Isi

Faʻafeiloaʻi mataʻutia mataʻutia faʻalelei i luga o lau fugalaau

O se uo na fefaasoaaʻi fatu o le valea, ou te manao e lulu i latou i le atunuu i le tautotogo. Tau mai ia te aʻu, o le a lenei fugalaau ma ei ai ni uiga o lona tuputupu ae? Na ou faalogo e fiafia o ia i le malamalama.

Amaranth taloina o se togalaau vao mai le aiga matagofie. O lenei matagofie teuteuga-fuga i le tausaga e masani lava ona maua i fugalaau ona o lona fugalaau matagofie. E le gata i lea, e matua le lelei lava ma e tutoʻatasi lava, talu ai o loʻo tuputupu aʻe lelei ma leai se tausiga faaopoopo. Mo tagata fai togalaau e seasea ona asiasi atu i fale o le taumafanafana, o le aloese o le laau sili ona talafeagai. I le taimi o le a le toe iai fugalaau i le faʻamoemoe o lē e ona, e tumau pea lona matagofie, toetoe a le suia.

O le a le fugalaau?

Ua totogo Amaranth ma se vao maualuga, o le maualuga o se totoa malosi malosi e oʻo i le 1.5 m. O laulaau e lapoa foi, lautele, ma le lanu violē, e tautau laitiiti i le eleele.

O le laau e iai isi igoa, e masani ona taʻua o se shiritsa, ma se puʻu po o se fagu fox.

I le amataga o le tau vevela, o mea e fiafia i ai e aliali mai i luga o le vaomatua: e aoina fugalaau laiti i pala uumi o loʻo tautau mai le aʻa, e pei o fao (na atagia ai foi i le igoa o le fugalaau). O latou umi e mafai ona oʻo i le 0.5 mita.

E maitauina o la latou lalelei e le mafai ona faʻaaogaina-o faaseʻe e totoe seia oʻo i gutu, ma e faʻaaogaina foi e fai ai ni meaʻai i le vevela.

O le tele lava o taimi, o le lanu o manulele e le mautonu, e mumu, ae o isi ituaiga o laau e mafai ona maua i moega o fugalaau:

  • Rothschwanz ma fugalaau lanumumu mumu;
  • Grunswans ma fagu lanumeamata lanumeamata.

Tulaga Tutupu

E lelei le faʻaleleia o Amaranth e ala i le totoina o ia lava, ae ina ia mafai ona totoina togalaau, o fatu e selesele i le tautotogo ma totoina i le tautotogo i ni auala se lua:

  1. Toto saʻo i totonu o le eleele avanoa. O le luluina o fatu i luga o se fugalaau e le tatau ona muamua nai lo Me, pe a toe foʻi mai gutu. Totoina o le loloto - e le sili atu i le 3 cm, e fautuaina e lulu le oneone i luga ma fai sina paʻu i lalo ina ia le afaina ai fatu laiti e le matagi. Afai e manaʻomia, e totoina vao vao, ma tuʻu ai se mamao o le itiiti ifo ma le 40 cm.
  2. Lauina o laau. Amaranth e mafai ona lūlūina i totonu o se vevela ua maeʻa ia Mati. A maea le fausia o se pea o laulaau moni, ona toto lea o laau i ni ipu eseese, ma ia Me ua totoina i luga o se moega fugalaau.

E tusa lava po o fea e totoina ai fatu, pe a uma ona ola le pupuʻu, e tatau ona fusiina ina ia amata ona totoina lala.

Amaranth e fiafia i nofoaga susulu lelei ma eleele eleelea ma ola maloloina. Ma e le motusia e le matagi le uumi uumi, e tatau ona e nonoa i le lagolago. Suavai le tele o le laau, ae le tele, e le fiafia i le suavai. Talu ai ona o le fugalaau e matua vevela lava, e le taliaina ai le taumalulu i le lauʻeleʻele avanoa ma, o se togalaau togalaau, o se tausaga e manaʻomia ona totō i tausaga taʻitasi. E mafai foi ona tupu le Amaranth o se aganuu. I lenei tulaga, e manaʻomia e ia se suʻega i le lua tausaga.