Laʻau

E mafai ona ou faʻaaogaina le pineapple mo se tina tausimai?

O susu o susu o se meaʻai lelei lea mo le faʻavaveina o le tuputupu aʻe o le pepe. I le suāsusu o se fafine o loʻo i ai mea e manaʻomia e le gata ina faʻamalosia ai le malosi, ae faʻapea foi le fausia o tino taua o le tino o le tamaititi. E le gata o vaega o le susu e faigofie ona digestible, faafetai i le susu, e mafai ona puipuia le pepe mai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi, o le atinaʻeina o lona mafaufau e sili atu ona lelei.

Talu ai o le pepe e faalagolago atoatoa i le mauaina o le susu o susu, o lea i le taimi nei, e manaʻomia e le tina ona faʻafaigofieina lana lisi meaʻai i le tele e mafai ai, e aofia ai vaega uma o meaʻai maloloina, aemaise lava i latou o loʻo maua i vitamini ma minerale. O nei mea e aofia ai fualaau eseese.

I lenei tulaga, e masani lava ona fesiligia e tamaitai le fesili: "E mafai e se tina tausimai ona i ai pinea?" E faʻafefea ona ola maloloina lenei fua ma o le a le taʻitaʻia ai iʻuga le talafeagai?

O le tuufaatasiga o le susu o susu e faalagolago i le taumafa

Le aoga tele o le susu o le tina, o le mea moni lava, e faalagolago lava i le taumafa a fafine. Ma o le mea e maua ai le kalori o taumafataga i le taimi o le lactation e tatau ona faʻaititia. Ina ia faʻaleleia le lactation, e mafai ona e faʻaaogaina meaai e fesoasoani e fetaui ma manaʻoga o le tino o le tino ma aafia ai le tele o susu o loʻo gaosia ma lona lelei. I le avea ai ma tulafono, o nei meaai e tatau ona aofia ai le uʻamea ma le iodine, zinc ma le magnesium, o vaega autu o vitamini ma amino acids, biotin ma isi mea tuufaatasia.

Faatasi ai ma le faanaunauga e aofia ai le tele o meaʻai ma ipu i le taumafataga, o nisi taimi e galo ai tina talavou e uiga i le mea autu - soifua maloloina. Ae o le laulau a se tina tausimai e tatau ona matua saogalemu mo le fafine lava ia, aemaise lava mo le pepe. O mea uma e 'ai e le tina e atagia i le soifua manuia o le pepe.

Ma e oʻo lava i oloa maloloina lelei e mafai ona avea ma se punaʻoa matautia pe afai e te faʻaaogaina e aunoa ma se fua ma se lapataiga.

Faʻaauau pea ona faʻamalosia e fomaʻi e faapea o fafine maʻitaga uma ma fafine lapatai e manaʻomia tele fualaau faisua ma fua. Ae e uiga i le aofia ai o fualaau aina i fafo i le taumafataga, lea e aofia ai le pineapple, peleina e le tele o tina tausi maʻi, o le tele o fefinauaiga ua sili atu le vevela, ma o fesili masani e fesiligia.

O faʻamanuiaga o le pineapple mo le susu

E talisapaia le falaoamata mo lona suamalie, muamua le manogi suamalie ma le manaia, manogi manogi ma le tele o mea aoga e aofia ai i le lanu samasama samasama.

E tusa ai ma suʻesuʻega o suʻesuʻega o meaola ninii, mo le 100 grams o le paluga o pusa o fualaau aina fou mo:

  • 0.4 kalama o porotini;
  • 86 gita o vai;
  • 11.5 kalama o meaʻai gaʻo;
  • 0.4 kalama o fiber.

O pineapples e matua mauoa i le acid ascorbic, e aofia ai peta-carotene, vitamini B1, B2, B12 ma le PP, mea taua ma le micronutrients, faapea foi ma le tele o gaʻo, gaʻo manogi ma taua.

E foliga mai o se oloa faapena e tatau ona aofia ai i le lisi o tina tausimai, ae o tamaiti fomaʻi ma tagata fai meaʻai e le o se mea sili ona lelei. O le a la se mea lelei mo le susu? Ma faʻapefea e lenei fua tele ona afaina ai le ola maloloina o le tina ma le pepe?

I le faaopoopo atu i le mea moni o le falaoamata fou o se punavai sili lea o le vaitamini C, lea e fesoasoani i le faatumauina o le leo, malosi gaioiga ma le puipuia o le tino mai mea moni, o le faʻaaogaina o pipi e mafai ai ona e:

  • faaitiitia le viscosity toto, ma faaitiitia ai le lamatia o le thrombosis ma veins varicose;
  • ia faʻaleleia le lelei o vaʻa toto ma le galuega o le cardiovascular system atoa;
  • puipuia poʻo faʻaitiitia le faʻaititia o le cholesterol;
  • lelei le aveese o le edema ma puipuia lo latou tupuga i le lumanaʻi;
  • faʻaitiitia le faʻatasi ma le tiga o le muso.

I le taimi lava e tasi, o se tamaitai o loʻo faʻaaogaina le pineapa ae o le susu e le mafai ona fefe ona o lona lava mamafa, ona o le tino o le pineapa matutua e naʻo le 48 kcal i le 100 kalama.

I le avea ai o se punavai o mea aoga ma vitamini, o le pineapple e iai sona aoga aoga i luga o galuega puipui a le tino, faʻaleʻaleʻaina le faʻaleleia o le tino puipuia. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fualaʻau e sili ona aoga i le malulu ma le vaitau.

A maeʻa le fanau mai, e tele tina latou te feagai ma le mafatiaga o le tino, faʻafeiloaʻiga masani, ma faailoga o le oʻo mai o le atuatuvale. O se pineapple e aofia ai se faʻaleleia atili o le faʻasaini o le okesene i le faiʻai, e mafai ona fesoasoani e faʻamalo ese ia ituaiga le lelei i totonu o se tamaitai tausi maʻi. E le gata i lea, o le aano o fualaau aina suamalie e faʻamalosia ai le loto, faʻasaʻo le vaivai le tumau ma faʻaosofia ai le gaosiga o le serotonin.

Ona o le itiiti o le pineapple i totonu o le lisi, e mafai ona e setiina le gaʻoina vave ma vave faʻaitiitia le toxins ma le tele o le susu.

E i ai pineaples pipi i le siva e aoga mo tina tausi maʻi?

Ae i le fesili: "E mafai e le tausisoifua tina ona kuka pineapins?", O se tali le lelei e le tatau ona mulimuli mai. E ui lava o le suamalie ma le foliga mai o le oloa i totonu o se fagu lanu e faʻasaoina, o le tele o mea aoga o le paluga o fualaau aina fou ua leiloloa leiloloa.

O se taunuuga o togafitiga vevela, ua faʻaumatia ai le acid ascorbic - o le vaitamini o loʻo i ai i le pineapple.

Talu ai o nisi taimi e le fua mai fualaau aina mo le gaosiga o mea taumafa mafai ona kuka, o le tele o suka e tatau ona i ai i le fua e maua ai le tofo ma le umi o le teuina o le oloa. Ma o le uiga o lenei mea o le faʻataunuuga o le kalori o fualaʻau ua mafai ona faʻatupulaʻia tele. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le sipuni e le aofia ai faʻasao faʻamalosi, mea e faʻamalosia ai le tofo ma e oʻo lava i vailaʻau e fai ai le pineapple canned mo se tausisoifua e le gata o le a le aoga, ae e afaina foi.

O le a le mea e afaina i le tausitama tina ma lana pepe?

Muamua lava, o le pineapple i se tausisoifua pepe e mafai ona mafua ai se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi poʻo faailoga o le le faapalepale meaai e aliali mai i ni nai aso pe a uma le taumafa.

Afai o le tino o se fafine e vave vave ona tali vave i se tagata e alu ai, i tamaiti, o fomaʻi e matauina le taofiofi, ma o nisi taimi e matua natia uma lava, o se faagasologa alualu i luma lea e aofia ai le tele o totoga ma gaʻo.

O se faʻafefe faʻafefe i le pineapple e ufiufi ai le manava, faʻaogaina o le paʻu, lanu mumu ma le fulafula o le mucous membranes, faigata le manava ma le afaina, afaina o meaʻai ma faʻalavelave faʻalavelave. O tamaiti e iai ni faʻamaʻi pipisi e sili atu ona le fiafia, 'aua neʻi' ai pe moe lelei. O lenei aʻafiaga leaga o le pineapple i luga o le soifua maloloina o se tina tausimai e le muta iina.

Fualaau aina fou e maua ai le malosi i meaola e mafai ona afaina ai le tulaga o le nifo nifo, ma mafua ai le le mautonu ma le faateleina o le elemene i le gastrointestinal tract.

E mafai la ona maua e se tausimai tausi se pineapple? E le o se tasi o tagata tomai faapitoa o le a taumafai e tuuina atu se tali manino ma le le mautonu i lenei fesili, talu ai o tamaitai uma ma a latou fanau ei ai a latou lava tulaga ma uiga o le tino.

Afai, ao le i momoli atu, e masani lava ona faʻaaoga e le tina faʻamoemoe lenei oloa e aunoa ma le matauina o ni aʻafiaga leaga, e manino lava o le pineapa e mafai ona 'aina ao fafagaina, mulimulitaʻi i faʻamalosi ma le lapataiga. I le tulaga pe afai o le tino o se fualaau aina suamalie o se oloa fou mo se fafine, e sili atu le tolopoina o le tofo seia oo i le taimi e amata ona 'ai ai le pepe.