Meaai

Pipi falai ma fualaʻau

O le a le mea - e manaia, matagofie ma matua manaia mo i matou mo le 'aiga o le afiafi ?! O le a alalaga tagata o lou aiga pe a latou vaʻai i se ipu na saunia e oe e tusa ai ma a tatou fua i aso nei. Ma e maeu lo latou faateia i le iloa o le tele o lanu enaena o le ... pati falai! Ae le faigofie, ae faʻatasi ai ma fualaau fefiloi fefiloi!

Pipi falai ma fualaʻau

E faʻafefea ona masani ona faʻasusu pateta? Suauu, pateta, masima - o mea uma lava ia. Ma faaopoopo ai aniani ma kāloti i pateta; mea suamalie, suamalie, se tamai isalaelu, ma ni tamato se lua.................... Ma o le mea masani masani o le a susulu i lanu fou ma tofo: nai lo le masani ai o le pateta falai, o le a tatou maua se taumafanafana lanu ma le taututuga o le autumn! O meaalofa o le seleselega fou - fou, papa, susulu, aoina i luga o le moega i le aoauli o Aokuso ma mafanafana Setema, ua tuufaatasia lelei i lenei fua.

E te le manaʻomia ni meaʻai mo na pateta: e manaia tele. Ae, afai o oe o se tagata fiafia i aano o aano o manufasi, e mafai ona e faʻaopopo i ai se fasi fasi suka i le seti o meaʻai, tipi i totonu o pusa ma tuu i le faaiuga o le kuka. O le manogi o le a ofoofogia! O le isi filifiliga o le kukaina o le pateta kuka e le o le suauʻu fuālaʻau, ae i le taloni, ona e maua lea o ni meaʻai suamalie. Faʻapipiʻi le ipu i lou tofo, ma matou ofoina atu ia te oe se meaʻai laʻau aina ma se meaʻai suamalie lelei o le pateta.

Meaʻai

  • 1 kg o pateta;
  • 1 kalama;
  • 1 aniani;
  • 2-3 lanu pepa o lanu eseese;
  • 1 tamai eggelu;
  • 2-3 tamai tamato;
  • 1-2 lapisi o le kāleti;
  • Se laʻau fusi - pasili, pulu;
  • Ova suauu - 2-3 tbsp .;
  • Salt - 1/4 sipuni po o le tofo;
  • Pepa lanu uliuli - o se pine.
Meaʻai mo le falai suamalie ma fualaau faisua

Kuka:

Matou te fufuluina fualaau faisua ma pela: pateta ma kāloti - mai le peel; pepa - mai le ogatotonu; eggplantelu - mai fao; aniani ma le kalama - mai le paʻu. Tau lava fufuluina tamato ma tuʻu le lau i totonu o le vai.

Matou fufuluina ma fufulu fualaau faisua

O le a e manaʻomia se palu faʻamaʻi ma se tapuni e loloto lava ina ia e faigofie ona faʻafefiloi pateta.

Seʻi o tatou faʻamafanafanaina le suauʻu gaʻo i totonu o le apa: mea suamalie ma le la, e sili atu le lelei. Afai e te fiafia i le olive, taumafai i ai, ae o le tofo o le a eseese.

Aʻo faʻamafanafanaina le pusa, tipi le pateta

Aʻo faʻamalieina le suauu, tipi ese pateta i totonu o fasi pepa. Ou te faʻaaogaina se teu fualaau aina, ae e mafai ona e faʻaaogaina se naifi, o le mea autu lava e le tele tele vaega, e tusa ma le 0.5-0.7 cm le mafiafia.

Tuu peta i totonu o le suauu vevela

Liligi le pateta i totonu o se pusa ma le suauʻu vevela ma fulu i luga o le vevela vevela e aunoa ma se tapuni, faʻasalalau i nisi taimi ma se vaʻa lautele.

I le taimi nei, pateta e falai (7-10 minute), saunia fualaau faisua.

Aʻo falaiina pateta, tata le fualaau faisua

Matou te tipi le aniani i afa mama, pepa i ni fasipepa, isalaʻelu i ni vaitui, tamato i fasi pepa, kelikiti i ni vaega laiti; kāloti mo le tolu i luga o se fatu laʻau, matou te aveeseina le greens mai le vai, fufulu ma tapuni.

Faʻasalalauina fualaʻau mataʻai i pateta ua uma ona maeʻa ma palu

E taua tele le pateta i le laasaga o le faaopoopoina o fualaau faisua e fai sina afa-taofi - a le o lea, e ono aliali mai ua saunia le pateta, ma o isi fualaau faisua o loʻo tafe pea. O le mea lea, "faoa faamalosi le taimi": pe a sauni le pateta (e amata ona solomuli ma lanu enaena), sasaa mea uma sei vagana tomato, otaota ma le garlic. O nei mea e gaosia vave, o le a tatou faaopoopo i ai i le faaiuga.

Faʻafefiloi pateta ma fualaʻau.

Matou te faaauau pea ona kuka, ufiufi ma se tapuni, mo se isi 6-7 minute, ma faʻaosooso i se vaʻa.

A faʻamalūlū fualaau faisua, ia faaopoopo i ai le mama, fasi kuka ma le kalaka. Faamasima ma le vaitau ma mea manogi

A fua mai fualaau faisua, faʻaopopo fasi tomati, lauʻau ma le garlic, masima ma le pepa, faʻafefiloi lelei. A mavae ni nai minute, tape le afi ma tuu le ipu e alu i lalo o le tapuni mo le isi lima minute.

Pipi falai ma fualaʻau

Matou te tautua i pateta vevela - e sili ona lelei le vevela o le vevela.

Vaavaai pe faʻapefea ona lanu, lanu lanu lanu! O le ipu e susulu le siosiomaga i le leva o le taumafanafana ma lelei i le tautotogo. Matou te fesoasoani ia i matou lava ma faʻafetai i matou togalaau mo se seleselega lelei!