Fale taumafanafana

Manatu malie mo le fetuunaiga o le potu laei

Mo le tele o tagata, o se potu e fai ai lavalava e le o se miti mamao. I aso nei, o se uiga taua lenei o se fale lelei poʻo se fale mautotogi. Aua e sili atu ona faigofie le teuina o lavalava, seevae ma mea e le faʻaogaina i totonu o pusa tapuni po o totoa o ata, ae i totonu o potu talafeagai ma mulumotu.

O loʻo faʻapipiʻi fale ma faʻalava i totonu o lenei potu e tusa ai ma taʻiala o ergonomics. Ma e tusa lava pe e te manaʻo e fai se potu faʻaofuofu i totonu o se tamai potu, e mafai ona e faʻavasega le avanoa ina ia faigofie ona tuʻuina se tele o mea.

Laʻei telelava

O le potu pito sili ona lelei mo le potu e fai ai lavalava o se avanoa e aunoa ma ni faʻasalaga, faatasi ai ma le numera o tulimanu e le silia ma le fa. O lona nofoaga e tatau ona le itiiti ifo ma le 3 mita, ma le umi o le tasi puipui e tatau ona le itiiti ifo ma le 2 m.

O se filifiliga lelei mo se falemaʻi laitiiti e 2 i le 2 m potu laei. I lalo o ia tulaga, e mafai ona tuʻuina i luga o laupepa le tusi "P", lea e tuu ai fale ma potu i le mea e nonofo ai le 3 puipui. I totonu o se tamai potu e sili ona lelei le faʻapipiʻiina o le masini i le mataitusi "G".

Afai e iloa le numera saʻo o kapeta, ona faigofie lea ona e fuafuaina le vaega o le potu. A e leʻi faia se potu faʻaofuofu, e muamua ona e faitauina le numera o vaega i le umi ma faʻalautele i le lautele (e pei o le tulafono, o le lautele o le tasi vaega o le 50, 75 poʻo le 100 cm). O le umi lenei o le laei. I le taimi nei, e tatau ona tatou faʻatusatusa le loloto o cabinets, faʻateleina i le 2 (faʻatatau i le ata) ma faaopoopo le mamao mo le ala (50 - cm, sili ona lelei - 80-100 cm). O le lautele lenei o le potu laei, lea o loʻo i ai pusa i le umi o le tasi puipui.

O le maualuga pito sili ona lelei o le faiga----------------------------------living system, ma mautinoa ai le mafanafana sili - 3.5-5 mita Faamolemole ia matau e 1.5 mita e tatau ona atofa mo suiga o lavalava. O ia ituaiga e mafai ai ona faʻapipiʻiina e le gata o faila, ae ia faʻalagolago foi i se faʻata poʻo le faʻapipiʻi o le ottomans mo le faigofie.

Faʻaleagaina

O se tulaga taua mo soʻo se potu faʻaofuofu o le ea. E mafai ona tuʻuina i ni auala se lua:

  1. I totonu o se potu tapuni e aunoa ma ni faamalama, e tatau ona faʻapipiʻi se puʻupuʻu i se mea e faʻalelei, lea e tatau ona alu i le faigamalaga lautele. O le a faʻaitiitia ai le susu ma puipuia ai mea manogi, aemaise lava mai seevae ma fafo.
  2. Afai ei ai ni faamalama, e lava lea e faʻavave ai le potu. Ae atonu ei ai se faafitauli i ave o le la, lea e faʻaleagaina ai lavalava. Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, e tatau ona e tautau se pupuni poʻo ni tauaso i luga o faamalama.

E mafai ona e faʻaeʻeina faʻalauiloa faʻapitoa i totonu o laupepa ma laei ma seevae. Ma mo le lelei o le ea, faʻatau ato ato ma pusa sulu.

Malamalama Faʻamatalaga

I le fuafuaga fuafuaina o le potu laei, e tatau ona e vave saunia mo le moli o le potu, lea o le a fesoasoani ia te oe vave ma faigofie ona filifili ai lavalava talafeagai:

  1. O le mea sili ona taatele o le faʻamalamalamaina o moli puipui e faʻamoemoe i luga o fata o cabinets.
  2. E matua faigofie lava le faʻamalamalamaina o mea o loʻo i totonu o fata, ato ma le atigipusa. I lenei tulaga, e mafai ona faʻapipiʻi faʻamau i luga o faʻamau poʻo faʻapipiʻi i totonu.
  3. I totonu o le tulimanu, faʻapitoa i luga o clothespins foliga manaia, lea e mafai ai e oe ona sui le uiga o le manaʻoga o le malamalama.
  4. Pe a faʻapipiʻi se potu ofutalaloa lautele, e pei o le ata, e mafai ona e faʻapipiʻi se moli tautau.
  5. I totonu o se tamai potu, e sili atu le aua le faʻateleina le avanoa. E sili atu le faʻapipiʻiina o moli eletise, lea o le a faʻaalia pe ae tatalaina le faitotoa.

O nisi taimi i totonu o le potu laei e faʻaaoga ai halogene poʻo moli malamalama, lea e latalata le malamalama i le natura e mafai ai. Ae ui i lea, e le fautuaina e faʻapipiʻi i tafatafa o lavalava, ona e vevela tele. E sili ona lelei le faʻaaogāina o molī faʻaolaina mo le malamalama.

Nofoaga o le Nofoaga Laʻei

E mafai ona e faʻavasegaina se potu talafeagai mo lavalava i ou lava lima, e pei o le ata, i auala nei:

  • filifili se isi potu;
  • faia faʻamalolo i totonu o le potumoe po o le alatele;
  • toe faʻatulaga le faleoloa;
  • faatulaga i se alalaupapa;
  • faʻapipiʻi se polokalama tatala;
  • faaaoga le tulimanu o le potu;
  • faʻaaoga se pusa poʻo se faʻaoga.

E mafai ona faia se potu e fai ai laei e faʻaaoga ai le faʻamago e faʻaaogaina ai se mea faʻapipiʻi faʻatasi. E mafai ona tapunia i pupuni po o faitotoa avanoa.

O le faleoloa o le filifiliga aupito sili lea ona talafeagai mo mea e fai-it-yourself-clothes. E leai se manaʻoga e galue malosi i luga o le faʻatulagaga. E mafai ona e aveese mea uma e le lelei, faia se mea itiiti pe toe faaleleia. E na o le tatau lava ona fuafua vaega ma faʻatau ai elemene elemene o le potu laei. Ona faʻaeʻe lea ma fiafia e faʻaaoga le iuga o lau galuega.

O se nofoaga mo se potu e fai ai lavalava e mafai ona avea o se faʻailoga. O vaega nei e sili ona tuʻuina i luga o le puipui.

I le leai o se avanoa avanoa, e mafai ona e faʻaogaina se pusa pupuni i ou lava lima, e pei o le ata, ma le tele o pusa, fata, vaega mo seevae ma atigipusa. O le mea lea e taua ai le tautau i se faʻata, faʻapipiʻiina o se uso poʻo se nofoa. O le tali sili lea mo se fale mautotogi ma se tamai vaega. Ae ui i lea, o loʻo i ai se tasi toe foʻi i totonu - e tatau ona e siaki pea le mama ma le faʻatonu.

I le faʻaaogaina o le tulimanu o le potu, e mafai ona e faʻaogaina le potu pito i luga o le potu. E sili atu ona gafatia ma sili atu le tele o mea e teu ai. Ua tatala le tulimanu i totonu o le potumoe e ala i le faapipiiina o le moega i luga o le fale. E fesuisuiai avanoa tetele.

O se loggia poʻo se faletalimalo e mafai foi ona fetaui mo se potu laei. O le mea autu o ou mafaufauga. Mo se potu laititi, o se potu laititi-laei o le a avea ma filifiliga lelei, o mea e sili ona talafeagai o le a maua ai.

O le mamanu o le potu laei e tatau ona fetaui ma totonu o le potu. O lenei tulaga e faʻaaoga foi i le lanu ma le ituaiga o meaafale.

Auala e filifili ai se faitotoa

A filifilia ni faitotoa, e tatau ona e malamalama e faʻapipiʻiina polokalama faʻaputu pe a vavae ese le potu laei. Afai o se vaega o le potu e faʻapolopolo mo lea mea, ona sili atu lea ona faʻapipiʻi se palota.

O faitotoa e tatau ona o gatasi ma le aotelega o totonu o le potu poʻo le potu, a leai o le a foliga mai e le mautonu ma vaʻaia.

Pe a filifilia ni faitotoa mo le laei, e tatau ona taʻitaʻia oe e le gata i mea e fiafia i ai tagata o lou aiga, ae ia amanaʻia foi le vaega o le potu, faʻapea foi ma le faʻatinoina o le tino lava ia. O a ni filifiliga mo fausaga o faitotoa e mafai ona faʻatutu:

  1. Swing. O le faʻamatalaga masani lea na faʻaaoga mo le tele o seneturi i se laina. Mo le laei, o ia faitotoa e lelei i latou latou te saunia se vaaiga lautele atoatoa o le avanoa i totonu. O nei faʻataʻitaʻiga mo se taimi uumi, e le o se mea e ono mafai ona faʻaaogaina i le faʻaaogaina o auala. E le gata i lea, o le faapipiiina o ia faitotoa e sili atu ona taugofie. O le faʻafitauli o le latou manaʻomia se avanoa tele. E le gata i lea, o tagata fiafia o le uluai mamanu e le fiafia i la latou faigofie.
  2. Faaseʻe. E talitutusa lava ma mea na faʻaaogaina mo laei. O lenei mamanu e fesoasoani e teu avanoa i le tele e mafai ai, e fetaui lelei mo se nofoaga laitiiti.
  3. Feliu. Faʻaaogaina pe afai e mananao tagata e tausia le laminate tau ma le fale i se tulaga atoatoa. O faitotoa o nei fausaga e le paʻi i le fola. O le taʻiala faʻapipiʻi e faʻapipiʻi i luga o le taualuga poʻo le taualuga pito i luga. I nofoaga o fusi o tapuni o faitotoa faʻapitoa masani o le faitotoa e faʻapipiʻi.
  4. Pupuni. O le filifiliga pito sili ona faigofie o ie lalaga e tautau i luga o se fatu. Ua vave ona faʻaogaina, faigofie ona tape pe'ā tatau, ia i ai se foliga matagofie. E le gata i lea, o lo latou tau e maualalo ifo nai lo isi ituaiga o faitotoa.

Faʻatulagaina o le potu

Pe a faʻapipiʻi se potu faʻalava, e mafai ona e faʻailogaina le ad aditata. Ae e tatau ona e amanaʻia nisi o faʻamaoniga mai le poto masani. A uma mea uma, o le a faʻatulagaina lelei le avanoa i totonu o le a aoga tele ma o le a mafai ai ona e tausia mea uma ia mamā ma lelei:

  1. E fautuaina le vaevaeina o avanoa e tusa ai ma uiga tau feusuaʻiga i totonu o le afa fafine ma le tane.
  2. Afai e tatau ai, e mafai ona atofa ia ato taʻitasi mo tagata o le aiga, ae le o se mea e manaʻomia.
  3. O seevae e sili ona tuʻuina i lalo i luga o fata. Mo lenei mea, e mafai ona faʻaaogaina fausaga toe faʻaaoga.
  4. I tafatafa o le seevae seevae, o le a sili atu ona aoga le faʻaogaina o se vaega mo fafo.
  5. I luga aʻe o lenei vaega, e sili ona lelei le tuʻuina o se fata i lalo o pulou.
  6. O pupuni faʻamau ma pusa e sili ona tuʻuina eseese.
  7. I le pito i luga, e sili atu ona faigofie le teuina o lavalava ma mea e seasea faʻaaogaina.

E mafai ona e faʻatumu ia lavalava e tusa ai ma le lanu o mea. O laʻei mama e tatau ona tuʻu i se tasi o vaega o le potu, ma o laʻei uliuli e tatau ona tuʻu i se isi.

Faʻafefea ona faʻatumu?

O le faatumuina o se potu e teu ailava o se mea moni na faia. Faatasi ai ma sina vaega laitiiti o le potu, e tatau ona faʻaoga uma avanoa mai le fola i luga ole taualuga ma mai le isi tulimanu i le isi. O lenei faiga o le a mafai ai e oe ona tuʻu i ai mea uma, moe ma isi mea faʻapitoa. I le faagasologa, e tatau ona e gauai totoa i galuega o le fata ma le avanoa o mea taitasi.

O le tumu o le kapoti e masani ona aofia ai:

  • tautau mo fusi, laʻei, ofu, fusi, fusi, mitiafu;
  • tagata e taofiofi;
  • fata mo faʻalapotopotoga faʻatasi ma mea faʻapitoa ma ato;
  • vaega mo solo ma le ie moega.
  • vaega mo seevae;
  • ato po o atigipusa mo lino, tights ma totini.

Afai e mafai, e mafai ona faʻaopoopoina le potu faʻaofuofu i se otomani, se faʻata ma se laulau faʻaofuofu. Afai o mea taitasi ua i ai lona lava nofoaga, ona avea lea o le potu o laei ma se potu matagofie ma aoga.

Polokalama e teu ai

I le faaopoopo atu i fata masani ma sitaili, o aso nei i faleoloa o loʻo tele lava isi masini faʻapitoa e tuʻuina atu e mafai ona fesoasoani i meafaigaluega o lenei potu. E mafai foi ona e mafaufauina ma fai se faiga muamua mo le teuina o mea i totonu o le potu laei i ou lava lima:

  1. Brunette O se faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa o le a talosaga e le gata i tamaloloa, ae faʻapea foi i pisinisi pisinisi o loʻo ofuina ofuvae. I luga o le faʻatauga o loʻo i ai ni faʻamaumauga faʻapipiʻi umi e faʻapipiʻi i le puipui ma seleulu toe faʻaaogaina ua faʻapipiʻiina i laupapa. E i ai a latou mea e vavae ese mo paʻu paʻu taʻitasi e puipuia ai i latou mai le sola ese.
  2. Pusa toe faʻaaogaina. O nei fata e faigofie tele ona faʻaaoga. E faigofie ona latou toso ese mai, saunia se vaaiga lelei ma avanoa i mea. E le gata i lea, e ono iai a latou faʻalapotopotoga.
  3. O uu mo fusi, fusipaʻu, sikafu, sikafu. E mafai ona faʻaaoga e faʻapolopolo avanoa. O nei masini e mafai ona faʻasolosolo ma taʻamilomilo, faʻatasi ai ma se masini faʻatulagaina ma se mea toe faʻaaoga.
  4. Faʻamau faʻavae. Mo le tele o tagata, o se mea faufale ua fausia i totonu o le faʻaipoʻa o le a avea ma se mea taua. E alu tele se avanoa ma e le faʻalavelaveina le ala i luga o fata.
  5. Pusa O ia ituaiga auivi, ae aoga tele, e lelei tele mo le teuina o lavalava paʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, pulou poʻo isi mea e manaʻomia ai tausiga faʻaeteete. O nei koneteina e masani lava ona faia mai le palasitika palasitika ma tioata vai.
  6. Ato mo palapala palapala. I le avea ai o se tulafono, latou te laʻei ma laei i totonu o le potu laei. E tele taimi e tatau ona tuʻu saʻo atu mea i le tagamea, ae e le mafai i taimi uma ona vave ave i latou i le taele. Mo lenei mea, o laupega faʻapitoa faapitoa i luga o se uamea ua faʻaaogaina, lea e faʻaaogaina i luga o le mataupu faavae o sitaili. Ina ia aloese mai le manogi, latou te maua ai le faʻaogaina o le faʻaleleia o le tino ma ato.
  7. Fale faʻasolosolo fale. O se tuufaatasiga lenei o pulou ma se masini faʻaleleia e mafai ai e oe te teuina mea saʻo i lalo o le taualuga. O le mea lea, e mafai ona tele se avanoa avanoa. Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻaaogaina, ave le mea e manaʻomia ma toe faafoi mai.
  8. Pusa faʻama. O nei masini e teu ai mea e masani ona faʻaaoga faatasi ai ma fausaga masani ma sitaili. E tele a latou mea lelei - o le faʻalamaina o le alumini e sili atu le malamalama nai lo elemene, ma o le faʻavaveina o le fausaga e puipuia ai le faʻaputuina o le pefu. I le taimi lava e tasi, o le gafatia o ato uʻamea e le maualalo, ma o nisi taimi e sili atu, nai lo o laupapa laupapa.
  9. Faleoloa seevae. O lenei mea e masani lava o se avanoa e tatala, pisi ma faʻamau i seevae. O lenei mamanu e maua ai le lele lelei, ao seevae i taimi uma. O le tele o taimi, o seevae seevae e tuʻuina i vaega pito i lalo, ona o le avanoa e faʻaaogaina ma le sili atu le lelei.
  10. Pepa vavae. O se faʻalapotopotoga faʻapitoa lea e fesoasoani e taofi taulima o tamaʻitaʻi, manoa o tama, fusipaʻu ma fusipaʻu, teuteu, mataʻitusi i le faasologa.

E faʻapefea ona fai se taʻaloga e fai-oe-oe lavalava?

O le potu laei o se potu faapitoa i totonu o le potu, lea e tatau ona fetaui ma mea uma e manaʻomia mo le teuina lelei o lavalava. E faʻapefea ona faia se potu faʻaofuofu i ou lava lima?

Muamua e tatau ona e mafaufau i mataupu e fesoʻotai ma le fuafuaina o se vailaau. O le tele o taimi o le tagata lava ia, ae o loʻo i ai foi nisi tulaga faatapulaa:

  • o le maualuga o le vaega mo le mamafa o laei e tatau ona le itiiti ifo ma le 150 cm mai lalo i le pa. Ma o le va o le pa i le taualuga ile pito i luga e le itiiti ifo i le 10 cm;
  • o le maualuga o le vaega lea o le a tuu ai le malamalama i fafo o laei e tatau ona tuu e tatau ona 100 cm i le pa, ma le 10 cm mai le pa i le taualuga;
  • o le maualuga o fata mo pulou poʻo seevae e tatau ona fuafuaina e tusa ai ma le maualuga pito i luga o lavalava, faaopoopo i ai le isi 5-10 cm i lenei tau;
  • o le maualuga o fata e tatau ona tusa ma le 25-45 cm.

Ina ia iloa le loloto o le lelei o vaega, latou te masani ona faʻaaogaina le mataupu faavae lenei - e manaʻomia le fuaina o le tautau lautele ma faaopoopo i ai le isi 10-20 cm i lenei tau.

Ae o le lautele, e mafai ona fuafuaina i le auala lenei:

  • 15-25 cm e tatau ona amanaia mo taimi taʻitasi o ofu mafanafana;
  • 10-15 cm o loʻo faʻaaogaina mo aso taʻitasi o le afa-taimi i fafo;
  • 5-10 cm e tatau ona ave mo laʻei taitasi, ofuvae po o le ofutino;
  • o le lautele o vaega mo laei ma pulou ua filifilia e tusa ai ma le aofaʻi o nei mea, faʻaopoopoina ai se siʻitaga laʻititi.

A e leʻi faia se potu faʻaofuofu, e manaʻomia ona e filifilia mea saʻo. Mo le faʻatulagaga o puipui, e mafai ona e faʻaaoga le drywall, lea e sili ona fetaui i tulaga o le teuina o ofu i fafo ma laʻei mama, seevae ma pulou.

E mafai foi ona e faʻaaoga mea e fai i laupapa. O le a gauai atu i le tele o le susu, ma faasolosolo malie ona toe aumaia i le aofaiga manaomia.

Lalo i le ata e mafai ona e vaʻaia pe faʻapefea ona foliga le potu laei i le tamai potu:

I le faia o se faaiuga i le meafaitino, e tatau ona e faailogaina ma tipi le mea faigaluega. Ona faʻaauau lea i le faʻapipiʻiina o le faʻavaa e faʻaoga ai faʻataʻitaga ma le sikrewdriver. O le faʻaaogaina ua maeʻa faʻapipiʻiina i le matagogo ma saunia mo teuteuga.

O le auala pito sili ona faigofie o le faʻamago maeʻa e faʻapipiʻiina. Ae ui i lea, e mafai ona faʻaaoga paneli teuteu pe a manaʻomia.

O le pito sili ona umi le maeʻa o le valiina o puipui, ae muamua lena e te manaʻomia e tuʻu ai le oneone ma oneone.

O le faʻaaogaina o se fale e sili ona lelei e teu ai ma oe lava lima e matua faigofie lava. O le faʻavaa e faia i faʻamatalaga faʻapipiʻi e faʻapipiʻi i le puipui, ma o fata e mafai ona fai i le laminate malulu masani. I luga o metotia uʻamea faʻapipiʻi le siaki mo le teuina o seevae. O uʻamea mo tauau e mafai foi ona faʻapipiʻiina i le uamea. Faʻafefiloi mo fata e seleseleina e tusa ai ma le telē, tipi ma faʻapipiʻi i totonu o le masini.

Mo musumusuga, matou te fautua atu ia e vaʻai i filifiliga e sili ona manaia o laei:

Faʻapipiʻiina o se pusa vevela - vitio