O le togalaau

E faapefea ona teuina pateta?

O aso nei, o pateta o loʻo i ai se tulaga maualuga i le lalolagi pe a uma le gaosiga o fualaʻau o se fualaau aina. E sili atu i le afe ituaiga meaʻai o le Potatoes e faʻaleleia mo le totoina i tulaga eseese o tau, i luga o konetineta eseese. Ae ui i lea, mo le tausaga atoa e faʻaaogaina i meaai ma faʻalautelega, e manaʻomia e le aganuu se teuina mo se taimi umi. E mafai ona lelei le teuina o pateta, i ni ato faʻapitoa, e mafai ona faʻamauina lelei mo le 8-10 masina. I lenei tusiga, o le a matou taʻu atu ia te oe le auala e teu ai oe lava poʻo le faatauina o pateta.

Auala e teuina ai pateta.

Taimi e selesele ai le patoto mo le teuina o le taumalulu

O le totoina o pateta i luga o la latou faatoaga, e masani lava ona eliina e le fai togalaau vao ma palasi lanu pe selesele vave mo le faaaogaina i aso taitasi.

Mo le teuina o le taumalulu, o le vave aoina e le faʻamautinoa ai lona teuina lelei. E tatau ona teuina ni fatu lelei-mama, lea e tatau ona faia ai fua nei.

  • O se fualaau o le pateta e amata ona fai pe a malogo lau o pito i luga. O le taimi matua e tusa ma le 3-4 vaiaso. A o faagasolo lenei vaitau, e faʻamamago ma paʻu i luga, ma o le masini ma isi mea e faʻapipiʻi i totonu o le suka, tuʻuina atu se tofo ma se manogi i ituaiga taitasi.
  • 1-2 vaiaso aʻo lei seleseleina, ua faʻamamaina palapala mago. O loʻo tuʻuina le patatoes i le eleele mo le matua. O le pateta ua ufiufi i se paʻu mafiafia, ma fai ai foliga matagogo.
  • O le totoina o pateta e amata i le vevela o le la, ina ia maua ai e le tubers le taimi e malolo ai i le la, ma pe a maeʻa ona gaosia - ia mo sina taimi i le paolo.
  • I nofoaga vevela, o pateta ua totoina atoa i le eleele, ma o loʻo sili atu le aoga o fualaʻau e fuafua ai le taimi o le eli e ala ile tau.
  • O ituaiga pateta vave e seleseleina ia Iulai-amataga o Aokuso, ala - mai Aokuso 10-15 seia oo i le faaiuga o le masina. Late - i le tolu sefulu tausaga o Aukuso - o le afa muamua o Setema. E le aoga le teuina o pateta i le eleele umi: e ono amata timuga timu. O le fatu o le a maua ai le tele o le susu ma faʻaitiitia le tausisia o le lelei i le taumalulu. Faatasi ai ma se lamala umi, e mafai e tubers, i se isi itu, ona le maua le susu, ma le soona suamalie.

O le faatauina mai o le pateta mo le teuina mo le teu oloa e manaomia le faatauina mai o se tasi ituaiga. Laʻau lelei e teuina ma le lanu samasama. Eseese ituaiga (foliga vaaia, lanu o le pulupulu) o loʻo teuina i pusa eseese. Aʻo leʻi faʻatumu paluga mo le teuina, e tatau ona faʻamago i le ea mo le 1-3 vaiaso, puipuia mai latou mai le susulu o le la ina ia latou le liliu lau lanu meamata. O isi tulaga e teuina ai e tutusa lava ma le tupu tutoatasi.

Saunia o pateta mo le teuina

Ina ia lelei le faasaoina o pateta e ola i le fale mo le aiga seia oʻo i le isi vaitau, e tatau ona saunia le tubers mo le faʻatulagaina pe a uma le seleselega.

  • O 'ololi uali ua faʻataʻapeʻapeina mo le tele o itula i le la ma mafai ai ona faʻamago. O ave o le Ultraviolet o le a faaleagaina ai se vaega o le siama-bacterial infection.
  • I le luluina o fatu mai le eleele, o loʻo faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ma faʻavasegaina i vaega ninii: lapoa mo meaʻai, auala mo le toe gaosia, laiti mo manu felelei ma manu (pe afai ei ai). O faʻamaʻi pipisi ua vavaeese ma faʻaumatia, aemaise lava le faaleagaina i le tuai o le paʻu, o le kanesa ma isi maʻi faʻamaʻi ma siama.
  • Faʻasalalauina pateta o loʻo faʻapipiʻiina i vailaʻau faʻapitoa (phytosporin, bactofit, ma isi), faʻamago i le paolo, faʻatumu le fagu ua saunia mo le teuina ma tuʻu i le teuina.
  • Ina ia faʻasaoina le tele o le palulaʻau lelei, e sili atu ona lelei le ola ma teuina se ituaiga tele o ituaiga o meaola ma meaʻai. Ae i le taimi o le teuina, latou te le manaʻomia ona faʻafefiloi, talu ai o ituaiga taʻitasi e taʻitasi i ona tulaga saogalemu.

O ituaiga muamua e le o teuina mo se taimi umi ma o le a amata i le masina o Novema ona amata ona siosiomia, aveesea lo latou tofo ma le talafeagai mo le faaaogaina i meaai. Tuai ituaiga e teuina mo na o le faʻalauteleina.

Pusa pusa pusa

Tulaga o le teuina o le patato

Mo le faʻapipiʻiina o pateta lelei, e tatau ona fetaui lelei mea nei.

I soo se ituaiga o teuina, ia tumau le malulu o le ea i totonu + 2 ... + 4 ° С. I lenei vevela, o le pateta ua malolo - e le aʻafia ai aʻa ma e le malolo. O le maualuga o le vevela e faʻaleleia ai le liua o le suka i sugars, ae o le maualuga o le vevela e mafua ai le faʻavaeina o aʻafiaga. O le teuina e tatau ona maua ai le vevela mo le vevela o fua, ma le mafai ona fai fua pe a suia. Afai e vave alu le vevela, tatala le ea, faatulaga le lele.

O le suavai i le potu e teu ai pateta e le tatau ona sili atu ile 70-85%. Ina ia fuafua, faʻapipiʻi se hygrometer i totonu o le potu. O le siʻitia o le faʻamamafana e fesoasoani i foliga vaaia o mamanu. Ua faʻamagoina le ea i totonu poʻo le faʻaleleia.

O le pito i lalo o le teuina o le pateta e tatau ona ufiufi i le oneone, e sili ile lapisi, tamaʻi lapisi, lapisi, isi mea eleʻele. O le pito i lalo o le pulou ma isi ituaiga o meaʻai e le tatau ona faʻamaina, ufiufi i le linoleum, sima lamolemole, palu ma isi mea tutusa, aua o lenei mea e faʻaleleia ai le susu, lea e mafua ai siama ma isi faiga le lelei.

Ole fale teuoloa e le tatau ona i ai le malamalama ma le uumi o le moli. O le malamalama e fesoasoani i le gaosia o le vevela vevela i le pateta. O le faʻaaliga mai fafo o le gaosiga o le solanine o le lanumeamata lanumeamata po o le lanumeamata lanumoana o le tui. O ia pateta e le talafeagai mo le taumafa tagata.

Ina ia lavea pateta mai meaola faalafua ma faamaʻi, e tatau ona e sauniuni ma le faaeteete le potu ma, ia tusa ai, ia faatulaga fatu i totonu o se pusa talafeagai.

  • Faʻasaʻo le faleoloa mai meaola faalafua mai fafo: mio, kio, slugs.
  • Faʻaleagaina fale mai se faʻamaʻi-siama (faʻamaunuʻu faʻamafana pe na o ni molī o le sulfur i luga o se fata uʻamea pe faʻaaoga isi metotia o le faʻamaʻiina o le potu).

Ituaiga o le Teuina

Afai e mafai e le eria, e tatau ona fau fale, fale teuoloa, lalo ole eleele, lua o fualaau faisua ma isi tulaga faapitoa faapitoa e teu oloa i le taumalulu. Ua faʻapipiʻiina i ai ni fata faʻapitoa, ua faʻapipiʻi paleni i luga o le fola ina ia mafai ai e atigipusa ma oloa mai itu uma ona iai le fefaʻatauaiga saoloto.

E sili atu le faigata ona tuʻuina atu le tau maluluina o fualaau faisua i tagata fai togalaau-o loʻo nonofo i le taulaga, o latou fale e teu ai mea mamao. E tatau ona fetaui ma se loggia poʻo se faletupe mo le teuina. I lenei tulaga, teuina i taga, upega ma atigipusa, e oʻo lava i ie ufiufi tuai, e le fetaui. E sili atu ona aoga le faia o pusa gaosi laupapa mo le teuina o pateta ma isi fualaau faisua. O mea uma e faia e le tagata lava ia e faia i mea e fai i laupapa e tatau ona vali e puipuia mai le susu mai fafo.

O le faʻapipiʻi faigofie i luga o le faletito, loggia, i totonu o le alalaupapa e mafai ona faia tutoatasi i foliga o se atigipusa / pusa ma puipui faʻalua, pito i lalo ma tapuni. O le fagu vevela o se fale poʻo se fale talimalo faʻalelei e sili atu ona manaia ma matagofie i foliga vaaia ma faʻatinoina. E mafai ona faʻatau i latou pe faia foi oe lava ia. O ituaiga uma o ia tumau tumau / tumau tumau e lua puipui, o le pito i lalo ma le tapuni. O le avanoa avanoa i le va o puipui (4-6 cm) i totonu o le fale e tumu i soʻo se ituaiga faʻamalo (otaota malogo, vevela vevela, vailaʻau mūmene, ma isi). E mafai e tagata gaosivaʻa ona faʻavasegaina ia ituaiga o mea (aemaise lava, ae le o le faʻamalosi) faʻatasi ai ma le eletise eletise faʻatasi ai ma le faʻatonutonu o vevela.

Afai e mafai e le paketi a le aiga ona mafai, e mafai ona e faʻatau mai se pusa vevela fale e faʻafefete feaveaʻi, pe taʻua foi o se fale puipui. E aofia ai se ie fale ie i le tulaga o se taga lua. I le va o puipui o ato o loʻo i ai se mea vevela (e masani lava o se mea e faʻataunuʻu ai le manogi) ma se eletise eletise eletise. O le faapaologa o le faapaologa e teuina ai oloa ile vevela o le vevela ile -40 ° C. I le tautotogo, e aoina le pulou, faʻamamaina / fufulu ma teuina i se nofoaga malulu tuʻufua seia oʻo i le taumalulu na sosoo ai.

Pusa pusa pusa.

Pusa pusa pusa.

Pusa pusa pusa.

Ituaiga o koneteina mo le faapipiiina o pateta mo le teuina

E faʻatatau i le masini o le pusa pateta ua saunia mo le faasaoina o pateta.

O le mea sili ona taatele o paʻu laupapa. Faʻatoʻa tuʻituʻi lalo o laupapa, ma o se pito i luga e saofaga i le felelei lelei o le ea. Pusa ma 10-12 kilokalama o pateta e faigofie ona feaveaʻi ma, pe a tatau ai, faʻapipiʻi oloa. Faʻailoga ua tuʻuina i luga o fagu po o fata ina ia le itiiti ifo i le 25-30 cm le avanoa avanoa mai le puipui o le fale, mai le fola i le pito i lalo o le atigi pusa / pusa e tusa ma le 15-20 cm ma mai le pito i luga o le ulo o le pateta i luga o le taualuga pe a ma le 50-60 cm. toso avanoa leai se avanoa e 10-15 cm.

E faigofie le siakiina o le teuina o pateta i ato, e pei o atigipusa, o loʻo maua mo le vave vave teuina ma, pe a manaʻomia, mo le faʻavasegaina o faʻamaisa, pala, faʻamaʻi ma maʻi.

Afai o le a iai ni meaʻai i le taimi o le taumalulu, e lelei tele le teuina o oloa i ni fagu eletise e lua i nai pito laiti, o le pito i lalo e sii aʻe i luga ae o le fola. E ala atu i se faʻalaupapa faʻapitoa, o togi e ave ma fusi itu o pati, e latalata i le faʻata. O nisi tagata e teuina pateta i paʻu uʻamea ma avanoa laiti mo le fesuiaiga o le ea, e ufiufi i se manoa uʻamea luga.

Tulafono faavae mo le teuina o pateta

  • O paluga pateta e tatau ona tuʻuina atu i le ea.
  • E sili atu ona aoga le teuina o pateta e maua ai le aiga i totonu o pusa laititi (10-12-15 kg) faʻapipiʻi i luga o pale po o fata, e ufiufi mai luga ma soʻo se puipuiga puipui e faasaga i le faʻamaisa.
  • A o leʻi faia le pateta mo le teuina, e taua tele le vavae ese ma vavae ese mai maʻi, faʻamaʻiina, toto mai fatu mai mea ola maloloina.
  • E aoga le faʻalauteleina o se paluga o beets i le pito i luga o paluga ua teuina. O le faʻaitiitia o le susu e sau mai le "manava" pateta, beets e puipuia ai le mea mulimuli mai le susu o le susu, e mafua ai le faatoilaloina o se maʻi afaina.
  • O ni nai apu o loʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa ma le teuina o pateta o le a faʻagesegeseina ai le germination
  • Pe a faʻapipiʻi pateta i totonu o le tele, e le tatau ona sili atu i le 1.5 m le maualuga. O luga e te manaʻomia e ufiufi ai pateta i le paʻu po o se palanikeke tuai, se palanikeke. O lenei faiga o le a faʻaitiitia ai le malulu i taimi uma o le tau o le tau ma o le a faʻasaoina le avanoa o le fefaʻatauaʻi vaalele. Afai e malulu le fola, e mafai ona e faʻalogoina le mafanafana, ufiufi le pateta ma mea e suamalie.
  • Faatasi ai ma soʻo se ituaiga o teuina o le malulu, e tatau ona faʻapipiʻi fatu i le 2-3 taimi, ave faʻamaʻi maʻi ma lanumeamata.
  • Uluaʻi ituaiga pateta e masani ona faʻaaoga vave. E le mafai ona latou teuina.

Potatoes o loʻo teuina i totonu o le pulou.

Uluaʻi pateta o totoe pe a maeʻa Novema e teuina e pei o le totōina o faʻatau. E le faʻaaogaina mo meaai. Toto, e leai se suamalie.

O pateta mo le totoina o loʻo teuina i tulaga tutusa e pei o meaai.

Aʻo tuʻuina le teuina o le pateta, e mafai ona fautuaina ituaiga nei: Gatchinsky, Atlant, Scarlet, Seagull, Slavyanka, Zhuravinka, Dolphin, Kolobok, Tiras, Nevsky. Pe a faʻapipiʻi lelei, latou te taofi lo latou gafatia toetoe lava a oʻo i se taimi fou se fua o fua eseese o pateta.

Mai le vave ma le amataga o ituaiga o palu pateta, e oʻo atu i le 3 masina o loʻo teuina ai Hostess, Rocco, Aurora, Pyrrole. Ae, i le avea ai o se tulafono, o ituaiga o ituaiga muamua e teuina e na o le totoina o mea.