Laʻau

Faʻaleleia le tausiga ma le totoina o kosima i le avanoa

E fuga i le tau mafanafana uma, e fiafia i isi ma le eseese o ona lauulu fugalaau. O ia matua le lelei ma e mafai ona tupu e soo se amataga i lenei pisinisi. O le totoina ma le ola aʻe o le cosmeas i le lauʻeleʻele avanoa e mafai ma le tausiga lelei.

Faʻamasinoga

Muamua lava, e tatau ona totō lelei i luga o lau fuafuaga patino ma e mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai fatu na faʻatau i totonu o se faleoloa pe aoina i totonu o se fugalaau fugalaau.

Totoina o fatu ma tausiga i fafo

O le totoina o fatu mo laau toto e sili ona lelei i le amataga o Mati. O laʻau e telē tele le lanu enaena.

A e faʻatau fatu i totonu o le togalaau, e tatau ona e gauai atu i le taimi o le aoina o fatu, talu mai le lua tausaga e leiloa ai fatuga.

O le tekinolosi o le totoina o fatu e faapenei:

  • O le gafatia e tumu i le eleele oona;
  • E faʻamaualaloina e ala i le maualalo o vai;
  • Ua totoina fatu i le eleele i 4 cm increments.
  • Faanatinati le patipati i luga o fatu, ia lolomi i le 5 mm. i le eleele;
  • Ufiufi i le tioata, fatuina o se aʻafiaga a le kiona.
Laʻau Cosmea
Faʻasolo i totonu o ipu palasitika
A maeʻa ona totogo, e mafai ona e totoina i latou ile eleele
O le fausiaina o se kaluvao o le a faʻaleleia ai le faʻamalosi fatu.

A maeʻa uma nei faʻataʻitaʻiga matou te faʻatūina le gafatia i se nofoaga susulu mafanafanaae aunoa ma le susulu o le la.

A maeʻa le tolu vaiaso, e tusa ma le 17 tikeri o le vevela i totonu o le potu, e puʻe fatu ma aveese le ipu. Pe a aliali laau lua pepa moni, latou te faia se togi, totoina i pusa eseese e le silia 200 gr. O tamai ipu palasitika o le a faia.

A uma ona faia se togi, e faʻaaogaina uma fualaʻau i totonu o se potu e malulu ai le ea leai se sili atu i le 19 tikeri o le vevela. Faatasi ai ma lenei anotusi, o le a le alualu i luma, ae o le a tuputupu aʻe ma e ola maloloina. Ae faʻaopoopo i le faʻaitiitia o le vevela o fualaau, e te manaʻomia foʻi le tele o le malamalama, aua nei galo.

O le a le eseesega e tupu mai i fatu poʻo mai i fatu

O le totoina o laau e ono avea o se pisinisi faigata, ae o le a mautinoa le totoina o fatu laiti, ma o le a le faalagolago i tulaga masani ma le taimi faʻaalu i le togalaau fugalaau.

Fugalaau mai laau toto o le a amata ona fuga mai i le amataga o le taumafanafana, ma afai e te totō fatu i le tautotogo vave i le laufanua, o le a amata mai i le faaiuga o le taumafanafana lau fugalaau muamua. Totoina o laau Cosmea e maua mai ai vave vave.

Filifili se nofoaga e fau ai

O Cosmea e fiafia ma avanoa i le la

Toto sili atu i nofoaga la ma o le mea lea e tatau ona totoina i le mea e sili atu i le afa aso ona i ai ni ave saʻo o le la.

I le ata atoa lava, o fugalaau o le a tuua toʻatasi, ma o le vao foʻi e faʻaalu.

E faʻapefea ona faʻatulaga lelei le luluina o fatu i le tautotogo ma aʻo leʻi oʻo i le taumalulu

I le matala, e totoina fatu i le taimi lava e paʻu ai le kiona, po o le autumn i Novema. Latou te saunia le eleele, eli lua ma tuu pe a ma le 10 fatu i totonu o le tasi. A maeʻa ona ufiufi lea o fatu i paʻu.

Soo se taimi lava e lūlūina ai, o le a latou latalata atu ia Me pe a faʻamautu le vevela. O le isi tausiga o fualaau o le a aofia ai le veleina ma le faasusuina o le laau.

Tausiga

O le tausiga o se laau e le faigata e oʻo lava i se amataga, e tatau ona e mulimulitai i tulafono faʻapitoa ona maeʻa ai lea o mea uma. Muamua, fualaau laiti masani ona manaʻomia le susu. A aʻafia, ona fausiaina lea e naʻo le tasi i le vaiaso.

O le faʻamalosi e faia e pei ona tatau ai, pe a uma ona faʻasusu i le taimi lava e tasi e aveese ai le tele o tanu ma vao.

I aso vevela, i le afiafi, fafaga fugalaau sina pisi i luga o latou laʻau.

E faʻafefea ona fuga se fugalaau, ma o le a le ituaiga lagolago e manaʻomia

O le teuteuina o loʻo faia i totonu o mataupu pe a manaʻomia e faʻaleleia ai le tinisini o le vao, ae e masani lava e le o manaʻomia, talu ai o lala o le vao e lelei tele ma e aunoa ma le teuteuina. E i ai foi se manaʻoga e tipi ese mea vaivai e faʻateleina ai le matagofie o le togavao, e tusa lava poʻo a latou ituaiga.

E lelei Cosmea e aunoa ma le teuteuina.
O le vave aveeseina o fugalaau mama e faʻalauteleina le faʻalauteleina o le vaomatua.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma le faʻaumatia

Toto matua mausali i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi. Pau na o meaola faalafua e afaina, ma eseese arthropods e mafai ona faaleagaina ai le laau i taimi o taumafanafana. Ina ia faʻaumatia i latou, e tatau ona e gaoia ma le lima.

Afai o le vaitau timuga e umi, o le togafitiga ma vailaʻau e le aoga, talu ai o le a fufuluina le vailaʻau i le vai.

Fertilizer ma le faʻasusu

E tatau ona i ai le eleele saoloto ma meaʻai. Ae e le mafai e le laau ona faapaleni le tele o fugalaau oona, talu ai e mafai e le vaomatua ona taofi. O le mea lea, ua fafagaina le laau i fugalaʻau ma le nitrogen sei vagana le amataga o le fua o le fugalaau. O le vaeluaga o le laei pito i luga e 2 vaiaso.

E tatau ona faʻaaogā faʻamaʻi pe a uma ona faʻasusu i luga o le palapala malulu, ina ia le mu ai le aʻa.

Totoina o laau

Cosmea e faʻalauteleina le fatuina o ia lava, faʻafefiloi ma liliu atu i se laufanua lanu

O le aoga tele o lenei laau o le toe gaosia lelei faʻaaogaina o le fatuina o le tagata lava ia. O ituaiga o ituaiga eseese e mafai ona eleelea, ma o lea e tatau ona totoina ituaiga eseese i le mamao e 500 mita mai le tasi.

O le mea lea, aua e te ofo pe afai, i le mavae ai o ni nai tausaga, o ata uma i luga o le fugalaau e faʻafefiloi i foliga faʻafiafiaina ma ata.

O ituaiga eseese o Cosmei

E tele ituaiga o Cosmea, ae o ituaiga sili ona lauiloa e manaʻomia i totonu o faifaatoaga.

Terry

O le ituaiga sili ona lauiloaia tuputupu ae o tatou tagata fiafia. E fiafia i laʻau eleele ma e masani lava ona manaʻomia ona fafagaina ina ia maua ai le matagofie o fugalaau Cosmery i luga o vao.

O le ituaiga o mea e fiafia tele ma e manaʻomia tele le tausiga.
Terry

Toto toto

E i ai fugalaau lanu mumu. Faʻapenaina i le vaevaeina o le vao, poʻo fatu.

Toto toto

Taua

Tulaga lauiloa - o se ituaiga e le masani ai o lanu mumu toto e liua i le uliuli. E le gata i lea, e mafua mai ia te ia manogi manaia o le sukalati tiolasses ma o lea la ei ai le igoa lona lua o le ituaiga "Chocolate Cosmea".

I le malulu o le tau o Rusia, e tupu ai na o se aganuu faaletausaga, talu ai e le taliaina le taumalulu.

O se mea e seasea ona tupu o Cosmea, lea e le o maua i totonu oa tatou fai togalaau.
Toa koko suka

Mekisiko aster

Mexican Astra - e leʻo se mea e ese ai, ae igoa lona lua. Talu ai ona fugalaau e pei o Astra, ma o ia o le aiga o asters.

Faʻailoga

Maualuga maualuga ausia le 120 cm. O le lala lala, ma, o le mea lea, o le ai ai le tele o fugalaau faʻatasi ai ma fuga uma o le mumu.

O le ogatotonu o le fugalaau e tumu i peti lanu samasama. Fugalaau e lautele ma e fuga i luga o le vao i le taimi o le taumafanafana.

Faʻailoga

Yellow

E le o le igoa lea o le ituaiga, ae igoa lautele O Cosmei na tuʻuina atu mo le malulu o faʻaletonu. O le mea moni, o le Cursmea o le sulfur-samasama ma o se faʻamatalaga ua tuʻuina atu i lalo.

Red

Mūmū mūmū - o se laau taʻitasi ma fugalaau mumu e oʻo i le 12 cm le lautele. Ua tupu le maualuga o le laau e oʻo atu i le 140 cm.

O le fugalaau e tumau uma i le tau mafanafana ma e malulu le fale.
Red

Sami samasama

I lenei ituaiga o Cosmea, e fuafua i le eseesega, o le maualuga o le vao e ono eseese mai le 25 cm i le 145 cm.

O pepa pepa e ese mai isi ituaiga, ona o lo latou lautele. Fugalaau o le laititi 6 cm. Ia i ai se lanu moli i petals. O lenei meaola e vevela ma e le faʻafefeteina le malulu.

Sami samasama

Talosaga

Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei fugalaau manaia, na teuteuina ai e o tatou augatama o latou togalaau muamua ma o le taimi nei e masani lava ona e mafai ona maua uma ni fugalaau lelei o nei fugalaau matagofie i se mea e pei o chamomiles.

Faʻatasi ma isi laau

Cosmey e mafai ona tuʻufaʻatasia ma soʻo se laʻau maualalofatuina ituaiga eseese o lanu.

Fugalaau talafeagai e pei o:

  • Daisies
  • Tagetes;
  • Phlox.
Faʻatasiga faʻatasi ma tagets
Kosa ma Falosa

I totonu o le mamanu

Faatasi ai ma le fesoasoani a Cosmea e mafai ona teuteuina soʻo se tulimanu o le togalaau. Ma le mea uma, o ana fugalaau matagofie e mamalu ma e eseese lanu o le taumafanafana. Faatasi ai ma lana fesoasoani, latou te faia ai se auala ola pe totoina i lalo o faamalama po o puipui.

Faatasi ai ma le fesoasoani a Cosmea, e mafai ona e fatuina se togalaau tulaga ese o au miti e ala i le teuteuina i tulimanu uma o le togalaau. I le taimi lava e tasi, o le tausiga o ia e le o se mea e sili ona faigata, o lona uiga o le a tatau ona faamemelo i ai.