Laʻau

Le tatau ona totōina ma tausia le tele o tusi

O ituaiga fugalaau i luga o le saite o le miti a soo se faletua. Ma i le amataga o le vaitau fou ou te manaʻo ai e toto ni ituaiga fou - matagofie ma tulaga ese. O i latou e masani ona latou suʻeina se mea fou mo a latou fugalaau e tatau ona gauai atu i le tele astrantia.

O le laau ua le o se mea e seasea lava, e pei lava ona lisiina i le Tusi Ulaula, ae o Astrantia e matua matagofie lava, o lea o le a avea ma teuteuga o soo se fugalaau fugalaau.

Faʻamatalaga ma uiga o le televise

Astrantia, o lona isi igoa Zvezdovka, o se faʻailoga mai le aiga o le Umbrella, o le mea e faanoanoa ai, e le tele ni ituaiga mea teuteu.

O le ituaiga e aofia ai le 30 ituaiga o ituaiga o loʻo maua i le konetineta o Europa, i Asia, i le Caucasus. O nei laufanua e ola i autafa o vaomatua, i luga o laufanua i lalo o mauga o Alps.

O nei fugalaau sa "sili ona fai fale" i le silia ma le 5 seneturi talu ai, ma le isi, mo le teuteuina o le fetu, na muamua faaaogaina lenei fetu, atonu e foliga mai, i Peretania Tele.
I totonu o le vao, e mafai ona maua le tusi i luga o le vaomatua.

I le taimi nei, ua i ai le anoanoai o ituaiga ma hybrids o le astrantia, o le tele o ia mea na gaosia e le au Peretania.

O le Astrantia o se faʻailoga faʻapitoa ma ni fuga nifo, mumu, fuga laulamu ma fugalaau uumi 15 - 30 cmma vao vao e oʻo atu i le 90 cm umi.

E i ai ni laulaau i luga o laʻau, latou te ola i luga o ni uumi, e mafai ona pipi ma pipi-lobed ma fomai i autafa, e mafai ona aoina i se rosette i aʻa. O le lauiloa o se laau, ma e mafai ona oʻo i le 0.5 mita le lautele.

E toto le laau i le taimi atoa, amata mai ia Iulai seia oo i le faaiuga o Setema.

O fugalaau laititi e aoina i mea e tutupu - o faamalu, ma o faamalu uma ua uma ona aoina i totonu o se laupepa, i fafo atu o paʻu umi o le lanu e tasi o loʻo tupu ae o ni mea e faʻaogaina ai-umbrellas. Ma o fua o lenei manava e lua fatu.

I totonu o le vao, e mafai ona maua le tusi i luga o le vaomatua.
Astrantia Lea Lea

O ituaiga sili ona lauiloa

I totonu o ituaiga eseese o ituaiga ma hybrids o lenei mea, e na o ni nai ituaiga o mea e sili ona lauiloa. O nisi oi latou e taua le taua i lalo.

Tele

E oʻo i le maualuga le faʻaoga 58 - 90 cm aoina mai i le vavao o vao ma le iʻu i le 40 cm.

O le togalaau e aoina i aʻa. O fugalaau laiti e aoina i mea e tutupu - o faamalu e "afifi" i fafo ma peti umi o lanu lava e tasi. O nei "faamalu" e ola mo le tusa ma le 2 masina, e amata ia Iuni.

Tele

Tele tele

I foliga vaaia, e talitutusa lava ma le tele astrantia. E naʻo le vaitau o le fuga o le vaʻaiga o Iulai-Aukuso. Masalo amata amata ona fuga faʻateleinape afai e te aveesea pupu.

Tele tele

Tolu-filo

O le lauiloa e iloga i se maualuga o le 0.4 - 0.5 m, o le lanu o le afifi ua piniki.

Tolu-filo

Laititi

O le tele o taimi e tupu ai i le itu i sisifo o le konetineta o Europa, uiga o nei laau fugalaau laiti lanu piniki ma lanu paʻepaʻe.

Laititi

Moulin Rouge

O le maualuga o le vao e tusa ma le 0.6 mita, o le eseese e eseese faʻamafanafana. O fugalaau fugalaau e iai le uaina, ma pepa o laʻau e sili atu le pogisa nai lo mea e tutupu.

Moulin Rouge

Tulafono mo le tulaueleele i nofoaga tatala

O nei laau toto e ola matagofie i toetoe lava i soo se mea, o le tuufaatasiga o le palapala e le o faia se galuega faapitoa, ua lava lava le lalolagi tatala, maloloina ma lava le susu.

I totonu o le laufanua, e mafai ona totoina lenei laʻau i ni fatu poʻo ni aʻa, ma le vaeluaina o vao.

Filifiliga o Fatu ma Fanau

E mafai ona faʻatau ni fatu i se faleoloa faapitoa pe aoina mai vao i lau togalaau. Ae o le mea saʻo lava e ala i fatu e faʻalauteleina ai sili ona leaga, ona o le mea e tupu i le fatu e tupu tele le leaga.

Sili atu ona lelei le totoina o aʻa ma le delenki.
E mafai ona aoina fatu fatu mai le vao

Faʻaleleia eleele

O le eleele mo le totoina o laau po o le vavaeina o le tusi e tatau ona lafoaia ma fua. Ae talu ai e le tele tele le aʻa o le aʻa, ua lava lea e saunia ai le totoina o totō e tusa 0.4 mle mea e faʻaopopo ai le peat ma le eleele.

O le mea taua o le palapala e le tatau ona avea ma oneone, ma o le saite e le tatau ona i ai i le aso atoa i le susulu o le la.

Faʻamasinoga

Totogaina vao poʻo le delenki i ni faʻatoʻaga ua totoina i totonu o se togalaau fugalaau poʻo se isi nofoaga na saunia muamua. A uma ona totōina, e tatau ona ufiufi le aʻa i le eleele o loʻo totoe, faʻapipiʻi faʻaleleia ma faʻafeinu.

A maeʻa ona vaʻaia le tausiga

A uma ona totōina, tausi lelei nei meaʻai e faigofie ma faigofie, e lava le faʻaleleia o le vai, faʻamalo le palapala, faʻapalapalaina taimi ma faʻapuʻesea fua o le fuga i le taimi.

E manaʻomia le faʻatau

O nei fualaʻau e tatau ona fafagaina naʻo le tautotogope a amata ona tupu le laau. O le tele o le fafagaina o le a na o le faateleina o le lapisi o laau, ma o le ai ai ni nai faʻamalosi e atiaʻe.

Faʻasaʻo Tulafono

E tatau ona masani lelei le faʻaleleia i le taimi o le vaitau - o le mea taua lava o le lauʻeleʻele o loʻo i lalo o le eleele e le faʻamago.

I lenei tulaga, o le a totogo le laau. Ma o le a ia lafoaiina lona malosi uma i le fua o fualaau aina, lea e ono le mafai ona aoga.

E tatau ona masani le faʻatau

Tofiga

O nei laau toto e mafai ona faʻasalalau fatu, vavae poʻo vaevaega o vao pe a faʻatulagaina.

Mo le totoina o fatu, e sili atu ona lelei le faatauina o mea totino i se faleoloa faapitoa.

O fatu e totoina i se nofoaga tumau i le tautoulu, o lea fatu na ui i le malosi. Ma o lea ua oʻo mai i le tautotogo o le tautotogo, pe a oʻo i le 3-4 o nei laʻau moni, e mafai ona fesuiaʻi fugalaau i se nofoaga tumau. O ia ituaiga o fugalaau o le a fuga mai mo le taimi muamua pe a uma le 3 vaitau.

E masani ona faʻaaogaina meafaitino faʻapitoa mo gaugau aʻa aʻa laau toto. E muamua lava mauaa i le mea e sui mai vaega tutusa o le peat ma humus, ma a maeʻa le masina, e mafai ona totō laau totō i se nofoaga tumau i nofoaga tatala.

I le popofou o le tautotogo, e mafai ona toe totoina le tusi i le taimi e tasi vaevaeina vao. E tatau ona faia lea ituaiga o mea e fai pe a le toe fuga mai i luga o le vao. E sili ona lelei le totoina o le delenki i le eleele lafulemu ile faapaologa. O ia laau toto o le a amata ona fuga mai i le amataga o le vaitau e sosoo ai.

Faʻatoʻa faʻatoʻa fatu fatu

Pests ma faafitauli tuputupu aʻe

O lenei vaʻaiga masani e masani lava e le aʻafia i so o se faʻamaʻi, leai se mea faʻapitoa e osofaia aina o slugs e mafai ona 'ai i le laʻau o lenei fugalaau. Mo le puipuia o le laau, e tatau ona e fufuluina le laau i le pefu pe faaaoga sauniuniga e pei o le faititili.

Faʻaleleia fanua ma fetaui lelei ma isi laau totō

O nei fugalaau e sili ona matagofie i laau e tasi, ae e faʻaaogaina foi e teuteu ai le rabatki, faʻatalanoa alpine ma laʻau tetele. E mafai ona e faʻaaogaina e faʻatumu ai avanoa avanoa i le togalaau i le va o vao fualaau aina po o laau i le paolo malu.

O paaga pito sili ona lelei mo le tusi tusi e mafai ona fai ma phlox ma isi faʻailoga e vave ona mou atu. E tusa ai ma le lanu, lanu piniki, mumu, lanu violē, fugalaau violē o le a avea ma tuaoi sili ona lelei mo nei vao, ae sili atu le le totoina lanu moli ma samasama lata ane.

O nei mea manogi e faapena faʻapitoae mafai ona latou tuputupu aʻe tusa lava pe amataina e le au faifaatoʻaga. Ma oo latou matagofie teuteu teuteu o le a avea ma teuteuga o soo se togalaau fugalaau.