Laʻau

Matou te suʻesuʻeina meatotino o le suauu o le hypericum ma tulafono faʻaaoga

St. John's wort oil, o meatotino ma lona faʻaaogaina o togafitiga masani, e taua i le tele o eria. O lona tuufaatasiga e aofia ai vaega taua, lea e maua ai se togafitiga. O le suāuu e maua mai i se laau faʻalauiloa e tupu i le CIS o se vao. I le amataga, o le vaega autu o lona faʻaaogaina o vailaau, ae o lenei ua maua foi e le meafaigaluega le faʻaaogaina i le cosmetology.

Suauu suauʻu

O le tuufaatasiga o le suauu o le hypericum e mafai ona fesuisuiai e faalagolago ile metotia gaosi. Ae ui i lea, e tatau ona aofia ai nisi o mea aoga:

  • vitamini o vaega A, C, E ma le P;
  • uʻamea, iodine, apamemea, zinc ma isi elemene taua;
  • tannins;
  • aʻapa, carotene.

E foliga mai, e faigofie le iloa o le suauu taua o St. John. E i ai se lanu mumu, ma i nisi tulaga - enaena. I lenei tulaga, o le vailaau e tatau ona suavai ma manino, lea e taʻu mai ai le leai o ni mea leaga i totonu.

Hypericum moa i vailaʻau

O meatotino a le St. John's wort oil ma lona faʻaaogaina e iloa e tagata faʻatau o togafitiga masani. O le ituaiga o gaioiga o ni manua eseese, mumu, gaioiga o le inflammatory i le gastrointestinal tract, dermatitis ma tali mai. A faʻaaogaina i le paʻu, o le suauu e lelei lona faʻaleagaina:

  • anti-inflammatory - lafoai faailoga o le mumū ma le fula o le tino;
  • faʻamaʻi - faʻasusu le tiga i le itu i le lotoifale ma faʻamaʻi o totoga i totonu;
  • maaleale - e faʻaleagaina ai i luga o fuainumera tele o siama, gaʻo ma siama;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi - faʻaleleia le toe faʻafouina o masini mūmū, faʻaititia le taula.

Talu ai ona o ona mealilo, o le hypericum o le suauu ua faʻafefiloi lelei i totonu o le loloto o laʻau. O iina o loʻo faʻamalosia ai ona togafitiga i le tulaga o soʻo se faʻamaʻi poʻo paʻu o le paʻu. E le gata i lea, o le meafaigaluega o le a faʻaosofia ai le toe tuʻuina atu o hematomas ma tuʻimomomoia, e aofia ai ma taimi masani.

Metotia o le faaaogaina i le cosmetology

O faatonuga mo le suauu o St. John o loʻo taʻu mai e le tatau ona faʻaaoga i lona mamanu mamā. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaopopo lea o se laʻititi (10-20%) i le faʻavae poʻo isi mea gaʻo. O le oloa gaosi o le a taofia ai le manogi, lanu ma meatotino o le St. John's wort extract.

E tele auala e faʻaaoga ai le suāuʻu manogi:

  • o se vaega o mea mo le fufuluina, masini ma kulimi mo le paʻu o le paʻu;
  • e pei o se masima masima;
  • e faʻamamaʻa ai le paʻu o le paʻu - abrasions, maʻila, tuʻimomomo;
  • faʻaopopo i le taele - o le metotia e mafai ai e oe ona faʻafilemuina le faʻaogaina o le tino, aveesea le le mautonu ma lagona o le popole.

Ua fautua mai fomaʻi le faʻaaogaina o le suauu o St. John mo le foliga o se mea e tausia ai le paʻu. E talafeagai mo le paʻu o le paʻu e afaina i le tino. Pe a faʻaaogaina i nofoaga faʻafitauli, e mafai ona e faʻamalo le uiga o le vevela o le vevela, faʻaitiitia le pulelasi o lauulu paʻu, ma faʻaumatia foi le paʻu. O le suauʻu e iai lona faʻamatalaga faʻamaʻi-fomaʻi ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa, e aʻafia ai le mafuaʻaga o siama ma mea uliuli. E fesoasoani foi e faʻafilemuina ai le paʻu, faʻalogo ma faʻavaveina faiga faʻafouina.

Faiga Faʻapitoa o Suāuʻu Manuʻa

O lenei fualaau faasaina e mafai ona maua i soo se fale talavai. Ae ui i lea, e tele auala e saunia ai le suauu o St. John i le fale mai mea masani:

  1. Fuataga e faavae i fugalaau fou hypericum. Tipi meaʻai i totonu o fagu, tuu i totonu o se fagu tioata ma liligi i totonu o le suāuʻu manogi, sili atu olive. E tatau ona tuʻu le pusa i totonu o se nofoaga mafanafana, e le ufiufi, ina ia amata ai le faʻagasologa. A maeʻa le 4-5 aso, o le faʻafefiloi e maeʻa le feoai solo, ma e manaʻomia ona faʻamaʻi lelei i se tapuni. O le suauu o St. John e tatau ona tumau i le malamalama mo le isi 1-1.5 masina, seia oʻo ina maua mai se uiga lanu mumu.
  2. Fuataga e faavae i fugalaau mamago. Gunu ma sasaa le 100 g o meaʻai i le 500 ml o le suāuʻu fuālaʻau (olifi poʻo le leoleoina o le la). Na faʻafeiloaʻi le faʻafefiloi i se vevela ma taofia i le vevela vevela mo le afa itula. O le isi, ua sasaaina le vai i totonu o se koneteina tioata, ua ufiufi i se tapuni ma ua finau mo ni nai aso i se nofoaga pogisa. A maeʻa lena, e mafai ona fufulu le suauu ma faʻavelaina.

O meatotino a le St. John's wort ma lona faʻaaogaina ua leva ona lauiloa. O loʻo i ai se fuainumera tele o vitamini aoga, minerale ma fualaau faʻamaʻi e faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamalolo le mumu. O le suauʻu na maua ai le faʻaaogaina o vailaʻau ma le cosmetology ma faʻamalolo lelei ai na faʻafitauli e pei o ni tipi, manuʻa, faʻapuʻupuʻu, faamanualia, dermatitis, faʻamaʻi pipisi o totoga o totonu. E mafai ona faʻatau i le fale talavai pe saunia i le fale e tusa ai ma se tasi o fualaau.