Faatoaga

O le masini moli fuamini e faʻaalu le taimi, faʻafaigofie le faigofie

E le faʻapitoa i mea o loʻo maua i le meaʻai manu - o le 'oti e tuʻuina atu ai i tagata o latou fale se faʻamalologa. O le manoa o le militili o le 'oti e fuafuaina mo se manu feʻai ma ni manoa se lua. Faʻaaoga le masini e faʻamalosi e faʻaitiitia ai galuega lima pe afai e sili atu i le 4 'oti ua tatala i le faatoaga. O le alamanuia e maua ai masini e tele-station ma se laina susu mo faifaatoaga, tusi lesona mo faifaatoaga faifaatoaga.

Tulafono lautele tulafono filifilia o susu susu

Tusa lava pe o le a le auala e teu ai, e tatau ona e matauina le tumama o le u. Le taua faapitoa o se vailaau masani pe a faaaoga e aunoa ma le vevela o togafitiga. Ae ia mautinoa e le gata i le soifua maloloina o le 'oti, ae o le mama foi o le oloa, e tatau ona e faia se tele o auala:

  1. O le tulu i totonu ma le taamilosaga o le uila e masani ona aveese.
  2. O le manu ua aʻoaʻoina i le faagasologa o le filifiliga susu i se masini milking mo 'oti.
  3. Aʻo leʻi faʻamalosi, o loʻo faʻapalaina ni pepe i soʻo se vaifofo faʻatasi ai ma mea e faʻaleagaina. O tamaitai e manao e fufuluina a latou nifo ma le iodine ma toe faaopoopo se mataua o le susu i totonu o se siva eseese. A uma ona fufulu ese le uila i se solo solo, mama agaʻi.
  4. Fufuluina ou lima ma amata susu i le masini poʻo le lima. A faʻafefeteina ma le lima, faʻafefea ona pasi muamua le vai muamua o le susu i totonu o se sieve. Afai e tumau pea le faʻalavelave i luga o siama, o le 'oti e maʻi ma e le mafai ona faʻaumatia le susu.
  5. O le susu susu e vave ona faʻamafanafanaina. O le loloto o le mafanafana, o le suamalie o le susu.

O le susu e maua se tofo le lelei ma sogisogi pe afai e maʻi le manu, e teuina i totonu o le potu e tasi ma se 'oti, poo le vao vao ma se manogi faapitoa.

Ia, afai o le filifilia o le susu o loʻo faia i se nofoaga e tasi, o le fausia o se masini faigofie - o se masini milumalo.

O le 'oti o se manu alofa tele ma vave ona faʻaaogaina i le fale talimalo. I le taimi o le suamalie, e tatau ona talanoa ma le manu, e tusa lava po o le a, ae o le intonation e tatau ona filemu, le leo e alofa. Aua nei galo e aumai le 'oti i se meaʻai.

Mechanical milking device mo 'oti

O masini vavalalata vavalalata ua mamanuina faapitoa mo'oti e pei o masini pipi, ae e 2 ipu nai lo le 4 ma le laʻititi. O le masini milisi mo 'oti e aofia ai nonoa:

  • pakete miliki pe mafai foi ona i ai se faʻapitoa faʻapitoa i totonu;
  • tioata e faʻapipiʻiina paipa siliki;
  • pulsar;
  • compressor.

E faʻatatau i le tele o le lafu susu, nai lo se pusa susu, e mafai ona faʻaaogaina se paipa susu e aoina ai le oloa i totonu o se ipu masani. O mamanu na fuafuaina mo le filifilia o susu mai le tasi poʻo le lua 'oti e taʻua o le tusi lesona.

Eseese o masini

O le alamanuia e tuʻuina atu ai masini fufulu susu mo le 'oti ma fuafua mo le lafu manu.

O se faʻataʻitaʻiga o ia meafaigaluega o le "Doyushka" Mini 1 SK mo 'oti. Mo le itula o le taotoga, o le masini e masani ona faia 8-10 gafa. O le masini ua faʻapipiʻiina ma se paʻu o meaʻai e leai ni meaʻai e 25 lita, e galue mai se fesoʻotaʻiga o le 220 V. O taimi faʻapitoa 64-74 taimi i le minute e tutusa lelei ma le masani a le susu pe a susu susu ma se tamaʻi povi. A maeʻa le susu, ona faʻaitiitia lea o nifo i le pito i lalo ma ua paʻu'ū faʻafuaseʻi ia tioata. O le tau e 32-33,000 rubles.

Faʻamatalaga molegofie ma telefoni feaveai mo 'oti o le susu e mafaufau i le masini "Maiga". E taugofie lava, fuafua mo se lafu laititi. I se seti e mafai, e le maua le pamu. O le mamafa o le masini e 7.5 kilokalama, lea e faʻaaoga lelei ai.

Fesili mo le manulauti mo le 'oti "Burenka". O le uiga iloga autu o le faʻaogaina o le leo. O elemene uma e fesoʻotaʻi ma le susu e faia i le silasila mama. O le masini e iai le voluma e 22.5 lita, o le mamafa o le masini e 42 kilokalama.

E mafai ona e alu i le auala e sili atu le tamaoaiga - e faʻatau ai vaega autu o vaega faʻapitoa. O le a manaʻomia:

  • afi
  • pamu
  • pusa susu;
  • fuʻa fuʻa.

E tusa lava pe e te faʻatauina mea uma, o le faʻapipiʻiina o le masini e sili atu le taugofie.

Faʻatau-e-oe lava e teu

Muamua lava, e tatau ona e faʻatulagaina se tulaga - o se nofoaga e faigofie ai le susu i se 'oti poʻo le faʻaaogaina o le masini. Ina ia faia lenei mea, tuʻu le 'oti ina ia fusi le ua, ona faʻatapulaʻaina lea o le gaoioi o le' oti. Ina ia mafai e ia ona tu filemu, malolo, e manaomia ona ofoina atu ia te ia meaʻai. I lenei auala, e faigofie ona masani le manu i le nofoaga o le milipolo, ma le mafaufau o le a saunia mo le faagasologa.

Faʻasalaga o le milking ma le lima? Matou te aoina le masini milking mo le 'oti ma o matou lava lima. Muamua, e tatau ona e suʻeina ma le totoa ia fausaga o loʻo i ai ma pe a fuafua le mamafa o vaega o loʻo tautau ina ia lelei le meaola. Pe a faʻaopoopoina le masini, e tatau ona e onosaʻi - e oo lava i matai faʻapitoa e faʻaaogaina le le atoatoa lea e oʻo mai i le malamalama i le taimi o le milipolo.

Filifili se pamu moli, e mautinoa ai le mamā o oloa. E sili atu ona le lelei le pisapisaʻi i pamu suauu - latou te galo, susu le susu. O le faʻaaogaina o polypropylene hoses e sili ona lelei i lenei faiga. E mafai ona fufuluina i le vai vevela, e iloagofie i totonu o le suāsusu le susu, ma afea e taofi ai le susu, o le a iloa lelei.

O nisi taimi e le lelei le fetuutuunai o masini ma tagata e le mautonu e fafaguina paʻu o 'oti. E maua le avanoa pe a sili atu le masini mimiti ma pe afai e aveese ipu tioata e aunoa ma le taofiina o le suʻi.

E tatau ona e piki ni tioata mo le suamalie ma le alofa mo se 'oti. E tatau ona latou fusi mau, ae aua le faʻamalosi le totoa. O le a faʻalogo le tausi maʻi ma o ia, i se tulaga malolo, o le a mafai ai ona faʻamalosi atili. Ipu ma siliki silima - o le mea sili lea na faia mo le gaioiga

E manaʻomia se pusa susu. E tatau ona faʻamalieina manaoga. E sili atu le faʻaaogaina o mea faameaalofa poʻo ni mea le mama. O le ae manaʻomia le faʻatau o se pulsator, talu ai o le suimum suction e faʻatasi ma se vaitau o le faʻatumu o nifo. O le tele o le pulsation o le 60 taimi i le minute e matua taua lava.

O le faʻapipiʻiina e leai se malosi malosi o le a tuli ai le pamu. Afai ei ai se eletise eletise, o le auala pito sili ona lelei o le faʻapipiʻiina lea o se afi i le mana e oo atu i le 0.5 kW. E talafeagai mai se masini tuai tuai, pusaaisa poʻo se puʻe. E mafai ona e suʻe le pamu i se isi auala i le lima poʻo le masini, i le mauaina o se masini fufulu tusi mo 'oti.