Laʻau

Toto ma tausia lelei se lagona o lagona

E fiafia le au faifaatoaga e fiafia i ai Laʻau o loʻo fetolofi mai le aiga o aiga - fellet. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei mea e le lelei, faʻafefe o le lamala, taumalulu-malosi ma i le taimi lava e tasi o laau teuteu, e mafai ona e faia so o se laufanua.

I le taimi o le fugalaau, e tele fugalaau e sinasina-fugalaau fugalaau i luga o se uʻamea siliva-lanu enaena o laʻau, e mafua ai le le mautonu o le kiona e pau.

I tulaga o le tumau ma le alualu i luma, e tauva le tagata taʻavale ma vao. Faʻapenaina e fualaau totō, totoina fatu ile fanua tatala ma oʻo lava i le totoina o le tagata lava ia.

Fiafia ituaiga

Crystalfallfall

O le mea pito sili ona lauiloa i totonu oa tatou togalaau o ituaiga ia o lagona, e oʻo atu i le 20 cm le maualuga, o le vaitau o le fugalaau o Me-Iulai, o loʻo tumau pea lau laʻau i le taumalulu.

Papa Falls Falls

Yoyo

O loʻo faia ai se aluga pupula ma se maualuga e 20-30 cm ma le lautele o le 60 cm. Fuga i Me seia oʻo i le 30-35 aso. Le malosi e le tupu.

Grade Yoyo (Yoyo)

Laʻau siliva

O loʻo faia ai se ie puipui tele e 20 cm le maualuga, ma lona maualuga e oo i le 60 cm. E fuga mai ia Me mo le masina.

Laʻau siliva

Bieberstein ma isi

E faaopoopo atu i le lagona, o isi ituaiga o meaola ua totoina: fanua, paʻepaʻe, alpine, tele-flowered, stem, Biberstein.

Bieberstein ituaiga eseese

Vaʻa i fafo

E le lelei le fatu, e tupu lelei i luga o oneone papaʻu po o oneone. Muamua manaomia - lelei alavai. O le suavai e tafe atu i le oti o le fugalaau.

Ua faaopoopo le oneone i le eleele omea aʻo lei totoina. E le tatau ona faʻafefeteina palapala.

Mo le tulaueleele filifili se nofoaga e malamalama lelei, sili i luga o se mauga. O le lauiloa e totoina pe a faʻamafanafana lelei le fatuga ma faʻapala.

Fatuina o fatu

I le matala, e mafai e fatu lulu i le masina o Aperila po o le faaiuga o Oketopa. O le lauiloa o tupu mai fatu o le a fuga mai i le tolu tausaga.

O le eleele e matala ma sina susu. Tui fatu i se mamao e 20-25 cm.

Fatu laau

E totoina fatu i le amataga o Mati i le palapala palapala. O loʻo faʻapipiʻi pusa vine i totonu o se nofoaga lelei, e sili i le faamalama i saute. Fafaga vave 2-3 taimi i le vaiaso. O le vevela e tumau i le pe a ma le 18-22 ° C.

E foliga mai le totogo i le va o le 10-14 aso. A maeʻa le faʻaalia o le laʻau moni lona tolu, totogo i totonu o fagu.

I totonu o le eleele tatala e totōina fatu totō ia Iuni-Iulai. O le mamao i le va o laau e mafai ona tetee i le 25-30 cm. E masani lava, o se lagona e tupu mai i laau totō e tupu i le tausaga lona lua.

E mafai ona e totoina se fatu laau, fatu laau, vavae pe vaeluaina le vao

Laʻau

Lafoaʻi fugalaau ua faʻaleleia i le tautotogo ma i le faaiuga o le fuga. O aʻafia o le tautotogo e sili atu le leaga, ona e le malosi tele pe a uma le taumalulu.

O se aso ao le i seleseleina le vavae, o le fugalaau ua faasūsūina e fafaga ai le tipu i le vai. Mo le aʻa, e totoina laʻau i luga o le moega pe i totonu o se kiona i totonu o eleele mataga ma ufiufi i pulou.

Air i aso taitasi mo le afa itula. A tupu le vavae, ona aveese lea o pulou. Le faʻaleleia o le pasene i le mavae ai o le 2 vaiaso, faʻapipiʻi pupu.

Vaeluaina o le vao

O le taʻavale mo le fa tausaga e le maua ai le fiafia, o loʻo tilotilo lauʻau ma foliga leaga. O le mea lea, o tausaga uma e tolu e fautuaina ai le fugalaau e toe faʻaleleia.

I le tautotogo po o le tuai o le taumafanafana, ae leʻi leva ona toe totoina, ua teuteu laau. O vao vao ua vaevaeina i ni vaega ma se suo ma vave ona totō i se nofoaga fou.

Faʻasalaga Jolka lagona:

Tausiga: fafaga, laʻei pito i luga, teuteu

E le lelei le laau. Tausia o le taimi e veleina ai ma faʻapipiʻiina le tele o gaioiga. E mafai ona faʻaaogaina mo le toe gaosia.

O le suavai suamalie e manaʻomia naʻo le mataʻu tumau. O le ufiufi o laʻau e puipuia ai le faʻafefeina o le vai, ma o lau pito i lalo e mafai ona pala.

O laau totō e totogo i le lāmala e totōina i tafatafa o le fugalaau, e pei o le fausua i totonu o le vaiaʻai e taʻitaʻia ai aʻa o aʻa.

O le fugalaau e le lelei i le galueaiina, e le manaʻomia le fafaga. E mafai ona e fafagaina i le taimi o le tuputupu ae malosi, ae o sina mea. Soo se fugalaau e talafeagai: faigata, minerale, organic.

Faʻasalaga faʻapipiʻi. E faia soo e tausia ai se foliga teuteu. I le tautotogo, ua totoina vao totō, ua faʻamamaina le eleele o lau paʻu.

I le faaiuga o le fugalaau, e teu ai se kapeta eleelea ma matagofie mai otaota ua tipiina fugalaau fugalaau. Afai e le faia lenei mea, o le a faʻaosoosoina le vaovao, o le a pauu ese laulaʻau mai ia i latou, o le a foliga lalelei ma teuteu le vao.

E manaomia e le laau le teuteuina, le masani ona faasusu, vele

Togi

Laʻau faʻasaina, o laulaau i luga o le vaetogo o loʻo faʻasaoina seʻia oʻo i le tautotogo ma ua vave ona toe faʻaleleia lona teuteuga.

Afai e leai se kiona, ma e maligi ni maligi tioata e faamoemoeina, o laau toto ufiufi i vao mamago po o lala toto. Ina ia mafai ai e le lagona o le lagona ona tumau le lau seia oʻo i le tautotogo ufiufi i le ie e leʻi faia.

Faʻafouina o mea faʻalogo

Ina ia siitia se lagona o le lagona i lana togalaau, maua mai ni fatu poʻo ni tipi. Fatuina o fatu pe a ma le 85%. E lūlūina i le pito o Oketopa ma Aperila, ae o le a sili atu ona lelei taunuuga e ala i le faʻalauteleina o laau toto.

Pe a faʻaleleia e ala i le vavaeina, e tatau ona manatua i lena mea taumafanafana e sili atu le malosi nai lo le tautotogo ma aʻa sili atu.

Mo le toe gaosia o fatu po o mea e seleseleina, e manaʻomia le taumafanafana

Pests ma faafitauli tuputupu aʻe

Ma le tausiga lelei, o le aʻa e puipuia mai i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi. Faʻafitauli e tulai mai pe a faʻafefeteina le eleele, lea e oʻo atu ai i le pala o le laau, ma avea ai ma faʻafitauli i faʻamaʻi faʻamaʻi. Fesoasoani togafitiga mama.

Ina ia aloese mai faafitauli, e tatau ona e mulimuli i tulafono:

  • mataituina le fausiaina o tulafono;
  • vevela i se taimi talafeagai mai vao leaga;
  • aveese pepe mamago ma moli mamago;
  • asiasia laau taʻitasi.
O le faʻalelei o le fatu o le a toe faaolaola ai vaega papaʻe e le talafeagai mo isi laau totō, ma toto i luga o le mutia e pei o le ea.

E lelei mo le faʻaaogaina i luga o mauga maumaututu, pei o lalo ifo o tuaoie avea o se palapala e ufiufi ai fualaʻau e faʻapusaina ai se vaituloto: o paʻu tetele o vao e pei o le vavao o le sami.