O le togalaau

O ituaiga fou o kukama mo le greenhouse

O kalaku e aofia i le vaega o fualaau faisua, o ona fua o loʻo manaʻomia i le tausaga atoa, o lea e masani ai ona tuʻuina atu e le faifaatoaga mea e sili ona fiafia i ai i le totoina o kukumba i totonu o le fale lauʻeleʻele. Faʻafetai i le totoina o kukama i totonu o le kiona, e mafai ona e maua muamua se fualaau toto ma faʻalautele le vaitau o fualaau aina, ona o totonu o le greenhouse o le aʻafiaga o tulaga i luga o laau e itiiti. I le taimi nei, e sili atu ma le 1350 ituaiga ma hybrids o lenei fualaau aina suamalie ua gaosia. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i tulaga maualuga ma ituaiga fou ma hybrids o kukama e mafai ona totoina i totonu o le greenhouse conditions.

O ituaiga fou o kukama mo le greenhouse

Mo fualaau faisua e totoina i greenhouses (tapunia le eleele), e aofia ai kukama, o le fuafuaga o le faatoaga e le o totonu o se vaega patino, ae i totonu o vaega laugatasi. Faitau atili e uiga i lenei mea i le faʻamatalaga: "O le a le vaega o le malamalama"

Kukama "Pulega F1" (Gavrish company) - o se uila ua faʻamaonia mo le faʻaaoga i le vailaau tolu. E talafeagai mo le galueaina i totonu o le 'eleʻele lauʻeleʻele. Lelei i salati. A maeʻa le 65-69 aso mai le amataga o le fatu germination, e amata ona fua mai. O le malosi o le faʻalaʻau e laʻititi, o le natura fefiloi o le faʻavaeina o fugalaau. Fualaau fugalaau i se faapona - 3 pcs. O le lau e lanumeamata, laiti. O le umi o Zelentsy e laʻititi, e lanu moana, lanumeamata i lanu, lanu. I luga o le paʻu o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi, faʻavalea o le ulu. O le mamafa o le kukama e 120-126 kalama. O fua o fualaau aina e iloa ai lo latou lelei. Mai se mita sikuea e aoina 34.3-35.3 kilokalama kukama. O le pasene o fua lelei mai le aofaʻiga atoa e oʻo atu ile 90-93%. O le kukama vaovao "Pulega F1" e matua puipuia lava i le mosaic o le fanua masani (VOM 1), aʻa o le pala, paʻu palapala ma palapala palapala (MR ma le LMR), o le faapalepale faapalepale, lelei e avea o se palota.

Kukama "Athlete F1" (Gavrish company) - o se uila ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina i le 1, 2, 3rd, 4th, 5th and 6th light areas. E talafeagai mo le galueaina i totonu o le 'eleʻele lauʻeleʻele. Lelei mo salati. A maeʻa le 50-60 aso mai le amataga o le fatuina o fatu, e amata ona fua mai. O le tagata taaalo e i ai lona faʻalautele, faʻafefiloi natura o le fauina o fugalaau. Faʻapipiina fua o fugalaau i totonu o nodule taʻitasi - fa vaega. O le lau e lanumeamata, tele. Zelentsy e oʻo atu i le 20-22 cm le uumi, o latou foliga e paʻu, o le paʻu o le paʻu e lanu meamata, laititi le paʻu i luga o le fogaeleele. O loʻo i ai faʻamaʻi pipisi i luga o le paʻu, faʻasalaga malamalama. O le mamafa o le kukama e eseese mai le 140 i le 210 kalama. O fua o fualaau aina e iloa ai lo latou lelei. 27.2 kilokalama o kukama e aoina i sikuea sikuea. O le pasene o fua maualuga o le fua faatatau atoa e oʻo i le 89. O le kukumba hybride "Athlete F1" e puipuia i le paʻu palapala (MR), paolo faapalepale.

Kukama "Peppy F1" (Gavrish company) - o se kulupu e faatagaina mo le galueaina i le 1st, 2nd, 3rd, 4th, 5th and 6th light areas. E talafeagai mo le galueaina i totonu o le 'eleʻele lauʻeleʻele. Lelei mo salati. A maeʻa le 65-60 aso mai le tupu mai o tupu, e amata ona fua mai. O le pepa mumu o se faʻalaʻau faʻalauteleina o le kukama o loʻo i ai ona faʻafefiloi amio lelei. Pestle ituaiga fugalaau i se faapona e oʻo i le tolu fasipepa. O le lau e lanumeamata, laiti. Sulu lemu umi, lanumeamata lanumoana ma taʻaiti laiti. I luga o le lauusiusi o loʻo i ai le tele o tubercles, ma e faʻapupula mai le lanu-sinasina, ma e le masani ona tupu. O le pulupulu o le eletise masani. O le mamafa o le kukama e oʻo i le 142 kalama. Fai mai Tasta le lelei o le tofo o le fua. Mai se mita sikuea, e mafai ona e aoina mai i le 35 kilokalama o kukama. O le pasene o fua maualuga o le aofaʻiga atoa e oʻo atu i le 94. O le kulupama F1 o le kukama o le kukama e puipuia i le paʻu palapala (MR), paolo-faapalepale, ma lelei e avea o se tagata palota.

Kukama "Athlete F1" Kukama "Pulega F1"

Kukama "Viscount F1" (Gavrish company) - o se kulupu, faatagaina e tupu aʻe i le lua ma le 3 o le malamalama. Lelei mo le totoina i totonu o le greenhouse conditions. E talafeagai mo salakeke, parthenocarpic. A maeʻa le 47-56 aso mai le tupu mai o tupu, e amata ona fua. O le Viscount o se faʻalaʻau faʻapitoa o kukama, fugalaau fugalaau. Pestle ituaiga fugalaau i se faapona e oʻo i le tolu fasipepa. O le lau e lanumeamata, laiti. O le umi o le umi o le umi (18-20 cm), ei ai se foliga lautele, se lanu lanumeamata lanumoana ma nai laititi laiti. I luga o le lauusiusi o loʻo i ai ni nai faʻamaʻi laiti, ma e manino lava-e lanu uliuli, lauulu susu. O le mamafa o le kukama e oʻo atu i le 147 kalama. E taua e Tasta le lelei ma le lelei o le tofo o le fua. Faatasi ai ma se mita sikuea, e mafai ona e aoina le 27.9 kilokalama o kukama. O le kukama vaovao "Viscount F1" e tetee i le pala o le aʻa. Paolo faapalepale.

Kukama "Faiga F1" (Kamupani gavrish) - o se kulupu, faatagaina mo le galueaina i le tolu ma le lima o lanu malamalama. Lava lelei mo le galueaina i totonu o greenhouses. Parthenocarpic. I le mavae ai o le 43-64 aso mai le amataina o laau amata ona fua mai. O le malaga o se kulupu o kukama, o lona uiga i le malosi faʻalaʻau, e iai le fuga o le fafine. Fugalaau-fugalaau i totonu o se faapona e oʻo i le fa. O le laulaau e lanumeamata, lauulu, lamolemole. E iai sina uumi (12 cm) le vevela, o le foliga o le lanu, lanu lanumeamata ma le laititi, o le paʻu. I luga o le lauusiusi o loʻo i ai le maʻisuka e seasea, ma le faʻapitoa o le pubescence. O le pulupulu o le eletise masani. O le mamafa o le kukama e oʻo ile 110 grams. Fai mai Tasta le lelei o le tofo o le fua. I le sikuea sikuea, e mafai ona e aoina le 17.9 kilokalama o kukama. O le pasene o fua lelei mai le aofaʻiga o fua e oʻo i le 88-96. O le kukama vaovao "Voyage F1" o loʻo faamatalaina i le tele o teteʻega i tulaga leaga ma faʻamaʻi matua o le kukama. O fua e lelei tele mo le gaosiga.

Kukama "Taamilosaga F1" (Gavrish company) - o se kulupu, faatagaina mo le galueaina i le 3rd light zone. Lelei mo le totoina i totonu o le greenhouse conditions. E masani ona faʻaaoga mo salakeke, parthenocarpic. A maeʻa le 53-65 aso mai le tupu mai o tupu, e amata ona fua mai. O le taʻaloga o se faʻalaʻau faʻapitoa o kukama, e fai ai fugalaau pistil. Pestle ituaiga fugalaau i se faapona e oʻo i le tolu fasipepa. O le lau e lanumeamata, laiti. Fua o le uumi o le uumi, lanu meamata ma laititi, taalaiti pupuu. I luga o le lauusiusi o loʻo i ai faʻamaʻi, faʻapitoa faʻapouliuli-lanu uliuli, faʻavalava tele. O le mamafa o le kukama e oʻo i le 115 karamu. Fai mai Tasta le lelei o le tofo o le fua. Mai se mita sikuea, e mafai ona e aoina le 28 kilokalama o kukama. O le pasene o fua lelei mai le aofaʻiga atoa e oʻo i le 97-98. O le kukama vaovao "O le Gambit F1" e puipuia i le cladosporiosis ma le paʻu palapala (MR), faapalepale i le palapala palapala (LMR).

Kukama "Faiga F1"

Kukama "Cadet F1" (Gavrish company) - o se kulupu, faʻamaonia mo le faʻaaoga i le vailaau lona tolu. E talafeagai mo le galueaina i totonu o le 'eleʻele lauʻeleʻele. Lelei mo le salati, parthenocarpic. A maeʻa le 57-63 aso mai le tupu mai o tupu, e amata ona fua mai. O le cadet o se faʻalaʻau faʻapitoa o kukama, o fuālaʻau pistil e ola ai i totonu. Pestle ituaiga fugalaau i se faapona e oʻo i le tolu fasipepa. O le lau e lanumeamata, laiti. O fua e umi le umi, lanumeamata i le lanu ma le laiti, faʻafiafiaga, lanu moli. I luga o le lauusiusi o loʻo i ai faʻamaʻi, faʻapitoa faʻapouliuli-lanu uliuli, faʻavalava tele. O le mamafa o le kukama e oʻo ile 106-131 kalama. Tusia e le au Tasini le tofo lelei o le fua. Mai se mita sikuea, e mafai ona e aoina i le 19 kilokalama kukama. O le pasene o fua lelei mai le aofaʻiga o fua e maua i le 95. O le cadet F1 "o le malu puipuia, e faʻasaʻo i le cladosporiosis ma le paʻu palapala (MR).

Kukama "Casanova F1" (Gavrish company) - o se kulupu e faatagaina mo le galueaina i le 1st, 2nd, 3rd, 4th, 5th and 6th light areas. Lelei mo le totoina i totonu o le greenhouse conditions. E atoatoa e pei o se vaega taua o salakeke. A maeʻa le 53-57 aso mai le tupu mai o tupu, e amata ona fua mai. O Casanova o se faʻalaʻaulaʻau alalaʻau o kukama, faʻamalosi, i ai le faʻafefiloi o fua o le fugalaau. Pestle ituaiga fugalaau i se faapona e oo i le lima fasi pepa. O le lau e lanumeamata, tele. Fua e oʻo atu i le 20 cm le umi, o latou lanu meamata lanu meamata, e umi le uumi, afaina ai. I luga o le lauusiusi o loʻo i ai le maʻisuka e seasea, ma le faʻapitoa o le pubescence. O le mamafa o le kukama e oʻo atu i le 180 karaka. Fai mai Tasta le lelei o le tofo o le fua. Mai se mita sikuea, e mafai ona e aoina le 29 kilokalama o kukama. O le pasene o fua maualuga o le aofaʻiga atoa e oʻo atu i le 92. O le kulukama Casanova F1 e maualuga le gaosia, faʻaaogaina e avea ma se tagata eleʻele.

Kukama "Our Dasha F1" (kamupani faifaatoaga "Sedeka") - o se uila, ua faamaonia mo le faaaogaina i le sone lona lua. E talafeagai mo le galueaina i totonu o greenhouses. E masani ona faʻaaoga i salakeke, parthenocarpic. A maeʻa le 40-45 aso mai le tupu mai o tupu, e amata ona fua mai. O lo matou fale o se faʻalaʻau alalaʻau alalaʻau, o loʻo i ai le faʻaleleia o le fugalaau. Pestle ituaiga fugalaau i se faapona e oo i le fa vaega. O le lau e lanumeamata, medium. Selese puupuu (8-10 cm), lanumeamata i le lanu, ma le ogaumu gaʻo. I luga o le lauusiusi o loʻo i ai se laʻau papaʻe, mafiafia. O le mamafa o le kukama e oʻo i le 80-100 kalama. Fai mai Tasta le lelei o le tofo o le fua. Mai se sikuea sikuea, e mafai ona e aoina mai i le 11 kilokalama o kukama. O le pasene o fua maualuga o le fuataga atoa e oʻo atu i le 96. O le kukumba o le kulupu "Our Dasha F1" e puipuia i le paʻu palapala (MR).

Kukama "Our Dasha F1"

Kukama "Talisman F1" (kamupani faifaatoaga "Semko-Junior") - o se uila, faamaonia mo le faaaogaina i le vaega muamua, 4th, 5th ma le 6 o laasaga malamalama. E talafeagai mo le galueaina i totonu o greenhouses. Parthenocarpic. A maeʻa le 55-60 aso mai le amataga o fualaau, e amata ona fua mai. O le talisman o se fualaʻau totola, o se kulupu faʻamaoni o le kukama o loʻo i ai se uiga fugalaau fafine. Fugalaau-fugalaau i totonu o se faapona e oo atu i le tolu vaega. O le lau e lanumeamata, medium. Zelentsy e puupuu (10-12 cm), maua se foliga o le ova, lanumeamata lanumeamata ma laʻititi, pupuʻu pupuʻu. I luga o le lau o le lanumeamata o loʻo i ai faʻamaʻi, faʻapitoa faʻapipii lauulu-lanu uliuli. O le mamafa o le kukama e oʻo i le 8 kalama. Fai mai Tasta le lelei o le tofo o le fua. Mai se sikuea sikuea, e mafai ona e aoina mai i le 8 kilokalama o kukama. O le pasene o fua maualuga o le fuataga atoa e oʻo atu i le 97. O le kukama hybride "Talisman F1" e puipuia i le paʻu palapala (MR) ma le faapalepale i le paʻu palapala (LMR). E manaia mo le gaosiga.

Kukama "Odessa F1" (Gavrish company) - o se kulupu, faatagaina mo le galueaina i le 3rd light zone. Lelei mo le totoina i totonu o le greenhouse conditions. Lelei o se vaega o salakeke. A maeʻa le 65-69 aso mai le tupu mai o tupu, e amata ona fua mai. O Odessa o se faʻalaʻau faʻalaʻaulaʻau o kukama e fai ai pistil ma fugalaau lanu. Pestle ituaiga fugalaau i se faapona e oʻo i le tolu fasipepa. O le lau e lanumeamata, medium. Zelentsy ei ai le umi, lanumeamata lanu ma laʻititi, felelei, lanu moli. I luga o le lauusiusi o loʻo i ai faʻamaʻi, faʻapitoa faʻapouliuli-lanu uliuli, e le masani ona tupu. O le mamafa o le kukama e oʻo ile 110 grams. Fai mai Tasta le lelei o le tofo o le fua. Mai se sikuea sikuea, e mafai ona e aoina i le 34 kilokalama o kukama. O le pasene o fua lelei o le aofaʻiga atoa e oʻo atu i le 94. O le kukumba hybride "Odessa F1" e puipuia i le paʻu palapala (MR), paolo faapalepale, lelei e avea o se palota.

Kukama "Picas F1" (Gavrish company) - o se kulupu, faatagaina mo le galueaina i le 3rd light zone. E talafeagai mo le galueaina i totonu o le 'eleʻele lauʻeleʻele. E masani ona faʻaaoga mo salakeke, parthenocarpic. A mavae le 66-68 aso mai le tupu mai o tupu, e amata ona fua mai. O Picas o se laʻau faʻapitoa, o le kukama o le kukama lea e fai ai fugalaau pistil. Pestle ituaiga fugalaau i se faapona e oʻo i le tolu fasipepa. O le lau e lanumeamata, tele. O le umi o le umi o le uumi, o le lanumeamata ma nai pito laiti. O le mamafa o le kukama e oʻo ile 220 kalama. Fai mai Tasta le lelei o le tofo o le fua. Mai se sikuea sikuea, e mafai ona e aoina i le 27 kilokalama o kukama. O le pasene o fua maualuga o le aofaʻiga o gaosiga e oʻo atu i le 98. O le kulupu o kukama "Picas F1" e gauaʻi i le paʻu palapala (MR).

Kukama "Picas F1" Kukama "Talisman F1"

Kukama "Rais F1" (Gavrish company) - o se kulupu e faatagaina mo le galueaina i le 1st, 2nd, 3rd, 4th, 5th and 6th light areas. E talafeagai mo le galueaina i totonu o le 'eleʻele lauʻeleʻele. E masani ona faʻaaoga mo salakeke. A maeʻa le 58-61 aso mai le amataga o le fatuina o fatu, e amata ona fua mai. O le lapisi o se alalaʻau laʻau, o le parthenocarpic, o le kukama, e fai ma fugalaau pistil. Pestle ituaiga fugalaau i se faapona e oo i le tolu pe sili atu fasipepa. O le lau e lanumeamata, laiti. O le umi o le uumi o le lanu, lanu lanumoana ma le pipisi. I luga o le lau o le lanumeamata o loʻo i ai faʻamaʻi, faʻapitoa faʻapipii lauulu-lanu uliuli. O le pulupulu o le eletise masani. O le mamafa o le kukama e oʻo atu i le 144 kara. Tusia e le au Tasini le tofo lelei o le fua. Mai se mita sikuea, e mafai ona e aoina 28-29 kilokalama kukama. O le pasene o fua maualuga o le aofaʻiga atoa e oʻo atu i le 98. O le kulupu o le kukama Rais F1 e teteʻe i le cladosporiosis ma le paʻu palapala (MR) Paolo toleni.

Kukama "Sugar F1" (Gavrish company) - o se kulupu, faatagaina mo le totoina i le sonone lona tolu. E talafeagai mo le galueaina i totonu o le 'eleʻele lauʻeleʻele. E masani lava ona alu i salati, parthenocarpic. A maeʻa le 64-75 aso mai le tupu mai o tupu, e amata ona fua mai. O le suāsusu o se faʻalaʻaulaʻau, laʻau faʻamaina o kukama o loʻo i ai se faʻalaʻau faʻasaina o le fugalaau. Pestle ituaiga fugalaau i se faapona e oo i le lua fasi pepa. O le lau e lanumeamata, medium. Zelentsy lautele, lanumeamata lanu, lamolemole. O le mamafa o le kukama e oʻo i le 270-280 kata. Tusia e le au Tasini le tofo lelei o le fua. Mai se sikuea sikuea, e mafai ona e aoina mai i le 30 kilokalama o kukama. O le pasene o fua maualuga mai le aofaʻiga atoa e oʻo atu i le 95. O le kukumba hybride "Sakhar F1" e tetee i le Fusarium ma le malu puipuia.

Kukama "Sorento F1" (Gavrish company) - o se kulupu, faatagaina mo le totoina i le sonone lona tolu. E talafeagai mo le galueaina i totonu o le 'eleʻele lauʻeleʻele. E masani ona faʻaaoga mo salakeke, hybride, parthenocarpic. A mavae le 66-68 aso mai le tupu mai o tupu, e amata ona fua mai. O le Sorento o se alalaʻau-faʻalaʻau, faʻamafanafana faʻamafanafana o le kukama o loʻo i ai le faʻalauiloaina o le fugalaau. Pestle ituaiga fugalaau i se faapona e oo i le lua fasi pepa. O le lau e lanumeamata, laiti. O fua e tutusa le umi ma le lanu uliuli. O le mamafa o le kukama e oʻo ile 230 kalama. Fai mai Tasta le lelei o le tofo o le fua. Mai se sikuea sikuea, e mafai ona e aoina 18.5 kilokalama kukama. O le pasene o fua lelei mai le aofaʻiga o gaosiga e oʻo atu ile 95-96. O le kulupu o le cucumber Sorento F1 e teteʻe i le cladosporiosis ma le mosaic kukumba (WMO 1).

Manatua O a vaega o moli?

O le malosi o le susulu o le la i se vaega faapitoa o le vaega autu lea e fuafua ai ituaiga ma ituaiga o greenhouses i totonu o se vaega, o le seti o fualaʻau ua tupu, o vaitau ma aso mo le totoina o nei faatoaga. O le faʻamalositili o le lā e iai le malosi, o le faʻaaloalo ma le taimi masani, e faʻatatau i le faʻalauteleina o fualaau faisua i totonu o greenhouses. I luga o le teritori o Rusia, o le faasologa masani o tufatufaina atu o le aofaʻi o le susulu o le la e mataituina: o le aofaʻi o le aofaʻi e amata mai i saute ma matu.

Malamalama o vaega o Rusia mo eleele puipuia

Sa faʻatautaia e saienitisi le faʻatulagaina o le atunuu e tusa ai ma le aafiaga o le PAR natura (photosynthetic radiation radiation). E tusa ai ma le aofaʻiga o masina ole aofaʻi ole PAR i Tesema - Ianuari (masina sili ona taua mo le aʻafiaina o le faʻamalosi), o itu uma o le atunuʻu ua vaevaeina i le 7 itulala malamalama.

Faʻamasinoga muamua

  • Arkhangelsk eria
  • Vologda eria
  • Leningrad eria
  • Magadan area
  • Novgorod vaega
  • Pskov region
  • Republic of Karelia
  • Komi Republic

Faʻamasinoga lona lua

  • Ivanovo eria
  • Kirov region
  • Kostroma region
  • Nizhny Novgorod vaega
  • Perm eria
  • Republic of Mari El
  • Republic of Mordovia
  • Tver laufanua
  • Udmurt Republic
  • Chuvash Republic
  • Yaroslavl eria

3 fugala malamalama

  • Belgorod vaega
  • Bryansk eria
  • Vladimir eria
  • Voronezh eria
  • Kaliningrad eria
  • Kaluga eria
  • Faletua o Krasnoyarsk
  • Kurgan eria
  • Kursk eria
  • Lotu Lipetsk
  • Moscow vaega
  • Oryol eria
  • Republic of Bashkortostan
  • Republic of Sakha (Yakutia)
  • Republic of Tatarstan
  • Republic of Khakassia
  • Ryazan eria
  • Sverdlovsk eria
  • Smolensk eria
  • Tambov eria
  • Tomsk eria
  • Tula eria
  • Tyumen eria

4 vailaau malamalama

  • Altai Territory
  • Astrakhan eria
  • Volgograd laufanua
  • Irkutsk eria
  • Kamchatka eria
  • Kemerovo eria
  • Novosibirsk eria
  • Omsk eria
  • Orenburg vaega
  • Penza eria
  • Altai Republic
  • Republic of Kalmykia
  • Republic of Tuva
  • Samara eria
  • Saratov eria
  • Ulyanovsk eria

5 o le sone malamalama

  • Itumalo o Krasnodar (sei vagana ai le talafatai o le Black Sea)
  • Republic of Adygea
  • Republic of Buryatia
  • Rostov eria
  • Chita eria

6 o le sone malamalama

  • Itumalo o Krasnodar (Coast Sea Coast)
  • Kabardino-Balkarian Republic
  • Karachay-Cherkess Republic
  • Republic of Dagestan
  • Republic of Ingushetia
  • Republic of North Ossetia - Alania
  • Tervropol Territory
  • Chechen Republic

7 sulu malamalama

  • Amur Region
  • Primorsky Territory
  • Sakhalin Oblast
  • Khabarovsk Territory