Laʻau

Dlomond's phlox luxurious: fatuina o fatu, totoina ma tausi, ata

Ona oa latou lanu eseese, o fua tele ma le le mautonu, na maua ai e phloxes le alofa tatau i totonu o faifaatoaga. O laau totō e ola faʻapitoa i Amerika i Matu e sili ona lauiloa i atunuu uma o Europa. E oʻo lava i se tagata amata i le vaomatua o le a feagai ma la latou togafitia ma le tausiga, i le noatia ma fai fuafua i fautuaga uma ma tulafono.

Faamatalaga, ituaiga ma ituaiga o phloxes ma ata

O le ituaiga tele o lanu, foliga ma ituaiga o le phlox faaletausaga. E mafai ona i ai i foliga o fetu poʻo terry, blue, white, cream or different shades red.

O se tasi o tausaga aupito sili ona lelei o le phlox a Drummond, o lona tuafale o Texas. O le laau fafie laʻau, e maualuga lona maualuga mai le 12 i le 30 cm. O fugalaau manogi e mafai ona avea ma samasama, samasama, paʻepaʻe, lanu uliuli poʻo le lanu viole.

O ituaiga sili ona lauiloa o le Phlox Drummond tausaga e:

  1. O le Pink Pink Roses o se laau laʻau e tusa ma le 20 cm le maualuga. E ese le matagofie o le ituaiga i laau eseese i luga o mauga mauga ma i luga o ni fugalaau mama ma moega fugalaau.
  2. Eseesega "Faʻasalaga" o se vao vevela ma fugalaau o lanu susulu ma lona lautele e oʻo i le 3 cm. O ona aʻafiaga i foliga o talipupuni ei ai le manogi manogi ma e mafai ona sinasina mai le paepae i le mumu. O le ituaiga e faʻaaogaina e le gata mo le teuteuina o moega fugalaau, ae faʻapea foi mo le fatuina o falala.
  3. O le Phlox o le tausaga faʻapitoa e aofia ai i se ituaiga fou. Laʻau faʻalaʻau e oʻo atu i le 20 cm ma maua lau laʻau. O le ituaiga e masani ona faʻaaogaina e teuteu ai loggias ma balconies.
  4. Terry phlox o vao vao e oʻo i le 30 cm le maualuga. O a latou faʻailoga tetele e aofia ai fugalaau faʻalua faalua. O ata o petals e mafai ona maua mai le kulimi i le lanumoana uliuli. Faʻatele mo le teuteuina o moega fugalaau i le togalaau, balconies ma le loggia. Terry phlox e talafeagai mo le ola i totonu o ipu ma teuteu potu.
  5. Eseese "Shimmering Star" o se tamai laau e oo i le 25 cm le maualuga. O pamu o ona fugalaau ei ai se foliga e le masani ai ma ni faasino tusi. E fuga mai ia Iuni ia Setema, i luga o le avanoa ma i le fale.
  6. O le Star Rain le eseese o se togavao umi ma saʻo ma pito i luga. O lona maualuga e mafai ona oo i le 50 cm. O fugalaau manogi e pei o fetu ma fuga mo se taimi umi. O le vailaʻau e puipuia mai le malulu ma gutu, ola lelei i le la, ma e toetoe lava a le fuga i le paolo.

Phlox annuals: totoina o fatu

Ina ia ausia le umi o le faatoaga, Drummond Phlox fautuaina e tupu toto. O fatu na totō vave i totonu o le eleele e ola mo se taimi umi lava, ma o laau totō e totoina mai ia i latou e ola mai i le faaiuga o le taumafanafana. E mafai ona maua le fugalaau muamua i le lūlūina o fatu ile laufanua aʻo leʻi oʻo ile taumalulu.

Lauina o fatu ile laufanua

I le taimi lava lea i le fugalaau e totō fatu i Oketopa - Novema. Afai o le kiona ua uma ona taoto, ona aveeseina lea, ma o fatu e tusa ma le 4-5 cm e sasaʻo saʻo i luga o le eleele malulu. Ina ia puipuia laau mai le maalili, o le moega e muamua faʻasusu i le eleele na muaʻi saunia, ona faʻatasi ai lea ma le kiona ma ufiufi i lau po o vaomago. O le a fetogia le lanu i le amataga o le tautotogo. Pe a oʻo mai ni lautusi moni se lua, o le a manaʻomia ona faʻasolosolo, nonofo mai le tasi i le mamao i le mamao 20 cm.

Lauina o phlox seedlings

I le fale, o le luluina o loʻo faia i le amataga - faaiuga o Mati. E faʻalagolago lava pe a maeʻa le kiona mulimuli i lau eria. Ina ia vave ona toto fatu, e le tatau ona tuleia i latou ile eleele. Mai i luga, e siʻi faʻafefeteina i se falalaʻau ma faʻafefiloi i le vai mafanafana.

Pusa toto ufiufi i le tioata po o le polyethylene, ma faʻamamaina i se nofoaga mafanafana. E manaʻomia le faʻaleleiina o le eleele i aso taʻitasi. A oʻo mai le uluaʻi fua muamua, ona faʻapipiʻi lea o pusa i totonu o se nofoaga lelei, ma aveese le tioata poʻo le polyethylene. I lenei laasaga, o le tausiga o togalaau e na o le tausia o le palapala susu.

A maeʻa ona faʻaalia ni laʻau moni se lua pe tolu, e totōina laau laiti i ni ipu eseese. I tua atu ia i latou ua uma tausiga faapitoa o le a manaʻomia:

  1. I aso popofou, o le vao e ufiufi mai i le la ma se ata vali po o se nusipepa.
  2. Pe a totogo le totogo, ona tupu ai lea o le ono o laulaau moni mai ia i latou, ua faapipiiina ina ia mafai ai ona fausia se vaovao pulupulu ma le laumei.
  3. Aʻo lei totoina i le laufanua, e faalua ona fafaga faga i fugalaʻau.
  4. Ia Aperila, e manaʻomia ona amata faʻalavelaveina laau talavou. O le faia o lenei mea, o ipu e faʻaalia mo le itula poʻo le lua i luga o le fogafale matala poʻo le togalaau.

I le avanoa tatala, o le phlox faaletausaga e totoina pe a maeʻa le kiona, i le faaiuga o Me. I le taimi nei, o nisi o ituaiga o ituaiga o le a amata ona avea ma fatu.

Drummond Phlox: Totoina ma Atinaʻe i fafo

O laau tetele, malosi ma faʻamalosi ua totōina i totonu o nofoaga lelei, e ufitia mai le vevela o le lā. O laau sili ona lelei o le a ola i se vaega o le paolo i luga o moega fugalaau uumi. I le la, o le palalox inflorescences e mumu, ma i se vaega o le paolo o le saturation lanu e tumau mo se taimi umi.

Laufanua Faʻamasinoga

E le fiafia palakalafa faaletausaga i nofoaga eletise ma eleele ma suavai leaga. O le paluga sili ona lelei mo i latou o le oneone lafulemu e aunoa ma le omea. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo le lime. Afai o le saite e mamafa loam, ona faʻamalūina lea i le peat, organic fertilizers and sand.

O fatu laau e totoina i paʻu papaʻu, i le pito i lalo compost poo biohumus ua sasaa ma nisi pala. O aʻa o loʻo faʻapipiʻi faʻapipii ma faʻasusu i le eleele. O loʻo totoina totō, o le palapala o loʻo siomia ai i latou e mulumulu.

Faʻaiga ma fafaga

Tausiga o le Drummond phlox, pe a uma ona totoina i luga o le eleele, o le a le faigata. Mo le vaitau atoa, e manaʻomia ina ia faʻamalo le eleele faʻalua i le masina ma i le afa lona lua o le vaitau e tuputupu aʻe e vaʻaia ai. I lenei tulaga, o le aʻa o le a faʻavave vave.

O le Phlox ua faʻafeinu lelei, ae masani lava. O le tasi ma le afa mita o le totoina e faʻaaogaina le tasi ma le afa i le lua pakete vai. I aso vevela, o le susu e faia i le taeao ma le afiafi. E tafe saʻo le vai i lalo o le aʻa. E le tatau ona malulu, a leai o aʻa e ono paʻu i le vevela.

O le Drummond phlox e fafagaina i le tele o taimi i le vaitau. vailaʻau faʻasaina ma le mineral:

  1. I le faaiuga o Me, ua fafagaina vao i le suavai suamalie, i le fua o le 25-30 kalama i le pakete vai.
  2. I le amataga o Iuni, ua faaopoopo ai le masima superphosphate ma le masima i le suavai.
  3. I le amataga o Iulai, na toe faʻaaogaina le suasusu vai e faʻafefete ai le phlox.
  4. I le tau faaiuiuga o Iulai, e faʻamaʻaina ai laau ma le masima ma le fuluu.

I le gasologa o le vaitau, o laau laiti e liliuina luga. I lenei tulaga, e amata lelei ona totoina vao. Faʻasalaina ma fufulu fugalaau e masani ona aveeseaia faʻamaonia le foliga matagofie o le fugalaau ma faʻateleina lona fuga.

O se fugalaau fugalaau mai le Drummond phlox o lanu eseese ma ituaiga e matagofie ma matagofie. E mafai ona latou teuteuina faʻataʻitaʻi alpine ma tuaoi. O se fugalaau fugalaau tetele e teuteuina le fanua e mafai ona maua e ala i le totoina o phlox faaletausaga i ipu poo pakete, ma tuu i tafatafa ane. Faatasi ai ma le tausiga lelei ma le galueaina, e mafai ona e fiafia i ona fua i le taimi atoa mafanafana.

Phlox Drummond