Isi

Telefoni faʻapitoa mai mutia i le vai: sauniuniga ma le faʻaaogaina o le afu

Tau mai ia te au pe faapefea ona sauniuni ma faʻaaoga le fugalaau mai le mutia ma vai i totonu o se paelo? Na ou faalogo o le laei pito i luga e aoga tele mo togalaau aina.

O le fuālaʻau suamalie mai weeds e avea ma se faaola ola moni mo tagata fai togalaau. Latou te le manaʻomia tele ni tupe teu faʻafaigaluega, aua o loʻo i ai pea le mutia i luga o le 'upega tafaʻilagi, ma o mea aoga o ia ituaiga o laei pito i luga ua leva ona lauiloa. O le laumei lanumoana o loʻo i lalo o le malosi o le susulu o le la ma o se taunuuga, o se faʻalaʻau masani masani e maua mai le mutia ma vai i totonu o le paʻu, lea e vave ona gaosia e laau ma toe faʻamautu ai reserves o le aseta.

Faia o Laulaʻau

Fertilizer mai le mutia e sili ona saunia i se paʻu lapoa (200 l), aemaise lava pe afai e tele tele le fanua. Ae peitai, mo le fafagaina o moega o tamato, o se pea pakete ua lava.

E fautuaina le faʻaaogaina i totonu o pusa palasitika. Afai e le mafai, e mafai ona ufiufi le paʻu uʻamea i se ata matamata.

Mo le sauniuniga o le faʻaaogaina o le suavai, o soʻo se mea e ola ai le vao e talafeagai: mutia moa i luga o le mutia, vao mamafa vao i luga o moega poʻo luga o le seleselega. E tatau ona muamua faʻasalalauina (ia vave ona sola ese) ma tuʻu i se fagu. Afai e lava le "mea faʻanatura", faʻatumu le falala atoa, poʻo le afa. Ona faʻatumu lea i le vai ina ia ufitia ai le mutia ma sina mea itiiti i luga. Ia mautinoa e ufiufi ma alu i se nofoaga lanu mo le faʻamalosi.

O le taimi e sauniuni ai faʻatoʻaga e faʻatatau i le aofaʻi o meaʻai, ma le tau. O le tele o vao ma le itiiti ifo o le la, o le umi o le a paʻu ai. I le averesi, o le afaina e tupu mo le tusa o le vaiaso, ma e oo lava i le taimi o vevela vevela.

Ina ia faʻavave le faagasologa o le faʻapalapalaina, e fautuaina e faʻaopopo sina siʻosiʻomaga o le vevela: e le silia le 3 lita o otaota otaota poʻo 1 tbsp. l carbamide (i luga o se paʻu lapoa ma se gafatia e 200 l).

O le a saunia e le mea faʻapitoa le manogi o le manogi, o le a iai le tele o moli o le a faʻaalia i luga (carbon dioxide), ma o le a liua le lanu o le paʻu. Pe a faʻaaogaina, e fautuaina e tuʻu nisi pakete o le afu i le pito i lalo o le paʻu e avea o se tagata amata mo le isi faʻalavelave o le faʻamalo.

Faʻaaogaina o le mutia

O le mea na maua mai o se mea e mafua mai i le faʻamalosi o loʻo i ai se maualuga maualuga, o lea e tatau ai ona faʻavaivai i le vai i se fua faatatau o le 1: 1. E mafai ona faʻaaogaina le tali:

  • mo le faʻauʻuina o le togalaau ina ia saunia le eleele mo le vaitau e sosoo ai;
  • mo le fafagaina o togalaau i le vaitau o le tuputupu ae, pe a latou manaʻomia le suka.

O togalaau ma laau talatala ua fautuaina ina ia faʻamaʻaina i le galala suamalie na o le amataga o le autumn, talu mai le taumafanafana latou te le manaʻomia le gaʻo.