Fale taumafanafana

Alpine slide plants

O le al-slide Alpine i luga o le fasi fanua o le togalaau o se tali sili ona mataʻutia ma muamua, lea e le mafai ona faia uma e le au faifaatoaga. E na o se faʻamoemoega ma faʻaauau pea le alofa i le natura ma ana mea o le a mafai ona faʻaaogaina lana fuafuaga. O lenei mea o le a manaʻomia ai nisi faʻamatalaga e uiga i laau ola i luga o laufanua alpine ma o latou manaʻoga mo eleele, susu, moli ma le vevela o le ea. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le pito i luga o le malifa, o le palapala o le a vave faʻagogo ma o laau totō e puipuia ile lamala e tatau ona totō i ai. I le eleele laugatasi, i se isi itu, o le eleele o le a tumau pea le susu mo se taimi umi, ma o laau toto i lenei eria e manaʻomia.

A o lei totoina vao eseese i luga o mauga mauga, e maua e fugalaau fugalaau fautuaina le tusia o se ata o le taunuuga faamoemoeina. E tatau ona atagia mai e le gata i le numera ma ituaiga o laau totō, ae ia fuafua foi se vaaiga matagofie faalenatura, ia mafaufau i le maualuga o laau totő, a latou paʻu lanu ma taimi e ola ai.

Ituaiga ma ituaiga o laau mo mauga mauga

Bulbous toto

Faatasi ai ma le tele o aiga o pupuu laau, o loo i ai ituaiga lafumanu vave e teuteuina le togalaau i le oʻo mai o le tautotogo ma faaauau pea ona tuuina mai ni lanu susulu ma se manogi manaia seia oo i le taumafanafana. O le taimi lava e paʻu ai le kiona, o loʻo iai i luga o vailaʻau o loʻo i luga o le mauga maumafe meaʻai o le kiona, crocuses ma cyclamens. Toeitiiti lava i le taimi lava e tasi, o fagalaʻau, moli, Pushkinia, ona sosoo ai lea ma fugalaau, aronikiki, romuli, lili o le vanu, daffodils, tulip, dahlias ma irises.

Faʻatasi ai ma le saʻo o le faʻatulagaga o laau i le taimi o le totoina, o le togalaau papa e umi se taimi e faʻapipiʻi ai i le tele o lanu ma lanu. O le pito i luga o le togalaau fugalaau o le a ufiufi i paʻepaʻe papaʻe, lanumoana, mumu, samasama, lilac fugalaau taʻitasi ma faʻalavelave lemu. O le manogi manogi o fualaau totō taʻitasi o le a fusia i totonu o se tasi o fugalaau faʻapitoa o le fuga o le manogi.

O se nofoaga lelei mo vaovao o le vaomatua o le bulbous o le vaomatua o se laufanua susulu ma malamalama. O le mauaina o le aofaʻi tatau o le vevela ma le malamalama, o nei laau toto o le a suia ai le togalaau papa i totonu o se kapeta lanu tele. Pankracium, tritonium, brimer ma sparaxis latalata i le taumafanafana o le a vali le ata Alpine i totonu o se palani o lanumoana, paʻepaʻe, samasama, mumu ma le lanumoana.

O laau Bulbous e totogo i le taumafanafana e le gata ina faʻamafanafana le togalaau, ae e maua ai le tele o le taimi e fiafia ai i le manogi ma le matagofie. Faatoaga o le faatoʻaga, Achimenes sizirinhium, Rhodohypoxis babiana - o fualaʻau nei e sili ona lauiloa i le tele o taimi e faʻaaogaina i toga papa.

Sternbergia, merendera ma colchicum e faʻaauau ma faʻauʻu le vaitau o le vavao i luga o mauga mauga. O nei ua tuai ona fuga o laau bulbous e amata ona fuga mai i le faaiuga o le vaitau o le tau vevela ma avatu a latou fugalaau seia oo i le afu muamua o le tautoulu.

Faʻafanua o le fale

O nei fualaau aina e ufiufi ai luga o le togalaau fugalaau ma se kapeta tetele ma e le gata ina matagofie, ae puipuia foi le foliga mai o vao vao. O mea lelei teuteu o cloves, Iberis, dwarf phloxes, pecunculus, thyme, ma le tilotilo e foliga mai e foliga lelei pe a maeʻa le vaitau o le vavalalata ma e le faʻaumatia seia oʻo i le taumalulu moni ma muamua fulufulu.

Laʻau vavalalata

O tagata 'aloʻese ma meaʻai manogi mo se paʻu alpine o laʻau sili ona lauiloa o loʻo fetolofi. E tele a latou amio teuteu ma e sili ona le lelei. O le tuputupu ae o le talavou, o le euphorbia, tamaʻi gaʻo, lela, stachis, vao vao e vave ona ola i luga ma avea ma se mea teuteu ese i foliga o lanu lanumeamata matagofie, e peiseai o loo aoina i laau vao.

O lo latou teuteu faʻaauau pea mo se vaitaimi uumi - mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo. E le afaina le eleele i le nofoaga e galue ai. O eleele sili ona mativa o le a le aʻafia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina atoatoa o le mea e sili ona lelei.

Faʻataʻitaʻiga Rhizome

E mafai ona avea le paʻu o le alpine ma tagata e avea o se kapeta matagofie i le tautotogo, faʻafetai i le lanu lanu, paʻu ma le paʻepaʻe papaʻe, lea o le a maua ai le filemu i le masina o le taumafanafana, pe a uma ona fuga ma lau lanu lanumeamata. O lenei aiga tuputupu aʻe o le a faʻatamaoaigaina ma faʻavasegaina le aʻa ma le iliili, pansies ma le kiona-paʻepaʻe paʻepaʻe, logo ma le gentian, aster ma le heather, anemone ma le lyatris, faʻamaʻi ma le tatalaina.

Faʻaititia tausaga taʻitasi ma le umi o le vaitau

Snapdragon, Nolan, Purslane, dimorphotheque ma brachycoma, o tausaga ia e tele ona fuga mai i tausaga taʻitasi, faatasi ai ma o latou lanu eseese ma lanu eseese, e faʻaleleia ai le matagofie ma le fiafia, suia ma teuteuina le togalaau, tuʻuina atu le sami o manogi ma manogi manaia i le taimi o le taumafanafana. O tausaga taʻitasi, e mafai ona e suia la latou nofoaga o loʻo tulaʻi mai, ma faʻaopoopoina ai le faʻaogaina o ituaiga eseese ma faʻapena tulaga ese o au laufanua.

Coniferous e faʻamalosiina laau ma vao

O laau ma laau toto e fautuaina mo le faʻaaoga i luga o paʻu alpine ma se nofoaga tetele. O ituaiga Coniferous ua tuuina atu i le saite se foliga vaaia atamai, mamalu ma faaaloalo. O tagata faʻapitoa i le laufanua e fautuaina le totoina o rhododendrons, vao laau vao, uumi Iapani, vaipuni, faapea foi ma ituaiga laʻau ma laau pine. I le tausaga atoa, i soo se vaitau ma masina uma, o nei laau toto e tumau pea le manaia ma latou te leiloa o latou uiga teuteu.

O Ferns ma 'au o ituaiga o ituaiga e foliga lelei i luga o se mauga maualuga ma se vaituloto i lona vae. Faʻasaga i le papa o le faatanoa, o le tele o ituaiga o laau e le masani ai o laau toto e le masani ai e teuteu ai.

A e fatuina se paʻu alpine ma ou lava lima i luga o se togalaau poʻo se fuafuaga a le tagata lava ia, e tatau ona e manatuaina se lagona o le fua faatatau e uiga i le filifilia o le numera o laau totō. O le mea moni, e oʻo lava i luga o le fasi fanua, e mafai ona e fatuina se laufanua alupasi tulaga ese ma le tele o fua o fua, ma manino manino le vai ma le manogi fou.