Fugalaau

Auala e puipuia ai faʻamaʻi o le anthurium

O totonu o fugalaau e faia e tagata mai nuʻu mamao e matagofie, ae o latou o pologa na tuʻuina i totonu o se pusa vavave ma isi tau. E mafai e se laau ona manuia i tulaga e ese mai ai? Na o le faataitai i le tau masani e mafai ai ona e maua se fugalaau manaia maloloina. I sina mea itiiti mai tulaga masani o le taofia, e tulai mai ai faʻamaʻi anthurium. I suiga muamua i le foliga mai o le vao, e tatau ona iloilo tulaga o le taofia.

Vaʻaia Anthurium i le fale

O se fugalaau maloloina e fiafia i lona matagofie. Faʻafuaseʻi, e mafai e le setete o le fale ona sui. Soʻo se faʻamaʻi e tupu ona o:

  • le usitaia o manaoga tau faatoaga;
  • faʻamaʻi pipisi;
  • iniseti o meaola faalafua na aumaia mai fafo.

E le gata i lea, o le muamua o nei mafuaʻaga o loʻo i ai pea. O se laau ua vaivai e mafai ona ave siama ma siama. O le lē tausisia o faʻamaʻi ma le tumama e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaopoopoga o meaola faalafua. Ina ia aua le i ai ni faafitauli i togafitiga, e tatau ona matauina tuutuuga o le tausia o au fagafao. O faʻalavelave faʻapitoa o le Anthurium i le ata e faʻaalia ai le leiloa o le teuteuga o le laau.

E i ai tagata e leai ni manu ma fugalaau i le potu malolo. Latou te talitonu o le faleoloa, ma totonu o le fale, o le faʻaleagaina lea o meaola. O se fugalaau fugalaau fou e le taliaina mo i latou, e le mafai ona e fiafia i le olaga faaleagaina, e oo lava i laau toto.

O faʻamaʻi pipisi o le laau e fesoʻotaʻi ma foliga vaaia o laulaau i luga o laulaau, o latou suʻesuʻega, poʻo le tuputupu ae o le tupu. O nisi taimi o lanu enaena po o se meaola i luga o le ua o le laau e mafai ona iloagofie. O le a le mea e fai pe afai e maua i luga o le anthurium ni fasi laau? E tusa ai ma le natura o le faʻaleagaina, e mafai ona e aʻoaʻo tele:

  1. Afai e iai ni togitogisa uliuli i luga o lau o le anthurium, faasolosolo malie lava, e malulu mo ia. E tutusa lava foliga e pei o le la ma le faʻafesoʻotaʻi faʻatasi o le la mafanafana ma laʻau.
  2. O le mafuaʻaga o le faʻaalia o laʻau e mafai ona avea ma faʻavaivai i vai e leʻo manaʻomia poʻo le vai o le faʻateleina o le malosi. Afai o le maualuga o loʻo i luga o le ulo i le gasologa o le taimi, o lona uiga o se faailoga lenei o le faʻamalosi. O ia vai e tatau ona puipuia mo se taimi umi ao le i faʻavaivai pe pasi atu i se faamama vaivai. O se isi metotia, e masani lava mo nofoaga i tua ma vai malosi mai vaieli, e le atoatoa le faʻamaisaina o le vai i totonu o se tane. I lenei tulaga, o le ice o le a maualalo i le masima nai lo le vai o totoe.
  3. O isi mafuaʻaga faʻapitoa mo le aliali mai o ni mea pogisa ma le faʻagogoina o le ipu mai le pito e mafai ona fai ma faʻamautu ile vevela i le taumalulu. O le tele o faʻamalosi e faʻatasi foʻi ma se faailo o togitogisa uliuli i lau. O le a le mea e fai pe afai e maua ni mea i luga o le anthurium? Aveese mafuaʻaga faatupu faalavelave ma faatalitali ma le onosai mo iuga.
  4. Lanu samasama po o laulaau lau laau po o lanu o lenei lanu e fai mai o le anthurium e le lava le malamalama. E le gata i lea, e mafai ona avea lenei ma faailoilo o loʻo aʻafia aʻa ma e le tuʻuina atu meaʻai i le laau.
  5. O le malosi o le laʻau o loʻo faʻaalia ai le le lava o meaʻai. E faʻaalia foi i le toesea poʻo le vaivai o le tuputupu aʻe o le laau, le leai o se fuga. Afai ua toe totoina le laau lata mai nei, ona tatau lea ona fafagaina. O nisi taimi e sili atu le lelei o le gafa o se laau. I le taimi lava e tasi, ia saunia le mea e manaʻomia o le sui poʻo le faʻatauina o le eleele ua saunia. E le talafeagai le faʻaaogaina o le palapala ma le totoina o fatu.
  6. Afai e solia le pulega o le vai ma le aʻa o le anthurium, ona aafia ai lea o le samasama ma le faamamaina o laulaau, o le ua enaena o le anthurium, mold may appear. E manaomia e le laau le faʻanatinati vave. I lenei tulaga, o vaega uma e aʻafia e tatau ona aveeseina ma manua ua totoina i se antiseptic, malalala, malala paʻu poʻo le fafie.

O faʻamaʻi o lau o le anthurium i le ata o loʻo faʻaalia ai faʻaleagaga faʻaleagaina, ae masani o le fesoasoani a tagata tomai faapitoa e manaʻomia ina ia faʻamaonia lelei le maʻi. O faʻataʻitaʻiga e afaina i le laau. E sili atu ona lamatia lenei mea i le taumalulu. O le le lava o le suamalie mimiti e avea o se tali i le fesili pe aisea ua malogo ai lau o Anthurium. I le isi itu, o laʻau e mafai ona oti i le natura ona o le matua. Afai o le laʻau e faʻafefete i totonu o se pu, aveese le anthurium i totonu o le potu, o le malamalama e susulu tele, na paʻu.

O faʻamaʻi pipisi o le anthurium e aofia ai faafitauli na mafua mai i le faʻaofiina o spores ma microbes i le tino o le fugalaau. O le eseesega i le va o nei faamaʻi o le mafai lea ona latou faʻaumatia le falemalama lanu meamata uma pe afai e te le tauina i latou. Spores e faʻasalalau ma faʻalauteleina faʻavavevave i tulaga vavalalata.

O mafuaʻaga muamua o le faʻamaʻi e faʻalagolago i le fai togalaau. O le fana na faʻatagaina mai se faʻamaʻi faʻamaʻi ua mafai ona natia faʻamaʻi, mai le leai o ni togafiti aoga i le taimi nei. Latou te aafia ai le vascular system. Ma o le siama e mafai ona faʻasalalauina i se mea eleelea po o iniseti. O le atinaʻeina o le laau e tatau ona faʻamamaina mo le lua vaiaso, vavae ese mai isi laau. Ma na o le alu loa i le mea lautele.

Faʻatau pe tutoatasi le faʻaogaina o le eleele e tatau ona tuʻuina i togafitiga vevela, faʻasaina i le vevela vevela vevela, faʻamalo faʻasalalauina e tatau ona faʻaopopo, sauniuni vave-"Gliokladin" mai le pala. O le a puipuia ai aʻa mai le tuai, fusarium ma faʻamaʻi faapena. Tausiga talafeagai mo le anthurium - faʻamalositino faʻamaʻi.

O faʻamaʻi e maua i le anthurium mai fafo e mafai ona:

  • Septoria;
  • anthracosis;
  • Fusarium oe;
  • lapisi.

O le gaosi mafuaʻaga o Septoria, Septoria mushroom e salalau i se malulu ma mafanafana le siosiomaga. O mea e lanu enaena ma se samasama samasama i luga o laʻau e faʻaalia ai le maʻi o le anthurium. E susunuina le lau, pe a faʻafefeteina spores i isi vaega o le laau. O le a mate se laau pe afai e le togafitia i le kopa i totonu o le paʻu.

Anthracosis o se maʻi taatele e pei o le paʻu paʻu. O le maʻi na mafua mai le fungus Colletorichum. O le salalau o lenei faʻamaʻi o le a taʻitaʻiina ai le vave faʻamagoina o lālā, o aʻa ma aʻa. Anthracosis e amata i laulaʻau, o foliga vaaia o lanu enaena ma togitogi uliuli i le ogatotonu. O se finauga lea. Latou te salalau ma fuga pe a susu, ma mo le atrium e taua lenei mea taua.

O le togafitiga o Atrium mo maʻi o le septoria e aofia ai le faʻaitiitia o le suāsusu ma le pulupulu ma le faʻaopoopoga o fulufulu kopa. O le fanua na togafitia ma Apikaila-Peak. Afai e le mafai ona togafitia le laau, e tatau ona faʻaumatia i le mu. O le masini ipu e manaʻomia ona faʻamalieina lelei. O lapisi e le mafai ona susunuina e tatau ona faʻaumatia.

Afai e afaina le laau i le ele, o le a mafai ona iloa laupepa masi moli. O lea ituaiga laau e tatau ona fufulu i se vaifofo o le fungicide, ae le faʻalaina, ina ia le aʻafia lau laʻau ola maloloina. E sili atu le faʻamamaina o lālā mamaʻi mamaʻi.

Fusarium wilting o se faʻalavelave faʻamaʻi anthurium i le fale. E aʻafia ai laau uma, aʻafia ai aʻa ma lau. O faailo o le faafuasei o le susulu o le vao atoa. O faailoga muamua e mafai ona avea ma le gaioiga masani o vae, malosi ma vave vave samasama o laʻau. O togafitiga omea, togafitiga ile eleele ile glyocladine e talafeagai mo le tau. O le auala pito sili lava o le fufuluina lea o le laau mai vaega uma o le eleele, faʻaalu sina mea itiiti i se vaivaiga vaivai o le faavae, selesele vaega na aafia ma totō i se masini fou. O fanua tuai ma laau toto e tatau ona faaleagaina.

Anthurium insect pests

Iniseti masani e taatele i fugalaau o le fale e aofia ai:

  • aphids;
  • vavae;
  • fua puipui;
  • vaʻavave mite;
  • aʻa siamatodes.

Latou te suʻe uma le sua mai le laau, ma faʻafefe ai meaʻai. I le taimi lava e tasi, o faailoga o le i ai o meaola faalafua e mafai ona maua i le taimi o togafitiga o le tumama, lea e faia i taimi uma ma le tausiga lelei.