Laʻau

E faʻapefea ona tausia lelei spathiphyllum poʻo fugalaau, fiafia tamaitai ina ia fuga

O le Spathiphyllum o se laau laʻau faʻamalosi ma lau laʻau matagofie ma mea e sili ona manaia. O se mea uiga ese o se palanikeke sinasina i luga o le paʻu. E tele ituaiga eseese, mai le laʻititi i le spathiphyllum ma lau lapopoa. Mafaufau pe faʻapefea ona tausia se fugalaau fiafia o le fugalaau, o le a le mea e fai ina ia le pogisa ma pe aisea e ono le tupu ai.

Tulafono mo le tausiga o le fiafia tamaitai

O fautuaga nei o le a fesoasoani ia te oe e tupu aʻe ai se vaʻaiga matagofie spathiphyllum.

Faʻamauina se fugalaau

Aiga spathiphyllum hygrophilousAe ui i lea, o le pala o le susu e leaga tele ia te ia, o lona uiga o le palapala i totonu o le ulo e le tatau ona liua i se galu. E matua malulu, e mafai ai ona faʻafefe le vai i luga o le apa ina ia faʻapalapala uma ai le ulo, ona tatau lea ona aveese mai le pusa.

O le lolovaia ma le maualuga o le faʻamafanafana e taʻavale i le fagafao

E masani ona faʻafeinu le vai i le vevela o le tau; e le tatau ona faʻamago le eleele. I le taumalulu, e masani lava ona faʻaitiitia le vai, talu mai le tuputupu ae, ma le itiiti ifo le susu.

E sili atu le faʻafeinu o le vai i le vevela o le potu po o sina vevela, aua e leai se taimi e faʻafefe ai le malulu ma amata ona pala.

Nofoaga

E manaʻomia e ia se potu pupula, peitaʻi mai le susulu mai o le la. O le filifiliga saʻo o le a oʻo i matu, matusasae, matusisifo, ma vavalalata i isi laʻau tele, lea o le a puipuia mai le susulu o le la.

I luga o faamalama i saute, o le spathiphyllum o le a maua ai laulaʻau mumu, o lona tuputupu ae o le a vaivai ma o loo i ai se avanoa e leiloa ai le laau.

Spathiphyllum e le fiafia i faʻataʻitaʻiga. E sili atu ona lamatia lenei mea i le taumalulu. O le tuʻuina i lalo o le faamalama e le o fautuaina - o le mea lea e matua afaina ai laulaʻau ma e oo lava i le oti.

O le laau e fiafia i le ea malulu. Ina ia faʻaleleia le faʻamamafanaina, o laulaʻau o le a sosolo. E sosoo ma le tuu o papatusi i vai. E lagona le Spathiphyllum i tafatafa o meaola laʻau po o tagata e faʻamaualalo ile aiga - i lenei tulaga, e tupu tele ma fuga fugalaau, ma e le malogo le pito o lau.

O le suamalie faalenatura ei ai sona aafiaga lelei i luga o le laau

Filifili le pu

O le tele o le malosi e faalagolago i le tele o le laau lava ia. O totoga e totoina i totonu o se tamai faguina ia latou maua le taimi e aoina mai ai le susu mai le eleele. A o latou tuputupu ae, ua totoina i totonu o se fagu lapoa, ae faasolosolo lava, 2-3 cm e tatau ona tumau i le pito o le ulo.

Afai e te totoina vave le tipi i totonu o se fugalaau lapopoa, ona faʻagesegese ai lea o le tuputupu ae, i se faaopoopoga, e maualuga le maualuga o le aʻa o le aʻa ona o le umi o le faʻamalolo o le susu mai le palapala.

O le ipu e talafeagai mo le palasitika, ae mafai ona totoina i le sima.

Sima poʻo masini eleʻele faʻavave vavevave, ae mo aʻa foi e sili atu ona aoga, talu ai ona o le tele o le okesene ua ulu atu.

O le pusa o loʻo tulaʻi muamua e fufuluina. Afai na i ai muamua le laau, ona latou faʻaaogaina lea o se pulumu ma se vai inu e fasi ai siama leaga ma iniseti.

E tatau ona i ai pu i le pito i lalo, pe afai latou te le i ai iina, vevela se fao po o se sikulifili ma faia ni pu.

Malamalama ma le vevela tulaga

E le fiafia Spathiphyllum i le la, ae o loʻo manaʻomia pea le malamalama. E lelei tele o ia tuputupu aʻe i lalo o faʻamalama e leai se mea. E mafai ona e ave faʻamalama paʻepaʻe papaʻe masani poʻo le faatauina mai o mea faʻapitoa mo fale i totonu. E i ai la latou lanu violiki ma le paʻepaʻe.

O le Spathiphyllum e faʻapipiʻi, ae tatau ona aloese mai le vevela. O le masani lelei o le vevela o le potu e fetaui ma ia. I le taumalulu, o le vevela e laʻititi laʻititi, ae le itiiti ifo ma le 15 tikeri.

Laufanua palapala

E manaʻomia e le Spathiphyllum eleele palapala, ina ia mafai ai e le susu ona uia, ma o le okesene e alu atu i aʻa. Leafy, eleele eleele masaa, ua faaopoopo le humus ma le oneone.

I le faleoloa e mafai ona e ave faʻataʻitaʻiga mo laau teuteu teuteu. Mo le tatalaina o le eleele, o le vermiculite lelei poʻo le perlite e faʻaaoga. Latou te fesoasoani foi i le faatonutonuina o le maualuga o le susu e ala i le aveeseina o le tele o vai, ona faasolosolo malie lea ona tuu ese.

O le Spathiphyllum e tupu lelei ma faʻafefe. O aʻa e tuʻu ifo i totonu o le vaifofo, ma o le laau e lagolagoina le vermiculite tele.

Hydroponic faataitaiga

Mo le gaosiga o hydroponic, faʻaaogaina fomaʻi faapitoa.

Fertilizers: auala e tausi ai le eleele

I le tau vevela, e manaʻomia e le laau se faʻaopoopoga o laʻei pito i luga, aua e le gata ina tupu, ae fuga foi. A o le i tuuina mai pupu fomaʻi faʻapitoa mo fua o laau totō.

Afai e te fafagaina i le maualuga o le kulimi, o le ai ai le malosi tele o le lanumeamata lanumeamata, ae o fugalaau o le a vaivai.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi spathiphyllum

E toe gaosia faigofie. I le taimi o le gafa, e vavaeese le rhizome i se maʻila malosi. O meaʻai e togafitia i le malala e leai se mea e pala. A maeʻa lena mea, e totōina i latou i ni ipu eseese, faʻaputu tele.

Toto tuʻu i totonu o se fale paolo, e pei o le gaosiga ma le taimi vaevaega faʻavave ona faʻaitiitia le alualu i luma.

Fofo o aiga ma fofo

Ae paga lea, o faafitauli e le mafai ona alofia i taimi uma. O nisi taimi o laulaau o le spathiphyllum e matua vevela lava, oti, ma ua musu e gaosia pusa poʻo le puaʻa e matua vaivai lava.

O faʻamaʻi e faʻaauau pea ona osofaia tagata i totonu

Aisea e le fuga ai

O le leai o se fugalaau e tupu mo mafuaʻaga nei:

  • Too tele ipu - o malosiaga uma e alu i le tuputupu ae o le lanu meamata.
  • Tino malogo i totonu - e manaʻomia e spathiphyllum le maualuga o le susu.
  • Nofo i le la susulu pe, i se isi itu, o le potu e pouliuli, ma e le lava le malamalama.
Se isi mafuaaga: paleni paleni i le eleele - eleele matitiva, mo se taimi umi sa leai se mea na gaosia.

I ia faʻamalosia spathiphyllum ia fugafai mea nei:

  • Tuu i totonu o se nofoaga e faʻasalalau ai.
  • Faʻateleina le faʻamamafana: faʻaleleia, vai vaipanoa lata ane, faʻapipiʻiina i luga o se paʻu ma masi susu poʻo le perlite.
  • Tuʻu faʻasamaʻi mo fualaau totō.
  • Sui le ipu pe a le talafeagai. I totonu o se atigipusa e toetoe lava a faatumulia uma i rhizomes, o le fugalaau e tele ina tupu ma sili atu.
  • Toe faafou le eleelepe afai e leʻi faia lenei mea mo se taimi uumi - mamafa, eleele eleelea ma le leai o meaʻai e puipuia ai le tele o fugalaau.

Maʻi ma meaʻai

Spathiphyllum faigofie osofaʻiga aphids - e mafai ona ulufale mai fafo. O loʻo faʻaalia foʻi i le apogaleveleve. Ina ia faʻaitiitia le faʻaalia o nei mea faʻavevela, o le laau e fufulu i se taimi i lalo o le mafanafana.

Aphids e mafai ona fefefe e ala i le palotaina ma le manogi tapaa.

Faʻalavelave faʻalavelave - faʻasolosolo. Latou te faʻaleagaina fugalaau ma fufulu faʻamaʻi viral.

Afai e iai iniseti, faʻaaoga vailaʻau faʻapitoa e faʻatau atu i faleoloa faʻatoʻaga. Le tele ma le le saogalemu mo tagata ma meaola: Actelik, Fitoverm.

Afai e te vaʻai i iniseti e oso i luga o le eleele, o le mea e ono tupu fagu paepae. Faʻaalia mai le maualuga o le toʻimamaʻi. Ina ia faʻaumatia, e tatau ona e suia le palapala mai lugā, faʻatumu i luga.

I le avea ai o se tasi o filifiliga - ia sosolo le eleele i luga ma le oneone mago ma mataʻituina ma le mataʻituina le toniga faʻamalosi.

Afai i totonu o le palapala ua afaina nematodes po o le lalolagiona e mafai lea ona faʻaumatia i latou e ala i le faʻaaogaina. Ae ui i lea, o nisi o ituaiga o mea e le masani ai e matua taufaasese ma o nisi taimi e taʻitaʻia ai le oti o le laau.

Actellic
Fitoverm
Mafua mo le spathiphyllum

Maʻi

O le Spathiphyllum e mafai ona aafia i faʻamaʻi pipisi. E tupu lenei mea ona o le tele o vaiinu poʻo le faʻaofiina o siama i le eleele. O nisi taimi e taia ai o ia solos mushroom. E togafitia i le fufuluina o le laau i le fasimoli ma le vai.

I le tulaga o le tele o le susu o le aʻa e paʻu. Afai e le o faia ni fua i le taimi, e mafai e le fale ona taofia le atiina ae ma oti. O le Spathiphyllum ua aveesea mai le ulo, o aʻa uma o le tino ua teuteuina, ua sausau i le gaʻo ua oti, ma toe toto i le eleele, ae fou.

O le i ai o le aʻa aʻa e mafai ona faia e se suiga i le setete o laulaau: o tagata pito i lalo e avea ma lethargic ma leiloa la latou lanu.

E masani lava ona aliali pala o faavae o lau - e iai ni mea i luga o petioles, ona salalau atu lea i le apa laulaʻau. O le laau e masani ona pisia i le talavou.

Tasi le teuteuina iinei e le mafai ona lavea le laau, o le a e manaʻomia se toe gaosi, aveeseina o vaega ua faaleagaina ma togafitiga ma le fungicide.

Sooty mushroom
Fomu

Faʻasologa o le laʻau: uliuli, matutu, liliu samasama

O le tausiga le lelei e masani ona vaaia i laulaau.

  • Suʻe samasama. E tupu pe a tausia i le susulu o le la. E mataituina foi samasama i le le lava o meaʻai po o le televave. E tatau ona faʻatalanoaina uiga o le tausiga.
  • O nisi taimi o lenei faafitauli e aliali mai pe a oʻo mai meaola faalafua - asiasia laulaau mai itu uma, atonu o le a fofo i luga ia i latou apogaleveleve mite.
  • O laʻau e mamago. O se tasi o mafuaaga o meaola faalafua, aemaise lava pe afai o le mea moni e feteenai. O le isi mafuaaga o le faʻamago ma le ogaoga o le faʻamamaina o le palapala, e le lava le vai.
  • O faʻamatalaga ma pito e liu uliuli. O lenei ituaiga o faʻaleagaga e masani lava mo le sailia o le spathiphyllum i se ata tusi. O le lanu moana ma le matagogo o se faailoga foi o le maualalo o le suamalie ile potu.
Pogisa ma le pogisa avanoa i laulaau - Se faailoga o le tele o le susu ile eleele. E tatau ona totoina le laau, ave ese aʻa ua faaleagaina ma fetuunai vai inu e tusa ai ma le vaitau ma le tele o le fugalaau.

Mea moni lautele

Ina ia maua le alualu i luma lelei ma fugalaau olaola, e tatau ona matauina nisi tulaga. I le tulaga lautele, o le laau e le lelei, ae ui i lea, e le fiafia i mea sese i le galueaiina.

Televave i potu ma spathiphyllum fuga. O ona laʻau e oʻo atu i le 40 cm, foliga tutusa ma le mea na tupu muamua. Inflorescences e manaia.

O le ufiufi faataamilomilo o le spathiphyllum i le amataga o le fugalaau e paʻepaʻe, agai i le pito e maua ai se lanu lanumoana. Faʻasoa lelei, o laʻau e tele ma umi. E tele mea e uiga i le ituaiga ma lona nofoaga masani e mafai ona maua i le tusitusiga e uiga i le fanau mai o le spathiphyllum.

I totonu o fale ma fale ofisa e sili ona taatele spathiphyllum wallis. Laʻau tupu mai le rhizomes, aoina i se rosette. O le averesi o le lau laʻau e 25 cm, lautele e 5 cm. E fuga mai ia Mati ia Novema.
Fugalaau
Wallis

Spathiphyllum o se laʻau matagofie ma e le o se mea e sili ona manaia. O le a avea ma se teuteuga o soʻo se fale poʻo se ofisa. I le faaopoopo atu i mea teuteu, o le spathiphyllum e faʻamalu ai le potu o nisi mea leaga, o le mea lea e aoga mo le faʻaogaina o le fale.