O le togalaau

Orchard i totonu o le potu

I aso nei, faatasi ai ma se olaga malosi i aai ma megacities, e masani lava ona feiloai se tasi i se tagata e moemiti i se tulimanu o meaola, e ola i le fale. I le talanoa i le togalaau i totonu, o le mea muamua lava e oʻo mai i le mafaufau o le faamalama o le faamalama e tumu i ipu o violets, hydrangeas, camellias ma roses i totonu.

A e ui i lea, e mafai foi ona e feiloai i ni tagata fiafia e le masani ai i fualaau aina, i le tulaga e le gata o fualaau faisua e pei o aniani, pepa, kāloti ma pateta, ae o mea moni foi, e faatusa i pineapples, pomegranate and avocado. O le vaivai o ia togalaau e mafua mai i le vaega laitiiti mo le lulu, ma, sili atu ona taua, le le mautonu e uiga i le taunuuga lelei. Ae i le noatia ma le fai fuafua i nisi o tulaga, o lenei miti e mafai ona faigofie ma o le a taugofie mo toetoe lava o soo se fai togalaau.

O le tele o fualaau aina fua e mafai ona tupu lelei i totonu o se fale, aʻo i ai i totonu o ipu faʻalauiloa. O le tasi e na o le tilotilo i le matagofie o totonu o le "tagata tino" e pei o le saina a Saina, tamaʻitaʻi, le fiafia, poʻo le masalosalo e uiga i le manuia o le faʻaaogaina o manatu o le a mou atu ia i latou lava. Ae aua nei galo e uiga i le taua o le tele o le tele o le gafatia o le a tupu ai fua.

O le nofoaga pito i sili ona lelei mo le faʻatupulaia o se togalaau i totonu o le a avea ma se faletalimalo, e aofia ai le avanoa saoloto i le malamalama ma le ea, faʻapea foi ma le i ai o se avanoa avanoa tele. Afai e te manaʻo e faʻateleina laau totō, o le faletalimalo e mafai ona faʻanenefu i taimi uma.

O aʻau e talafeagai mo le faʻatoʻaga i totonu

Pe a fatuina se togalaau i totonu, e tatau ona filifili mo laau totino e iloa e ala i le saoasaoa vave o fualaau suamalie, vevesi ma, pe afai e mafai, mafai ona gaosia e le tagata lava ia. E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona faʻagaloina uiga o le taimi o le faʻaleleia o le vai, o le gaosiga o le eletise, o le mafanafana o le vevela ma le susu.

E tusa ai ma le vaitaimi o le tuputupu ae, e mafai ona vaeluaina laau i ni vaega se tolu:

  • Aiga. O lenei meaola e iloga i le saogalemu o laʻau i soo se taimi o le tausaga. E aofia ai pusa i totonu, laumua, lemoni, mandarin, fugalaki, pernettia, avoka, pyracantha, lemoni, rosemary ma sarcococcus.
  • Faʻailoa. O le tulaga ese o nei laau totō o le faʻaaogaina lea o le ufiufi ma le taimi manino o le malolo i le taumalulu. Faatasi ai ma ia mea, e mafai e le tasi ona iloa le vavalo, le meli, le rimoni, elderberry, quince, bean bog, persimmon, faapea foi laau masani e pei o le apricot, apple, plum and pear. E tatau ona manatuaina o lenei meaola e manaʻomia le malologa i le vaitau o le taumalulu, ina ia aloese ai mai le faʻaogaina o le laau ma le leai o fua.
  • Fuga. O lenei vaega e iloga i le umi o le ola o ona aʻa ma le faafouga o le pito i luga, terrestrial vaega i tausaga uma. E aofia ai le sage, Voronets, strawberries, actinidia ma strawberries. E aofia ai foi i totonu o lenei ituaiga o laau toto e pei o pepa, aniani, kukama, mea matagofie, tamato, asparagus, kāloti, garlic, lettuce ma seleri.

Malamalama malamalama

E fuafua i le mea e sili ona lelei mo le malamalama, e lua ituaiga o laau e iloga: photophilous and shade-tolerant. O le vaega muamua e fiafia i nofoaga susulu malamalama, e tatau ona i luma o faamalama o le itu i saute poʻo le itu i saute sisifo o le fale. E aofia ai le lavender, vine, pulu lemoni, olaola, figota, uila, ma isi. O le meaola lona lua e tupu lelei i nofoaga pogisa, ma le faʻalauiloa le faʻaalia e faʻasaʻo ai le la. Mo se faʻataʻitaʻiga: laʻau mūmū, kofe, paʻu, ma le faʻatau togafitiga.

Feavega o le ea

O le puleaina o le puleaina o le vevela e faʻatatau i luga o le tele o le tuputupu ae o laau. Toeitiiti lava o sui uma o faʻalapotopotoga e manaʻomia le vevela i lalo o le fuainumera (e tusa ma le 16-18 tikeri) mo le tausiga. A oʻo i le taʻutinoga, o nei faailoilo ua faʻaitiitia (maualuga le vevela 8-10 tikeri). E tatau ona manatua o le maualalo o le vevela e afaina ai ituaiga uma o laau totő, ma i se vaitau malulu malulu e tatau ai ona vavalo le nofoaga o loʻo teu ai.

Faʻamamaga mo totonu o togalaau i totonu

O le faʻamaualalo o se tasi lea o mea taua taua e tatau ona mafaufau i ai pe a faatulagaina se togalaau aina. Afai e le mafai ona mataʻituina le fufuluina o laau, ona tatau loa lea ona e taofi lau filifiliga i luga o na ituaiga mea e sili ona mamafa i luga o le faamamaina o le ea. O pomegranate, spathiphyllum, fig, peach, laurel, moli. Teu ma le lauti, laau avoka, lemoni, feijoa ma le pineapple e manaʻomia ai le tele o le gauai ile faamamaina. I le taimi lava e tasi, o le faʻaleleia o le vavalalata taimi o le ai ai se aafiaga lelei i soo se mea totino.

Faʻasa

O le faʻaleleia e faʻataunuʻu tutusa i le humidification o le ea. E tatau ona aloese mai le faʻavelaina i totonu o laau o loʻo faʻamamafa i lalo. Latou te manaʻomia le faʻateleina ma le faʻasusu. O fualaau aina e mafai ona faigofie ona talia le leai o se vai, ae ui i lea, e le tatau ona faateteleina le tulaga, ona o le le lava o le susu i le eleele, o le tuputupu ae ma le totoina o laau e taofi, lea o le a aafia ai le totonugalemu o totonu.

I le noatia ma le fai fuafua i nei fautuaga, o le totonugalemu o le loto e fiafia e le gata i mata, ae teuteu foi le laulauʻai faatasi ai ma le tele, lanu ma, taua, fualaau maloloina. O sina taimi e tatau ai ma le taimi e tatau ona i ai se aoga aoga i luga o taunuuga o taumafaiga o togalaau.