Laʻau

Tausiga tatau mo echmea i le fale

O le tele o fai togalaau e totoina laau toto i fafo. E aofia ai lauiloa na mauaina se fugalaau o Ehmeye manaʻomia ai le gauai faapitoa i le tausiga o le fale.

Faamatalaga ma uiga, fugalaau

Ehmeya o se laau toto, Bromeliad aiga. O le fanau mai o le fugalaau o Pasila.

O se laau e pei o se rosette o laʻau oona, ma se uumi umi. Peduncles ma laulaau e mafai ona ese lanu, eseese mai le tasi. E mafai ona suia ma faigofie.

E oʻo atu i le maualuga o le afa mita. Autu Echmea e taatele i Amerikalea e sili atu ma le 100 ituaiga.

Ehmeya o se vailaʻau oona, na o fasi paʻu o loʻo i ai sina fuainumera o mea oona. E masani lava ona maua i laulaʻau, o le mea lea, pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi, e tatau ona fufulu lima. E mafai ona aliali mai i luga ia i latou faʻafitauli o le tino.

E tatau ona maitauina lenei mea o le laau e ola lelei i totonu, o le tupu tupu e na o le 1 le taimi i le tausaga. Ae o le toesea e faapea a uma ona fuga, e mate le fugalaau.

Mo le tele o fugalaau ma le tuputupu ae maualuga, E tatau ona faia le tausiga lelei mo Ehmeya. E aofia ai:

  • lava le malamalama;
  • suāuʻu lelei;
  • mafanafana lelei, vevela;
  • laʻei pito i luga.

O le tausia o se laau tele o le a le faigata tele mo se amataga, o le mea autu o le tausisia o mea uma e manaʻomia le tausiga.

E uiga i le tuputupu ae ma le tausiga o le echmea:

Aiga Tuputupu Aʻe

O lenei ituaiga o aiga o le aulotu totoa sili atu ma le 100 ituaiga. O mea masani masani o loʻo ola i totonu o:

Weilbach

O le atunuu moni o lenei ituaiga o Pasila. O le laau e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 50 cm. O lau lanu mumu, o loʻo i ai ni mea laiti i luga o le pito.

E mafai ona oʻo atu i le 15 cm le inflorescences. O le fuga e tupu ia Mati ma e oʻo ia Setema.

Aechmea weilbachii

Faanatinatiina

O laulaʻau e aoina i totonu o le soʻo, 60 cm le umi, e oo atu i le 5-7 cm lautele, o loʻo i ai ni fomai i luga o le pito. Inflorescences e 30 cm le umi. Pink, ma palu fua.

O fugalaau i luga o le pale ei ai se lanu mumu. Faigofie ona faʻasalalau ona o foliga mai o le fanau, ona o aʻafiaga.

Aechmea fasciata

Taofia

O loʻo i ai se rosette o lau, lanu meamata. I le pito o se 'au faʻamalosi. E maua mai ai se uumi umi, i le tulaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O se mea uiga ese o le puipui o loʻo ufiufi i fuga papaʻe.

Aechmea caudata

Pueina

Rosette e aofia ai laulaau e oo i le 15 fasi vaega. O laulaau e lamolemole, e oʻo atu i le maualuga e oʻo i le 40 cm, ma le lautele e oo i le 2 cm. O ponuncles e mumu, e oo atu i le 20 cm.

Aechmea recurvata

Sue

O laʻau mama e aoina i totonu o se soʻo, e oʻo atu i le 1 mita, e oo i le 7 cm le lautele. E iai vao talatala i pito. O le faʻailoga e aofia ai ni nai laina, i le foliga o se taliga, samasama.

Faʻailogaina mumu mumu. O se uiga iloga e tupu i le taumalulu.

Aechmea comata

O ituaiga uma o laau totino ei ai o latou lava foliga uiga ese, e tusa ai ma le lanu o laulaau poʻo laʻau. E manaʻomia ei latou taʻitoʻatasi ona lava tulaga tuputupu aʻe.

Tulaga mo le totoina o se fugalaau

Mo le alualu i luma alualu i luma o se fugalaau i luga o le windowsill, e tatau ona ia faia ni tulaga sili ona lelei:

  • vevela
  • moli;
  • faʻafiafiaina
  • lele.
O le vevela lelei mo Ehmeya i le vevela o le potu o le a mai le 20 i le 25 tikeri i le vaitau o le taumafanafana. Ma ao faagasolo le vaitaimi o le taumalulu i le taumalulu, e le tatau ona pau i lalo o le 15 tikeri, a leai o le a mate le laau.

I le taumafanafana, e fautuaina le laau e ave i le ea fou.. E fesoasoani tele i le fugalaau e tupu malosi atili, e i ai sona aafiaga lelei i le tuputupu ae ma o loʻo aʻafia e mea uma e maua ai meaʻai.

Tropical Ehmeya e fiafia i le susulu o le la. O le mea lea, e tatau ona e filifilia se nofoaga lelei. Ae e tatau ona e aloese mai le susulu o le la, a leai o se mu i luga o laulaau e ono aliali.

E tatau ona e filifili se nofoaga lelei-malu poʻo se vaega ole malu, aloese mai le susulu o le la

I lenei tulaga, e tatau ona ufiufi le fugalaau i se ie puipui poʻo se pepa. I le taumalulu, mo le fugalaau e te manaʻomia e faia ai faʻamalama faaopoopo.

E mafai e Ememeya ona ola lelei i se paolo, naʻo le lanu o laulaau o le a suia, o le a sili atu ona pogisa.

Mo le fugalaau, e tatau ona mautinoa le maualuga o le suavai. I le taumafanafana, e mafai ona faʻafefeina ai le lāmala. I le taumalulu, e tatau ona faateleina. Aemaise lava pe afai o le pusa ma le laau e latalata i paipa afi.

Ina ia faia lenei mea, e sasaa ifo le iliili i totonu o le apa ma sasaa le vai, ona tuu ai lea i luga o le fugalaau se fugalaau. Manaomia e manatua o aʻa e le tatau ona fesootai i taimi uma ma le vai, atonu latou te pala.

E faapena foi O laʻau Ehmei e tatau ona faʻamamāina i taimi uma i se laʻau susue aveese le pefu ma faʻalautele le faʻamalolo. E tatau ona fufulu fugalaau i aso uma. I le taumalulu, o le pulupulu e lava le 1 le taimi i le vaiaso.

Auala e tausi ai: laʻasaga o le tausiga

I le faaopoopo atu i tulaga uma, tausia ia Ehmeya o le:

  • laʻei pito i luga;
  • fafaga;
  • teuteuina
  • toe gaosia.

Laʻei pito sili

E manaomia e le laau manaoga masani. E tatau ona faia ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le masina. E tatau ona faʻafefete faʻamaʻi i le vai ma faʻafeinu ai ina ia le mafai e le vai ona ulu atu i fafo, a leai o le fugalaau e mafai ona oti.

I le taimi o le fugalaau, e tatau ona faʻaluaina le fale faalua i le masinalea o le a faʻalautele ai le vaitau o le fuga. I le taimi o le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le fafaga.

A itiiti ifo ma le 1 le taimi i le masina, e manaʻomia le fafagaina o le fugalaau, i taimi o fugālaau - 2 taimi i le masina

Faʻasa

Faʻasalaga o le laasaga taua i le tausiga o se fugalaau vaomatua. Ehmey e tatau ona faʻafeinu i aso uma i aso uma, aʻo solo le palapala. I le vevela vevela, e sasaa atu le vai i totonu o se pusa afi, ona faʻafefe lea o le palapala.

E lelei le faʻaaogaina o le vai i le vevela o le potu.

I le taumalulu, aua nei sasaa vai i totonu o se pusa, ae na o le sasaa atu ile palapala. A leai, atonu e pala le laau, lea o le a oʻo atu ai i lona oti.

Teuteu

Trimming Ehmeya i le fale e sili ona lelei pe a maeʻa. Na o le fafo ua maeʻa ua vavae ese.

E le manaomia le vavaeina o le pononcle, e mou atu. O laʻau foi e le tatau ona aveeseina pe a fai e mamago ma pala.

Toe faʻaleleia: auala e totoina ai tamaiti, toto fatu

E pei lava o laau uma i totonu, Ehmey e mafai ona faʻalauteleina i ni auala se lua: fatu, tamaiti.

I le auala muamua o le faʻaleleia, o le olaola e tupu pe a mavae le 4 tausaga pe a uma le germination o fualaau.

O fatu e totōina i atigi pusa ma le eleele malamalama ma le matala. Faʻamaualalo i se pulu moli ina ia le fufuluina fatu. O pusa na ufiufi i se ata tifaga i luga ma tuu i totonu o se mea e susunuina. Faʻaauau ona aveese le ata tifaga mo le lele.

A maeʻa le faʻaalia mai o fuālaau muamua, e tatau ona aveese le ata. Pe a oʻo atu le laau i le maualuga o le 4-5 cm, e faʻafeʻe i ni ipu eseese.

Pe a faʻaleleia e le fugalaau le fugalaau, o le a amata ona tupu le vave tupu mo le 2 tausaga o le ola. Auala e totoina ai tamaiti: ia faia lenei mea, ia vavaeese ma le faaeteete le vavaega ma se naifi malosi ina ia le faaleagaina le aʻa. I le isi itu, o mea toto i totonu o ipu kuka.

E sili atu le amata faʻalauiloa i lenei auala ia Mati. O se mea e manaʻomia faapitoa e masani ona faʻaleleia lelei tamaʻi papaʻe.

E faʻafefea ona vaʻaia tamaiti Ehmei i le fale:

Faamai ma le Puipuiga o Faamai

E pei o le tele o laau i totonu, e mafai ona aʻafia echmea i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi.

O le faafitauli sili ona taatele o ituaiga uma o Ehmey e le talafeagai le tausiga: o le suavai mamafa ma le maualuga o le vevela.

I fafo o le laau e le tatau ona faʻavaivai i taimi uma. E mafua ai le oti o le fugalaau.

E faapena foi o le laau atonu e vaivai ma laugogoLe mafuaʻaga mo lenei mea e le lava le susu. I le le lava o le malamalama, o laulaau i ituaiga ituaiga eseese e mafai ona maua ai se lanu mūmū.

Manua faʻamaʻilea e mafai ona afaina ai fugalaau vevela e taua:

  • aʻa anufe;
  • fua puipui;
  • aʻa aʻa;
  • aphids.

O le faʻaaogaina o nei mea e le faigata. Mo lenei o le tele o iniseti o loʻo faʻatau atu. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, ua sosolo le laau ma faʻafeinu.

O faʻamaʻi sili ona afaina o le fugalaau: aphids, iniseti iniseti, aʻa moa ma anufe

Aisea e le fuga ai le meaola ma le mea e fai?

Ehmeya o se fugalaau teuteu ma matagofie fuga i le taumafanafana uma, seia oʻo i le taumalulu. Ae e mafai ona taofi le toto o le laau.

Aisea ua tupu ai lenei mea? Ona o ni mafuaʻaga:

  1. Tele le vevela.
  2. Le lava le susu.
  3. Pusa le talafeagai i le tele.
  4. Le lava le la.
  5. Le lava le ea.
  6. Vaʻaia le suavai.
Ina ia mafai e le fugalaau ona vave faasao le peduncle, e tatau ona tuu i se ato ma se apu, ona nonoa lea. A mavae 2-3 vaiaso, e tatau ona maua e le laau le lanu.

O le tausia o se vaomatua ua taʻua o Ehmeya e aofia ai nai feau laitie tusa lava pe o se mea e mafai ona faia.

Ae o le fugalaau o le a faʻafetai i lē e ana ma lauulu matagofie mo se taimi umi, ma teuteu totonu foi o lou fale.