Laʻau

Kolumena

Kolumney o le aiga Gesneriaceae. O le faʻavae lenei o le ampel ma le tautau i luga o pine tetele; o laulaau o le koluma e laiti, o se vaega o le paʻu, pe vaivai ma pala ma le villi.

E matagofie tele ma teuteu, o ona fugalaau fugalaau e mumu mumu po o le lanumumu samasama. E susulu le koluma i le taumafanafana ma le taumalulu. E foliga manaia i totonu o se fale ma le ofisa.

Faamatalaga ma ituaiga

Kolumneya o se mea lauiloa. E sili atu ma le 150 ituaiga o columnae. I totonu o le va o le aganuu, e na o se numera tele o ituaiga meaola e faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma a latou faʻaoga.

O vaivali, e pei o se tulafono, e tele fugalaau e iai lanu eseese: lanu mumu, moli ma samasama.

O le sili ona lauiloa oi latou o le kolumna mamalu (C. Gloriosa Sprag.), Faletupe columna (C. banksii), koluma o le shaggy (C. hirta Klotz. Et Hanst), Stavanger ma le columna laiti.

Columnia Cusian

O lenei mea o le ampel o le fatuga o fatuga. O laʻau o loʻo faʻafeagai, o le ogatotonu, o le paʻu paʻu, e susulu. O fugalaau e tele, e oʻo i le 12 cm le uumi, soli, paʻu, moli teuteu.

Kolumneya laitiiti-salu

Epiphytic shrub. O fua o le laau e manifinifi, vaivai, moli lanumeamata i le lanu, lau lanu. O laupepa e faʻafeagai ma le laiti, faʻasalalauga, lanumeamata lanumeamata. O fuga laʻau e fuga i lau laulaau laiti, tasi, axilla, tubular, fugalaau lanumumu mumu.

Maualalo kolia

O lenei mea o le ampel plant with wines brown brown. Fugalaau ma se lanu enaena lanu enaena ma le lanu violē, lanu mumu.

Aiga: Gesneriaceae (Gesneriaceae). Homeland: Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu.

Fuga: e faalagolago i le tausiga. Malamalama: susulu malamalama e aunoa ma le susulu o le la.

Faʻasaga: agavaʻa, o le mea e le tatau ona faʻavaivai, ae le o se mea matutu. I le taumalulu (malologa), o le meaʻai e tatau ona faʻaleleia lelei. O le togiina o le meaʻai e afaina ai le atinaʻeina o le laau.

Fuavai: maualuga. E aoga le fufulu, i le taumalulu-taumalulu na o le ea e sosoʻo i tafatafa o le laau.

Lafoga: i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, o le sili ona lelei i totonu o le va o le 22-27 ° C, i le taumalulu-taumalulu, o le vevela e tausia pea a itiiti ifo i le 16-18 tikeri. A o faagasolo le vaitaimi o le fugalaau fugalaau mo le 4 vaiaso, e fautuaina e tuu i lalo le vevela o le po i le 12 ° C.

Laʻei pito i luga: mai Mati e oʻo atu i le Setema ma se faʻalavelave tele o faʻamalaina o mineral, o laʻei pito i luga e mafai foi ona talia i masina o le tau mālūlū pe a iai le faʻamalamalamaga atili.

Suiga: i le tautotogo, pe a manaʻomia. Toe faʻaleleia: tosoina, e le tele - fatu.

Faʻaleleia togafitiga

Kolumney e fiafia i le susulu o le malamalama, ola lelei i faamalama o sisifo ma sasaʻe. I pupuni o le itu i saute, e tatau ona ufiufi le laau mai le susulu o le la ina ia aloese mai le la.

Matala i le itu i matu e le lava le malamalama mo le fuga. I le taumalulu-taumalulu, e fautuaina e faʻamalamalamaina le laau i se malamalama mama poʻo le paʻepaʻe.

Mo le kulupu, mai le tautotogo i le autumn, o le vevela aupito maualuga e tusa ma le 22-27 ° C, e mafai ona faʻafeiloaʻi i se vaitaimi puupuu i le vevela i le 30 ° C. I le taumalulu-taumalulu, i le tulaga o le le lava o le malamalama, ua fautuaina e tuu i lalo le vevela o le anotusi i le 16-18C.

Vai le laau i le gasolo atoa o le tausaga, pe a uma ona faʻapala le pito i luga o le meaʻai, e aunoa ma le faʻamamaina ma le faʻaleleia o le meaʻai, e tatau ona faʻaleleia lelei.

O le faʻasalaga e faia i se vai malulu, faʻafefe. Faatasi ai ma se mea manaia i le tau o le taumalulu-taumalulu, e tatau ona faia ma le faaeteete le suāvai e aloese ai mai le suavai.

Kolumneya e fiafia i le maualuga o le susu. E fautuaina e faʻapipiʻi le laau i lea taimi ma lea vai i le vevela o le potu (pe 1-2 ° C maualuga).

E fufulu le suamalie ile vai malulu, faʻafefe. E fautuaina foi mai lea taimi i lea taimi e fafaga le pale o le laau 1-2 taimi i le masina i le vai mafanafana mai le tap, sosoo ai ma le vevela i se nofoaga malulu mafanafana.

E le iai se taimi malolo o le kolumnae. I le leai o se malamalama i le taumalulu, e taofi le fafagaina, faʻaitiitia le suavai, e teuina laau i le vevela o le 16-18 ° C. E fautuaina le faʻaitiitia o le vevela i le po i le 12 ° C mo le masina (30 aso).

O le vevela o le susu e faaosofia ai le faʻapipiʻiina o fugalaau mo le faʻamoemoe o le tele o fuālāʻau mulimuli (tausia le maualalo o le vevela mo le 15-20 aso atonu e le maua ai ni faʻamoemoega). I le lumanaʻi, e teu ai kolumini i se mea susulu i le vevela o le 20-25 ° C.

Kolumna e fautuaina e fafagaina e le aunoa (tasi taimi i vaiaso uma) faʻatasi ai ma se fualaʻau lelei mai le tautotogo i le autumn. Afai e iai le malamalama atili o le laau i le taumalulu ma o loʻo ola malosi, ona mafai loa lea i le taimi nei ona fafaga, ae faʻaitiitia a latou taimi (faʻataʻitaʻiga, tasi i vaiaso uma).

Ina ia faateleina le teuteuga, kolumnei laau 3-5 vaega i totonu o le ipu e tasi. Afai e na o le tasi le laau e totoina, o le pine e faia i le taimi lava e amata ai lona tuputupu ae, e faaosofia ai le foliga mai o popo faaopoopo. O le mea lea, o se laau totoga ua faia ma le tele o laau totogo matagofie.

O fatugalu e totoina i le tasi tausaga i le tausaga pe itiiti foi, i le taimi lava e uma ai le fuga, e matua gaogao ai le tipu. O se moli, mea mama mo laau semi-epiphytic, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o sphagnum faʻapipiʻi, meaʻai popo ma isi vaega, ua fautuaina mo le laau. I le pito i lalo o le fagu e maua ai le suavai lelei.

O le koluma e faʻaleleia e fatu ma tipi. Faʻapenaina e ala i le vaʻaia o loʻo salalau. I le taumalulu ma le tautotogo, o tumutumu o tipu e faʻaaogaina mo tipi, lea e tipi i ni fasi 5 cm le umi, ma lua laʻau. O le tipiina o le 4-5 e totoina i totonu o le 6-centimeter pots poʻo i totonu ole pusa faʻapipiʻi.

O le meaʻai e fai i le palapala palapala - 1 itula, humus - 1 itula, oneone - 1 le itula. Latou te totoina foi i se paluga o eleele o peat - 1 itula, oneone - 2 itula O le vevela o le meaʻai e tatau ona 20-24 ° C.

O le tausiaina o mea e aofia ai le fafaga. E le faia le pulupulu e aloese ai mai le pala o lau. Ua totoina fatu laau i le 8-centimeter pots.

O le tuufaatasiga o le eleele ua fautuaina e pei ona taua i lalo: lau - 2 itula, peʻa - 1 itula, oneone - 1 le itula, moli eletise - 1 itula. A maeʻa ona tautatala ma aʻa o se pa o le eleele, pe a ma le 2-2.5 masina, e totoina ia laau ile 10-centimeter pots.

O le toe gaosia o fatu columna e sili atu ona faigata ma e masani ona faʻaaogaina mo le gaosia o galuega. Ina ia faia lenei mea, o se falemalama faapitoa ma le maualuga ma le maualuga o le vevela e manaomia.