliali i luga o le laau ma le leai o se susu i le palapala ma le ea malulu i totonu o le potu.

Ituaiga ma ituaiga o laupepa

O le valu o laulaau o le ata o le Scheffler

O se vaaiga ma se faatulagaga le masani ai o laulaau laulaau. O loʻo faʻamaluluina ia petio ma se kulimi kulimi, o laulaau e le faʻamalosi, ma le 8-12 laulaʻau faʻaloloa, e oo i le 40 centimita le umi ma e tusa ma le 10 inisi le lautele. O le pito i luga o paʻu pepa paʻepaʻe e susulu i le tele o lanu lanumeamata.

Faʻasolo le pama

O lenei meaola na aumai mai Niu Sila ma e fai ma sui o laau e tolu i le valu mita le maualuga ma lau paʻu 15-30 centimita le umi i luga o petioles umi (7-20 centimita le umi). Fuga i le papaʻe paʻepaʻe - faamalu.

Fuafua le laau

O le ituaiga o le laau e maualalo le maualuga, e aofia ai se ogalaau saʻo ma se fuainumera tele o lau o le lanumeamata po o le paolo lanu enaena ma le mea e le totogia e tuua le 15-20 inisi le umi. E aofia ai le tele o ituaiga ma ituaiga eseese e ese i le lanu ma le tele o lapisi laʻau, o le tetee atu i meaola faalafua ma faʻamaʻi, faʻapea foi manaʻoga tau tausiga.

Le susulu o le ata

O ituaiga sili ona tautaua ma lauiloa i le aganuu ma se pusa malosi malosi, o le peti tele lanu mumu-lanu, laʻau lanu lanumeamata lanulaulaula ma se lanu susulu ma vela vevela. E eseese ma lanu samasama ma samasama-lanumeamata.