O le togalaau

Se Levka matagofie i lau togalaau - o se faʻamatalaga o le laau ma lona tausiga

I totonu o lenei tusiga, o le a matou taʻuina atu ia te oe le uiga o le fugalaau Levka, faʻavasegaina o laau, ituaiga sili ona lauiloa, aemaise o le totoina, totoina ma le tausia o le laau.

Levkoy e taʻitasi tausaga i le aiga pepelo.

O se laau na fanau i Europa i saute.

Na taua foi le aganuu a Mattiola e faamamaluina ai le saienitisi mai Italia Matioli.

O se aganuu tulagaese laau e maua i talafatai o le Metitirani, e le lelei tele ma o lea na alofaina ai e tagata fugalaau o lo tatou atunuu.

Fugalaau Levka - faʻamatalaga laau

Levkoy o se vao, e oʻo i le maualuga o le 200-800 mm.

Laʻau:

  1. Maualuga.
  2. Lanceolate.
  3. Blu-green-green.
  4. Ma le pito.

Fugalaau e faigofie ma faalua, 20-30 mm i le lapopoa, manogi, e aoina i totoa.

O le laau e tele ona lanu mai paʻepaʻe paʻepaʻe i le paʻepaʻe mumu, mai le lanu paʻu, siliva i le paolo o le violet.

E umi le taimi e fuga ai.

O fatu e faia i na o le tauagavale ma fugalaau faigofie.

I le ogatotonu o laʻau e tupu ai aganuu fugalaau e pei o le tausaga ma le lua tausaga.

Levikoy e faʻaaoga lelei i luga o moega fugalaau, i luga o se moega fugalaau, o se agaifanua o le aiga ma mo le tipiina o falala. I totonu o le vai e sili atu i le tasi ma le afa vaiaso le tau, pe afai e maua mai le fugalaau ma le aʻa.

O le ata tauagavale - o le a le mea e foliga mai ai se fugalaau tauagavale poʻo se matioiola?

Levkoy

Faʻavasegaina o togālaau

O Leviko i le fua o le fugalaau e vaevaeina i ni vaega se tolu - o le autumn, taumalulu, taumafanafana.

O le taumafataga o le tau vevela ei ai ituaiga e ese mai le lanu ma foliga, ma i le maualuga; o levkoys e maualalo (e oo i le 30 cm), maualuga (mai le 50 cm) ma le ala.

Faʻavasegaina o togalaau:

  1. O sui o matotose gray-haired o ni laau tetele e oo atu i le 35 cm le maualuga, mafiafia, faatasi ai ma lapopoa lapopoa ma mea e tutupu i le tulaga lava e tasi, o le faia o se "pulou".
  2. O lapopoʻa-pei o le maualuga o lima tauagavale o ni ituaiga uʻamea e maualuga atu i le 0.5 mita ma lau laʻau, laulaʻau lanu lanu lapopoa ma lapopoa autu e tusa ma le 20 cm le umi, fugalaau e oʻo ile 5 cm le lautele.
  3. Quedlinburg Levkoys o ituaiga uma ia e faigofie ona iloa e le lanu lanu meamata o mata.
  4. O le erfurt levkoys e pei o le pupuʻu - o loʻo faʻapipiʻiina, pyramidal, bushes compact bushes 30 to 40 cm le maualuga, e iai lau paʻu lapopoa, lau laʻau tele, 4-centimita fugalaau fugalaau ma se faʻaloloto tutotonu e tu i luga aʻe o le vao.
  5. O le tele o ituaiga o lima tauagavale o ni vao ma foliga foliga pyramidal, lea e mafai ai ona e feiloai i le afa mita ma le tele o laau, o le swarima e tusa ma le 20 cm le maualuga ma le afa afa laau.
  6. O ituaiga meaola tetele tetele e oʻo atu i se maualuga e toetoe lava o le mita, lala i le pito i luga o le vao, e eseese i fugalaau e oo i le 6 cm le lautele i le tele o mea mataʻutia ma le tele.
  7. Eseesega o le Levka Excelsior e ese mai isi ituaiga e ala i le i ai naʻo le tasi le ogatotonu tutotonu mai le afa mita i le 80 cm le maualuga ma le 6-centimita fugalaau i mea mamana malolosi, lea e faʻaaoga mo le tipi.
  8. O le faasalalauina o levkoys o ni laau malolosi ma maualuga o le totoina o laau ma se laau faalava o le tuputupu ae, lea, i le itu, ua vaevaeina i le afa mita elemene faatasi ai ma le tele o fugalaau ma Bismarck (tuai) faatasi ai ma se maualuga e oo atu i le 70 cm ma le fufuluina o fugalaau.

Levkoy - ituaiga lauiloa

I aso nei, e sili atu i le 1000 ituaiga fugalaau e fafagaina.

O i latou uma lava e eseese: e le gata i le lanu ma foliga o le fuga, i le telē o le aʻa.

Fiafia ituaiga o levkoy:

  1. Vitoria - laau e 300 mm, fugalaau fugalaau lanu uliuli.
  2. Rosetta - o le togavao e oʻo i le maualuga o le 550-600 mm, o fugalaau e vevesi, mafiafia.
  3. Rainweis - o le maualuga o le laau o le 700 mm, o fugalaau papago o se paʻu paepae paʻepaʻe.
  4. Cartrose - fugalaau lanu piniki ma se lanu piniki uliuli i luga o se togavao e maualuga lona 700 mm.
  5. Rubinrot - o le maualuga o lenei ituaiga o levkoy e 500-600 mm, o fugalaau o le lanu lea o rimoni.
  6. O Diana o se togavao e maualuga lona 700 mm, o fugalaau e lua lua, lapoa, piniki ma se paʻi.
  7. Sensational - maualuga 700 mm, ma fugalaau lanu mumu.
  8. O Erfurt o se ituaiga faʻalaʻau 300-400 mm le maualuga ma fuga lanumoana lanumoana ma se lanu violē.
  9. E aofia ai foi i fugalaau fugalaau, o se fugalaau eseese ma fugalaau mumu, 300 mm maualuga, e lauiloa.

E faapefea ona totoina se levka saʻo?

E masani lava, tagata tauagavale latou te luluina fatu e ala i fualaau.

E taua
Afai o le fatu muamua aʻo lei totoina, e faʻaleleia, faʻaalia i le maualuga o le vevela, o le a faʻaleagaina le laau i se vae uliuli.

I le puipuia o lenei mea mai le tupu, ua tumu ia pusa i se paluga o le turf, humus ma le oneone, ua ave i le aofaiga tutusa, ma ua faamaligiina i se tali mafanafana o le manganese.

Ina ua maea:

  • lūlū fatu;
  • fufuluina i latou i le oneone sili ona efuefu oneone;
  • Faʻaauau pea seia oʻo ina tupu mai.

A oʻo mai le greens, e tatau ona ave ni laau toto i se potu susulu, lelei ma vaʻaia ma se faʻalaumūmū o le 10 -15 ° C ma e le faʻafefeteina tele pei o le palapala.

E tatau ona e faʻafeinu i le taeao, o lea e magoto ai luga o le eleele.

Taua !!!
E le gata i lea, o le totoina o laau toto e tatau ona totōina i totonu o fagu masini poʻo ipu o peat, talu ai o le lima tauagavale e iai aʻa aʻa ma pe a liua i se moega fugalaau, e mafai ona maʻi ma feoti, ma i totonu o sea ipu o le a vave ona e lafoina i le eleele e aunoa ma le faaleagaina o aʻa.

O fualaau o le aganuu fugalaau e le mafai ona faʻamalosia mo se taimi umi, ma e manaʻomia ona totōina i luga o se fugalaau i le taimi, talu ai ona o le tele o fualaau aina e mafua mai i le le lelei o le soifua maloloina, o le vaega o le meaʻai e amata ona pala ma e le tuʻuina mai ai ni vaʻai lapoʻa, o ni faʻalavelave umi.

Faitau atili pe faʻapefea ona totoina fualaau vao iinei

E faʻapefea ona tausia lelei tagata tauagavale?

E faigofie ona tausia fugalaau, o le mea autu e le o le tumu i aʻa ae le o le totoina, ona faʻafiafia lea o le laau i le tele o fugalaau.

E taua le manatuaina o le aganuu e le taliaina toleniga, e oo lava i le faaleagaina o le aʻa e tau atu i le oti.

O le laau toto e ola lelei i le la, i luga o le eleele, lea e lelei le faʻaleleia. E pei o le fafaga lima agavale ma mullein ma minerale.

E manaia lenei mea !!!
E mafai ona e taumafai e te suia le lanu o fugalaau levkoy. O lenei faʻataʻitaʻiga e lelei mo ituaiga o Parrot. E tatau ona e faʻaopopo i ai ni nai mataua lauulu lanumeamata (po o le lanumoana) pe a faʻafeinu i le vai, ma fugalaau o le a suia lanu. E naʻo le vali e tatau ona faʻaogaina!

Tului faʻafiafia:

  1. I le vevela o le aganuu e tatau ona faʻafeinu. Mai le suavai o le a leai se lau o le a magumagu ma e leai se tasi. E tatau ona faia saʻo i le taeao i lalo o le aʻa
  2. Fugalaau o le Vasherok ituaiga, lea ua tupu mo le seleselega, e tatau ona e iloa pe faapefea ona tuu i totonu o se fagu. E le tatau ona teu fatu, ae ia eli se laau mai se moega fugalaau faatasi ma aʻa. Ma le isi, e tatau ona e mulumulu ma le itu tauagavale ma vavae ese auala e taofiofi. Ona tatau lea ona tuu fugalaau i le vai e ala i le faaopoopoina o se maa aspirin. O le a faʻafefe mo le itiiti ifo ma le 7 aso.
  3. E ui lava o le mea moni o le toʻatele o tagata e manatu e tatau ona faʻatau fatu i totonu o se faleoloa, e faʻaaogaina e fai togalaau a latou fatu. E le afaina uma le fugalaau ma le matagofie o le fugalaau. Ae peitai, e le faʻaaogaina i ituaiga vailaʻau.
  4. Ina ia maua le tele o mea leaga, i le vaitau o le tautoulu, o le vaega lea e tupu ai le aganuu fugalaau, e tatau ona e faʻafefiloi i le fafie. A maeʻa fugalaau i lenei nofoaga e mafai ona totōina muamua i le 3 tausaga. O le moega fugalaau i lenei vaitau e le tatau ona gaogao, e lelei le totoina o petunias, clarkia, ma atua iina.

E faapefea ona faʻaleleia fugalaau vao?

Levka e tatau ona faʻasalalau e fatu, ma e mafai ona lūlūina i aso uma 15, ona fugalaau ai lea o fugalaau matagofie i luga o le fugalaau i le vaitau o le taumafanafana.

O le mea e leaga ai, o laʻau laʻau e le tuʻuina fatu, ae o le poto masani ua faʻaalia ai o fugalaau fugalaau e maua mai fatu o fatugala o loʻo i lalo o le faʻalaʻau ma fugalaau faigofie, e le o umi, e lolomiina i le pito o le pusa ma se mea e le lelei. O aganuu fugalaau e maua mai ai fatu faʻatasi ma fugalaau faigofie ma faalua i le fua o le 1 i le 1.

Ina ia malamalama po o le fea o fualaau o le a maua ai mea leaga, e tatau ona teu totogo i le vevela o le 12-15 ° C, ona tuu ai lea mo ni nai aso ile tulaga sili ona malulu - 6-8 ° C, ao faagasolo lenei vaitau e tatau ona iai le eseesega.

O fualaau faʻatasi ma fugalaau faʻalua e iai laulaʻau cotyledon:

  • mea manogi;
  • tetele;
  • lanu paʻu.

Afai ei ai se manao e toto na o ituaiga terry eseese, e mafai ona e filifilia i latou i le taimi o fatuga.

O fua e amataina i le amataga i le ogatotonu o le autumn:

  1. E tatau ona faʻatali seʻia oʻo ina avea le pula ma le lanu enaena.
  2. Ona tatau lea ona e toso ese le vao ma le aʻa.
  3. Ona tuu lea oi latou i totonu o se potu vaʻaia mo le faʻamamago.

O le taimi lava e mamago ai palu, e tatau ona vavae ese ma aveeseina fatu, o le mea lenei o le totoga.

Levkoy o se laau tulaga ese i le lalelei, totō saʻo i se fugalaau ese poʻo le vaeluaina i vaega ia lava le susulu o le la.

E pei ona e malamalama, e le manaʻomia le maua o se tamaoaiga tele i le faʻatoʻaga ina ia tupu ai le Levka, o le tagata muamua o le a feagai ma le totoina o fugalaau.

Lauga matagofie lava ia!