O le togalaau

Seti i le atunuu BlackBerry Giant

BlackBerry Giant - o se ituaiga e iloagofie e laʻau tele ma le faʻafitauli o maʻi. O lenei laʻau faʻapitoa e aʻafia ai le aiga Rosaceae. Afai e te tausia lelei le laau, i le aluga o taimi, o le a faʻafetai ia te oe i fualaau suamalie.

Faamatalaga o le tele o le BlackBerry Giant

O le Giant eseese o loʻo faʻaalia i le tele o fualaau aina. O le fua o fualaau mai le vaomatua e tusa ma le 30 kilokalama o vine. O le isi avanoa i lenei vasega o le tetee i le maualalo o le vevela (e oʻo i le - 30 ° C). Ma o le uiga o lenei mea e mafai ona tupu aʻe ai vaovao i le itu i saute ma matu.

BlackBerry Giant e masani ona fenumiai ma le BlackBerry Bedford Giant. Pau lava le eseesega o le tele o vine.

O le vao umi e iai ona malosi 1.5-2.5 mita le umi. I le amataga o le taumafanafana, ua ufitia ai upega i ni paʻepaʻe paʻepaʻe tetele. O le fuga o le fugalaau ua maua mai ai ni fua lelei, talu mai lenei taimi e toetoe lava a leai ni malulu matuia. O le laau e fua mai i le tausaga lona lua, mai ia Iulai ia Setema. O faʻasologa faʻasolosolo o loʻo i ai se foliga faʻasolosolo lautele. I le faagasologa o le faasolosolo lelei, o le lanu o vine e suia: mai le lanumeamata i le lanu enaena. O fua matuʻatoʻa fua e maua ai le paʻu lanu uliuli ma le lanu violē.

Faʻamatalaga o faamanuiaga o le BlackBerry Giant:

  • suamalie - lanu paʻepaʻe lanumoana;
  • suamalie suamalie manaia ma sina manogi vaivai;
  • keke suamalie;
  • faʻailoa mai ai le tofo telefoni.

O fualaau suamalie e mafai ona 'aina fou ma faʻaogaina mo le gaosiga. O vaomatua e lelei mo le faʻamaisaina mo le taumalulu, faʻapea foʻi ma le faia o siaki ma faʻasao. O latou o se faʻaopoopoga lelei i compotes, pastries ma isi meaʻai.

Ole tauvaga faʻafefeteina e tauva i le sauniuni o ava malosi. O le pule o lenei aganuu o se faleteuoloa taua o vitamini ma minerale. E faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, faʻasaina le toto maualuga, faʻaleleia faiga faʻavae i le tino. Talu ai o le suasami suamalie e iai mea faʻapitoa, e masani ona faʻaaoga e faʻamalolo ai manuʻa.

Faatasi ai ma le tele o tulaga lelei, ei ai se nofoaga mo na o le toe foi mai - o le laau e fiafia tele i le susu, o lona uiga e faigofie ona maua i eleele mama. O le le lava le tele o le suavai e faʻaitiitia ai lona gaosia ma mafai ona oʻo atu i le oti.

Totoina o se blackberry

O le totoina lelei ma le tausiga lelei o vao o le a maua ai ia oe fua aoga e oo atu i le isi seleselega. O le totoina o laau e faia i le tautotogo ma le autumn. E sili ona lelei le totoina o fatu pe a uma le taumalulu, aʻo lei amataina le vaitau vegetative. I le gasologa o le vaitau, o le a maua e le aʻa se taimi e tuputupu aʻe ai malosi, lea o le a fesoasoani i le vao e faigofie ai ona ola i le tau malulu. E faatagaina le totoina o se blackberry i ni nai vaiaso ao leʻi oʻo i le malulu, ae le o mulimuli ane, ina ia puipuia mai le oti. O le totoina vave o le togavao e faia i itulagi ma le mafanafana mafanafana.

I cartridges e mafai ona totōina totō uma vaitau.

Blackberry Giant o se ituaiga e le mafai ona atiae masani i le paolo. A filifilia se nofoaga mo se laau, faʻalogo lelei i le faʻaleleia o nofoaga mafanafana ma le penumbra. O mea e sili atu ona faigofie i le palapala, i lenei itu, o le Giant e le o se mea fiafia ma lagona le lelei i le loam (o se gaʻo vaivai). Ae e ui lava i lea, e le fautuaina e faʻaleagaina le mamafa o le eleele ma eleele susu, aua e mafai ona afaina ai le laau.

I le taimi nei, o faleoloa faʻapitoa e ofoina atu se tele o filifiliga o fualaau faila, ae ina ia maua ai se seleselega tele, e tatau ona e iloa po o fea laau e sili ona lelei e faatau. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua fautuaina le au fai togalaau ina ia gauai atu i le matua o le gaʻo ma faʻatau le tele o vao vevela ma se aʻa malosi. O le tasi le tausaga le matua o laʻau laiti ma aʻa laiti, ma e lua-tausaga le matua (40 cm le maualuga) e maua mai i le tolu aʻa o le 15 cm ia taʻitasi.

Tuputupu ae ma le tausia o se Blackiant Giant

E ui lava i le mea moni e faapea o le Giant eseese e le o se mea alofa, e tatau pea ona matau le tekinolosi.

O le faailoga autu o laau totogogo o le mutia ma le mea enaena.

Faʻasa. O le aʻa e sili ona loloto, o le mea lea e tatau ona faia le fafaʻaga i aso uma i aso fitu. O le tausisia o lenei tulaga e faʻamalosia i le taimi o le vaʻaiga ma le vavao. E tusa ma le tasi le pakete vai e tatau ona liligi i lalo o le tasi togavao.

Laʻei pito sili. O Chernozem e tatau ona faʻamaʻaina i le tautotogo ae naʻo le tuufaatasiga o le nitrogen (urea i se fua faatatau o le 10 kalama i le 5 lita o le vai). E fautuaina e fafagaina le eleele mativa ma Kemira Plus (20 kalama i le 10 lita). A o faagasolo le vaitaimi o le tuputupu ae o fualaau aina, e fautuaina e gauai atu i luga o le faapaleina o le sulfate sulfate, i le aofaiga o le 30 kalama i le 10 lita o le vai. Mo le tasi sikuea mita o laau, e le sili atu ma le ono lita o le mafaufau e tatau ona faʻaaogaina. O se isi mea lelei i minerale o le efuefu (200 grams / sq mita). I le autumn, o le palapala ua faʻamaoaigaina i le superphosphate (35 g / 1 m2), nitrophos (30g / 1 m2), sulfate sulfate (30 g / 1 m2). Aua nei galo e uiga i organics: i le taumafanafana - mullein ma moa moa, i le tautoulu - humus.

O le tasi vae tolu o se faʻatoʻaga faamanuiaina e faʻatatau i le fafagaina.

Faʻatulagaina o le lagolago. Ina ia mafai ona foliga lelei lenei ituaiga blackberry ma maua se seleselega lelei, e tatau ona e tausia le lagolago. O le faʻapipiʻiina o ia fausaga o le a foia ai le faafitauli o le fausiaina o siama faʻaleagaina ma faʻamautinoa ai e oʻo lava i le faʻatulagaina o pupu.

Laʻau ma le sauniuniga mo le taumalulu

Pe a fausia se toga vao, e taua le manatua e fua mai i le tausaga lona lua o lona olaga. I le vaitau muamua, e mataituina le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe ma le fatuga fatu. O le tausaga lona lua - o le seleseleina saʻo ma le oti o le fatugaʻo. O le mea lea, a oʻo i le afiafi o gutu, e tatau ona faʻataunuʻu ma le faʻaeteete ia vao - o puʻe vaivai e faʻaumatia, ma oi latou e fiafia i fua o le a aveesea atoatoa. O le iʻuga, o loʻo tumau pea le vaomatua o 8-10 lālā malolosi, faʻatasi ai ma le faʻavaeina o meaola. A maeʻa le taumalulu, ona tatalaina lea o fugālaau tuai ma faʻapipii i luga o le ala.

E ui lava i le mea moni o lenei ituaiga o le malulu, e masani ona fautuaina e le fai togalaau le vavalalata o le togavao. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo: o laʻau o loʻo taatia i luga o le eleele, fufuluina i vaomago ma le faʻamafaʻailoga (e mafai ona e faʻapipiʻi meafaitino, lau o sana, sawdust).

I le taimi nei e te iloa uma mea faʻalavelave o le tausiga ma le galueaina o le Blackberry Giant, e mafai ona e mauaina se seleselega o fualaau matagofie ma lelei. Ua lava le usitaʻia o tulafono faavae ma o lau togalaau o le a faʻatumuina i se fatu tulaga ese.