Meaai

Suavai e ola ai mo taimi uma - o le sami buckthorn

A oʻo i taimi o fualaau o timuga fuamati o loʻo aliali mai luga o laau talatala, o le tele o vaʻavave e faʻatau i latou mo le taumalulu. O le a 'aina e se tasi fou, ma o le a fiafia se tasi i le tinckckhorn sea - o se faleteuoloa o le vaitamini ma elemene. O le inuina o le inu i ni vaega laiti, e mafai ona e faʻatumu i taimi uma le tuʻuina atu o "piliki" taua mo le tino. E fesoasoani i le tupuga mai o le faʻaleagaina o le tino poʻo le faʻamaʻi manuʻa. E na o le iloa lelei o le auala saʻo e sauniuni ai, e mafai ona e fatuina se vai inu ola moni.

O le tuufaatasiga o fua o le sami buckthorn e aofia ai le anoanoaʻi o molekone o le magnesium, le silicium, iron, boron and manganese. Ma le numera o vitamini A, B, C, E.

Berry mo le faamaloloina o pulu

Ua faailoa mai suʻesuʻega faasaienisi o vine o le oloa sili lea ona aoga mo tagata. E moni lava lenei mea i le "moli moli", e pei ona masani ona taʻua le tao buckthorn. E foliga mai o le Lē na Foafoaina mea na te faʻaaogaina le tele o elemene taua mo le ola i totonu o lenei togavao tulaga ese. Mai ona laʻau, paʻuʻona ma 'oliʻoli i vine, e maua ai le manava faamalolo manaia. O le sami tio buckthorn e le na o se meainu lelei, ae o se fofo mo togafitiga o ia maʻi:

  • malulu;
  • anemia (maualalo hemoglobin i le toto);
  • uluga o le manava;
  • faʻamaʻi pipisi;
  • le tele o mea leaga;
  • i totonu ma manua i fafo;
  • faafitauli gynecological;
  • paʻu o le paʻu (siama, siama, maʻi o le tino).

O le tele o taimi, e faʻatau atu i luga o le falemaʻi poʻo le maketi i se fomaʻi maeʻa, le tincture o le sea buckthorn. Ae sili atu ona manaia le faia oe lava ia. I aso nei, e tele ni fualaau faigofie mo le faʻamalolo o le pulu.

Vodka tincture

O le filifiliga pito sili ona faigofie o le ave lea o le tasi ipu malamalama o vine ma sasaa i se lita o vodka. Tuu le paluga i luga o le tapuni mo se masina. Vaitaimi, e tatau ona gaogao le vai. Afai e aliali mai se manogi manaia, ona sauni lea o le pamu. O le vai muamua ua faʻamamaina ma faaopoopo i le ava (0.5 ipu).

O le sami-buckthorn tin i luga o le vodka ua saunia foi mai laulaʻau e faʻaaoga ai le tekinolosi tutusa. Ae a maeʻa le 14 aso ua sauni le vai e inu. O le kulimi mai le paʻu o loʻo faʻaaoga mo le kanesa. Ina ia saunia, e tatau ona faia ia gaoioiga:

  • aoina ma faʻamago le paʻu buckthorn moana;
  • solo i le paʻu;
  • fuataga 10 sipuni tele o mea faʻaaoga i se ipu tioata;
  • sasaa se lita o vodka;
  • tumau 1 masina.

Afai e te fagogo tolu i le aso i le aso i le aso mo le 20 fula, e mafai ona e faʻamalosia le tino mo le tele o tausaga.

Aua nei amata ona e ave le pulupulu e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi. Fesoasoani i le tasi e mafai ona lavea se tasi. Naʻo "ma le tele o faufautua" e mafai ona ausia le manuia.

"Queen Orange" i luga o le taeao

Aʻo le i saunia se meaʻai o le sami buckthorn i luga o le moonshine i se maualuga maualuga, e taua le taumafai laitiiti:

  1. O vine e lapotopoto lelei ina ia le ulu i totonu le ava. E leitioa a faapea mai: "E tasi le palu o tar e mafai ona faaleagaina ai se meli."
  2. Moonshine e tatau ona faʻamaʻaina maeʻaeʻa faʻamalosi uamea. E ese le manaia e toe maua ai se mea e sili ona maualuga.
  3. Cook suka poo le meli.

Afai e te manaʻo e maua se faʻaogaina ma se paʻu o le fafie, o le a sasaa atu ai vine i le tau e le taugofie. Lemu sili ona manaia, lanu muamua, o se faleteuoloa o vaitamini - i totonu o se tasi vaiinu faamalolo.

E tusa ma le 0.5 lita o le masina, ave ipu e 3 o le sami-tao, e ufiufi i le suka (3 punetini). Le tuʻuina atu o le faʻamalosi, nai lo le suka, o le meli mai le linden poʻo fugalaau (e tusa ma le 150 kalama) e faʻaaogaina. O oloa gaogao o le a le galue. O tagata faʻapitoa o mea manogi e faaopoopo ai cloves, pepa poʻo le moli peelisi i le tincture.

"Faʻamuʻu" sea buckthorn i le ava malosi

Pe a ulu atu le tama i le siosiomaga o le ava, e le faʻaumatia ana meatotino faʻamalolo. E le pei o tagata, e le inu lava o ia. I se isi itu, e faʻasaoina vitamini ma minerale ina ia faʻaleleia le soifua maloloina o tagata. O aso nei, o le sami buckthorn mo le ava malosi o se meafaigaluega sili lea mo togafitiga o faʻamaʻi eseese.

Ina ia faia, e tatau ona muamua faʻaitiitia le ava i le vai. O lona malosi e le tatau ona sili atu nai lo le 40 tikeri. A leai, o le mucous membrane o le totoga o meaola e mafai ona aafia. O le gaioio gaioiolosi ma le fulufulu fulufulu mamoe o le a fesoasoani e aveesea ai le manogi manogi ma mea leaga. O le faʻamalosiga o loʻo faia i lenei auala:

  1. O loʻo tuʻuina se vaega o fulufulu mamoe i le pito i lalo o le fagu.
  2. I le pito i luga o lea mea o loʻo ufiufi i paʻu uliuli o le gaʻo ua faʻaaogaina.
  3. O fualaau o loʻo ufiufi i se laulau o le cotton.
  4. O le "faamama" saunia ua sasaaina i le ava malosi.
  5. Fuaitau - 10 aso.
  6. Faʻasolosolo le ava malosi e ala i le tele o laʻau o gau.

Pe a sauni le ava malosi, e fautuaina e iloa le auala e faia ai se vaega o le sami buckthorn, ina ia aoga tele. Mo le faia o lenei mea, ua sasaa le ava malosi i totonu o fualaau ua totoina i le suka. I le taimi muamua, e tatau ona faʻamaʻaina i se pestle, pine poʻo le sipuni seʻia oʻo i se pusa faʻatasi. Faʻafefiloi lelei le faʻafefiloi ma ufiufi i se tapuni ufiufi. Malosiaga tuʻuina i totonu o se potu pogisa mo le 25 aso. O le vevela e le tatau ona sili atu i le 20 tikeri. I aso uma e 4, e tatau ona lūlūina le tineto ina ia faʻamavae atoa le suka. Pe a maeʻa le taimi atofaina, e faʻamamaina le palu ile gau ma le fulufulu mamoe. Faafetai i lenei, o le a manino ma matagofie i foliga vaaia.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le fua mo le tincture o le sami buckthorn e faigofie lava, o lea e mafai ai e se tagata fai fua faigofie ona kukaina. Ae o le a le tele o le fiafia ma le faamalieina e te maua mai le galuega ua maeʻa. Ma i le toe foi mai - o se vai inu lelei e faʻaleleia le soifua maloloina.