Fugalaau

Anthurium togafitiga i totonu o fale

Anthuriums, na aumaia i Europa i le 19 seneturi, na o le faaiuga o le seneturi mulimuli na tosina atu ai le vavalalata o tagata fiafia i vaomatua i totonu. I le taimi nei i le tuʻuina atu o tagata uma e le o manatu i sui o le vaomatua, e toetoe lava 30 ituaiga ma 80 ituaiga eseese o anthurium.

I totonu o laau totō ua tutupu i totonu o le fale, e le gata o le totoina o fua o faatoaga, ae faapea foi ma vine matagofie, faapea foi ma meaola teuteu ma lapisi, e tosina atu ai le gauai e le o ni mea e tutupu, ae o lanu lanu felanulanuai.

E le gata i lea, o nei meaola eseese uma o anthuriums ia e manaʻomia ai le atinaʻeina o se siosiomaga mafanafana ma le tausiga masani. Talu ai ona o le faʻatupulaia o tulaga mo tagata mai motu o Amerika i Saute e latalata tele, o loʻo i ai le tele o mea masani ile tausiga o anthuriums.

Tulaga o le vevela mo le tuputupu aʻe o anthurium

O le eletise e taua o laau le lelei, ma a o tausia pea tulaga lelei mo i latou, latou te fiafia i laulaau susulu ma e masani ona fuga. O tagata nonofo i vailaau oona o loʻo faʻamautu lelei i luga o faʻamalama o fale mautotogi faʻapitoa, o loʻo tumu i le vevela pe a ma le 22-24 ° C. I taimi malulu, pe a paʻu le vevela i totonu o le fale, faʻalelei le ea ile 15-17 ° C. O se faʻaitiitia itiiti o le vevela e mafai i le po, faʻapea foʻi i le taumalulu, pe afai o le laau e pa'ū i se vaitau o le taotoga.

O Anthurium e le fiafia i suiga faafuasei i le vevela, ata ma matagi malulu.

Aʻo tausia le anthurium i le fale, e mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻa i totonu o se laau o loʻo i luga o se windowsill malulu. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona faʻatūina le ulo, pe fai se vaega o faʻamafanafana faʻamalama i lalo.

Totonu o le Anthurium Lighting

O gasegase e ola i le paolo o tele laau totō e faigofie ona faʻafeoloolo le paolo, ma o le la susulu latou te ono mafatia ai. O le nofoaga sili mo le fuga mai ma le paʻu o foliga o le faamalama sasaʻe ma sisifo. Afai e le mafai, e mafai ona e faia ni tulaga talafeagai mo le tuputupu ae o le anthurium i le faamalama i saute e ala i le ufiufi o le fagu pe aveeseina mai le tioata i le loloto o le potu.

I aso mafanafana o le taumafanafana, e aoga le anthuriums e ave i le ea, maua ai laau toto ma puipuia mai matagi malosi, susulu manaia ma timuga.

Brown e totogo i luga o afi mumū ma le vave faʻamagoina o le eleele o loʻo faʻaalia ai le le lelei o le soifua maloloina o le laau ona o le tele o le la.

Ae o le le lava o le malamalama o loʻo faʻaalia i le samasama o le laʻau, o lona maualuga ma le tele o le faʻagasologa o le vavae. E tupu lenei mea i le itu i matu, faapea foi i le taumalulu. O le faʻalauteleina o faʻamalamalamaga e le gata ina fesoasoani i le faʻavaeina o le tausiga mo totonu o le anthurium, ae faʻamalosia ai foi ona totogo.

Faʻasaina o le anthurium i le fale

Amataina o fugalaau i nisi o taimi e i ai le manatu sese e manaomia e laau o le vevela le tele ma masani ona faasusu. Ma o se taunuuga o se tausiga le talafeagai, o anthuriums i le fale e mafatia i le tele o le palapala o le eleele. O le mea moni, pe a fafagaina laau o le aiga Aroid, e taua le iloa o le fua.

Faʻafeinu tele ma o mea o loʻo iai i laumei lanumeamata i totonu o se mea malogo e leaga.

I le taimi lava lea e tasi, e sili atu ona leaga le faʻaogaina o le eleele, talu ai e mafai ona mafua ai le fesuiaʻi o aʻa ma le atinaʻeina o le paʻu. O le mea lea, aemaise lava i le anthurium o loʻo i ai i totonu o se potu malulu, o le susu na faʻafefe i totonu o le paleti e tatau ona aveeseina. Ma i le va o le suāsusu, e tatau ona toetoe lava a uma le vai.

I aso vevela vevela ma i totonu o se potu vevela, afai o le fugalaau e tupu i lalo o le moli, e tatau ona tausia le anthurium i totonu e tatau ona aofia ai togafitiga e masani ona fai ma togafitiga ma se sipuni susu. O lea fuataga o le a le gata ina faaleleia ai le foliga mai o le laau, ae mafai ai foi ona manava.

Laʻau e tali atu i le mamafa tele o le vai e faʻavaivai ai, faʻapea foʻi ma le tele o le faʻavaivai, i foliga vaaia o le uliuli po o le lanu uliuli i luga o laupepa.

O se taunuuga o se mea sese i le tausiga, o le anthurium i le fale e sili atu ona leaga, ma ua le mafai ona toe faatinoina atoatoa ona laʻau. E mafai ona e faamaluluina le susu e ala i le faaopoopoina o se kulimi citric. Mo le faʻaleleia o vai e faʻaaoga ai le mafanafana, faʻamamaina poʻo le faʻavaivai.

Humidity mo Anthurium

E sili atu lona taua nai lo le susu o le eleele, o le anthurium e taua mo le maualuga o le susu i le ea.

Ina ia maua ni tulaga tuputupu aʻe e manaʻomia mo anthurium, e tatau ona tausia lelei le maualuga o le susu i le maualuga o le 75-85%. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga:

  • faʻaleleia o le vaega lanumeamata ma le vai mafanafana;
  • aiga faʻamaualalo fale;
  • auala faʻaleleia, e aofia ai le tuʻuina o se fagu ma se laau i totonu o se palatusi e tumu i iliili susu.

Ina ia puipuia laulaau mai le pisia pe palauliuli i totonu o se potu malulu, e taua le mataʻituina o lo latou matutu. E tutusa foi le faʻaaogaina o mea faʻaletonu, e masani ona mafatia mai le tausiga le talafeagai mo anthurium. Aua nei faatagaina le vai e ulu atu ai i lau laau teuteu o anthuri, lea e le lamolemole, ae paʻu lau lauusiusi.

I le taimi o le mafanafana, o ituaiga ma ituaiga o anthurium e maaleale i le ea malulu e mafai ona siitia atu latalata i punavai, mo se faataitaiga, i punavai teuteu i potu mafanafana lelei.

Talosaga eleʻele o Anthurium

O le mea lea, e pei o le ata, o le anthurium e fuga lelei, ola ma fua mai i le fale, e manaʻomia se mea faʻapitoa ma le maualuga o le pH o le 5.5-6.0 iunite. Talu ai ona o aʻa o le tele o ituaiga o anthurium ua fesuisuiaʻi mo le taumafaina o le susu ma meaʻai ma le ea ma le tele o faaputuga humus i luga o ogalaau ma aʻa o laau tele, o le a latou le maua le toʻa i se paluga mamafa, ma e mafai ona pala.

Mo le faʻafefiloi eleele, e mafai ona e faʻaaoga:

  • maualuga peat, fufulu mama mai fafo mea leaga;
  • pepa palapala;
  • oneone;
  • uluaʻau o le coniferous, muamua na vela ma lulu.

Lua vaega o le fanua ma le peat o le a manaʻomia ai le tasi vaega o le oneone ma le paʻu. E mafai ona faʻaopopo le malala i le palapala, lea o le a le gata ina afaina ai le fausaga o le faʻafefiloi, ae o le a fesoasoani foʻi e faʻapalapala le palapala. O se faʻaopoopoga lelei mo epiphytic anthuriums o le sphagnum moss ma le perlite, faʻasaʻo ai soʻo se faʻafefiloi o eleele mai le faleoloa.

O auiliiliga o le totoina, fausiaina ma le faia o isi tulaga mo le laau o le a tauina ai le vitio e uiga i auala e tausia ai le anthurium i le fale. O le i ai o manatu autu e uiga i le ola o le aganuʻu tele, ma le taumafai e faʻaauau ona gauai atu i se fagafao, e mafai ona e faamemelo i totonu o le anthurium mo se taimi uumi ma le itiiti o le maelega.

O koneteina sili ona lelei mo anthuriums o aʻafiaga malolosi o le ea o nai ipu palasitika ma se pu faʻavaivai. I totonu o se fagu mo le totoina o le fale, e taua tele le faʻatulagaina o se alavai faʻavaivai ina ia le tumau ai le susu i le vaega pito i lalo o le comy earthy, ae ua aveesea.

Afai o le ola i le fale, ua totoina le anthurium i totonu o le paluga mo nila, o le a manaomia e le laau le tele o laei, pe o se tamai laufanua togafiti e tatau ona faaopoopo i le eleele.

Tausiga o le anthurium i totonu o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae ma le fugalaau, e tatau ona fafagaina. O le faʻatinoga e faʻatinoina faalua i le masina, e faʻaaoga ai mea na faia i le taimi ua maeʻa poʻo isi mea faʻaopopo ole meaola ma minerale. Laʻau e lafoina e malolo mo le vaitau taumalulu e le fafagaina i lenei taimi, ma ua faʻaitiitia ai a latou suavai. Ae faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le malamalama o le la i 12-14 itula, e mafai ona e maua pea le fuga o le anthurium. I lenei tulaga, o le fafagaina ma le fausiaina o taimi e le suia i masina malulu.

E le manaʻomia e Anthurium ona faʻafeiloaʻi masani. Ae a aʻafia atoatoa aʻa i le atoa o le ipu, i le fale, e pei o le ata, o le anthurium ua totoina i totonu o se fagu lapoa. Ina ia faia lenei mea, o le anthurium ua siitia atu i se fagu fou, ma o va i itu e tumu i se mea fou. Faʻafou ma le pito i luga.

O le tele o taimi, o se mea ola maloloina, e le aofia ai faʻataʻitaʻiga talavou, e manaʻomia le toe gaosia pe a uma le 2-3 tausaga.

O se isi mea pe afai o le anthurium e faʻaalia faailoga o maʻi. E taua tele iinei e le na o le toe faʻaleleia o le otaota, ae ia faʻamamaina tino o le palapala:

  • siaki le tulaga o le aʻa;
  • teuina aʻa ua faaleagaina;
  • faʻasologa o meaʻai ma le malala moli.

Pe a filifilia ni ipu, e le tatau i se tasi ona tuʻuina atu se mea e sili ona fiafia i ai pusa lapisi. A le o lena, o le anthurium, e maua i totonu o se ogalaau eleʻele tele, o le a le totogo seia maua e aʻa aʻa le "avanoa avanoa" na tuuina atu ia i latou.

E le gata i lea, o le susu e le o aʻafia e aʻa e tumau i le palapala ma masani ai ona afaina, o le atiina ae o sigi ma meaola faalafua.

O le loloto o le totoina o le laau e mafai foi ona oo atu ai i le pala o le ala. Ina ia tausia lelei le fagafao i le eleele, e mafai ona ia faʻapipiʻiina le lagolago, aemaise lava le aoga pe a faʻavaeina tulaga tuputupu aʻe mo anthurium i le ituaiga o vine. O le nofoaga e tuʻua ai le eleele, pe afai o le laau e alu i luga aʻe o le eleele, e mafai ona e fufuluina pe faʻapipiʻi foi i le sphagnum. I le tulaga lea, o le susu susu o loʻo faʻaosoina ai le atinaʻeina o aʻa faaopoopo.

Pe a tausia se potu anthurium, e taua foi le manatua o le sua o le laau e mafai ona mafua ai le ita, o le mea lea, o manulele uma ma aʻa ma lau e sili ona faia i totigilima.