O le togalaau

Tupulaga teuteu Faʻapupulaina mai fatu i le fale Totoina ma tausi Vaʻai ata

O kapeti teuteu teuteu ma ata ma igoa

O le kapisi teuteu (i le Latina e taʻua o Brassica oleracea var. Acephala) e amataina lona matagofie matagofie i le tautoulu ma teuteu ao le i amata le tau malulu (mafai ona tatalia fulufulu pupuu i -10 ° C). E manaia tele le tele o ituaiga (maualuga 20-130 cm), foliga (mausali, vevela, siaki) ma lanu (paʻepaʻe, piniki, lanu meamata, lanu viole, mai se tuufaatasiga) o laulaau. O se nofoaga lelei lenei. I le tausaga muamua, e fiafia i se togavao teuteu, ma i le tausaga lona lua, faʻapena ona totoina.

E faʻafia ona mafai ona ou faʻatulagaina?

O le laau e faʻafeiloaʻi faigofie le gaosiga. Ma e mafai ona sili atu i le tasi ona e faia lenei mea. O le mea autu o le faʻafefe lelei lea o le vai ma teuteuina le kapeti o le a aʻafia ai aʻa. E mafai ona e tupu aʻe lenei lalelei i se tulimanu malulu, ma a oo mai le taimi, toto i luga o se moega fugalaau, faia ni fatuga eseese.

E le o se taimi umi, o le kapeti teuteu o se mea e gaosi ai meaai, ae o lona lalelei e teu ai togalaau. I aso nei, o ona fatu e mafai ona maua i le toetoe o soo se faleoloa fugalaau.

E mafai ona ou 'ai?

E mafai ona 'aina le kapeti lalelei, ae e tofo ai le oona. O le malulu e fesoasoani e aveesea le ita. E ui e sili atu le faʻaaogaina e teuteu ai le togalaau, aua e tele ituaiga o vailaʻau gaosi.

Tuputupuina tipeti teuteu mai fatu

Fatu o ata tipi teuteuina

E mafai ona e totoina ni fatu pe toto fatu ile laufanua.

Lauina o laau i le fale

  • Tui fatu mo fatuga mai le ogatotonu o Mati ia Aperila.
  • Toto i pusa po o isi pusa e tusa ma le 15 cm le maualuga.
  • E manaʻomia e le palapala se tali faʻaleleia, lafoaʻi, ma le le tutusa. O se faʻafefiloi o vao, eleele humus ma peat e talafeagai.
  • Fatu e latalata i le loloto o le 1 cm, ia tuu se mamao i le va oi latou o le itiiti ifo ma le 3 cm.
  • Ufiufi tupuaga i se ata tifaga ma ia mafanafana.
  • Ua i luga o le 4 aso aso o le a aliaʻe ai pine. Ona mataituina lea o tulaga vevela faapitoa. O le vaiaso muamua, ia tausia laau laiti i le vevela o + 8-10 ° C, ona faʻateleina lea i le 14-18 ° C. I le maualuga o le vevela, o le a tuputupu ae le ola o laau toto.

Kāpeti teuteu e ola mai fatu i le fale ata o fatu laau

  • O le malamalama o le a manaʻomia le malamalama, ae faʻasalalau. Faatasi ai ma le oʻo mai o se pea o laulaau moni, totōina i totonu o ipu mama, faʻalauteleina i laulaau cotyledon.
  • O le kapisi teuteu e fiafia i le vai, ae ina ia aloese mai le lavea e se vae uliuli, e tatau ona sili atu ona pulusulu masani mai se moli pai, nai lo le fausiaina.
  • Faʻatasi i le vaiaso, faʻaaoga fusi faʻamalosi faʻapitoa. Faʻasusu le palapala aʻoe tupu.

Toto fatu ile eleele

O le totoina i le tatalaina o eleele ua faia ia Mati. Fausia se tamaʻi vaimoli: faʻapipiʻi arcs ma ufiufi i pepa. A o leʻi lūlūina, ia mautinoa e piki fatu o le kapeti teuteu "Prestige" poʻo le fufuluina i laina o le tunuina o saito e togafitia i le vailaau e faʻasaga i le pulou pepelo. A le o lena, o le a le totogo fatu, o le a aina pea lava ia laau.

E faʻapefea ona totoina le kapeti teuteu i le eleele palapala vine

  • Tui le kapeti teuteu le tele, ma pe a oʻo mai, vevela, tuu se mamao o le 5-6 cm.
  • O le mamao i le va o laina e 20-25 cm.
  • O le vevela e naʻo le po, i le ao i le mafanafana o le tau e sili atu ona tatala, ma afai e malulu, lalo ifo o le 14 ° C, ia na ona tatala i le tasi itu i aso o le la.
  • O le kapisi teuteu e fafagaina aʻo solo le palapala, e aunoa ma le lolovaia o le eleele.

Toto laau i luga o eleele tatala mai le ogatotonu o Mei. Tausia se mamao pe a ma le 30 cm i le va o laau totino. Filifili se mea lanu ina ia lanu le lanu o laulaau. I le ogatotonu o Aokuso, e mafai ona e amata amataina ni fatuga.

E faʻapefea ona tausia le kapeti teuteu

E le lelei le togafitiga i le tausiga ma o le a le afaina ai oe.

Faʻasalaina ma faʻamalo le eleele

  • Faʻaauau pea le susu o le eleele. Afai o le tau e vevela, vevela, vai i aso uma. O le faʻaleleia lelei o meaʻai e afaina ai le laau. Suavai ma moli i le taeao po o le afiafi.
  • Tatalo le eleele (e tusa ma le tasi i le vaiaso) mo le manava.
  • Laʻau vao mai weeds.

Laʻei pito sili

Soʻo se 10 aso, fafagaina, faʻafeiloaʻi fualaʻau o minerale ma organics (e sili ona lelei le faʻaaoga o mullein infusion). E le fautuaina le faia o humus, aua o le a tele laulaau, ae o le lanu e le suia.

Maʻi ma meaʻai

Faʻaleagaina faʻamaʻi ona o le tele o le susu. E taua tele le faʻainu vai, ae le o le soona fai. E sili atu le faʻaleagaina o vailaʻau faʻamaʻi, togafitia le isi i le malie.

Cruciferous fleas, caterpillars, slugs, pepe butterfly butterfly e mafai ona afaina ai le teuteuina o kapeti, aemaise lava latou te fiafia e 'ai laʻau laiti. E mafai ona afaina ai aʻafiaga i aʻafiaga.

Ina ia puipuia mai meaola faalafua, sasaa le palapala i luga o le palapala ile nila. E mafai ona e totoina ni laʻau po o ni laau vavalalata lata ane (basil, dill).

Fufulu le fao i le vai. Aoina ma le lima lima slugs ma caterpillars, e mafai ona e faʻaaogaina mailei faapitoa.

I se tulaga ogaoga, togafitia ma se iniseti.

Auala e aoina ai fatu

O fatu e aliali mai i totonu o pusa ma fufulu i le autumn. E manaia i manulele - ufiufi i le gaosi po o se ie malamalama. Otioti le pulu pe a lanu samasama ma mamago. Uu i totonu o se paʻu ma tautau i latou i se nofoaga matutu, ma lelei le vaʻaia. Faʻamau se nusipepa i lalo. O le a amata ona tatala pamu i ni nai vaiaso. Vavaeese fatu ma teuina i totonu o se teutusi pepa seia oo ina luluina le taimi.

Eseese o kapeti teuteu ma ata ma igoa

O ituaiga uma e vaevaeina i ni vaega se lua:

  1. Paʻu-foliga mai - maualuga mai le afa mita, e leai se laupepa manino o laulaau, o le laau e tutusa ma laʻau pama. O le tele lava o taimi, o le lanu o le monophonic, o laulaau o loʻo faʻauluina, umi ona galo.
  2. O ituaiga laumei - o le rosette laulaau ua manino ona faamatalaina, o laulaau e tetele, atoa, vaevaeina pe faʻauluina, faʻafefiloi le tele o lanu. O le maualuga o laau e oʻo ile afa mita.

Eseese le manogi i Rusia:

Ata teuteu teuteu Assol ata

Assol - o le maualuga e 35 cm, le lautele - 45 cm. O le ogatotonu o loʻo valiina i lanu samasama lanu paʻepaʻe, ma o laʻau lapopoa e lanu meamata;

Pepa teuteu teuteu ata o Caprice

Caprice - maualuga le maualuga o le 50 cm, le lautele - e oo i le 45 cm. O le lanu mumu sesega i totonu o loʻo faia e lau o lanu uliuli lanu uliuli;

Coral - o le maualuga e 50 cm, o le diamita e 55 cm. O lau e matua vevesi lava, o le pito sili ona lanu violē, ma o le pito o loʻo i ai se uʻamea uliuli;

Luga o sasaʻe - o le pito i tua o laulaau e vaʻaia, o le ogatotonu e lanu enaena, o le pito e lanu meamata;

Pusa teuteu teuteu Robin photo

O Robin o se ituaiga uiga ese ma le faʻamalosiina, laʻau paʻu, o le vao e valiina i le lanu uliuli;

Snow Queen - o le nofoaga tutotonu sinasina mafiafia e fausia i laulaau lanumoana lanumeamata. O laʻau e matua vevesi - mai se mamao e pei o ni nila.

Relay - o se laau o pama. O le maualuga e oʻo i le 40 cm, o le diamita - 50 cm. O laʻau e faʻapipiʻi i vanu petioles, faʻafefe, faʻasolo faʻasolo, lanu lanumeamata lanu.

Iapani ituaiga (sili ona lauiloa i togalaau):

Vasega teuteu teuteu Tokyo

Tokyo - o se laau e tusa ma le 30 cm le maualuga, o laʻau lapopoa e lanu meamata, o le ogatotonu e mafai ona sinasina, piniki, fugalaau;

Fale teuteu teuteu teuteu 'Ata o le Luga Faʻatasi Faʻatasi'

O Osaka - o le lapoa o le rosette laʻau e oʻo atu i le 45 cm, o le maualuga o le laau e 65 cm. O le tele o taimi, o laʻau o loʻo faʻauluina. O le ogatotonu e papaʻe, piniki, mumu;

Toto teuteu Nagoya White F1 (Sakata) ata

Nagoya - lau laʻau, o pito o laulaau e lanu meamata, o le tumutumu e sinasina, mumu, piniki;

Kapisi teuteu ata Osaka photo

Piglon - o se vao e pei o se fugalaau rosa. O laʻau e mama, lamolemole. O le ogatotonu e lanu-lanu, o laulaau pito i lalo e lanu meamata;

Ornamental Coral Queen Brassica oleracea var. ata o le tamaʻitaʻi o le karate acephala i le togalaau

Coral quin - laulaau ua matua faʻaleagaina. O le pito i luga e mumu, o laʻau lapopoa o loo lanu lanumeamata.

Ituaiga o Paʻu:

Ata teuteu o le kāpeti teuteu

Green curly up - e oʻo i le maualuga o le 1.5 m. O laʻau o loʻo faʻauluina, malamalama lanumeamata i le lanu;

O le laulaufaiva o le lark o se vaomatua 1.3 mita le maualuga. Lanu lanu meamata lanu;

Lanu mumu maualuga - e sili atu i le 1.5 mita le maualuga. O laulaau e valiina le paʻu;

Ata teuteu teuteu kāpeti Pink heron photo

Lanu mumu - o le maualuga e faatapulaa i le 60 cm. O laulaau e umi, felafolafoaʻiina, vailaau, valiina i le lanumoana uliuli;

Laʻau lanu meamata - o le vao e tusa ma le 70 cm le maualuga. O laʻau ua vane e foliga mai ua feliuliuaʻi i totonu o se faʻavao. Lanu: paʻepaʻe, samasama, lanumeamata, piniki, mumu;

Feʻa feces - o se ituaiga o paʻu uamea. Ua tupu foi mo meaai.

Isi ituaiga ituaiga:

Heron o se kulupu o ituaiga eseese e tusa ma le 90 cm. O le rosette laʻau e foliga mai o se lapisi tele. Le lanu o le ogatotonu e mafai ona sinasina, lanu piniki, mumu ma laulaau lanu lanu meamata;

Crane o se vaega o hybrids tutusa ma le tasi muamua, ae o le tele e sili atu ona faʻatusatusa. E pei o le vavaeina o laau;

Pepa teuteu teuteu Pea pika mumu ata

Peacock - o se laau e tusa ma le 30 cm le maualuga, o laʻau e matua malosi lava le vevesi;

Sunrise - e maualuga le ogaumu, e ufiufi i lau o lanu uliuli lanu meamata, ma le pito i luga e faapaleina i lau o lanu lanu, ma faia foliga o se rosa.

Tepu teuteu i le faʻaogaina o fanua

Tepu teuteu i ata ata ata

O ituaiga laʻau eseese e lelei tele mo auala faʻanofo, e fatuina ai ni mea matagofie i luga o moega fugalaau. E mafai ona tupu i totonu o ogalaau, fugalaau, faia ni fugalaau fugalaau ma faʻatautau.

Toto teuteu i le kiona

O le kapisi lalelei e lelei tele i fugalaau fugalaau: begonia, marigolds, saffron, physalis. Faʻasaga i tua o conifers, ituaiga o pama e foliga lelei. O le kapisi laʻau teuteuina i le vaeluaina o le a tumau mo le tusa ma le 1 masina.

Toto teuteu i le ata fugalaau

Kapeti teuteu i le mamanu o le ata o le togalaau